Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Budaphestie

88 bejegyzést írt és 503 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bárki, aki játszott már városépítős, területfoglalós, csatározós stratégiai játékkal, az pontosan tudja, hogy milyen fontos háború esetén a stabil hátország. Mert hiába vagyok zseniális stratéga a harcmezőn, hiába reagálok mindig villámsebességgel az ellenfél lépéseire, ha ő vég nélkül küldi az…..
Látnivaló hogy az Uraság a focit kedveli leginkább, ezért hát erre költi legnagyobb buzgadalommal a pénzünket. Stadionokat építtet meg csapatokat finanszíroz a pénzünkből, ha kell nekünk, ha nem. A pálinkát is igen-igen szereti az Uraság ezért aztán törvénybe foglalták, hogy…..
biztonságos? Rezsiadó 2014.02.27 06:00:00
A Rezsiügyi Nemzetbizottság Elnöki Karzatának Rezsicsökkentési Főbiztosa ma reggel újabb nagyívű bejelentést tett közzé: a Magyar Állam immár hivatalosan is megvásárolja a magyar energiaszektor villamos energia szegmensének két legnagyobb szolgáltatóját. "A rezsiharc ezzel új…..
Aki nem jutott be a Belga évzáró müpás koncertjére 30-án, az vigasztalódhat ezzel a gigantikus interjúval alább, ahol Bauxit és Mégötlövés beszél az új lemezről, magukról, a politikáról és a hazai hiphop színtérről. Hosszú, de érdekes. (Fotók: Bődey…..
Budaphestie 2013.12.29 21:56:54
@Vombatus Ursinus: Igen, én is úgy gondolom, hogy a Gombahölgy az abszolút csúcspont az együttes életművében. Utána már kár is bármit csinálni, mert az már csak lejtő.
Fodor Gábor MOL-t vegyenek! 2013.10.07 11:02:39
A kormányzásra készülő ellenzéki pártok az elmúlt egy évben a konkrét elképzelések helyett leginkább a „ki lesz az ellenzék vezére“ kérdés körül politizált. Ami konkrétumot pedig a választók elé tártak, csak baloldali populista szövegnek tekinthető, gondoljunk csak az…..
Budaphestie 2013.10.08 21:22:03
@balage_81 reloaded: Az a te dolgod, ha undorodsz valakitől. Szerintem Fodor Gábor az SZDSZ-en belül is a liberalizmus normális-morális, emberi változatát képviselte. Az más kérdés, hogy legtöbbször nem tudta érvényre juttatni akaratát. Egyébként meg sok jó dolgot is köszönhetünk az SZDSZ-nek, ki tudja hová juttatta volna az országot az MSZP magában.

Véleményem szerint a primitív bunkók olyan hangosan és olyan sokáig szidták őket, hogy sok liberális érzelmű ember is divatból fújolja már Kunczét, Fodort, meg azokat a volt SZDSZ-eseket is, akik a 89 utáni politika legnormálisabb alakjai voltak.

Egyébként meg mondj egy másik pártot a jelenlegi választékból a LP-n kívül amelyik nem kommunista!
Devizaadós mentés van. Mert a bankok becsapták szegényeket. De hát mégis, hogyan tudták becsapni a ravaszdi és józan paraszti magyar embert? A fideszi hatalom asszongya, mindez azért lehetséges, mert gyurcsányahibás. A turul észjárású adósok már maguknak érzik az általuk soha ki…..
biztonságos? Jóllakottságmenet 2013.02.15 06:21:00
Most, hogy az éhségmenetelés véget ért, itt az idő, hogy a magyar civilek méltó választ adjanak erre az arcátlan provokációra. Természetesen már önmagában az is a hét fricskája volt, amikor az éhségmenet tagjait a parlament előtt a "Köszöntjük a szoci hataloméhség…..
biztonságos? Szakdolgozat kvíz 2012.12.30 11:01:03
Kedves Játékos,  Alább egy miniszteri szakdolgozat részletét olvashatja. A bekezdések egy része a kilencvenes évek politikusi-szakdolgozat-készítési szokásainak megfelelően átemeléssel, azaz plágiummal kerültek a dolgozatba. Találja meg, mely bekezdések képezik a Miniszter…..
Budaphestie 2012.12.30 21:12:26
@hakapeszimanó: így van, a szakzsargon Kiss Endre filozófustól származik.

hu.wikipedia.org/wiki/Kiss_Endre_%28filoz%C3%B3fus%29

Ezt ma már persze könnyű kideríteni, de a 90-es évek első felében azt hihették a diákok, hogy sohasem fog kiderülni a csalás. Szerintem a csalásnál nagyobb probléma a "saját" részek színvonaltalansága.
Miközben a tüntető diákok éppen elfoglalták a Lánchidat, a főváros egy másik pontján forgalmi dugóban araszolván gondoltam, belehallgatok a Lánchíd rádió műsorába. Hiszen Lánchíd Lánchíd, hátha foglalkoznak azzal, mi történik éppen a névadó helyszínen. Akik nem…..
A diákság nem akar semmit, csak balhét. A diákság mögött az ellenzék vigyorog és vicsorog, amely most véli megtalálni a fogást a kormányon, két év meddő küzdelme és hazudozása után. Ez a diákság alig egy hét alatt olyan lett, mint a ’68-as párizsi diáklázadások…..
Nem ez az első eset, hogy a második Orbán kormány megvalósítani látszik Gyurcsány Ferenc néhány évvel ezelőtti elképzeléseit. Most éppen a felsőoktatás fizetőssé tétele van napirenden. A felsőoktatásban alkalmazott tandíj elvével lehet vitatkozni, az viszont biztos, hogy…..
biztonságos? Helyreigazítás 2014 2012.11.11 10:21:45
Lapunkat a 2007-es fiaskó után hét évvel ismét helyreigazításra kötelezte a bíróság. Lapunk 2013. december 10-i számában A szocilibsik aljas vezére  című cikkben - valótlanul állítottuk, hogy Bajnai Gordon az IMF egyes tagjaival titkos tárgyalásokon elérte, hogy a…..
GFG Blog GFG beszélni fog 2012.08.29 13:27:04
Nem politikai elemző, hanem politikai gondolkodó vagyok. Ennek a szerepnek van hagyománya és előképe, de nincs kortárs kontextusa. Az a cél, hogy legyen.   Ehhez először is rögzíteni kell a pozíciót. El kell mondani azt a kerettörténetet, ahonnét nézve a ma…..
Az, hogy a mi kis messiásunk Ópusztaszeren prédikál végső soron érthető. Még az is, hogy pont egy tizenkét méteres turulszobor előtt prédikál, birkákról, valami közelebbről körül nem írt, konfúz jövőképről, egy felsejlő disztópiáról, melyhez képest a Mad Max egy…..
Budaphestie 2012.09.30 23:08:11
@Vortumnus: "jelzőkkel sokra nem megyünk." - nem értek ebben egyet. Úgy kell nyilatkozni, hogy mind szélesebb olvasótábor megértse. Az elitista filozofálgatás is jó móka, csak nem ide való. Ráadásul ha a vizsgált motiváció híján van mindenféle komplexitásnak, akkor még kifejezetten kínos is a túlzott analízis. Vajon mit akart nekünk üzenni a kígyó, amikor bekapta az egeret?
Budaphestie 2012.09.30 23:27:41
@Vortumnus: no a liberális "elitista fanyalgókkal" szembeni jobboldali vádak éppen hogy nem a könnyen érthetőséget és a határozott, világos célokat és véleményeket hangsúlyozzák. De mindegy is, mert közben szinte meggyőztél. Idejövök a blogra, elolvasom, a szar is szarból van, sírok egy sort. Nincs már kedvem agyalni a felszín mögött megbúvó gépezet működésén. Mert lassan kezdem azt hinni, hogy nincs ott semmi. Még Simicska Lajos sincs ott. Csak a felszín van, meg az azt magyarázó folyton változó reklámindoklás. Maroz kurvajó hasonlata a ZS-kat filmekkel. De minek ehhez hozzáfűzni? Egy jó (nem zs-kat) filmet is nézhetnék éppen, vagy aludhatnék is. Jó éjt!
Orbán Viktornak vannak fontos mondatai. Olyan mondatok, amelyeknek segítségével megpróbálja egységes elbeszéléssé összefűzni kormányzása tényeit, az egyébként érthetetlen intézkedések hosszú sorát. Most, pénteken Rómában fogalmazott meg ismét iránymutató gondolatot. Sokan…..
Budaphestie 2012.09.24 16:54:52
Kedves Imre, Azért írok most neked, hogy tisztázzuk, milyen feltételek mellett vagyok hajlandó kölcsönt felvenni tőled. Először is, szeretném kijelenteni, hogy nagyon örvendetes, hogy nem csináltál különösebb problémát abból a két évvel ezelőtti ügyből, amikor a Gyurival…..
Miniszterelnökünk szájából időről időre előbukkan a lakossági energiaárak mind erősebb állami szabályozásának gondolata. Árbefagyasztással már kísérletezgetett is a második Orbán kormány, legutóbb pedig az E.ON energetikai nagyvállalat megvásárlásáról beszéltek. Az…..
Örülünk, Vincent? Nevem: Senki 2012.09.20 15:56:15
Lelkesítő olvasmányra bukkantunk ezekben a pillanatokban. Illetve csak olvasmányrészletre, állítólag a Magyarországon világhírű filozófus, név szerint Lánczi András a Heti Válasz nevű hetiválaszban mondanivaló híján velünk foglalkozik: "Ki az a Vincent? A névtelenek senkik…..
Budaphestie 2012.09.20 22:19:40
@jotunder: igen, lehet, hogy az újságíró kifejezés nem teljesen jó ide, inkább mást kellene választani helyette. Mondjuk "publikátor". A lényegen mindez nem változtat. A "neves valakik" abból élnek ami megjelenik belőlük és az ő nevük márkanév. Baromira zavarhatja őket, hogy időről időre az ő mémjeinél sokkalta nagyobb publicitást kapnak a ti mémjeitek, pedig ti nem is akartok ebből pénzt meg hírnevet. Ezt egészen egyszerűen azért nem képes feldolgozni, mert magából indul ki, és azt hiszi, hogy a másik ember motivációja valahol biztosan olyan mint a sajátja. Ilyenkor jön, ez az ostoba "az a legény, aki névvel is vállalja" duma. Egyébként nem Lánczi az első aki ezt a klisét pengeti és biztosan nem is az utolsó.
A kormány várhatóan októberben terjeszti a parlament elé a gazdaságbiztonságról szóló törvényt, hogy a nemzetgazdaság biztonságos működése különleges jogrend időszakában és egyéb válsághelyzetekben fenntartható legyen. A különleges jogrend alkotmányos fogalmának nézzen…..
Budaphestie 2012.09.17 10:16:23
@molaris: Itt a képed gyökér:
www.dunaszekcso.hu/pics/dunaszekcso/hu/99264.jpg

Persze nem mindenki fényképezkedni megy a gátakra. A homokzsákok pakolása csak a nácikáméknél divatbemutató.

És jobb ha tudod, többször annyi liberális érzelmű ember megy segíteni, mint antilib. Nézz csak körül a drogprevenció, vagy a hajléktalanokat segítő szervezetek háza táján! Attól, hogy ismételgeted a kitalált elméletedet, még nem lesz igaz.
A kormány 30 000 új álláslehetőséget teremtett egy teremgarázs parkolóhelyeinek újrafestésével. Ígéretet tettünk arra, hogy több ezer új állást biztosítunk a hazai lakosságnak, és ezt az ígéretet megtartottuk – jelentette be tegnap délután Matolcsy György egy…..
A KARD Lezártnak tekinti? 2012.09.01 15:38:31
"Nemzetközi jogilag rendezettnek és lezártnak tekinti a Fidesz az azeri kiadatás ügyét - jelentette ki Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője." - írja az origo. A kormány meg "sajnálatosnak tartja", hogy az örmények így felkapták a vizet. Ám ezt azért ilyen könnyen nem lehet…..
Budaphestie 2012.09.01 21:17:54
@Ándi bácsi: vicces válasz sosem árt, hogyha nem mi magunk vagyunk veszélyben, hanem mások (Örményországban tartózkodó honfitársaink), akiknek az életével még akár lehet egy jót viccelődni is, igaz?
biztonságos? A hatodik beteg 2012.08.29 04:05:00
Tegyük fel hogy Ön orvos. Tegyük fel továbbá, hogy Ön csapnivaló orvos. Például praxisában mindeddig négy esetből három kudarccal végződött, a betegek állapota romlott, a diagnózis nem volt megfelelő (például egészséges embereknél kóros elváltozást állapított meg) vagy…..