Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyöngyömpötty

34 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lássunk két tipikus társasházi „klikket”, amellyel érdemes kicsit behatóbban foglalkozni: állatbarát lakók, és a kisgyermekes szülők, azon belül is inkább az ösztönösen védelmező anyukák. Először is fontos megérteni, hogy ez a két pólus mindenhol felbukkanhat, nem csak nálatok. Létezésük…..
gyöngyömpötty 2017.01.16 16:48:13
Imádom az otthonomat. Kilenclakásos társasház kis kerttel. Ketten vagyunk kutyások, másik kettő családos kisgyerekkel, és van egy kerekesszékesünk és egy mankóval járónk (mind külön halmaz). A kisgyerekesek a lépcsőházban felveszik a kicsiket, ha jövünk, de ez az én hibám, a kutya imád minden embert és néha ugrál. Mindig megköszönöm. Viszont bárki focizhat vele, a nagyobb gyerekek imádják, szoktam trükköket tanítani nekik. Mindig megkérdezem, ha szomszédolni megyek, hogy vihetem-e. A szomszéd apuka a másik kutyához levitte a kicsit, hogy ne féljen, ha ugat, először úgy simogatták meg, hogy a kicsi keze az apukáén volt, aztán ment magától is. A kutyák nem ugatnak órákat, kérésre egyből pórázra vesszük őket, kizárt, hogy ne szedjük fel a kutyaszart (én mondjuk más után is szoktam az utcában), napjában legalább kétszer félórát sétálnak, de hétvégén megyünk többórás túrákra is. Ha le van fárasztva (agyban is), egy kutya se ugat órákig. Ez persze mindig a gazda felelősége. Ahogy minden, tudom, hogy nekem kell alkalmazkodni.
Én öntözöm a többiek muskátliját, kiviszem a szemetet, ők átküldik a maradék csontokat és akár vigyáznak is az állatra, ha nagy ritkán későn érek haza. Nem szólunk hangos buliért, gyereksírásért, operahallgatásért, udvariasan szólunk, ha valami sok. Ez egy társasház nem egy tanya. Ha én odafigyelek rá, a másik is odafigyel majd rám. Persze orbitális nagy mázlim van, de imádom a szomszédaimat!!!!
Ez megint Lance szösszenete sokkal több adattal meg történelmi áttekintéssel, mint én szoktam. Nem szólok bele (ha mégse tudom megállni én leszek az, aki nem dőlt betűs), max. teszek bele még néhány képet. Köszi Lance! Laosz jelenlegi területe kb, háromszorosa Magyarországénak és bár hivatalosan…..
Nem, a békésen heverő kutya-macska tényleg csak sziesztázik, bármennyire is félreérthető az előző kép: De megnyugtatásul közlök egy másikat, ami az állatszerető publikum keblét remélhetően melegséggel tölti majd el. Utunk utolsó állomása az előírásszerű vízparti döglés volt, helyszíne egy pöpec…..
Csak a pénzhiány miatt nem lett a Déli pályaudvar "Sztálin-barokk" stílusú épület. Czigler Endre díjnyertes, megvett pályaműve. (Grafika: Falanszter.blog.hu)..
gyöngyömpötty 2016.01.28 12:45:08
@stonedraider: Gondolom azért van ott a kérdőjel...
Kaptam egy remek képes összeállítást Lance-től. Ami egyrészt öröm, mert elég testközelből mutatja be a pálinkafőzés örömeit Laoszban. Másrészt végre nem csak nyesztetnek azzal, hogy miért nem haladok a bloggal/miért nincs benne érdemi információ/egyéb igaztalan vádaskodások:)/nyenyenye stb. Meg…..
Hát most éppen a gyümölcslevek. Meg a praktikum. Valamennyi laoszi/kambodzsai piacon iszonyú olcsón helyben, a szemed láttára elkészült gyümölcslevet lehet kapni. Literszámra ittuk. És mivel még nekem is csak max. három szakkifejezést sikerült a helyi nyelvből elsajátitanom - és ez nem az volt,…..
Napi Falang Mennyei mosolyok 2016.01.27 19:45:04
Nos hát igen, az expedíció kétharmada ide akart jönni, nekem meg nagyjából mindegy, csak Dél-Kelet-Ázsia legyen. Illetve valami olyan ország, ahol világosban kelek fel és nem kell öt réteg ruhát magamra húznom, mielőtt kilépek a házból. Meg persze ki tudjuk fizetni. Lance definíciójával élve,…..
Napi Falang Várakozók 2016.01.26 18:40:31
Szintén Solya gyűjtése. Szintén egy random piac. Nem tudom mi lesz itt, ha megkapom mindenkitől a képeit.. Annyit fogok irni, mint Balzac.:)..
Napi Falang Egy kép Barinak 2016.01.26 18:37:05
Ez kérem szépen itt egy tetszőleges piac (Solya gyűjtése), nagyjából zárás után.  Szóval nem kell megijedni a kutya meg a macska nem az árukészlet része. Egyszerűen élvezik az életet. Mint a kutyák, macskák (szajkók, rigók, gyerekek, stb.) Barinál a mesebeli házikóban.....
Napi Falang Csomagolástechnika 2016.01.26 10:06:56
Megtaláltam a vastag harisnyámat. A siker értékéből persze kicsit levon, hogy már itthon a nappaliban sikerült előrántanom, míg az eredeti terv az lett volna, hogy valahol Szeged fölött magamra rántom és így nem fagyok meg a pesti hidegben, de hát ugye akkor még a franc se tudta merre van. Mindig…..
Hát igen, ez egy végtelen lista. Ha nem szeretném Ázsiát, gondolom otthon maradtam volna a seggemen. A helyzet az, hogy én leginkább az otthonitól elérő, elsőre teljesen abszurd, ám mégis remekül működő helyi megoldásoktól tudok leginkább extázisba esni. Mint például a fodrász Luang Prabangban.…..
Azért az összképet is nézzétek. Gatya, például....
Miután az expedíció bizonyos tagjainak kénytelen voltam egyértelművé tenni, hogy ők nem indulhatnak a versenyben, ünnepélyes eredményhirdetés következik: Zsu nyert (mondjuk valószínűleg ő is látott már ilyet eredetiben..) Szóval a megoldás: folyami üzemanyagtöltő-állomás, ismertebb nevén benzinkút.…..
Alapjába véve nagyon szeretem a reptereket. Olyanok, mint a január elseje délelőtt: teljesen normális, ha nem csinálsz semmit. Amit otthon hagytál, otthon marad, legyen az munka, szerelem vagy frissítőkendő, mostantól kezdve azzal gazdálkodsz, amid van. És az embereket is nagyon élvezem. Megvan a…..
Nézzünk szembe a riasztó valósággal: én itt Ázsiában riasztóan gazdag és szerencsés vagyok. Minden nap meleg vizben fürdök (mármint otthon), annyi pénzem van, mint egy itteni családnak (esetleg kisebbfajta falunak), senkim se halt meg háborúban/kinzókamrában, nincs hét neveletlen kölköm, akiket el…..
Most kaptuk a hírt, hogy az expedíció másik fele csúcsot döntött multikultiban: egy képzeletbeli országban játszódó kínai filmet néznek, khmer nyelven angol felirattal, ahol a gonosz japán, a pozitív főhős kínai és Magyarországon forgatták mert Rendőrség feliratú Ladákkal üldözik egymást. Asszem…..
Napi Falang Charlie angyalai 2016.01.07 02:35:10
Ma fogtam életemben először a kezembe egy AK 47-es gépfegyvert, ismertebb nevén egy Kalasnyikovot. Remélem utoljára is. (Moszat szerint lényeges megemliteni, hogy egy klasszikus, fatusos, szuronnyal ellátott változatról van szó.) Persze csak az unokaőcséimnek akartam imponálni. A siem riep-i…..
gyöngyömpötty 2016.01.11 04:21:53
@Sanyi apu: Hát azért remélem se Bendének, se Martinnak, se senkinek nem kell hasonlót a kezébe vennie igaziból, soha. Ebben az országban még mindig hatmillió (!) taposóakna van elszórva különféle erdőkben, falvak mellett és még most is évente több százan robbannak föl tölük, nem is beszélve a sérültekről. Harmadennyi kreativitással, már embert küldtünk volna a Marsra..
gyöngyömpötty 2016.01.11 04:24:05
@FufiEdit: Azért jellemző, hogy a csodaszép sálakról készitett képeket nem lehet megnyitni, viszont ezt a rohadt Kalasnyikovot igen... Jó móka volt, de nagyon ambivalens érzés.
Napi Falang Színek és falvak 2016.01.09 02:32:09
Ezt Fufinak és a nővéremnek (is) küldöm. Fufi megnézte volna a szövőszéket is, Szilvi meg szuper fotókat csinált volna a kölkökről meg az öreg mámikról, mondjuk ilyeneket:  Öreg mámi pont nincs rajtuk, pedig voltak szép számmal...
Napi Falang Első heti feladvány 2016.01.07 12:24:00
Az első három sikeres megfejtő, aki kommentben megirja a helyes választ, kap tőlem valami nagyon autentikus helyi izét...
Lassan hazafelé vesszük az irányt Bertussal - az expedició maradék kétharmada még marad, a lógós, mázlista disznók - és mivel ilyenkor kábé a hazaérkezésen belül három napon belül teszi fel magának az ember a kérdést, hogy tulajdonképpen mi a jó nyavalyáért jött egyáltalán haza, talán hasznos most…..
Napi Falang Indokina öröksége 2016.01.06 12:20:31
Laosz és Kambodzsa francia érdekszféra volt egészen a függetlenedésükig/különféle kommunista diktatúrák hatalomátvételéig. Ennek számos történelmi-politikai-gazdasági következménye van, na ezekről nem fogok mondani egy szót sem. Viszont nagyon vicces/dühitő módon él tovább az örökség a…..
Napi Falang Őszintén 2016.01.04 10:41:16
Naszóval. Ami a blogirás nehézségeit illeti azok leginkább három csoportba sorolhatóak: - nem találom a klaviatúrán a hosszú i betűt - nincs visszajelzésem, mert - tisztelet a kivételtől - a nyavalyás rajongók nem kommentálják az irásaimat (természetesen elragadtatástól elcsukló hangú kommentekre…..
Napi Falang Képek! Képek! 2016.01.02 00:02:39
Egy kis válogatás szerzetesekből: És a kedvencem:..