Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MagyarVizsla

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Juhász Péter meghívott, és hallgatóként részt veszek az Együtt csütörtöki konferenciáján, amelynek négy paneljéből háromnak a témáját azonban eleve nem értem. Sorrendben: A mai magyar gazdasági modell alternatívái; Gyenge EU, erős nemzetállamok – ez volna a jövő?; A…..
MagyarVizsla 2015.11.25 13:14:14
@Péter Béndek mobil: el kellene döntened, hogy politikus vagy, vagy a tudását csillogtató okoska. Ezek a szerepek néha egybeesnek, néha nem.
Jön a nyár, jön a forróság. Hiába az árnyék és a légkondi, egy jó sör sokat enyhíthet a tikkadtságon. A ciszterciek a rend régi hagyományát felelevenítve belevágnak a folyékony kenyér termelésébe. A közelmúltban fiatal, energikus apátot választottak a jellegzetes,…..
A mai Sunday Times, a brit konzervativizmus hagyományos minőségi lapjának hétvégi (pünkösdi!) kiadása azzal szólítja meg a brit konzervatívot, hogy miként képzeli el a divatos (dizájner) dildót. A kérdés evidensen a magánélet szentségét kezdi ki (nem azzal, hogy a…..
Olyan természetesen nincs -- ezért alakít a jobboldal kormányt 2018-ban is. De ezt már alighanem mindenki tudja, beleértve a baloldali szavazókat is. Nyilván beüthet egy krach, amely elsodorja Orbánt, de momentán nem tudom elképzelni, hogy ha ez meg is történik, az a baloldalnak…..
MagyarVizsla 2015.05.06 15:31:09
Nem hiszem, hogy a PKP perspektívájából nézve releváns kérdés a a baloldali stratégia kérdése, vagy az LMP ekézése. Az egy fontosabb dolog lehet, hogy kik a PKP leendő szavazói, mi az a hiteles és vonzó jövőkép, ami kiemeli ebből az értelmiségi klub gettóból. Szívesen olvasnék reagálást az ATV Friderikusz egyik műsorára, (Szilágyi Ákos: A sivatag törvénye – Auschwitz és Trianon, www.atv.hu/videok/video-20150423-friderikusz-2015-04-22), amely lényegében azt állítja, leegyszerűsítve, a PKP szempontjára alkalmazva, hogy mivel Magyrországon a polgárokat a 20-21-században vagy megölték/kitelepítették, illetve a polgárok nagy számban kivándoroltak, nincsen olyan elegendően erős polgári réteg, aki a PKP többségi/relatív többségi támogatója lehetne. Na ez egy kérdés.
Szegény, szegény pógárok és köreik, mivel hát sosem volt lehetőségük valóban polgárrá válni, és jelentős részük a Fidesz támogatásával letette a garast még a kleptokrácia mögé is, jobb talán nem is beszélni velük arról, mi az a polgárság. Csak illusztrációként, ez a…..
A Konzervatív Párt nevében beszélek amikor azt mondom: mert nem hisszük, hogy különösebben veszélyben volna a demokrácia, és bár a jogállam nyugati sztenderdje nyilvánvalóan jelentősen sérült a Fidesz kormányzása alatt, a demokrácia kialakult centralizált-zárt formáját a…..
Bokros Lajos szocialista vendégek jelenlétében jelentette be, hogy pártja támogatná a balellenzéki összefogást -- kívülről, jogállami garanciákért cserébe, ami a korábbi, 500 napos "helyreállító" kormányzásra tett javaslata súlyosan felvizezett kiadásának tűnik. Az 500…..
MagyarVizsla 2014.01.31 11:47:34
@belgabela: Milyen érdemei vannak? Például mint a Világbank szakértője gatyába rázta a szlovákokat. Akik frankón lehagytak bennünket, csak a visszapillantóból látszunk már. Jön a következő kihívó csapat, Románia, Bulgária, Szerbia...
MagyarVizsla 2014.01.31 12:04:14
@HaFr: Sok sikert.
MagyarVizsla 2014.01.31 13:38:13
@vajdasagi: Azt írod: "A politikusok nagy többsége (a személyes gazdagodását előtérbe helyezi az ország érdekeivel szemben. Ez Neked nem evidens?"
Szerintem a a személyes gazdagodás <> ország érdekeivel szemben való cselekvés ellentéte nem olyan egyszerű és egyértelmű, ahogy azt Te sugallod. Egyik pártról sem gondolom, hogy tudatosan az országnak rosszat akarnának, legfeljebb tudattalanul, rosszat is tesznek. Persze közben meg is akarnak gazdagodni. Ez sem csak azért van, mert rossz emberek, hanem azért, mert a politikusi foglalkozás olyan, mint a kutya vacsorája, igen bizonytalan. Nincsen kitalálva, hogyan vonuljon vissza egy magas rangú állami vezető. Így aztán sokan a hivatali idejük alatt akarják a jövőjüket megalapozni, de korántsem mindenki él törvénytelen eszközökkel. Amúgy egyetlen megoldás van, a lehető legjobban átláthatóvá kell tenni az állami és pártügyeket, és a politikusi életpályát is ki kellen találni, mindannyiunk érdekében. Akkor talán több tehetséges és becsületes ember vállakozna a közéleti szerepre.