Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csedársajt

0 bejegyzést írt és 169 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azok a filmek szerepelnek a válogatásomban ,amik számomra feledhetetlenné váltak, így  meghatározó élményt is jelentettek és jelentenek még manapság is. A két csaló 1967 Nagy kedvencem.....Móra Ferenc írásából készült ez a rövidke film, kedvenceim, Elisztratov Szergej és Pécsi Sándor…..
[Supernatural Movies] Kobra 2016.02.14 20:00:00
George P. Cosmatos majdnem halhatatlan lett, de csak majdnem… 1986-ban ugyanis nem sok kellett volna ahhoz a bravúrhoz, hogy Sylvester Stallonéval közösen egy olyan produkciót tegyenek le az asztalra, mint Cameron és Arnold a Terminatorral! Némi túlzás ugyan van benne, de annyi biztos,…..
csedársajt 2016.02.15 20:31:40
A kobra figura maga igen jól eltalált, Stallone színészi játéka is sokat tesz az összhatáshoz, és Brigitte Nielsen a korra jellemző stílusban hiper-űr-szuperdögös a filmben.
Kb ennyi ami máig megmaradt a filmből.

Egyébként egy sablonos-sematikus szinte üres mozi, tényleg csak a kultikus elemek-utalások, színészi játék, a kicsit szinpadias, de jól illeszkedő rendezés, kamerakezelés "adja el".

Nem mondanám, hogy teszi kultuszfilmmé, bár bizonyos (a termintátor filmeknél sokkal szűkebb körben) az.

Tulajdonképpen maga az alap, egy nagyon gyenge krimi, ha a Terminátor1-et akarták másolni, (és jobban belegondolva van ebben valami) akkor a termiátor story-csontváz lecsupaszítása után (csaj+csávó, gonosz "őrült" ellenség, fegyverek, vérengzés, persze végül összejönnek, menekülnek, majd szembeszállnak) nem igazán sikerült mit tenni a T1 forradalmi robotemberes, időutazásos, inkább csak egyfajta reményteli lezárást, de közel nem nyálas happy-end-et nyújtó komoly kelléktára helyére.

Pedig a T1 tárgyilagosan szemlélve egy "blőd scifi", egy darabos mozgású vicces piros gépi listákat vetítő robot-gyilkológéppel, a kerettörténet pedig a "semmiben lóg", hisz itt még nincs John, nem látjuk az egészet, a háborút, az atomcsapást, az időutazást, nem kapunk a teljes képből szinte semmit, csak dialógusokat.

Mégis hisszük, mert hinni akarjuk, mert ez teszi az öncélú akciójeleneteket, üldözést, robbanást, rendőrségi gyilkolászást, folyamatos menekülést kerekké, érthetővé és szerethetővé.

Ehhez képest a kobra egy "igazi" krimi, teljesen valóságosnak elképzelt karakterekkel operál, minden "akár meg is történhetett volna", ennek ellenére az egész történet sokkal inkább a semmiből jön és oda is tér vissza, a stáblista kezdetének pillanatára.

A karakterek elnagyoltak, gyengén ábrázoltak, talán csak a két főszereplő képes a különböző sekélyes párbeszédeken, színészi játékon és akciókon keresztül valami komplexebb képet mutatni, az összes többi szereplő kellék, papírfigura.
Ha szerda, akkor katalógus Ritkaság! Elektronikai és lakásfelszerelési prospektus a Szovjetunióból, 1981-ből...
csedársajt 2016.02.10 21:26:38
A kvász sima erjedt uborkalé, ha nem undorítóan készítik, szervírozzák, kezelik, akkor semmi baj nincs vele. Ahogy a csi, a borscs és a pirog is elképesztő fonomak, meg a tea lekvárral és tejjel sem rossz.

Ezek a cuccok nem igaz, hogy "nem léteztek", vagy nem lettek volna a felső középosztály számára hozzáférhetőek(ha alkalmilag, sorbanállással, protekcióval, stb), több cucc, pl a kisszámológép, a tévé, egy magnó erősen ismerős.
Aki anno a szovjetunióban dolgozott magyar elvtárs, pl az atomprogramban, vagy űrkutatásban, annyit keresett (szovjet mércével) hogy lecsukhatatlanságig pakolt csomagtartóval jött haza ilyen "lomokból".
Eleve voltak kiemelt körzetek, kiemelt városok, ahol sokkal modernebb, jobb, kényelmesebb volt az élet, jobb volt az ellátottság, már a szovjet rögvalósághoz képest persze, és nem a hazai víg barakk legfelső szintjeihez képest.

Ezeknek a cuccoknak a nagy része ugyan silányabb működésű volt mint az ndk nyugatrol "áthozott" design, de sokkal tartósabb és igénytelenebb, szerszámok midnent kibírtak, rakéta porszívó bár 3x annyira zúgott mint szívott, és kicsit rázott is folyton, kb szétverhetetlen volt, stb.

Junoszty tévére sem volt a jelmemző, hogy annyira elromlik, pedig tévéből aztán volt magyar is, mégis mindenki ezt a xart nézte még a 90es évek végén is a telken, mert addigra semmit nem ért, oszt csak működött, működött.

Ha meg elromlott mégis, ki kelett dobni, mert a ruszkik kiöntünk egy kockát és elnevezzük "hibridnek", meg pozitivközösített kifordított logikás áramvezérlésű áramköreit nem értette élő ember...
Megnézek egy videoton tévét, és kb felismerem a fokozatokat, alapegységeket, funkciókat..
..megnézem a junosztyot és látok midnent összevissza kötve mindennel, brr.
Pedig még panelrajzokat(!) is adtak hozzá..csak minek.
Novák Előd 2011-ben még az óbudai Csúcs-hegyen koszorúzott a „becsület napján“, idén azonban már sem ő, sem a Jobbik nem vállalta be a megemlékezést. (Pedig az index által közzétett fenti fotón látszik, hogy az eredeti meghívón Novák még felszólalóként szerepelt.) Így a február 6-ai…..
csedársajt 2016.02.07 22:17:37
@bandiras13: Faji polgárháború? Ember, HOL lesz polgárháború? Európában? Az egész világon? Nem érzed, hogy kicsit elszállt az agyad?
Különben meg akkor a világ jelenleg leghatalmasabb embere fekete, ők nyertek.Bumm.

Esetleg holtversenyben a kínaiakkal, merthogy a sárgák és az usa tud legtöbb atomgombot megnyomni leggyorsabban.
Hamar eldöntött játék lenne ez a "faji világháború" vagymi.....hehh

Egyébként fajokról szó sincsen, a közelkeletiek nem szin vagy pofázmány szerint különböznek annyira, még egymástol is, hanem származás és vallás alapján.

Vallásháború esetleg lehetne, de az már folyik, az egész világ inkud atesiták és mindenfajta ideológiai beállítottságú ember a radikális iszlám ellen.

Bár ez a sok álnacionalista bullshit, ami fentebb szerepel ,az leginkább a radikális iszlám mindent szarba néző, csak önmagát valamire tartó, mélysötét destruktiv élet és örömtagadó filozófiájához áll legközelebb.

Izrael jelenleg is 3x durvább háborús zóna, mint bármi amit itt európában ismerünk, inklud párizsi rémtörténet, ott minden hétre jut egy pár ilyesmi. Szóval én úgytudom, nem is annyria tolakodnak oda az emberek, hogy ott éljenek, de csomó embert tudok akik dolgoztak már ott, mint bárhol máshol a világon, be voltak engedve, és senki nem nézegette a farkukat a határon, körül van-e metélve avagy nincs.

Sőt, még az izraeli zsidók közül sem mindenki egyformán követi a vallási előírásokat, depláne, az olyan ,hogy "zsidó" az tulajdonképpen kétféle nagyobb vallási irányzat és tucatnyi kis távolra leszakadt közösség.

Egyetlen egyet csinálnak jobban, mint bárki, először mindeki mással szemben nyilvánulnak meg és csak azon tul csesztetik egymást, szembe pl az iszlamistákkal, akik a vallási-vérségi baromságaik miatt spontán irtják egymást meg háborúznak kétezer éve, de még a keresztények is kitermeléték a maguk klf. szektás és reformer ágazataikat, akikkel aztán remekül lehetett vallási alapon öldökölni egymást.
Csak Paul McCartney és John Lennon írt nála több listavezető slágert, több dala szerepelt a TOP10-ben, mint Madonnának, Elvis Presleynek és a Beatles-nek, ráadásul mindezt az elmúlt két évtizedben vitte véghez. Mégis, ha kimegy az utcára, a rajongók nem rohanják le autogramért.…..
csedársajt 2016.02.07 19:04:14
Ha tudnátok, hogy idehaza is ez van..sőt...hehh..

A "kétLaci" Dés & Benkő vajon az újkori, 90-95 utáni slágertörténet hány %-át jegyzi? ;) Csak hogy ismert(ebb) és saját arcukkal is sikeres neveket írjak.

De rengetegen vannak szöveg és dallamgyáros jómunkásemberek, akik kevéssé ismertek, viszont ipari mennyiségben gyártják a cuccot.

Ezek sokszor igazi, mély értelemben vett művészek, sehol nincsenek megemlitve, nem is találkoznak a cuccot majd felfuttató "sztárral", közvetítőn át kapnak 3 garast, és örülnek, hogy nem halnak éhen, a rádió meg egész nyáron át az általuk lekottázott dallamot, lekörömölt slágerszöveget nyekergi, reggel este, amig már mindekinek a könyökén jön ki.

Sokszor megy a kétkedés, hogy ekkora zsenik, miért nem sztárok, meg élnek jól, de az igazság az, a sztárság "elmúlik", idehaza jól élni éppenséggel CSAK a névből nem lehet..sőt!... (többekközött Zana Zoli tud mesélni egyet s mást erről)

Meg ugye a művészi kilengések, ilyenolyan függőségek, egy dolog az alkohol vagy drog, bár utóbbi általában enyhedrog, de voltam olyan pofánál, hogy a nem kis belvárosi lakásába bemenni alig lehetett, nem a kosztól, vagy a rendetlenségtől, hanem a hangszerektől.

Ez is egy függőség, minden sarokban ott billegett egymáson pár millio ft értékű szinti, mindez 10 éve, mostanra nemtudom, mit ér a cucca ha él még...

Disz íz sóbiznisz..vagymi.
A helyzet mutyi-téren változatlan, illetve igenis változik: sajnos rossz irányba. Továbbra is elmondható, hogy a korrupciót állami szinten űző kormányzat intézkedéseinek köszönhetően az Unió egyik legkorruptabb országának mondhatjuk magunkat. S nemcsak a Transpareny International gondolja így. A…..
csedársajt 2016.02.02 22:10:46
@nemecsekerno_007: Szerencsétlen, érted egyáltalán miről beszélsz? A közműveket, bankokat, stb épp visszaállamosítjuk, mert ott az előző garnitúra hajtogatta folyton ezt az "állam milyen gazda" ostobaságot, lett is helyette 2mp alatt külföldi tulajdon.

A földeket ellenben eladjuk, ahol aztán tényleg minimális az olyan fajta aprómunka és adminsiztráció, amiben az állam "híresen rossz", akár minimális adminsiztrációval bérműveltetni is lehetne, vagy bármi.
Ezek sem azért veszik, hogy bármit kezdjenek vele, egyszerűen ellopni még azt a 3 fillért is, ami a teljesen lerohadt hazai mezőgazdaság romjait támogatná.
Hogy magával a földdel milesz, nekik tökmindegy, a nemrég még a sátán levele, halálra szapult "zsebszerződéssel" megy valami nagytőkés külföldinek, oszt jónapot.
És ez még a legjobb eset, mert nem parlagon rohad, ha rajtuk múlik, az is mindegy.

Rablógazdálkodás, megszállás, agymosás, mézesmadzag, korbács, lerablás, megtorlás, kizabrálás, kizsigerelés. Ez a fidesz, semmi több.

Arra vigyáznak egyedül, annyian bekapják a mézesmadzagot, vagy megrettenjenek a korbácsoktól, hogy a lehető leglejtősebbre vett szavazáson a többségük meglegyen, semmi más nem számít, szószerint,
Minden midnegy.
Mármint azok az oxfordi egyetemista hölgyek, akik egy naptárral próbálnak meg pénzt gyűjteni – természetesen jótékony célra. Az alkalom pedig a másik jelentős angliai egyetemi központtal, Cambridge-dzsel folytatott rivalizálás, ami ezúttal egy rögbimeccsen ölt majd…..
csedársajt 2015.11.23 16:54:35
Rossz kedvem tele. Van néhány százmillió európai polgár, akiknek igaza van. Van néhány ezer komplett hülye, akik viszont elvben irányítják Európát. Ez a keverék aztán kiad egy olyan helyzetet, amely nem ismeretlen a civilizációk bukásának történelemében. Ha hasonlattal…..
A nyitott égésterű tüzelőberendezéseknél a CO-visszaáramlás veszélye mindenhol fennáll, gyakorlatilag függetlenül a gépészeti berendezések állapotától. A hatósági eljárásokban sokszor indokoltan, néhol indokolatlanul zárják ki a fogyasztókat a gázszolgáltatásból, a CO-visszaáramlást okozó…..
Csere-bere fogadom, többet vissza nem adom - üzeni magas lóról a Vatera távozni készülő ügyfelének, épphogy nem csatol mellé egy kárörvendő  emotikont. Első blikkre ez  jogosan hozza elő bárkiből a Kohlhaas Mihályt. Vajon mennyire megalapozott ez a gyakorlat? Kedves…..
Üdvözlöm Önöket!   Megpróbálom röviden leírni a történéseket,ami miatt felkerestem Önöket.A férjem elbocsátása miatt írok.   A férjem török állampolgár.4 éve vagyunk házasok.Magyarorszàgon élünk.Az egyetemet Törökországban végezte el,majd friss angol tanári…..
Az elmúlt hét vitathatatlanul vezető híre az volt, hogy Lagzi Lajcsi áramot lopott több tízmilliós értékben. Még a migráció körüli felhajtást is elhomályosította egy kis időre a sztori, és a láncra vert lagzizenész képe címlapos lett az összes vezető napilapnál. Aztán…..
csedársajt 2015.10.01 08:57:47
@mufflinca: Ez amit írtál még a mocskolódók alatt van kettővel.
Mindenki, bárki, aki vitte valamire -többre mint te?- az bizonyára tisztességtelen.

Gratulálok.

Egyébként meg pont erről szól csak ez az egész, nálunk azért van minden undorító indulati fröcsögésnek akkora keletje, mert az emberek 70-80%-ának életlében a nagy semmi van, a vákuum, a sötétség, a céltalan vonszolódás és parttalan önsajnálat.

Ugyanakkor belül már totálisan lemondottak frusztráltak bezárlkózottak céltalanok elkeseredettek, gyengék.

Ilyenkor pedig szinte adja magát a lehetőség, hogy valaki aki eddig látszólag magasan felettük lévő életet valósított meg, megbukott valami hülyéggel, na lám, látjátok, én ezért nem jutottam semmire, én nem vagyok ilyen, erkölcsileg "felemelhetem" magam egy pillanatra a másik gyengeségére taposva.

Ennyik vagyunk, ennyit tudunk.-Erről szól az ország, a média, a politika, a mindennapok. Mármár az egész közélet a közgyűlölet vallása.

Szomorú.
csedársajt 2015.10.01 09:39:27
@Chayenne: AZ vesse rám közületek az első követ, aki teljesen bűntelen.
Na, lehetnél az első dobó?
Soha semmilyen jogtalan előnyt nem húztál, ügyeskedtél, próbálkoztál, sosem blicceltél, loptál utat, hazudtál, alakoskodtál, fúrtál, csaltál, próbálkoztál?

A bíróság előtt és az anyagi életben van helye a relativizációnak, tehát ott mondható, de én nem loptam ekkorát és ennyit, az erkölcsi mérce mentén nincs,. ott mindenki szar ember, aki csal és lop, és mindenki a saját dimenziójában teszi ezt, a csóró pl nem vesz jegyet, vagy ezt-azt a munkahelyről hazahord, ..stb...a multimiilliomos panziótulajdonos meg nem fizeti az áramot, nabumm.

A különbség jogi és anyagi de nem erkölcsi, az erkölcsi szint azonos,

És mindezt írom ugy, hogy nem támadlak vele, ha ennyire erkölcsös emberek vannak itt a kommentelők között, az nekem külön öröm, főleg mivél én tudom magamról hogy nem vagyok, vagy voltam mindíg 100%-ig az.

Azt azért tapasztalom, hogy általában nem azok ugatatnak és vicsorognak minden ilyenre veszett kutyaként, akik ténylegesen feddhetetlenek, mindent tisztán és az utolsó szóig, tollvoinásig, lehetőségig becsületesen szereztek és használtak ki.
csedársajt 2015.10.01 09:57:39
@nagybalfasz: Ez nem "lopási ügy", jogtalanul áramot vételezni még szabálysértés sem, egy szerződésszegő magatartás és ennyi.

A vesztegetés, az esetleg valami, ilyenre 99,9%ban mégcsak eljárás sem indulna, hogy adtam 5-10-20 ezret, ki adott volna pl orvosnak...
egyértelműen egy koncepciós ügy ez, akár lopta a lajcsi az áramot ,akár nem, akármi is van, akár csaló akár nem, messze kióg a lóláb, el akarják intézni.
A Blikk úgy tudja, hogy az Éden hotel óta csak nagyon ritkán látható Berki Krisztián és a saját magából pénzért bármikor, bárkinek szívesen hülyét csináló Gáspár Győző nem került be a Super TV2-n hamarosan folytatódó Édes élet második évadába, aminek most biztos…..
csedársajt 2015.09.26 14:51:31
@Alec: Magyarországon nem lesz börtönreality, a sitten bent mi van, az kis részt kivéve államtitkot képez.

@Gitram: Hatalmas a primitív buta üres életű emberek tömege, sőt, ezek a kirohanások is arrol szólnak, a kirohanást intéző képtelen megszabadulni a kádárkor varázsdobozának és utódsajtójának bűvköréből (valami szennylapaot olvasni kell, folyton megy a tévé háttérzajnak) tehát megpróbál "fellázadni".

De persze haszntalan, mert ha a kutyaszart mutatnák azt is nézné, vagy ő vagy valamely családtagja, mindegy, az agymosás így teljes.

Aki tényleg nem szenved a problémátol, nem nézi, nem tudja, nem érinti, nincs szennylap, nincs tévé, az nem fog negativan rákommentelni, mert távoltartja magát az egésztől. És azoktol az agymosott emberektől is, akikel csak erről lehet-ne- beszélni.

Ez hazánk lakosságának talán 5-10%a lehet, nem több, a többi 90-95% igy vagy ugy de benne van a mainstream trash média bővkörében.
A múlt héten céges motivációs rendszereket boncolgató cikkünkben jól megköpködtük a céges, bónuszosztogatáson alapuló motivációs rendszereket. Ha már a pénzzel való ösztökélést sárba tiportuk, itt az ideje, hogy elmondjuk, szerintünk mi motiválja a dolgozókat igazán…..
csedársajt 2015.09.15 00:13:25
@xclusiv: Gyere, telepits nyomtatót ugy, hogy a telepitője exe-s, és csomomindent a user nevében indit és a user registryágakba okádik bele.
Felét első nyomtatáskor titokban indított exe-kel.

Viszont azt nem tudod egyszeráen kikerülni, hogy a user nem futtathat semmit, kivéve ami az erdő szintű csoportházirendben engedve van neki.

Ez meg nem az adott nyomtatógyártó által odaf@sott dll-nek vagy .tmp-nek hívott valami, az nem fut, hanem hibanaplót jegyez, és minden próbálkozásodra egy minden nyomtatást összeokádó a fél print monitort lecserélő "félállapotot" hagy.

Viszont egy byomtató telepitésért kivenni a gépet a tartománybol nem tudod, egyrészt mert szétesik a juzer fél élete, exchange, naptár,stb...nameg a te helyi rg jogaid is azon nyugszanak...na....vannak már "komoly gondok" akkor?

Kivel, mivel is...?:))

Támogatott platform..meg nagyanyám lika, az.

Gondolod ilyen műszakimanageres okosnak hangzó óhéber falszöveg és akkor mindenki beájul.

Másik napi nyűg, a 200ezerből egy:

Jó, fentvan a nyomtató. Megy. Tűz, fűz, hajt, minden, anyámat is szüzre nyomtatja.

Ésakkor most nyomtassunk, pirike tessékkipróbálni, ugyemilyenjólesz..

ÉS pirike belép az SAP-ba. De Pirike...sápad el _mindenki_...mit csinál?

Hátmi csak az SAP-t használjuk ezeken a gépeken. OMG.

A nyomtató (nak megfelelő sap printmodul-primitiv) persze ott sincs, mitől lenne.

Pirike nem érti, miért nem tud, hát nem telepitették..? Eddig mit csináltak ezek itt..??

"SAP-sok kellenek? egy nyomtatóhoz...miéééért?!? azok kik?" "nem ti vagytok az informatikusok?" SAP rendszergazda? "Olyan nálunk niiiincs...."

Holnap reggelig tudám irni...komoly gondok..az..ja.
Dzsohar Carnajevet halálra ítélte a bostoni esküdtszék. A most 21 éves csecsen származású fiatalember bátyjával, Tamerlan Carnajevvel együtt bombát robbantott a bostoni maratonfutás célegyenesében a győztesre váró tömegben. A két bombát kuktafazékba rejtették és…..
csedársajt 2015.09.06 23:51:57
Saját undorító gyilkos ösztöneitek törnek fel, ugyanazok az egoista, lelkisérült frusztrációk ami miatt ez a két alávaló beteglelkű csóka embereket ölt.

Ugyanis avval ,hogy őket megöleted, ezen élvezkedel, követeled és részletezed, vagy helyesled, nem érsz el SEMMIT. Sem Te a pártolója az állami halálnak, sem az ország, az állam, vagy a közösség. Céltalan, ostoba cselekedet, embertelen és alávaló, elmaradott és undorító.

Az áldozatok nem támadnak fel, és a "következő merénylő" NEM gondolja meg magát. Röviden és tömören.
Még ha a bűnösség biztos is, ami ritkán az 10000%-osan, ld most ő mennyire volt benne ebbe a borzalomban.

De néha ott is megszalad a toll, kiosztják akár a halált is test, fegyver, idníték, minden nélkül. Kicsikart vallomásra, áttételes bizonyítékra, akármi.

Mégkevésbé működik az elrettentő a hatás PONT az USAban ahol az állami halál egyfajta a törvény embereinek végső mindennél mocskosabb perverziója csupán, a leghülyébb random indokkal vannak meg végül a kivégzések, míg mások évtizedeken át megússzák, vagy éppen nem is kapnak halálos itéletet akár sokszorosan súlyosabb kegyetlenebb dolgok miatt.

A visszatartó erő tehát nem valódi, mert az esély kicsi, és az utcán meghalni golyótól bűnözés közben kb 10000* ekkora, mint a halálbüntetés esélye, aki bebűnözik mégis számol, szembenéz, tud arrol, hogy lőhetnek rá, mégis megteszi, tehát az instant halál visszatartó ereje sem riasztja el végül, nem holmi távoli büntetésé.

Költségoldalról, a sokszázezer elitélt közt a pár életfogytos vagy siralomházas eltartása őrzése, stb valójában nem "tétel", abszolut értelmetlen perverz céltalan és ezért bűnös-mocskos társadalmi show az egész halálosztogatás.

Mondjuk ehhez gondolkodni kéne, az emberek többségében meg mindössze a maradék gyilkos ösztön munkál, itt kiélheti, máshol nem az szalonképtelen,.... még az ellenségünk halálának látványosan örülni sem civilizált, de az elitélt bűnöző az ilyen verbális boxzsák szerepet is betölt, ezt nem tudtuk levetközni (sokan nem) hiába lettünk állitolag sokkal fejlettebbek, meg civilizáltabbak, meg stb.
Koczy blogja Promóciós telejósda 2015.08.31 22:16:31
Két évvel ezelőtt egyszer írtam a jósműsorokról, már akkor iszonyú felháborítónak találtam, amit ezek a kóklerek művelnek a hiszékeny emberekkel. Azonban nemrégiben belefutottam egy –ugyanehhez a bandához köthető- még pofátlanabb pénzharácsoló „műsorba”. A…..
A legrövidebb életű vállalatunk 1980-ban döntöttek a gyár létrehozásáról, és 1986 májusában leégett, mégis nagyon sok anyag található róla az interneten. A cikkek java része összeesküvés elméleteken alapul, és különböző rejtélyes dolgokat feltételez. Az elérhető anyagok, és a több száz komment…..
csedársajt 2015.08.29 23:18:30
Sok ökörség szódával.
A 8088-as létrehozása az akkori űber-csúcstechnológia vonalánakkísérleti " karcolgatása" volt (IBM PC 80as években..idehaza....?!?)
Ott volt a 68000 és a többi motorola, 6502, vagy a zilog z80, stb, a nintendó nagy durranása a gameboy pl mi is? Egy spéci logikával és kijelzővezérlővel integrált Z80, és mikor is durrant be ez a dolog?
Vagy ott van a nes, ha csak ezt leklónozzuk egy chipben(mások meg is tették ugyebár..), márpedig evvel a csikszélességgel nem kunszt (nem úgy mint a 8088) már 10évig elélhetünk a béketábor vagy annak maradékának klónvideójátékkal ellátásából.
Nem csak a műszariparban, csúcstechnológiában lehet gurítani,sőt!!
A félvezetőiparban evvel a "kőkori" technológiával máig(!) labdába lehetne rugni, látszik jól, hogy akik ezeket a cikkeket írják fogalmunk nincs semmiről.
Pl szedjél szét öreg egy kinai ARM-ot, és máig ott lesz a vicces kis rajzocska a maszkon.
Méghogy ellenőrzés meg blablabla.
Tipikusan magyar ez is, elbasztuk, elmaffiáztatuk, mostmeg mindenki féltudással okoskodik róla, az is aki életében egy karnaugh táblát vagy fetch ciklust nem látott, de jobban tudja és érti mi miért volt "szükségszerű" meg xar, mint az aki ott volt és benne volt, illetve máig benne van a témában.
Ez az ország erről szól 90óta, szétlopva, elmaffiázva, és mindekinek a szar is szar ha magyar, mert csak a nyugat és csakis azok tudhattak valamit.
A mev pontosan azért "gyulladt fel", mert aki azt a tüzet gyújtotta, jól tudta, hogy még 20-25 éven át egy ilyen gyártás és szakembergárda, alapipar sokszorosan visszatermeli a befektetést, mondhatni aranybánya, gyártva akár a legegyszerűbb "tamagocsit", de szószerint, és egy olyan szellemi, oktatási, technológiai tőke, amire ügyes visszaforgatással mindíg ráépíthetúő egy újabb és újabb szakembergárda, technológia.
Akár a japóknál vagy máshol levedlett gyártósorokkal, mindegy, mindíg van fejlődő-másodpiac, ahogy eláttuk a ruszkikat mindenféle xarért "tőkés céltipusú" műszer és kommersz félvezetővel, ez a rendszerváltás után ugyanugy ment volna barter tovább olajban, gázban, autóban, fegyverben, valutában, mindegy.
Nagyon sokat lökött volna az országon, és eladni, feladni az ágazatban dolgozók ezt érthető módon nem akarták. Ők látták a homokban az aranyat, amire ma mindeki finnyáz, hogy nem is, dehogyis.
Maradt a "sajnálatos baleset" mint sokaknak a világpiacon dollár 10 milliárdokat érő "megoldás" a magyar félvezetőipar végleges megsemmisiítésére, felszámolására, kiszorítására.
csedársajt 2015.08.30 21:23:18
@Lazarbibi: A félvezetőgyártás kicsit olyan, mitn a sörfőzés, igen, tarolnak a nagy volumenű szupermodern hűha stb gyárak, de ha valakinek van gógyija, érzéke, és egy alapképessége, akkor kell továbba is a primitívebb, de valamiért egyedi, okosan tervezet, kisebb volumenben is gazdaságosan beállítható, stb áramkör.
Nem tudom ezt így bebizonyítani itt helyben, ehhez rengeteg alapismeret szükséges, de egy kisérleti gyártás egyébként gyakorlatilag sikeres(!) projektjére (a la 8088) egész gyászbeszédet írni, hogy na ott romlott el minden, több mint tájékozatlanságrol, sokkal inkább szándékos csúsztatásokrol és összemosásokról árulkodik.
1974. Joszip Broz Tito, egykori jugoszláv államfő Brijuni szigetén - amit nyári rezidenciájának nevezett ki - gepárdját simogatja. ..
csedársajt 2015.05.10 16:20:12
@Dr_utcai_arcos: Vannak a hirtelen fejet érő golyónál sokkal rosszabb dolgok. Sokkal. Az néha már megváltás.

Ők eddigre ezt valószinű vastagon megtapasztalták mind, inkább gyorsan ásnak és akkor végre vége.
Csak ezekről a képek nem beszélnek, a volt kiskatona meg majd hülye lesz öregkorára mesélgetni kivel mit hogyan...

Te meg örülj a békés, jóléti, stabil, európai életednek, hogy el sem tudod képzelni egy teljesen hétköznapi ember egy másikkal mi mindet tud csinálni, ha abszolut hatalma van felette, és milyen érzés mikor szószerint kitépnek pár csomót a hajadból, hogy a legenyhébbeket emlitsem, vagy milyen transzfiziológiai állapotba kerül az, aki pár napig nem eszik, inni alig kap, alig alszik, ..

Nomeg nem csak a fejbe lehet lőni, ha sokat okoskodik a tag, nem akarom nagyon részletezni, fantáziádra bízom, ismét avval a kitétellel örüljél, hogy soha nem hallottál még erős, meglett embert leszúrt malacként visítani 20-25 percen át amig halálhörgésbe fullad a hangja és anank pláne örüljél, ilyesmit talán nem is kell átélned sosem, hacsak nem fordulnak itt sokkal rosszabbra a dolgok.
Simon Diffey like a boss. ..
csedársajt 2015.05.05 21:58:29
@Lobogó gatyaszár: Napraforgóolaj, biogáz és szesz mindíg lesz, én olyan bolygón nem akarok élni, ahol nincsenek ezek, főleg az utolsó ;)

A szokásos reakció erre az ,hogy ezek a dolgok roppantul, megfizethetetlen drágák lesznek az autózási benzinkorszak végével, azonban ez egyáltalán nem biztos.

Villanyrepülőgép neadjisten helikopter(!!) még nagyon-nagyon sokáig nem lesz, a fosszilisok egyes területenken még nagyon sokáig továbbélnek, kb ugy, mint annakidején a gőzmozdonyok az autókkal együtt.