Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FehérBagoly

70 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokat olvasgattam meddőség témában, amíg babára vártunk. Még most is sokszor meglátogatom a meddőségi csoportokat, amiknek tagja lettem, drukkolok a hozzánk hasonlóknak. Én nagyon hasznosnak találtam ezeket, segítettek előrelépni, a megoldást keresni a problémáinkra. Hányszor leírták: 40 %-ban női,…..
FehérBagoly 2022.01.02 06:26:30
@Egy habituális vetélő naplója: Nagyon köszönöm, hogy írtál! Borzasztó nehéz ez a helyzet, és sajnos egyre többen vagyunk, akiknek meg kell küzdeniük a gyermekért. Tényleg jobb mindig csak a következő lépésre koncentrálni. Nagyon megterhelő lelkileg ez a folyamat. Úgy gondolom, mi még a szerencsésebbek közé tartozunk, bár mi is elvesztettünk két gyermeket, általában inkább csak nem jött létre a terhesség. Ez azért jóval kevésbé fájdalmas, mint feldolgozni a veszteséget. Nagyon drukkolok nektek, hogy sikerüljön kezelni a problémát és mihamarabb karotokban tarthassátok a gyermeketeket!
Tesóra várva Valami baj van 2021.12.12 20:43:56
Általában eltelik fél év, egy év, vagy akár még több idő, mire a gyermekre vágyó pár rájön: valami nem oké. Ahogy írtam már, majdnem egy évnél jártunk, amikor a kósza gondolat kezdett egyre bizonyosabbá válni. Teljesen ártatlanul indult a dolog. A mindig óraműpontossággal jelentkező vérzésem nem…..
Nem emlékszem, mikor kezdtem először saját családról álmodozni. Arra viszont igen, hogy már gyerekként tudtam, legalább három gyermeket szeretnék majd. Tudom, ez manapság elég merész elképzelés, de én is három testvérrel nőttem fel. Persze nem volt mindig felhőtlen a kapcsolatunk, de örömmel…..
Eléggé úgy tűnhet, hogy feladtam a blogolást. Erről szó sincs, nemes egyszerűséggel csak időm nincs legépelni a gondolataimat. Pedig lenne bőven miről mesélni... Egyszer még a beszoktatás kezdetén egy anyuka azt mondta, miután visszamegyünk dolgozni, csak félemberek leszünk. Félig fogunk tudni…..
Tudom, tudom, már december van, én meg szeptemberben kezdtem, kicsit le vagyok maradva. De hogy lássátok, miért... Pár nappal a bölcsikezdés előtt a játszótéren beszédbe elegyedtem egy többgyerekes, tapasztaltabb anyával. Bevallom, én már nagyon vártam, hogy visszamenjek dolgozni. Nagyon jó volt…..
Ígértem nektek folytatást, végre van egy kis időm írni. Szóval elérkezett a nagy nap, amikor először mentünk a bölcsibe. Én egész addig halál nyugodt voltam, mosolyogva meséltem a gyereknek a bölcsiről, a munkáról, az új életünkről. De azon a hervasztó esős hétfő reggelen úgy rendesen betojtam.…..
Bogyó naplója Bölcsőde 2. 2016.09.13 20:33:18
Végre túl vagyunk az első héten! No de ne szaladjunk annyira előre, először nézzük meg, mi történt korábban. A sikeres felvételről szóló levélnél hagytam abba. Szóval nemrég megtudtuk, hogy sikerült a felvétel az állami bölcsibe, nagy sóhaj, hátradől. Volt pár napunk lélegezni, nem aggódni a bölcsi…..
Bogyó naplója Bölcsőde 1. 2016.09.08 20:22:06
Mivel nálunk most vált aktuálissá a kérdés, gondoltam, csinálok egy többrészes sorozatot a bölcsődékről, kezdve a jelentkezéssel.  Szóval mikor elérkezik a munkába állás időpontja... Oké, ezt kezdjük újra. Mikor a pároddal gyerekvállalásra adjátok a fejeteket... Túlzónak tűnhet, de sajnos igaz.…..
Mi ütött az én imádni való, tündéri lányomba? Nem én vagyok az egyetlen, aki felteszi ezt a kérdést magában, amikor egyszer csak beköszönt a dackorszak.  Tulajdonképpen egész jól alakultak a dolgok. A nagy mozgásfejlődési időszak lezárultával könnyebbé vált az élet. Kijöttek a szemfogak, végre…..
Bogyó naplója Amikor anya beteg 2016.02.16 20:58:47
Köszönöm az emlékeztetőt, nem vesztem el, csak borzasztó komplikált az életünk mostanában. De erről majd a következő posztban.  Itt a nagy betegségszezon, ami sajnos minket sem került el, hiába a sok vitamin, kézmosás, stb. Általában remekül bírom a betegségeket, kivéve ha olyasmit nyalok be,…..
Bogyó naplója 2016 2016.01.08 17:08:36
Boldog Új Évet! Itt a január, hó, rénszarvasok, Bogyólány pedig 15 hónapos lett. Túl vagyunk az ünnepeken, rokon- és barátlátogatásokon, én részemről reménykedtem egy kis nyugalomban, de az kisgyerek mellett kb. annyira valószínű, mint nyerni a lottón. Az évet mindjárt betegséggel indítottuk,…..
Bogyó naplója 14 hónap 2015.11.29 19:45:01
Elnézést kérek a hosszú hallgatásért, közelednek az ünnepek, sok a dolgom. Időközben Bogyólány nő, mint a gomba, tegnap lett 14 hónapos. Mostanában egyre többször jut eszembe, milyen picike is volt valamikor és azóta milyen sokat fejlődött. Valahol az első szülinapja körül…..
Bogyó naplója 1 év 2015.10.04 22:14:33
Hát itt vagyunk. A lánykánk 1 éves lett, én pedig nosztalgikus hangulatomban vagyok már napok óta. Végignézem az elmúlt egy évet, mérlegelem, mit csináltunk jól vagy rosszul. Kezdődött ugye a szüléssel. Én, mint minden tájékozott leendő első gyerekes anyuka, komplett tervvel…..
Bogyó naplója Pakolda 2015.09.23 22:24:10
5 nap múlva 1 éves lesz a leányzó. El se tudom hinni. Mire felébredtünk a kezdeti zombikórból, már el is ment az év nagy része. Majd írok erről is összefoglalót, most csak egy kis helyzetjelentés következik. Sok változás mostanában nem történt, lassan 3 hónapja áll, lép,…..
Gyerek előtt az ember simán végig tud sétálni az utcán úgy, hogy senki se szól hozzá. Ez abban a pillanatban megváltozik, ahogy a gyermek világra jött. Természetesen minden rokon, szomszéd, de még a teljesen ismeretlen emberek is az utcán úgy gondolják, hozzá kell szólniuk a…..
Bogyó naplója A bajkeverő 2015.07.14 18:12:27
Sokan nem értik, hogy egy kisgyerekkel otthon lévő anyuka miben tud elfáradni nap végére. Hiszen csak a gyerekkel kell foglalkoznia és a lakást/házat rendben tartania, ugye? Nem nagy ügy, pár koszos pelenka, néha takarítás, a többi megy szinte magától. Főleg mivel a gyerkőc…..
Bogyó naplója Nyár van, nyár... 2015.06.05 22:42:57
...és hasonló dallamokkal van tele a fejem. Bogyólány a szélvész gyorsaságával növekszik, jelenleg 8 hónapos már, pedig alig tértünk még magunkhoz a születéséből is. Óriási fejlődésen esett túl már eddig is, megállás pedig nincs. Főleg az utóbbi két hónap volt húzós,…..
Bogyó naplója A kis bogyószél 2015.03.31 14:05:20
Valaki tegye már meg, hogy rendszeres időközönként szól nekem, hogy megint eltelt egy hónap és nem írtam egy árva betűt sem. Megint kiment a fejemből a rengeteg egyéb dolog mellett és ha ma nem találom szemben magam az egyik facebook csoportban egy régebbi bejegyzésemmel, most se…..
Igaz, hogy most jönnek még a hi-hi-hi-hideg napok (na jó 2-3 nap, kibírjuk), azért a február elég kellemes hőmérséklettel áldott meg minket. A gyerkőc a hétvégén 5 hónapos lett, úgyhogy az elmúlt hetekben már kellően érettnek gondoltuk a kimozduláshoz. Sokaktól megdöbbenve…..
Bogyó naplója A fekete lyuk 2015.02.20 09:29:12
Ó, anyám, megint nem írtam egy hónapja... Bevallom őszintén, gőzöm sincs mitől vagyok olyan elfoglalt mostanában, de tény, hogy nem unatkozom egy percet sem a gyerek mellett. Egyszer csak az tűnik fel, hogy fél 8 van, megyünk fürdetni, eszik, kidől, aztán 9-kor már én is szemezek…..
Bogyó naplója 2015 2015.01.18 16:09:10
Először is boldog új évet mindenkinek! Tudom, hogy már egy évezrede nem írtam. Köszönöm, hogy felhívtátok a figyelmemet rá, hogy ide se ártana végre felkukkantanom, ha mást nem, legalább amiatt, hogy jelezzem, élünk. Szóval most kihasználom, hogy a férjem vitte ma a babát…..
Bogyó naplója 3 hónap 2014.12.29 23:04:25
Így december végén még egyszer összekapom magam és írok, ha már végre lement a nagy karácsonyi mizéria és nyugi van. Bizony, véget ért a Karácsony. Az élet visszalendült a megszokott kerékvágásba (bár még itt a Szilveszter, de addig is messzire kerülöm a forgalmas helyeket),…..
Bogyó naplója Agybaj 2014.12.15 22:23:20
Kedves olvasóim! Mint azt láthatjátok, ismét itt vagyok. No nem azért, mert olyan sok időm lenne, hogy kitárgyaljam az egyébként szépen sorakozó témákat, amiket írogatok a füzetembe, hanem mert már többen felhívtátok a figyelmemet arra, hogy jó ideje nem jelentkeztem.  Ez így…..
Bogyó naplója Advent 2014.12.02 21:40:50
Itt az Advent, azaz hamarosan Karácsony! Függetlenül attól, hogy rosszul vagyok a már szeptember végén a kirakatokban virító díszektől, az ingerült embertömegektől, mégis ez a kedvenc ünnepem. Valahogy megvan a varázsa a családdal, karácsonyfával, érzésekkel, illatokkal, amik…..
Kisgyerekes anyukák esetében szinte kivitelezhetetlen úgy elintézni bármit is, hogy a gyereket otthon hagyjuk. Az apukák túlnyomórészt dolgozni szoktak munkaidőben, a nagyszülők igen kevés része nyugdíjas az unokák kicsi korában, azaz minden egyes ügyintézés, orvoslátogatás,…..