Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mémé (törölt)

0 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretek vitatkozni. A vita jellemzően elő tudja segíteni egy-egy probléma megoldását, tisztázni tudja az álláspontokat, és még valamire képes: információ szerzésre. Ha vitatkozunk, hajlamosak vagyunk az érvelésünket példákkal, tanult ismereteinkkel alátámasztani, így egyre…..
Mémé (törölt) 2009.08.12 14:06:50
@SilentSound:

Valószínűleg azt, hogy egy igazság van és mint egyetlen célként is létezik. (Számos filmen az önérzetes ember megkérdezi "különben honnan tudjuk, hogy ki nyer?") Csakhogy olykor persze nincs egy igazság, vagy épp több van, emiatt aztán értékrendbeli különbségek vannak, de ez persze szigorúan csak a vita 2/3-a után derül ki. :)

Az emberi játszmák érdekesebbek, igaz ott a vitatkozás átcsap veszekedésbe, ami meg nemjó dolog.
Húsz esztendőnk hatalom, húsz esztendőnk nem adom. Tiszta szívvel folytatjuk a Rorschach pályafutást, kétségbeesetten keressük Susant, valamint popp (3#), Isarsturm (2#), ktn, Oarbeaskoa, Aradebil, loveBZ, shinigami, ZenZo, vár a tévé, itáliainagysándor, pattopo, rowi, sporttárs,…..
Múltkor, amikor a Big Bang Theory magyar szinkronjáról írtam, a posthoz hozzászólt a sorozat magyar fordítója is. Ezt követően kerestem meg Faludi Katalint és emailben beszélgettünk a sorozatról, geekségről, fordítási nehézségekről, egyebekről... (Spoiler alert: aki nem látta…..
Kísértet járja be az internetet – a fizetős tartalmak kísértete. Szent hajszára szövetkezett e kísértet ellen a régi internet minden hatalma: a felhasználó és a szolgáltató, radikálisok és tartalommegosztók.De vajon miért? Miért akarnak a tartalomgyártók most pénzt…..
Mémé (törölt) 2009.07.20 14:15:15
@Hutchington: A többi blogon is az utóbbi bekezdéseddel érvelnek, hogy idézzem a példát "nem az Index Belföldi rovata lesz fizetős". Ami helyénvaló az olyan rétegpiacokon, ahol magas a belépési korlát (értsd szakmai előképzettség szükséges, a "benti" tapasztalat, stb.) a versenytárs nem fogja az ingyenességig lenyomni az árakat.
Egy fecske nem csinál nyarat. Két dudás egy csárdában, két asszony egy konyhában nem fér meg. Három a magyar igazság. A lónak is négy lába van, mégis megbotlik. Hol öt ember jóllakik, a hatodik sem marad éhen. Heten vannak, mint a gonoszok, ráadásul az egyik tizenkilenc, a másik…..
Olvasónk július 9-én Budapestről Alsóörsre szeretett volna utazni, amihez jegyet váltott a Déli pályaudvaron lévő jegypénztárban. Kedvezményes jegyváltásra jogosult, ezért élt is ezzel a lehetőséggel. Valószínűleg teljes árú jegyet vett volna, ha tudja, előre, milyen…..
A hétvégén arról beszélgettünk, vajon ki vesz olyan eBook-ot, ami leír pár triviális dolgot, olyat, amit kis kereséssel máshol ingyen is meg lehet találni? Aztán persze eljutottunk odáig, hogy bizony van egy olyan kör, amelyik szakmányban gyártja ezeket, és van egy szélesebb kör,…..
Mémé (törölt) 2009.07.14 21:46:28
Átérzem, én is vizsgáztam belőle. Ugyanakkor az a bökkenőm az egyetemi szintű szakirodalommal, hogy 94-IG datálnak, így "a WWW. egy fontos potenciál" marad. Innentől kezdve lehet forgatni azt, amit épp a neten találsz. Mivel pedig az ingyenesség nagy úr (egy másik Chris is ezt írja) az eBookok egy elég nagy forrás marad. Ezzel együtt pedig nézd meg a kortárs magyar(nyelvű) marketingeseket, akik publikálnak: kik azok? Elég nagy űr van itt is és kik pótolják ki ezt? Azok, akikről írsz. A törzsi vezetők :)
Mémé (törölt) 2009.07.14 22:29:30
@Mária: Kolter mindenkinek való. Ezek szerint a Biblia is csak az ultrakeresztényeknek való és aki csak tapogatózik a vallásban, de úgymond erkölcsös életet szeretne élni, akkor annak semmit sem mutathat? (Nyugi, nem vagyok hittérítő :D)

Azt is látni kell, hogy a mai "marketingesek" alapvetően sales-es tevékenységen felcseperedett magánvállalkozók, akik gondosan ügyelnek az olyan viselkedésbeli/pszichológiai tapasztalatokra, amely által képesek lehetnek építeni közösségüket és sportkomplexumokat megtölteni. Ezzel nincs is baj, jól is csinálják, igaz nem ipari mennyiségben. Csak az egész mögött nem látni , vagy rosszabb, annak képzelik magukat.
A nyár előhozza az egészen extrém Naiv Ügyfeleket. Ismerkedjenek meg Negyvenesefeggyessel, aki összesen 340 kilométert utazott egy villányi bortúráért, miközben annyira rühelli a bort, hogy a pincéhez érkezve egy pillantást sem vetett a célpontra, viszont minden áron Forma 1-es…..
Mémé (törölt) 2009.07.13 19:48:58
Mert a férje Baló-Dali - mondja Pázmány Péter, régi visszatérő ápoltunk, és ha valaki nem értené, annak fotosopba is önti, híresemberfejű híresember, tökéletes. Stöki egysorosával lehet még egy kicsit fokozni a hatást, miszerint hol tölti Morvai Krisztina az éjszakáit? Hát…..
Mémé (törölt) 2009.06.30 11:37:38
Mémé (törölt) 2009.06.30 11:38:30
Tizenhét szótag / Még egy nagy költőnek is / Kevés ahhoz, hogy - ööö, igazából pont elég egy haikura, nekünk meg még annyi sem kell. Ütvefúrót megszégyenítő igyekezettel keressük tovább _popp_ mester (3#), Isarsturm (2#), ktn, Oarbeaskoa, Aradebil, loveBZ, shinigami, ZenZo,…..
Indexes bakik latin ügyben II.   Az index visszaemlékezős blogján pillantottam meg tegnap este egy címer-izét, amely kellően bomlott ahhoz, hogy visszaadja az index-érzés leglényegét. A Kossuth-címer szerű címerpajzsban hármas halmon (...), illetve annak középső halmán áll…..
Mémé (törölt) 2009.05.18 17:17:40
A most következő történet szereplői valós személyek. Bármilyen hasonlóság kitalált hősökkel csak a véletlen műve. 1995-ben Bécsben rendezték a Bajnokok Ligája döntőjét. Vitray Tamás TS-vezér döntése értelmében nekem jutott az a megtiszteltetés, hogy közvetíthettem, de…..
Ha valakit, hát az isteni Rogert nem tudtam volna soha az életben elképzelni, amint kigombolt vörös ingben, feszülős fekete naciban és egy ezüst színű, magassarkú cipőben lépdelve macsós mozdulattal, kihívóan a kamerába mutat. A svájci teniszisten tehetsége elvitathatatlan - még…..
Update: Na akkor jöjjön a megfejtés. Ez kérem szépen egy tengeri herkentyűket, így cápalesvest is kínáló étterem hirdetése (a képre kattintva megtekinthető), amelynek fősora: Seek revenge, azaz szabad fordításban Állj bosszút. Jó mi? Ami a nyereményt illeti, a csoki alakú…..
Mémé (törölt) 2009.04.17 16:59:28
Tekergettük ainternet hangológombját, próbáltuk kitalálni, hol várhatók izgalmak a két mai negyeddöntő közül, aztán természetesen megállapodtunk a két angol tusakodásánál. Majd megláttuk, hogy Gerrard a lelátón ül, és soványmalac-vágtával befogtuk inkább Münchent,…..
Rorschach forever, keressük popp, ktn, Oarbeaskoa, Aradebil, loveBZ, shinigami, Isarsturm (2#), ZenZo, vár a tévé, itáliainagysándor és pattopo méltó követőit. Legatyásítva, a Rorschach-teszt lényege, hogy az ember kapásból rávágja, mi jut eszébe egy adott képről. Se többet, se…..
Megkezdődnek a BL negyeddöntői ma este, így a focivilág Manchesterre és Villarrealra koncentrál. A sorsolás szeszélye folytán nem a keddi mérkőzésekre gondolja azt az egyszerű futballdrukker, hogy tőlem aztán Penelope Cruz is szétteheti előttem a lábát, én akkor is a…..
Már sokadszor szórakoznak így velünk, mezei szurkolókkal. Még mindenkinek élénken élhet az emlékezetében a Figo: sosem fogok a Realban játszani, a Szűcs Lajos: a szívem örökké lila, vagy mondjuk a Berlusconi: szó sincs Ronaldinho leigazolásáról című történet. Ezeknél…..
Rorschach forever, keressük popp, ktn, Oarbeaskoa, Aradebil, loveBZ, shinigami, Isarsturm (2#), ZenZo, vár a tévé, itáliainagysándor és pattopo méltó követőit. Legatyásítva, a Rorschach-teszt lényege, hogy az ember kapásból rávágja, mi jut eszébe egy adott képről. Se többet, se…..
Lassan már 32 éve annak, hogy 1977. augusztus 16-án a Tennessee állambeli Memphisben található birtokán holtan lelnek Elvis Aaron Presley-re, minden idők egyik legsikeresebb, legismertebb és legbúgóhangúbb előadóművészére. A rock’n’roll királya (avagy – a Zámbó…..
Egyszer már beharangoztuk a jó öreg Rorschach kimúlását, de az egyre csak kényeskedett, mint egy gyerek, hogy nem akar a taligára kerülni, meg aztán csuda jól van, így elnapoltuk a kérdést, mi több, éppen eredményt hirdetünk. A halálközeli élmény azonban nem tántorít el…..
Mémé (törölt) 2009.03.28 13:56:47
Rúgd és fuss! The Damned United 2009.01.26 15:25:00
Kevesen tudják, hogy az angol futball valaha élt egyik legnagypofájúbb menedzsere, Brian Clough a Derby és a Forest mellett a hetvenes évek egy másik nagy (ha nem a legnagyobb) klubjánál is tevékenykedett: bizony-bizony, miután a Leeds United sikereinek kovácsát, Don Revie-t az angol…..