Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TBX

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Avagy: az employer branding (munkáltatói márka) eladja a céget az álláskeresőnek, de nem tartja meg a munkavállalót. Nem elég jó cégnek látszani, annak is kell lenni. A munkahelyek jórészét már az álláskeresők is erőteljesen leinformálják, ismerőst kérdeznek, Glassdooron, Linkedinen utánajárnak,…..
Mostanság már örülnek cégek, ha „elég jó” embert találnak, aki majd szakmailag oda fejlődik, ahová az állásban kell. De mellé nyílt egy – szerintem - kellemetlen irány a kiválasztásban, ha már szakmailag nem tökéletes, és fejlesztendő az az ember, akkor legalább a személyisége illeszkedjen. Elsőre…..
TBX 2019.09.26 12:59:37
Személyiségtesztes tapasztalat, 12 éve történt.

Interjú megbeszélve a nagynevű fejvadász cégnél, 8.00-ra. Megjelentem időben, leültetnek a tárgyalóba.
Bejön a majdnem pályakezdő asszisztens: Adunk egy személyiségtesztet, amit ki kell tölteni. Akkor még kevésbé voltam öntudatos, mondom hajrá.

Kapok 1 azaz egy db A4-es papírt. Mindkét oldalán ugyanaz található, kb 100-100 jelző felsorolva, semmi más. (pl: magabiztos, bátor, félénk, mindenféle témakörben). Feladat:
„A” oldalon húzzam alá azokat a jelzőket, ahogy én látom magamat, „B” oldalon húzzam alá azokat, ahogy a munkatársaim látnak. Dolgozzak nyugodtan, magamra hagy, majd jön.
Ok, játszunk, nagyjából 3 perc alatt végeztem. Vártam még pár percet. Sehol senki, kinéztem a tárgyalóból, nem láttam senkit. Na jó, mégsem megyek egy kört az egész fejvadász irodában, nem illik, megvárom amíg visszajön.
Pontosan 30 perc múlva jött vissza. Még egyszer: 1 db két oldalas A4 papíron kellett aláhúzgálni jelzőket.
Lement az interjú, már az első 5 percben tudtam, hogy ebből nem lesz semmi, úgyhogy a végén nem bírtam ki, jeleztem, hogy én is szeretnék adni visszajelzést:

Én: Az interjú nem 8.35-re, hanem 8.00-ra volt megbeszélve, mégiscsak be kellett volna időben érnem a munkahelyemre.
Ő: De hát a személyiségtesztre mindig ennyi időt szoktunk hagyni.
Én: Hölgyem, ha ezt aláhúzgálást 3 percnél tovább tartana elvégezni, a jelenlegi munkakörömet sem tudnám ellátni, nemhogy azt, amire most itt megjelentem. Arról nem is beszélve, hogy Önök tényleg 1 db A4 papírból szeretnék a személyiségemet tesztelni?
Nagy feldolgozási szünet… ööö, akkor majd értesítjük. (spoiler: soha nem hívtak utána)
Facebook szakmai vagy álláskeresős csoportokban, HR-esektől, tanácsadóktól szokás ilyet kérdezni, és persze nagyon nehéz válaszolni, mert nagyon sok tényezőtől függ a jó válasz, és persze a tévedés lehetősége mindig benne van. Tisztázzuk már az elején, továbbra sem vagyok híve az álláshirdetésbe…..