Regisztráció Blogot indítok
Adatok
semmiii99

0 bejegyzést írt és 102 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar Opera Opera 67 2020.02.26 18:02:36
Az Opera valami olyat villantott, amit már régen vártunk. A lapkezelés és az oldalsáv is fontos fejlesztéseket kapott. Van viszont némi rossz hír is. Lássuk! Az új kiadásban megjelent egy Munkaterület nevű funkció, ami a lapcsoportosításnak és a külön ablakban böngészésnek egy furcsa keveréke.…..
semmiii99 2020.02.29 16:12:16
@Nekomajin: elég sokan panaszkodtak is miatta a desktop blogon, valaki csinált is egy tök jó koncepciót, arról hogy a lapkeresőt, meg a régi tab menüt egyesíteni is lehetne.
A wokspaces feature nekem eddig bejön, de a lap ismétléseket jelző dolog engem zavar (főleg sötét módban), remélem ki lehet majd kapcsolni (nem csak a flagsben).
Magyar Opera Opera 64 2019.10.11 19:00:00
Az új kiadásban a legnagyobb hangsúlyt a snapshot eszköz kapta. Többek között új betűtípusokat kapott, illetve az alakzat és homályosítás eszközök is fejlettebbek lettek. A tartalomblokkolás terén az EasyList tracker blokkoló listája is bekerült a böngészőbe, így a reklámok mellett a különféle…..
semmiii99 2019.10.11 23:51:15
@Nekomajin: nem csak ennyit, mert jött egy rakás bug. A gyorshívók színei most már mindig rosszul jelennek meg és párszori újraindítás se segít, kb 1 éve van ez a probléma és azóta sem javították, pedig sokan sok helyen írják nekik.
semmiii99 2019.10.15 15:54:47
@AtheIstván: a vivaldi kicsit lassúnak tűnt, meg annyira nincs nagy igényem, hogy személyre szabjam a böngészőt, bár a webpanelek azok hiányoznak nekem az operából
Magyar Opera Opera 60 2019.04.09 15:42:28
Nem káprázik a szemünk, az Opera tényleg kihagyta az 59-es verziót, és rögtön a 60-asra ugrott. Külsőre a legfontosabb változás a felhasználói felület sokadik újratervezése. Ezúttal a teljes minimalizmus irányába indultak el a különféle elemek szegélyeinek eltüntetésével. Mottójuk, hogy a böngésző…..
semmiii99 2019.04.23 17:27:45
@Nekomajin: Közben reagáltak desktop blogon a lassan betöltődő gyorshívóra és azt ígérték, hogy hamarosan javítanak rajta.
semmiii99 2019.05.21 16:55:59
@Nekomajin: több új böngészőt adtak ki az elmúlt pár évben mint jó pár másik böngésző frissítést :D. Ezzel nem is lenne semmi gond, mert az össezsben volt valami ígéretes (pl.: a touch androidra) de mindegyik félkész és valami fontos feature hiányzik nekem az összesből. A flow tök jó a touchban de azon kívül meg egy csomó minden nincs benne, a flowt viszont nincs benne a "rendes" mobilos böngészőjükben.
Biztos vagyok benne, hogy ebben a gaming browserben is lesz pár jó dolog, de ennek inkább egy skinnek, meg pár extra funckiónak kellene lennie a meglévőben.
Magyar Opera Opera 58 2019.01.23 16:54:53
Gyakorlatilag a motorváltás óta folyamatosan kért funkció került be a legújabb verzióba: a böngésző bezárásakor felugró megerősítő ablak. A Firefoxhoz hasonlóan csak akkor működik, ha egynél több lap van megnyitva, viszont akit zavar, az kikapcsolhatja. Ezen kívül a fülsávon középső gombbal…..
semmiii99 2019.02.06 20:24:44
semmiii99 2019.02.14 16:30:04
@sBc: talán új funkciókat is kapunk még márciusban, most csak a szokásos évenkénti redesignról írtak, ami szerintem többet ront a böngészőn mint javít: a gyorshívót végre szerintem tökéletesre megcsinálták, (3 év próbálkozás után) erre most megint elcseszték (túl kicsi ikonok, lassú animáció és egy sorban alig fér el pár darab, eddig legalább lehetett ezt állítani). Ezenkívül: a világos mód egész jó, de a sötét mód rosszabb lett, eddig tökéletes volt, most meg annyira alacsony a kontraszt, hogy alig látni, melyik lap van megnyitva vagy melyik ikonon van az egér. A "keretmentes" felfogás miatt (már csak a notch hiányzik :D) egybefolyik az egész böngésző, egy kicsi keret pont hogy javítja a láthatóságot. A lap előnézetek teljes kikapcsolhatóságát még mindig hiányolom, az egyszerre több lap áthelyezését másik ablakba lehetővé tevő "feature"-el és egy rendes lapkezelővel együtt. Az oldalsávon webpaneleket meg már régóta szeretnék sokan (mint a vivaldiban). Pozitívumként annyit, hogy végre a dark mode kiterjed az egész böngészőre (előzmények, könyvjelzők stb.).
semmiii99 2019.02.14 21:43:11
@Nekomajin: egyébként az ötlet nem lenne rossz, de a megvalósítás borzalmas, nem hiszem el, hogy ezt ők nem vették észre. Remélem lesz valami változtatás, de erre nem látok sok esélyt.
Magyar Opera Opera 56 2018.09.30 17:12:35
A hét elején az Opera legújabb stabil kiadása is megjelent. Mivel az 56-os verzió nagyrészt a nyári szabadságok idején készült, jelentős fejlesztésre nem számíthatunk. Sokan fognak örülni azonban, hogy a külön ablakban nyíló videólejátszóban most már a hangerőt is lehet állítani. Szintén sokan…..
Az előző verzióval ellentétben, a 45-ös igen vaskos változáslistával rendelkezik. A leglátványosabb a Reborn kódnéven futó fejlesztés, ami magában hordozza a felhasználói felület jelentős átszabását. Új ikonok, animációk, megújult dizájn és opcionális, sötét színséma jellemzi az új felületet. Ami…..
semmiii99 2017.05.12 20:38:58
@Nekomajin: Más oldalakon is, de lehet a 60fps-sel van a gond.
semmiii99 2017.05.13 14:49:52
@mtibee: Visszalépésre még jó példa a video pop out minden verzióval egyre rosszabb lesz, pedig kezdetben nagyon jó volt.
A 43-as verzió elsősorban a motorháztető alatti újításokat tartalmaz, amik ismét gyorsabbá teszik a böngészést. Az oldalak előtöltése egy kis trükkel működik. A böngésző mostantól naplózza a címsávba írt szövegeket, és a gyakoriság alapján megpróbálja kitalálni, hogy mit akarunk megnyitni. Ha úgy…..
Egy ideje foglalkoztat a dolog, hogy hozzá kéne nyúlni a dizájnhoz. Bár a mostani nekem nagyon tetszik, de van vele egy komoly probléma. A menü manuálisan van összeállítva a forráskódban, aminek két következménye van. Az egyik, hogy túl merev, macerás átalakítani, új kategóriákat bevezetni. A másik,…..
semmiii99 2017.01.15 17:55:22
@Nekomajin: Nekem tetszik az új felület, szerintem nagyon jó lett. Annyi észrevételem lenne, hogy a hozzászólások átláthatatlanok lettek a kis térköz miatt.
Magyar Opera Opera Neon 2017.01.12 19:56:22
Talán emlékeztek még rá, hogy kb. egy éve a Desktop blogon megjelent néhány információ azzal kapcsolatban, hogy az Opera egy merőben új elveken alapuló böngészőt fog fejleszteni. Azóta síri csend volt a téma körül, mígnem a mai napon hivatalosan is megjelent a Neon, az Opera koncepció…..
Ahogy az elmúlt hetekben észrevettétek, a desktop blogon mostanában szeretik előre lelőni egy-egy új verzió várható tartalmát, így mi is erre állunk át. A módszer előnye, hogy jobb rálátást kapunk a készülő újdonságokra. Hátránya viszont, hogy a most leírtak közül még nem minden található meg a…..
semmiii99 2017.01.12 17:33:19
@Nekomajin: Szerintem nem egy rossz koncepció, de gyakorlatilag olyan dolgokat tud csak felmutatni, amit a Vivaldi vagy az eddigi Opera is tud. Azért lehet így is egy jó böngésző, mert aki csak meg akar valamit gyors nézni a neten, vagy csak egyszerű böngészésre, videónézésre és chatelésre akarja használni annak tökéletes, mert letisztult és gyors. Örülnék, ha az alap böngészőjükbe is lehetne oldalra helyezni a lapokat, mert ez az oldalra helyezett lapok megoldás, ebben a designban nagyon jó.
A fejlesztők a 41-es verzióban elsősorban a sebességre és az erőforrás kímélésre hajtottak rá. A legnagyobb változást azok tapasztalhatják, akik szeretik azt a munkamenetet folytatni, amit korábban abbahagytak, és így a böngésző indításakor akár lapok tucatjait kell egyszerre betölteni. A korábbi…..
Főbb újdonságok Az energiatakarékos üzemmód buborékja kapott némi fejlesztést. Mostantól a hátralévő akksi időt is mutatja. A böngésző a gyakran látogatott oldalakt felkínálja a gyorshívóban. (A gyorshívó beállításai között ki lehet kapcsolni.) További újdonságok Megújulnak a böngésző…..
semmiii99 2016.07.21 22:18:57
pcworld.hu/eletmod/betiltottak-kinaban-a-reklamblokkolast.html

Az opera meg Kínában akar terjeszkedni...
Főbb újdonságok Tovább csiszolgatják a hírolvasót. Az RSS olvasó még nem működik. Szöveg kijelölésekor egy apró menü jelenik meg Keresés és Másolás parancsokkal. Akit zavar, az a Beállításokban kikapcsolhatja. További újdonságok Teljesen eltüntették a témakészítő aloldalt. Korábban volt…..
Főbb újdonságok A szinkronizálás kapott néhány motorháztető alatti fejlesztést. Új tartalmak szinkronizálásáról egyelőre nincs szó. További újdonságok  Frissítéseket kapott a hírolvasó, a videónéző és az energiatakarékos üzemmód is. Jelenleg még láthatatlan fejlesztések Elkezdték az…..
Az Opera közösségi portálján, a My Opera-n összefoglalták, hogy mikor melyik mobil böngészőt ajánlott alkalmazni. Jelenleg öt különböző Opera megoldást lelhetünk fel a Google Play áruházban: Opera Browser, Opera Browser béta, Opera Mobile Classic, Opera Mini és Opera Mini…..
semmiii99 2016.06.12 13:11:24
@sBc: Akkor lehet ez az új böngésző, amiről még régebben beszéltek, de új asztali böngészőről írtak. (pcworld.hu/szoftver/rakapcsol-az-asztali-bongeszesre-az-opera.html)
innen le is lehet tölteni, akinek nem kompatibilis a telefonjával: apkpure.com/opera-browser-news-search/com.opera.android.browser
Főbb újdonságok Tovább bővült a Hírolvasó testreszabhatósága. Még mindig nincs RSS támogatás, és most úgy áll a dolog, hogy lehet, hogy nem is lesz. Használhatatlan az egész. További újdonságok Mostantól lehet online forrásból is importálni az adblock listákat. Az egyetlen feltétel továbbra…..
Főbb újdonságok Energiatakarékos mód (Ha a laptop töltőkábelét kihúzod, az eszköztáron automatikusan megjelenik egy ikon. Erre kattintva lehet bekapcsolni a funkciót. A böngésző néhány paraméterét módosítja - háttérfolyamatokat csökkent, kikapcsolja az animált témákat, fixen 30 FPS-re állítja a…..
Az Opera nagyjából két hónapja alaposan megbolygatta az állóvizet, amikor bejelentette, hogy natív tartalomblokkolót épít a böngészőibe. Saját méréseikre alapozva azt tapasztalták, hogy a weboldalakon megjelenő reklámok többsége nem csak a felhasználói élményt rontja, hanem jelentős mértékben…..
semmiii99 2016.05.12 14:13:11
@n0gard: netmarketshare.com-on az "other" közé van besorolva, úgyhogy minimális részesedése van
Főbb újdonságok Beépített reklámblokkoló Miután a beállításokban bekapcsoltad, a címsáv jobb oldalán egy ikon jelenik meg. Erre kattintva lehet az adott oldalon engedélyezni a reklámok blokkolását. A blokkolás még azelőtt megtörténik, hogy a böngésző elküldené a kérést a szerver felé, ezért a…..
semmiii99 2016.03.16 19:20:56
@Nekomajin: "Oldalra rendezhető fülek" - Onnan már csak egy lépés lenne a méretezhető gyorshívő és a fülek csoportosítása.
semmiii99 2016.03.16 20:41:53
@Nekomajin: azt úgy értettem, hogy ha már lehet oldalra rendezni a füleket akkor talán további testre szabhatósági funkciókat is csinálnak
Az idei első új kiadásban több hasznos fejlesztést is kaptunk. A legnagyobb horderejű ezek közül a böngészőlapok némításának lehetősége. A böngésző nem csak jelzi, ha egy lap hangot ad ki, de a lapfülön lévő ikonra kattintva meg is vonhatjuk tőle ezt a jogot. A lapfülek helyi menüjében pedig az…..
semmiii99 2016.02.05 22:22:24
@kaamir: nálam is vannak ilyen problémák, ha belépek szinkronizálásba akkor eltűnik egy-egy gyorshívó, meg át is rendezi. De még mindig az opera a legjobb.
Főbb újdonságok A kezdőlap jobb felső sarkában megjelent egy fogaskerék ikon. Rákattintva egy menüben a kezdőlap tartalmát lehet beállítani. Engedélyezték azt a lenyíló menüt, ami akkor jelenik meg, ha túl sok bővítményt rakunk ki az eszköztárra. Ugyanúgy működik, mint a Firefoxban. Az…..
Főbb újdonságok Megbütykölték a szinkronizálás gombját az eszköztáron. Csak akkor fog megjelenni, ha valami gond van. (opera:flags#hide-sync-login-button) További újdonságok A gyorshívóban megjelent néhány eszköztipp, illetve a + gomb nem tűnt el, de legalább…..
semmiii99 2015.12.19 15:17:24
kephost.com/images/2015/12/19/Kepkivagas.png

Ilyenkor hogy tudom engedélyezni a bővítményt?
semmiii99 2015.12.19 18:41:21
@Nekomajin: Nem sikerült ez a módszer, de egy alternatívát tudok használni. Egyébként régebben még chrome alatt használtam és ott nem jlezett ilyen problémát.
Főbb újdonságok A gyorshívó (újra) komoly változtatásokon esett át. Letisztultabb külső, átalakított navigációs sáv. De amit most láttok, az csak a kezdet. A következő kiadásokban a navigációs sáv felturbózása várható. Többek között ki-be kapcsolható elemekkel.…..
semmiii99 2015.12.12 23:19:44
@Nekomajin: Ezek az apróbb testreszabhatósági lehetőségek hiányoznak még az operából és mivel az előző két verzióban nem kaptunk látványos újdonságokat, így talán most jönnek rendesen.
"De a nevigációs sáv csak a belső lapokon jelenik meg. Ráadásul 99%, hogy mozgatható lesz. Talán még lentre/fentre is." - ezek szerint más is mozgatható lesz pl.: a lapfülek, címsor? Egy rendes oldalsávnak én is örülnék.
A lapfülek rögzítése kétségtelenül hasznos funkciója a modern böngészőknek. Akad viszont egy probléma. Manapság sok webes szolgáltatás a weboldal címében (a <title> elemben) jelzi, ha új értesítést kapunk. A lapfül rögzítése esetén viszont pont a cím tűnik el. Erre…..
semmiii99 2015.03.16 15:52:35
akinek hiányzik a smooth scroll az használja ezt: addons.opera.com/hu/extensions/details/scroller/?display=en
a böngésző újraindítás után az opera oldalain kívül szinte mindenhol működik