Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Analysses

69 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gondolat-napló Üzenet 2015.03.15 19:06:57
Gyanútlanul a fürdőkádban. Hehe...  ..
Jó tíz évvel ezelőtt voltam egy ismerős természetgyógyász meghívására családállításon Budapesten. Maga Bert Hellinger vezette, egy német férfi, aki nem tudott magyarul. Vagy legalábbis nem sokat. Az ismerős doki volt a tolmács és a szervező. Olyan 10-15-en lehettünk, nem emlékszem pontosan. Leültünk…..
Gondolat-napló Jó éjt! 2015.03.13 19:40:00
Ma van az alvás világnapja. Ezért aztán... Találkozunk holnap!..
Gondolat-napló Kulissza 2015.03.07 16:19:56
A napokban olvastam egy meghatalmazást, a következő szöveggel: Alulírott Ravaszdi Ákos Balambér meghatalmazom K.F.T. Kft-t, hogy Akárki Béla nevű dolgozójának a bérét a számlámra utalja. Aláírás: Ravaszdi Ákos Balambér Megmutattam egy jogásznak, aki kifogásolta, hogy Ravaszdi nem azonosította sem…..
...meggondolatlan, idétlen. Ez a két jelző még az előző bejegyzéshez tartozik... Munkahelyemen elmeséltem…holott nem mese…, hogy nálunk otthon, kóbor áramok kószálnak a vezetékekben, figyelmen kívül hagyva, hogy fel van-e kapcsolva a villany, vagy nincs. Sőt. Vihar idején előfordul, hogy a régi…..
Gondolat-napló Kiálltvány 2015.02.26 20:49:26
A munkahelyemen a könyvelőprogramban, ha rögzítés után módosítani kell, akkor megkérdezi a felület, hogy mi az oka a módosításnak. Elmúlt alkalommal dühömben beírtam: Mert elcsesztem!@˘!-x*C... Létrehozok egy nyilvános e-mailt: elcsesztem@#.hu kifejezetten abból a célból, hogy bárki, aki valamit…..
Egy beszélgetésben egy ismerősöm meglepetését fejezte ki, mert egy kolléganője, akit „felülről” nyomtak be, nagyon rátermettnek bizonyult. Kellemes csalódás volt. Nem gondoltam volna róla, hogy ilyen ügyes lesz. Mondtam neki, hogy attól, hogy valaki „csókos”, még lehet tehetséges. A „nem nagyobb,…..
Gondolat-napló Határkérdés 2015.02.10 20:42:10
Hallgattam egy előadást Káin és a Jóisten beszélgetéséről az után a bizonyos gyilkosság után. Káin azt mondta Istennek, aki haragra gerjedt ellene, hogy: Te teremtettél ilyenné. Milyen alapon kéred ezt éppen tőlem számon? Miért teremtettél gyilkosnak?...Ezt az Úr nem szívesen, de végül…..
Gondolat-napló Gondolatfutam 2015.02.05 21:31:06
Szoktam beszélgetni a tyúkjainkkal. Olyankor félrehajtják a fejüket, és felsandítanak rám. Alaposan megnéznek maguknak. Okos kis fejükben mérlegelik a választ, mielőtt kimondják. Okosak. Igenis azok!…mindegyiknek pont annyi esze van, amennyire egy tyúknak szüksége lehet, tehát igenis eszesek!…..
Gondolat-napló Vérvétel 2015.01.31 11:00:32
Vérvételen voltam. Teljes labort néztek. Bementem a gyönyörűen felújított épületbe. Nem találtam a regisztrációt, noha tudtam, hogy valahol a közelben kell lennie. Felmentem az emeletre, megkérdeztem egy embertől. Menjen le, a lépcső mellett jobbra. – Köszönöm. Ám a lépcső mellett jobbra egy nagy…..
- Halló Kapitány! Itt a gépház beszél! Vétel...(morze) A Kapitány a hajó orrában áll. Éppen ragyogó arccal tekint a távolba. - Halló! Itt a gépház! Gépház hívja a Kapitányt! Süllyedünk!! (morze) Ám a hajó orrában igen friss a levegő és gyönyörű a kilátás...Megjelenik a Kormányos. - Kapitány!...a…..
Gondolat-napló Isten nélkül? 2015.01.25 22:05:43
Legalábbis olyan Isten nincs, mint személy, mint jóságos és gondoskodó, mint szerető és elfogadó. Legfőképpen nincs, mint egy olyan akarattal és tudattal rendelkező személy, akinek terve lenne a világra. Pontosabban fogalmazva az az Isten kép tört össze, amit szerettem volna, ha beigazolódik. Kár.…..
Gondolat-napló Helyzet 2015.01.13 21:43:23
Felhívtak a barátaim, hogy az előző bejegyzéshez nem írtam semmit. Tényleg nem írtam...a helyzet az, hogy nem is akartam. Szerintem ez az egyik legjobb bejegyzésem. Benne van minden, ami TAO. Nem találkoztam még egy olyan kultúrális, szellemi, vallási és egyéb irányzattal, mely ennyire értené a…..
Gondolat-napló a TAO 2015.01.08 21:18:00
.                                 _  ..
Gondolat-napló A hit 2014.12.25 19:11:54
Az utóbbi időben Isten sokat tűnődött azon, vajon létezik-e az Ember. Naphosszat járt fel-alá a Mennyben, s töprengett. Elméjében, mely végtelenül tág, záporoztak a kérdések. S ha létezik, hogy néz ki? És ki ő egyáltalán? Tudja-e, hogy Én vagyok? S szeret-e engem? Tényleg olyan intelligens és…..
Gondolat-napló Mi Atyánk... 2014.12.21 20:16:25
Szerintem, az emberiség akkor fog felnőni… akkor jön le a fáról (hogy a „nem hívők”-et se hagyjam ki…), ha Isten nélkül is képes megbocsátani és tisztelni… saját magát és másokat, beleértve a természetet is. Magát az életet. Ha „egyedül” is képes felelősséget vállalni önmagáért és másokért. De ez…..
Gondolat-napló Gyász 2014.12.10 20:24:32
Az életem folyamán időszakonként elfog a halálfélelem. Ilyenkor azzal vígasztalom magam, hogy hát… előbb utóbb… mindenki meg fog halni…  Furcsa, hogy ez könnyít a helyzeten. És vicces is. Ez a gondolat hoz némi lelki közösséget az emberekkel és az állatokkal. Ilyenkor érzem, mennyire hasonlóak…..
Gondolat-napló Mélyebbre... 2014.11.30 14:04:10
Gyónni voltam. Igazán úgy éreztem, hogy nincs mit. Ennek egyszerűen az az oka, hogy nem tudom, van-e Isten, illetve ha van is, nem hiszem, hogy csip-csup ügyek érdekelnék…Ami miatt elmentem, annak oka az az írásom, ami a múltkori gyónásomról szólt. Barátnőmet nyugtalanította a dolog, és megígértette…..
Gondolat-napló Felesleges ember 2014.11.27 19:25:11
Ezt az írást akkor szültem, amikor még intenzív álláskeresésben voltam. Íme: Motivációs levél Mit írjál egy motivációs levélbe? Tanácsok  Hogy mi motivál téged? Lassan két éve sehova nem vettek fel. Tartalékaim kifogyóban vannak. Adósságom kisebb ütemben csökken, mint ahogy a tartalék…..
  Megkérdezhetnék tőlem, hogy ha ennyire szeretem az állatokat, miért nem vagyok vega? …Mert szeretem a húst. Pici koromban nem akartam húst enni. Mindig folyt a harc a nagymamám és köztem. Addig nem kelhettem fel az asztaltól, amíg meg nem ettem a húst is. Úgy tűnik, fél gyermekkoromat az…..
Lehet, hogy néhányan nem értik az első szót. Mert hát…egyáltalán…mi a túró az a korrupció? Úgy mégis…Megnézem az Értelmező Kéziszótárt…illetve nem…azt hiszem inkább az Idegen Szavak Szótára kell ide… Hofi után csak annyit tudunk róla, hogy a korrupció az, amiből kihagytak. Így tehát Magyarország…..
Gondolat-napló Tegyük fel... 2014.11.06 21:51:19
Ennek a bejegyzésnek az értelmezési tartománya az, hogy Isten létezik. Ezen tartományon kívül - vagyis azt feltételezve, hogy nincs Isten – az okfejtésem és az összefüggéseim értelmét és így létét is veszti. Ezért, aki most velem tart, erre az időre tételezze fel, hogy Isten létezik…mondjuk…tegyük…..
Gondolat-napló Furcsa 2014.10.30 20:53:36
  Egy érdekes megfigyelés! Észrevettem egy jelenséget. Ha interneten nézegetek különböző termékeket, pl.: most utoljára télikabátokat, akkor bármilyen honlapra megyek, szinte biztos, hogy télikabátos reklámok ugranak elém hirtelen, vagy lopakodnak a perifériás látóterembe, sőt! Pont ugyanazok a…..
Gondolat-napló paranoia... 2014.10.25 22:20:22
A környezetemben mindenki - engem is beleértve -, imádja a reklámokat. Elég bosszantó is az, amikor egy-egy filmrészlet félbeszakítja. Persze azt az egy-két percet ki lehet bírni. Addig elmegyünk inni egy pohár vizet... Ezért is szomorított el bennünket a reklámadó sötét fellege.  Pár évvel…..
Gondolat-napló A pokol szele 2014.10.23 19:54:51
Most olvastam el Merle: „Mesterségem a halál” című könyvét. Az auschwitzi haláltábor parancsnokának az életéről szól. Az élettörténet valós emlékiratokon alapszik. Muszáj leírnom a gondolataimat erről. Ahogy én látom, amit leszűrtem belőle…             Ijesztő és nehéz olvasmány. Nehéz a lelkemnek,…..