Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sliders

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét frissült a Fortepan. Ezúttal a Főfotó képarchívumából közöltek egy második adag fotót, én pedig a 2000-nél is több képből válogattam egy fővárosi csokorral. Íme. (Az azonosító számra kattintva a kép nagyban is letölthető.)..
Különös eset miatt kellett intézkedniük a rendőröknek a Fehérvári úton. Április 15-én, éjfél után figyeltek fel a helyi polgárőrök arra, hogy valami furcsaság suhan a Fehérvári úton a síneken. Közelebb érve kiderült, két egyetemista egy házilag barkácsolt hajtányon…..
Menekülés a télből a tavaszba – Barcelona Elég régóta olvasgatom a blogot, gondoltam, most először én is leírom élményeimet, tapasztalataimat, talán lesznek olyanok, akik érdeklődéssel olvasnak egy hosszú hétvégéről szóló beszámolót két meleg srác szemszögéből…..
Lassan már csak pár óra marad 2012-ből. A pontyok még talán csapkodnak a kádakban, a pezsgő behűtve a hűtőben, a buli leszervezve. Fenyőillat? Mézeskalács? Forralt bor? És persze rengeteg, finom étel. Reméljük, az is ízlett, amit idén mi szervíroztunk. Állandó és külső…..
Mit lehet csinálni fél nap alatt egy semmi közepén lévő pici reptéren? Jóformán semmit. PLACI sok hasznos tudnivalóval fűszerezett írása bizonyítja, hogy a repülés öröméért egy ilyen rövid látogatás is érdekes tud lenni. 2 héttel(!) az utazás előtt nagyon kedvező áron…..
Árpádnak sikerült 17 percet töltenie a reptéren egy ismerős kifuvarozása után, ami parkolásilag 2000 forintjába került: A tegnapi esős időben volt szerencsém a híres-nevezetes ferihegyi reptérre kísérni egy kedves ismerősömet. Mivel óriási dugó volt a városban, későn…..
Tizenhét hónap börtönt kapott egy bristoli buszvezető, mert súlyos sérüléseket okozott egy kerékpárosnak. A sofőr egy kisebb vita után úgy ráhúzta a kormányt az előtte haladó biciklisre, hogy az több métert repült, és a járdán ért földet. Az akciót rögzítették a…..
LifeTILT A Nők Forradalma... 2012.02.04 20:14:00
A LifeTilt oldalait az élet írja, és mint ahogy a legtöbb bejegyzést, úgy ezt is egy beszélgetés, egy teljesen véletlenszerű esemény, vagy éppen egy spontán érzés váltja ki. Talán soha nem születik meg a dokumentált fogyás ötlete a blogon, ha nem találkozom Petrával, és a…..
Hogyan vesztettük el majdnem, majd szereztük vissza az Alstom metrókat? Mikor jöhetnek végre a 2-es metróvonalra új szerelvények? 2011 kronológiája Alstom Metropolis ügyben. (A 2010-es év története itt olvasható.) Tudtad, hogy az eredeti szerződést 2006 május 30-án, azaz jó 6…..
A bulvárlapok egymásra licitálva rémisztgetik a jó népet. Szerdán a Blikk asztrológusa fokozta a világvége hangulatot azzal, hogy a csillagokból nukleáris katasztrófákat, háborúkat és forradalmakat jósolt 2012-re, de így visszaolvasva lófasz volt ahhoz képest, amit a…..
Sliders 2012.01.08 14:20:39
@version: Bennem is felmerült már hogy el kéne menni. Lehet bennem van a hiba de ez egy akkora hátba szúrása lenne a nemzetnek, mindenkinek aki itt marad, hogy valamilyen szinten rosszul is érezném magam.

Ez körülbelül olyan kicsiben, hogy amíg jó a barátság addig haverok vagyunk ha meg rosszra fordul a helyzet akkor meg sem ismerlek.

Valahogy nem jó ha baj van akkor menekülünk ha pedig Kánaán akkor kirakjuk a zászlót is. De ettől függetlenül sajnos már bennem is felmerült hogy el kell menni. Szeretnék élni. De kint hiába mindenki csak a "magyar"-ként kezelne másodhegedűsként. Hiába lennék akármilyen jó a munkámban. Ezt több már jóval régebben eltávozott magyarok is mesélték, hogy még 40 év után is csak a "magyarok" a kintiek szemében. Hiába akarja Európáét a média beállítani multi kultinak ha kint megbélyegeznek még ha nem is olyan látványosan. Illetve sajnos kint is romlik a helyzet. Nem könnyű sehol sem.
Sliders 2012.01.08 14:28:35
@Mashenka: Sajnos igazad van. a bors meg ezek a lapok kaszálnak.

Emlékszem rá, hogy régen volt még olyan lap jóval a mai internet színvonala előtt, mikor lehetett venni CAD és 3D szerkesztést oktató újságokat illetve ezen témák világából lehetett mazsolázni. Réteg lapok voltak ezek, de nagyon hasznosak voltak. Nagyon szerettem őket és elő is fizettem rájuk csak azért, hogy támogassam a megjelenésüket. De megszűntek. Voltak jobbnál jobb fotózással foglalkozó újságok is, azok is megszűntek szinte.
Viszont lett helyette rengeteg celeb magazin meg Blikk mutáció.

Németországban és más nyugat európai országban van ezekre a lapokra igény. Nálunk nincs. Egy újságos válaszolt arra a kérdésemre, hogy miért a pult eldugott zugából veszi elő a 3D-s újságot: A Szarra van igény ezért vannak ezek a lapok előtérbe téve.
Sliders 2012.01.08 14:40:05
@version: Azért írtam, hogy jóval a mai internet kora előtti időkről beszélek! Nyilván ma már fölösleges de amikor megszűntek még neten alig lehetett angolul is olvasni valami normálisat.
    Amikor Szeptember 10-én megírtam az Új Generáció c. bejegyzést, akkor még nem sejthettem, hogy a poszt túlmutat majd önmagán, és olyan építő ereje lesz, ami egy új közösség alapjait fogja majd letenni. Az Új Generációs poszt, és az abban szereplő blogok írói…..
Építős blog Zebra a hídon 2011.06.15 08:41:00
2011. június 14-én, nem sokkal negyed öt után átadták a Margit híd déli oldali járdáját. Ezzel egy időben üzembe helyezték a margitszigeti szárnyhídnál az új jelzőlámpát, mely az új felszíni gyalogátkelőhelyet biztosítja.A híd közepén korábban gyalogos aluljáró volt.…..
Igencsak érdekes műszaki alkotást adtak át a belga mérnökök június 6-án. A Brüsszel-Amszterdam közötti nagysebességű vasútvonal Antwerpentől közvetlenül északkeletre eső szakaszán (Google maps még a napelemek nélkül) egy mesterséges alagút tetején 16 ezer napelemet…..
Az Országház felépítésének ötlete először a 19. század első felében, az 1830. évi országgyűlésen merült fel konkrét javaslat formájában. Az első épülettervet Pollack Mihály készítette, azonban ez feledésbe merült, az 1848-as szabadságharc bukását követően pedig egy…..
Sliders 2011.06.06 01:12:27
@WMarci: Ez a süttői kő pontosan mit tesz hogy írtad szép lesz?

Ez az a süttői kő amivel már lassan 10 éve újítják fel? Mesélhetnél róla kicsit.
„A hölgyről az elején szándékosan nincs jellemábrázolás - ezt szűrje le mindenki a sztori alapján, ahogy akarja. Én sem minősítem. Nem tudom minősíteni” – mai posztolónk megkapta a tökéletes szülinapi ajándékot, amit egy lány csak adhat egy pasinak. Az…..
Soros Györgyről annyit biztosan el tudunk mondani, hogy ért a befektetésekhez, hiszen a befektetései segítségével lett dollármilliárdos, a világ egyik leggazdagabb embere. A Wall Street Journal most azt is kiderítette, hogy ő az egyike a legnagyobb Apple-részvény-vásárlóknak is,…..
hogyvolt VV4 - 4X53 2011.02.06 15:00:00
A tegnapi összefoglaló rossz hatással volt a bioritmusomra, ezt tetézte, hogy ma reggel vettem észre, összefogtam két zacskót és elővettem a kis gép lefagyása közben a szüzet is, amit a gondos előkészítés, sütés, maghőmérőzés és ilyenkor szokásos bohóckodás ellenére…..
Sliders 2011.02.06 21:25:32
@K.Tomoceusz: Bocs hogy ezzel csesztetlek de most tényleg a 4-es számu kamera man nővére volt a nyelvtan tanárnő vagy csak vicceltél? Szabad tudni a teljes nevét, hogy rá lehessen keresni? :)
Sliders 2011.02.06 21:39:00
@K.Tomoceusz: Te Én kerestem FaceBookon úgy hogy

B. Irén

Meg nyelvtan tanárnő de nem jött ki. Nem tudsz nekem valami linket adni? Azért kérdem, mert speciel facebookon nemtudom van e összetett keresés de én nem találom de meg szeretném találni :)
Sliders 2011.02.06 21:46:02
@artdark:
Nem, szeretném megismerni. Am eskü komolyan vettem. Azért be kell vallani nagyon helyes nő volt. Mikor az ember akar valamit, akkor képes elhinni azt is ami nem igaz :)
Stuttgart város kötöttpályás közlekedéséről már többször esett szó az Építős blogon. Ezúttal a nem túl rég történt változásokat ismertetem röviden. Fasanenhofi átadás (www.drehscheibe-foren.de) Az U6-os Stadtbahn vonalat 2,8 km-rel hosszabbították meg Möhringen…..