Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Griska

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Hosszú temető mellett Székesfehérvár másik patinás sírkertje a Berényi úton található Csutora temető, melyben több híres személy - köztük sok neves művész - alussza örök álmát. Tettem egy sétát itt is, hogy felkeressem az érdekes sírokat. A Csutora temető a XVIII. század utolsó harmadában…..
A hivatalos történelemkép szerint Attila halála után a hunok kiszorultak a Kárpát-medencéből és a Fekete-tenger partjára illetve a Dnyeper menti területekre húzódtak vissza. Korábbi szállásterületeiket az ellenük fellázadt győztes germán törzsek osztották fel egymás…..
Griska 2022.08.17 18:20:47
@( Tóth Gyula ): Vegyük hozzá a török udvari méltóságot a kapudán pasát (Gárdonyi is említi az Egri csillagokban), ami leginkább a tengernagynak felel meg, az eső fele viszont a(z olasz) capitanoból ered... Más kérdés, hogy a blogban felsorolt érvek az Illigre való hivatkozás ellenére erőltetetten nyelvészkedik...
A kegyetlenséget nehéz objektív mércével mérni, mégis kiemelhetőek az emberi történelem elmúlt 5 ezer évének leginkább rettegett és legtöbb félelemmel emlegetett hadseregei, melyekről a legtöbb írott forrás valóban úgy emlékezik meg, hogy hadjárataikban hátborzongatóan kegyetleneknek mutatkoztak. A…..
Griska 2021.03.23 08:56:59
@megamovieboy: Az utolsó mondathoz: A vandálok és a rómát szintén elfoglaló gótok germánok voltak...
Griska 2021.03.23 08:57:26
@fabianp: Aprópopó :) A Spanyolország (Ibériai félsziget) kora középkori történetét tárgyaló (általam ismert) munkák többsége szerint a mai spanyol népesség elég komoly hányada is vandál felmenőkkel rendelkezik. Amikor Geiserich és serege átkelt Afrikába, Ibériát is megtartotta magának, így elég csinos birodalmat összekotort magának, ami még vallási szempontból is viszonylag egységesnek volt mondható, mert az elfoglalt területek lakossága zömmel ugyanúgy ariánus (római szemszögből nézve eretnek) volt, mint a támadó sereg...
Állunk a Lehel piacon a kedvenc savanyúsomnál. Savanyúkáposzta. - Megkóstolhatom? - Persze, de nagyon vigyázzon, nem jó így belenyúlkálni, még valami fertőzést is kaphat az ember ugye. A migráncsoktól – teszi hozzá magyarázólag. - A migráncsok hozzák ide a fertőzést meg a betegséget nekünk.  ..
Griska 2018.09.23 02:08:42
@LKerekes: Miért, szerinted a Te stílusoddal lehet?
Valószínűleg az a jó világ, amelyben mindenki helyeslően csettint, amikor egy rokonszenves fiatalember korábbi szakmai karrierjét elhagyva vagy legalábbis felfüggesztve, belevág a politikába. Nem akkor lesz a politika valóban normális, ha normális emberek intézik? A most miniszterelnök-jelöltként…..
Griska 2018.01.02 00:20:53
@European citizen: Mintha ez a FIDESZ háza táján nem fordulna elő... :)
Osztrák, cseh és svéd kutatók együttes erővel próbálták megfejteni Freddie Mercury énekhangjának titkát. A kutatások folyamán kimutatták, hogy az egykori Queen frontember a mongol torokénekesek által kifejlesztett torzítási és morgási technikákat is felhasznált az énekhangjában, ezért lett olyan…..
A múlt héten került mozikba Mundruczó Kornél Cannes-ban is díjazott filmje, a Fehér isten, amely egy gazdájától elszakított kutyáról szól. Ennek apropóján döntöttünk úgy, hogy Piszkos12 rovatunkban bemutatunk 12 fontos és kevésbé fontos, de mindenképpen izgalmas „kutyás…..
Szörnyű pletykákat hallani az egy hónapja átadott felcsúti futballstadionról. A helyszínen jártunk utána a szóbeszédnek. Autóval csak Felcsút határáig jutunk. Ott egy helyi öreg, vak jós tanácsára gyalog folytatjuk utunk az esőáztatta, lyukacsos aszfalton. A pocsolyák és…..
Griska 2014.05.21 11:23:51
Kiderült, amit sokan sejtettek. Pestszentlőrinc és Csepel közpénzeit módszeresen megcsapoló fideszes pénzszivattyút leplezett le a Magyar Narancs című hetilap ma megjelenő száma. A cikk részletesen feltárja Ughy Attila polgármester múltját. Ebből kiderül, hogyan és mikor…..
Bájos kis vasárnap esti történet. A Fidesz két aláírásgyűjtés a rezsicsökkentés melletti standdal vonult ki a Margit körútra, mégpedig úgy, hogy egy pult került az Országúti Ferencesek Temploma jobb oldalára, egy másik meg a bal oldalára. Épp misét tartottak a templomban, az…..
Ezek tényleg hülyék. A következő évi beiratkozáskor választ kell adnunk arra a kérdésre, hogy gyermekünk az állami általános iskolában az erkölcstanórán vagy az egyház által szervezett hit- és erkölcstanórán vegyen-e részt. Választani kell! Ezek az órák ugyanis a…..
Azok közé tartozom, akik nem hiszik el, hogy véletlenül esett ugyanarra a napra a parlamenti zsidózás és a választási eljárás szabályainak arcátlan megváltoztatása. Ügyes, hatékony provokáció volt ez, jól megkoreografált "tévesztés".Tévesztés, mert ugye a Jobbik védekezése…..
Griska 2012.11.28 03:08:54
@komplikato:

A normann hódítók leszármazottjának lenni dicsőség, ezért nem állítja szinte senki, hogy ők lennének többségben. Hogyisne :) nem csak a pénz értéke tud inflálódni... A Gyöngyösi-ügyben pedig nem kell összeesküvést keresni. A jobbik tudta, hogy mi az igazán fontos aznap, nem kellett ehhez pusmogni a Fidesszel, anélkül is tudták, hogy nem lesz retorzió (bár a FIDESZ nem felejt, lehet, hogy benyújtja a számlát egy [neki] alkalmas pillanatban. Mert azért a Jobbiknak is van [már] vesztenivalója).