Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Luffanat

35 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rengetegszer jártam meg autóval a Kaposvár Szigetvár szakaszt, és véleményem szerint ez az ország egyik legszebb útvonala. Tavasszal harsog a zöld, ősszel pasztell színek kavalkádja kavarog, és mindezt időről időre dombtetőkről, völgyeken keresztül láthatod. És akkor a Bőszénfa mellett megjelenő…..
Hétfőn tehát nagyon aktívak voltunk, megvolt az Ourika vízesés, a Bahia palota, és még tevegeltünk is. Megérdemeltük a pihenést, nem is kapkodtuk el a felkelést, bár a müezzin nem kegyelmezett, ötkor imádkozott. Megreggeliztünk kényelmesen, veszekedtünk a teknőssel, aki mindenáron a lábunk alatt…..
Újabb reggel, újabb madárcsicsergés, újabb müezzin. Persze ne gondoljátok, hogy a madarak Marrakech minden részén ott vannak, de a Riad Malika udvarán néhány dús lombú fa nőtt, ahova estére beveszik magukat a madarak, és nagy zenebonát csapnak, majd rövid időre elnyugszanak. Egy részük simán veréb,…..
Jót s jól aludtunk, bár a helyi zajok azért néha felkeltettek. Részben az udvarban lakó madarak csiviteltek már hajnaltól (és egyébként előző este még sokáig), részben a müezzin imádkozott reggel ötkor, nálunk is, meg szerte Marrakechben. Később valamelyik sofőr elmondta, hogy ötszáz mecset van a…..
Szeretek utazni, ezt a másik blogból is le lehetett szűrni (Mert utazni kell...) Voltam már Európa majd minden országában - bár van még néhány fájó hiányzó, amit még pótolni kell... -, Kínában, Indiában, Vietnámban, Ausztráliában, Brazíliában, de Afrikában még soha. És persze Észak Amerikában sem.…..
Itthon. A barnaság lekopott az arcunkról, a hazaút fáradalmait kipihentük, visszaálltunk az itteni időzónára. De az emlékek még élénkek, jó részüket sosem feledjük el. Úgy gondolom, hogy tényleg életem eddigi csúcspontja volt ez a három hét. Szeretem Ausztráliát, jó volt Vietnámban és megerősítettük…..
(Tündi szólt, hogy ez a bejegyzés szerinte nem lett élesítve, és igaza volt, a reptéri nagy kapkodásban ez elfelejtődött... Úgyhogy az utolsót már olvastátok, ez az utolsó előtti! :-) ) Hol is hagytam abba? Ja igen, megérkeztünk a Tomiékhoz Kynetone-ba, ami Melbourne-től északra kb egy órányira…..
A nagy sietségben elfelejtettem kitenni a tegnap(előtt?) a Skydecken készült videót, és attól félek, hogy innen a Pekingi reptérről ezt már nem is fogom tudni megtenni, a videós oldal nevét sem merem leírni, hátha már azért is letiltanak. De ha ott a nevemre rákerestek, akkor megtalálható, de majd…..
Ma korán reggeliztünk, mert kicsit izgatottan vártunk a Great Ocean Road-ot. Már persze mi, mert a Pistiék már látták, bár az Anne így is nagyon lelkes volt. Megerősített bennünket egy tábla, hogy jó irányba megyünk: Nem tartott sokáig, máris lent voltunk az óceán partján, és ilyen látvány…..
Jelentem jó kis fárasztó napon vagyunk túl, 530 km-t jöttünk, végig a Pisti vezetett. Szegény el is fáradt a végére rendesen. Az ausztrál utak félelmetesek, kb ennyi kanyar van benne: Pisti mondta, hogy most már kötelező úgy építeni, hogy legalább 25 kilométerenként legyen benne egy kanyar. Van…..
Ma reggel ugye írtam a blogot, de aztán fel kellett pattanni, mert indulni kellett. Pisti meglepetést készített elő, nem mondta meg, hogy mi lesz, csak azt, hogy tízre oda kell érnünk. Szóval eldobtam kaszát-kapát-laptopot és mentünk. Jött a Laci is a feleségével. A Tarára mentünk ki, a Pisti Kálmán…..
Azt hiszem a Pistiék első lakhelyénél hagytam abba, ami sajnos már csak nyomaiban lelhető fel. Az eredeti narancsliget utolsó fáit nemrég vághatták ki, még ott voltak halomba rendezve. Kicsit szomorkásan indultunk vissza, de aztán Zsuzsi behúzta a kéziféket, mert az iskola felé az Oleander utca…..
(ZS.) 2018.01.01. 1 óra 18 perc Most értünk haza a szilveszteri partiról, Csabi már nagyon elfáradt (számolatlan sör), nem tud írni. Én most kicsit ápolom, hogy holnap reggel időben fel tudjon kelni, ti akkor még nagyban az Óévet búcsúztatjátok. Holnap valamikor jövünk a mai bloggal, ti…..
Ma egy kellemes nap volt megint, de már elmúlt hajnali egy óra itt, és nagyon fáradtak vagyunk, úgyhogy beszámoló holnap, bocsi Nos, nem könnyen, de felébredtünk. :-) Mondjuk a Geri fiam segített egy kicsit itteni idő szerint reggel hatkor, amikor felhívott, ezúton is köszönöm neki, majd…..
Remélem mindenki értékeli, hogy helyi idő szerint éjfélkor, több pohár bor, és a magammal hozott pálinka megkóstolása után még blogot írok. :-) Szóval ma tényleg elhagytuk Cairnst, fájó szívvel, de még azért fölülről Zsuzsi elkapta e tengerig lógó esőerdőt. És az elmaradhatatlan felhős képek…..
Hát eljött ez is. Ülünk a teraszon, kellemesen megvacsoráztunk, isszuk a Birds Eye View Shirazt, hallgatjuk a hullámok moraját, és a fejünk felett elhúzó repülőgépeket - és sajnáljuk magunkat. Sajnáljuk, hogy itt kell hagyni ezt a paradicsomi helyet, a korallhomokos tengerparttal, a 29 fokos vízzel,…..
A mai nap a Nagy Korallzátony jegyében telt el, és természetesen nem okozott csalódást. A portás bácsitól kérdeztük meg, hogy mit ajánl, aki a Sunlovert ajánlotta, annak is a Moore zátonyát. igen ám, de oda nem volt már hely, itt ugyanis előre be kell jelentkezni. Szerencsére van nekik az Arlington…..
Jelentem vagy nem szurkoltatok, hogy sikerüljön reggel bejutnunk, vagy nem jól szurkoltatok. Tegnap este felmentünk a helyi közlekedési vállalat honlapjára, ott megterveztük az utunkat. Elszörnyedtünk, hogy 6,49-re kint kell lenni a buszmegállóban, de ha kell, hát kell. De aztán kimentünk időben,…..
December 25 itt is ünnep, a boltok zárva vannak, sőt, az éttermek is zömében. Néhány étterem kinyit, de csak akkor, ha előre megrendeled és ki is fizeted a kaját. Ha jól láttam, akkor egy felnőtt menü 100 dollár. Nem tudom hányan választják ezt az opciót, az viszont biztos, hogy sokan jöttek ki a…..
Ülök a teraszon, este 11 óra van, pólómat éppen levettem, mert még mindig 25 fok felett van a hőmérséklet. Ez a nap átmenet volt, mert még nem pihentünk teljesen, de nem is csináltunk semmi megerőltetőt. Először is jól kialudtuk magunkat. Talán a tegnapi bejegyzésen érződött, hogy alig tudtam már…..
Ahogy Zsuzsi mondja, kiült a fáradtság. De ő a hibás, mert olyan vacsit főzött, hogy a fülem is kettéáll tőle. Meg bort is adott mellé. Hát hogy legyen így fitt az ember? De blogot írni kell, mert különben a teraszon kell aludnom :-) És ott meleg van, meg szúnyogok, meg zúg az óceán. Bár ez utóbbi…..
Mindig átverjük magunkat azzal, hogy már átálltunk, aztán kiderül, hogy nem úgy van az! Tegnap délután olyan fáradtak voltunk, hogy megittunk egy Red Bullt ketten a Zsuzsival. Na így aztán meg nem tudtunk aludni. Már persze aki nem tudott, mert én egy kis erőltetéssel - értsd lecsuktam a szemem -…..
Kuala Lumpurban tehát beszálltunk a gépbe - egyébként úgy belemelegedtem a blog írásába, hogy az utolsó pillanatban értünk a kapuhoz. Úgy gondoltam, hogy jó helyet foglaltam, igaz hátul, de ott már csak két ülés volt egymás mellett, tehát nem kellett másokkal osztozkodni. De a csalódás nem kicsi…..
Mert utazni kell... Kuala Lumpur 2017.12.20 15:25:13
Ha már átálltunk a hatórás időeltolódásra, akkor ideje továbbállnunk, és újabb kihívások elé nézni, nem? Tehát ezt a posztot már a kuala lumpuri reptéren írom, ami egy rendes reptér, mert minden bonyolult bejelentkezés nélkül lehet nyílt wifihez jutni. Nem úgy mint Hanoiban, ahol szintén volt…..