Regisztráció Blogot indítok
Adatok
L.A.M

0 bejegyzést írt és 212 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sommermärchen. Nyári mese, szó szerint, németül egybe kell írni. Egy szó, amely mindennél jobban leírja, hogyan is élték meg a németek a 2006-ban odahaza rendezett labdarúgó világbajnokságot. Manapság ismét sokat szerepel a sajtóban ez a szó, de már vegyesebb körítéssel, mint…..
L.A.M 2015.10.26 23:40:06
Nem értem, esküszöm, valaki magyarázza meg, mert hülyén halok meg (lehet amúgy is, de mindegy): Mi a fenéért kellet kikockázni a szerencsétlen hattyú seggét a reggeli Tényekben? Szaros volt? Vagy mi?  ..
A Megasztár negyedik szériájának győztese most éppen a The Voice című tehetségkutatóban vitézkedik, és a magyar idő szerint kedd hajnalban befejeződött párbajkört is túlélte, mit túlélte, simán továbbjutott. Egy Cassandra Robertson nevű nővel közösen énekelték a Nobody…..
L.A.M 2015.10.21 03:14:29
@Country Sheriff:

Ez azért erősen el van túlozva.Nem nagyon értem, hogy mit nem tudsz megbocsátani a hazai rádióknak. Ők játsszák azt, ami itthon népszerű, Amerikában meg azt,ami ott. A country nem a zene csúcsa, hanem egy népszerű műfaj - elsősorban Amerikában.

Amúgy is: a zenének nincs csúcsa. Kinek ez tetszik,kinek az. Ez a szép benne.
Ahány lap, annyiféle hozzáállás a Nagy Magyar Médiaháború avagy az újraértelmezett Októberi Sajnálatos Események tegnapi történéseihez (itt bővebben, itt összefoglalva) a nyomtatott és elektronikus sajtóban. Persze érthető, hogy egy kormányközeli lap nem foglalkozik az…..
L.A.M 2015.10.16 22:46:58
@Fedor:

Konkrétan ezt a mondatot mondta tegnap este a Tv2 buliján valamelyik (jelenlegi ) tulajdonos, legalábbis a nol.hu szerint. Vagyis a két műsorvezető nagy bátran megismételte a saját főnökének poénját :-)

Amúgy nem állítom, hogy a tegnapi Tv2 híradóban egy szó se volt róla, mert kapcsolgattam a tv-t, de én nem láttam. Ami csak azért volna érdekes, mert a fényképeken ott van a TV2 mikrofonja.
L.A.M 2015.10.17 00:54:26
@Andy73:

Az általad említettek közt a sorrend: Blikk, Népszabadság, Magyar Nemzet, Népszava, Magyar Hírlap. De ennek itt semmi jelentősége, szerző leírta abban a sorrendben,ahogy a kezébe akadt. Nem értem a hisztidet -nem mindegy a sorrend?

Amúgy meg szórakoztató látni, hogy a Népszava mennyivel jobban nyal már Símacskának, mint a Magyar Nemzet.
A tegnapi nap a magyar médiatörténet egyik legviccesebb óráit hozta, hiszen délután háromkor még úgy tudtuk, hogy a TV2 tulajdonosa Andy Vajna, akiről az elmúlt két napban minden újság azt írta, hogy Orbánnak vette meg a tévét, bejelentette, hogy az új rezsimet Dirk Gerkens, az…..
L.A.M 2015.10.16 23:14:53
@Babette anyó húsdarálója:

ha azt a másik szerződést nem mutatják meg neki, akkor miért ne írná alá? Ha te elmész megvenni egy lakást, honnan tudod, hogy előző este nem adták el másnak is?

Ráadásul igazából azt sem tudjuk, milyen papírja van Simicskának, mert eddig semmi konkrétat nem mondott róla. Én nem vagyok jogász, laikusként meghökkentő mondatokat hallok. Az egyik legutóbbi, hogy úgy vették meg a TV2-t Simon Zsolttól és Dedericktől, hogy utóbbi kettő ott sem volt, mert nem volt szükség rá. És azt hogy? Meg, hogy már fizettek is sokat. Úgy, hogy napok óta nem is beszéltek egymással. Akkor honnan tudta volna Simon és Dederick,hogy eladta a tévét? Kaptak egy sms-t a bankból?

Ettől függetlenül valami vaj biztos van a két tulaj füle mögött, különben nem kussoltak volna egy napig. És nyilván Fonyó pozíciója sem tiszta, különben nem maszatolna - és nem hosszú jogvitára számítana, hanem azt mondaná, hogy bemegyek és kibaszok mindenkit. Ehhez képest a két tulajt is úgy rúgta ki, hogy valójában azok be tudjanak menni dolgozni.

Szóval: fogalmam sincs mi az igazság,de hogy sokkal szórakoztatóbb, mint amiket találgat a sajtó, az tótziher.
Őszintén meg vagyok döbbenve. Úgy néz ki ugyanis, hogy Szita Bence gyilkosa, Bogdán József az osztálytársam volt egy évig. Két megjegyzés kívánkozik ide. - Egy kommentben felhívták a figyelmemet arra, hogy az életkor alapján a gyilkos Bogdán nem lehetett mégsem az osztálytársam, mert 53 éves, az…..
Egy időre visszavonult a tévézéstől Vujity Tvrtko, a szívbemarkoló riportok és megdöbbentő történetek magyarországi nagymestere, de a TV2 friss közleménye szerint szeptember 21-én visszatér a csatornához. Tvrtko a Napló megszűnése óta nem volt a TV2-n, de a műsor a…..
A Blikk volt az első, aki megírta, hogy Bicske mellett egy pakisztáni férfi meghalt a vasúti sínek mellett, de a nagy hírversenyben sikerült úgy elnevezniük a halottról készült fotót, hogy ol-kinyuvadt-csa.jpg Kinyúvadt, az, szép volt Blikk, remélem sorban áll a megmurdált, a…..
A TV2 után az RTL Klub is megmutatta, mivel készülnek ősszel, de míg a nézettségi versenyt kvázi feladó TV2 mindezt egy gyors sajtótájékoztatóval és a csatorna sztárjainak bemutatásával tudta le, az RTL összevonta a bejelentést a csatorna 18. születésnapjával. Az ilyen…..
L.A.M 2015.09.05 02:04:44
@sixx:

No offense, de szeptember elején milyen születésnapot ünnepel az RTL? A kereskedelmi tévék 1997 októberben indultak, ráadásul az RTL Klub ezután még hetekig csak videóklipeket adott, annyira nem hittek ők sem abban, hogy benne lesznek a háromból a kettőben. Értem, hogy nem te találtad ki ezt a faszságot, de azért még ez elég nagy marhaság.

@cinika:

Basszus,elsőre azt hittem, hogy a TV2 vezérigazgatónője, aztán gondoltam, az nem lehet,biztos ő az új RTL-vezér. Basszus, reméljük, ez egy előnytelen fotó.
Itt van menten ez a kép: Ez a  Győri Audi ETO KC–FTC Rail Cargo Hungária női Szuperkupa-mérkőzés M4-es közvetítésének elején volt látható, és a felirattal ellentétben Ambros Martín nyilatkozott, aki a Győr vezetőedzője. Hogy Gremsperger Elemér kicsoda, rejtély, bár…..
L.A.M 2015.09.01 02:39:18
@recirkulációs kör:

Ronaldo nevét meg Kriscsianu Ronaldunak kell mondani, de portugál nyelvterületen kívül meglilncselnék azt a riportert,aki így mondja (de csak, ha nem tartod ki kiabálva a nevét, mondjuk ha gólt lő, mert akkor Ronaldó a portugál riportereknek is). Anno az ilyenek miatt nevezték el Faragót Faragunak, már nem is próbálkozik. Schwarzenegger nevének pontos - amerikai -angol kiejtésébe anno szegény Albert Györgyi sült bele. Vagy ott volt John Carew, a norvég focista, akinek a nevét mindenki Dzson Kerunak mondta, pedig született norvég - még ha nem is úgy néz ki - és Jun Karevnek kellett volna. És Mascheranot is elég kevesen mondják Mászcseránónak, pedig az argentínok spanyolul beszélnek, még ha a név olasz eredetű is. Én a Hámeszezéstől és Hákszon Mártineszezéstől is idegrohamot kapok (pont ugyanúgy, mint a Dzsenifernek meg Szamantának írt magyar nevektől). Hiába spanyol anyanyelvűek, ilyen spanyol név nincs, a szüleik szándékosan adtak nekik angol nevet. És a Valenciát se mondjuk Balensziának, még ha a spanyolok úgy is mondják.

Szóval tudomásul kell venni, ahogy Darnyi Tamás nevét se tudták kimondani a németek például (Támás Dáninak mondták leginkább), nekünk sem kell nevetségesen erőlködni a mi kiejtési szabályainktól idegen nevekkel.

Amúgy a bejegyzéshez hozzászólva: azért az érdekelne, a név (ráadásul nem is Elemér, hanem Elemer) honnan jött. Volt ilyen nyilatkozó korábban, vagy ez egy feliratsablon, ami véletlenül bennmaradt?
L.A.M 2015.09.01 04:34:57
@sgfagf:

Nocsak, ez szerintem meglehetősen jó interjú, az elején a magyarul beszéltetés kifejezetten jó ötlet, szerintem. Ambros Martin meg úgy reagál, ahogy egy ilyenre általában Európában szokás (meglepődnék, ha Mourinho vagy Guardiola ilyet egyáltalán észrevenne) és nem úgy, ahogy magyar klubvezetők szoktak. Jó, hogy a győri klubvezető nem üzent hadat az MTVA-nak (gondolom, azért mielőtt megtörtént volna,engedélyt kér Szijjártótól) , és végre a riporter kérdez és fordít, nem klubalkalmazásban lévő kijelölt tolmácsok, akik néha egész mást fordítanak, mint ami a kérdés.

Ettől függetlenül a véleményem nem változott, a 80-as években is anakronisztikus veteránok feltámasztásáért és a magyar futballközvetítésekért faszkorbácsot nekik.
Elmentünk a TV2 őszi műsorait bejelentő sajtótájékoztatóra, és kezdjük is menten a lényeggel: Tóth Gabi úgy villantott csöcsöt, hogy nyakig garbóban volt, viszont feszülősben. Ja, és a minihamburger jó volt, a nutellás-banános minipalacsinta meg még jobb - ezt csak azok…..
L.A.M 2015.08.28 00:49:14
@schrödinger macskája:

Túl vagyunk a közhelyen - valami gondolat?

Amúgy, ha a programigazgató nem beszél magyarul, nem nagy kunszt, hogy nem megy el a sajtótájékoztatóra, az csak kínos lenne neki is, meg az újságíróknak is. Az már meglep, hogy a vezérigazgató (vezérigazgatók?) sem volt(ak) ott, ha jól értem a cikket.

Kolosi, meg Gerkens szerintem nem felvágásból szokott elmenni ilyen helyekre, hanem mert egyrészt kiáll a program mellett, másrészt ne adj isten válaszol a kérdésekre. Tudom, a programigazgató interjút adott Sixxnek, de a legizgalmasabb kérdéseket passzolta...
Egyik kedvenc filmrendezőm, Martin Scorsese, már hetven fölött jár, ám leélt évtizedei nem voltak hiábavalók. Az elmúlt negyven esztendő során Scorsese ontotta magából a nagy hatású…..
Valahol joggal, de ahogy azt winnie is megjegyezte a Sorozatjunkie-n, ahol a videóra ráleltem, az meglehetősen ritka, hogy a dialógusokat szó szerint kiröhögjék, márpedig itt most éppen erről van szó: a Late Night műsorvezetője, Seth Meyers olvas fel idézeteket és el kell dönteni…..
Annyira magyaros véget ért a hazai labdarúgó-bajnokság közvetítése körüli huzavona, hogyévek múlva tanítani fogják majd valami állami médiaakadémián: a jogok egy részéért nem kevés pénzt fizető Sport TV egy meccset sem adhat a hétvégi bohóckodásból, mert csak. Mindegy,…..
L.A.M 2015.07.17 22:23:45
Az az egészen elképesztő, hogy a magyar fociban soha nem tanulnak. Rendre előkerülnek régi, ostoba, egyszer már megcáfolt tévhitek, kizárólag lobbiérdekek miatt. A létszám is volt már egyszer 12-es, jól is működött. Aztán - nem tudom emlékeztek-e rá - a Mezey vezette edzőbizottság erőszakolta ki Kisteleki alatt az emelést - naná, 33 százalékkal több edzői állás van 16 csapatnál, mint 12-nél. Nyilvánvaló volt, hogy néhány év alatt jön az újabb anyagi összeomlás. Jött is, kétségbeesetten, minden szabályt felrúgva kellett azonnal 12-re csökkenteni a létszámot.

Most valaki megint kitalálta, hogy a nézők azért nem mennek meccsre, mert a tévé közvetíti. Ez faszság. Ezerszer bebizonyosodott a világon, hogy ez nem így van. A meccs nézőszáma nem a közvetítéstől, hanem a csapat közösségteremtő erejétől függ (ez szoros, de nem egyenes összefüggésben van a teljesítménnyel). Ráadásul, ha sikerülne megduplázni a nézőszámot, az sem pótolja a kieső közvetítési díjat és a reklámbevételeket (kivéve persze, ha az előzőt nem az alapján osztja el az MLSZ, hogy kit közvetítenek, a szponzorok meg politikai utasításra fizetnek, nem piaci alapon).

Egy Paks szponzorai ezentúl hány emberhez jutnak el, ha az MTV mindig a legérdekesebb meccseket választja ki (amik között értelemszerűen mindig ott kellene hogy legyen a Fradi és legalább a két másik dobogós meccse)
A TV2 nagy port felvert reality-sorozatának egyik legtöbbet szenvedett szereplője (Nórit nemcsak Gábor bántotta, hanem szinte minden lakótársa lehülyézte a bent töltött 47 nap alatt, és durva tréfák alanya is volt) nem sokkal ezelőtt egy pillangóceremónia nevű kiválasztás…..
comment:com Haverok, buli, Balaton 2015.04.27 08:30:00
Ifjúsági filmben és sorozatban egykoron nagyon erősek voltunk, Keménykalap és krumpliorr, Utánam srácok!, Hahó, öcsi!, Tüskevár, sorolhatnám még a klasszikusokat, ugye, de minek, megvan a kép. Ha eltekintünk a gyermekbetegségeitől, a köztévé legfrissebb sorozata, az Egynyári…..
L.A.M 2015.04.28 00:14:00
@Brumm Brumi:

Mér, Amerikában hány cég méri? És azt az egyet hogy hívják?
Az Összezárva Friderikusszal első blikkre egy olyan műsor, amiben két ember egymás lelkében vájkál, miközben egy napot töltenek együtt, együtt esznek, alszanak, és mivel nincs hova menni, jobb híján akkor is beszélgetnek egymással, amikor kurvára semmi kedvük nincsen hozzá. A…..
L.A.M 2015.04.27 23:56:43
@Tandoori Artemisz:

Hát... Őszintén szólva én nem emlékszem arra, hogy Friderikusznak a kereskedelmi tévék indulása óta lett volna műsora, ami nem bukott meg (a saját műsorokról beszélek, nem azokról, ahol mellékszereplő volt - pl. Sztárban sztár vagy Ének iskolája). Ez a műsor szerintem tévedés. Egy majdnem hatvanéves műsorvezető és egy 50 pluszos színész egy kvázi valóságshowban, miközben mindkettő szemérmes figurát vesz fel. Meglepődnék, ha nem bukna meg.

Szerintem ez valami kompromisszum: Friderikusz vissza akart jutni valami országos csatornára és erre tudták összerántani a pénzt. A díszlet úgy néz ki, mintha régi valóságshowkból lenne leselejtezve, a koncepció pedig a sztárok otthonában forgatott Pimasz úr után kifejezetten kínos. Egy stúdióban 24 órára egy színésszel kezdve. Kedvelem Gesztesit - a képernyő alapján, amúgy nem ismerem - de szerintem egyetlen őszinte pillanata sem volt.
Ünnepélyes körülmények között, a Vigadóban rendezett gálaműsor keretein belül osztották ki a Televíziós Újságírók Díját, amit a Sorozatwiki hívott életre tavaly sz Epizód magazin, a Hír24, a Hír7, az Index - Comment:com, a Mediapiac.com, az Origo, a Színes RTV és a…..
L.A.M 2015.04.27 23:00:02
@sixx:

Kicsit úgy néz ki, mintha azért ügyeltetek volna a csatornák közti arányokra, mégis hülyén nézett volna ki, ha nem a legnépszerűbb csatorna kapja a legtöbb díjat. Gondolom így jött ki a legjobb színésznő kategóriában a Barátok közt egyik szereplője... Az eléggé necces (és nem Gubik Ágit akarom bántani, pláne, hogy nem nézem sem a BK-t sem a JR-t, így elméletig nem zárható ki, hogy akad benne olyan szereplő, aki jobb, mint mondjuk Molnár Piroska, csak nem valószínű), a többi nálam teljesen rendben van.

Amúgy hajrá, szerintem tök jó kezdeményezés, 20 év múlva szerintem komoly rangja lesz, ha valaki nem trollkodja szét jó szokás szerint.
Április 26-án vasárnap este 9:10-kor jelentkezik először az a műsor a TV2-n, amire Hajdú Péter csak nagyon hosszas tárgyalások után tudta rábeszélni Friderikusz Sándort, aki az Ének iskolája második évada után intett búcsút a TV2-nek. A formátumot viszont mintha rá szabták…..
Két hónap kőkemény melóval csábította vissza Hajdú Péter Friderikusz Sándort a TV2-höz, ahonnan tavaly, Az ének iskolája második évadát követően távozott, mert állítólag zavarta pár dolog a kisgyerekes tehetségkutatóval kapcsolatban. Friderikusz már évtizedek óta…..
L.A.M 2015.04.03 01:27:02
@Ördög Zoltán:

Valószínűleg az van, hogy ezt a műsort bevásárolták a Tv2-re (ahogy ezt az ostoba főzős showt is, a nevetséges termékmegjelenítésekkel) . Hajdú meg a producer, aki ezt szervezi. A "gázsija elég magas lesz" nyilván lefordítva azt jelenti, hogy ő fizet a tévének (cserében övé a reklámidő). Ne legyenek kétségeink, a Bors nem derít ki semmit, ezeket a cikkeket valaki diktálja. Azt, hogy ki diktálja, onnan lehet tudni, hogy ő a pozitív hős a történetben.

Vagy el tudod képzelni, hogy ezt a mondatot a Bors újságírója találta ki: "az ATV-n hetente háromszor hol politikáról, hol tudományról, hol egy filmről vagy színházi előadásról, hol világsztárokkal beszélget, nagyon komolyan és értelmesen, és nézőtábora nagy-nagy megelégedésére." ?
Udo Ulfkotte a FAZ haditudósítójaként Irakban, 1988-ban “Magyarországon valaki, vagy valakik megvásárolták a kiadási jogokat, ellenben a könyv nem akar megjelenni. Egyre inkább élünk a gyanúperrel, hogy valaki azért vásárolta meg a kiadási jogokat, hogy ez a könyv magyar…..
Végéhez ért a köztévé saját zenei műsora, ahol eldőlt, hogy ki képviselheti Magyarországot az idén Ausztriában megrendezett Eurovíziós Dalfesztiválon. A nyolc versenyzőből először Ív, Wolf Kati, Gájer Bálint és a Passed (utóbbi kettő pont nélkül) esett ki a zsűrinek…..