Regisztráció Blogot indítok
Adatok
énnemvagyok?

13 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ez nem egy helyszíni riport a tegnapi tünetésről, hanem afféle elemzés – politikai, semmiképp sem virológiai, hisz annak semmi értelme – elsősorban nem a koronavírusról szól a belgrádi káosz. Helyszíni riport azért sem lehet, mert a spontán kialakult, többezres tüntetésen nem lehettünk ott.…..
Ma 20 éve, 1999. április 11-én gyilkolták meg Slavko Ćuruvija újságírót és lapkiadót Belgrádban. A vádlottakat első fokon április 5-én ítélte összesen 100 év letöltendő börtönbüntetésre a belgrádi különleges bíróság. Elsőre ez jól hangzik, a Reporters Sans Frontiers is megírta, hogy ez az első eset…..
Mikor először mondtam hogy kibaszott G', Nem volt senki aki értett haver, hogy mi a faszt akarok És mi a faszt vakerok és volt olyan fasz akit sértett Az hogy mondom az igazat és nem érdekel Mi a fasz amit érek el ezzel a kibaszott rappel Úgy játszom mint egy kibaszott nepper Én eladom neked,…..
Protest pro quo Szombaton négy európai város utcáin tüntettek többezres tömegek. Belgrád, Budapest, Katowice, Párizs tüntetéseinek (látszólag) nincs egymáshoz közvetlen köze, mégis ugyanaz a hibája mindegyiknek. A rendszertől követelnek. A jogtipróktól kevesebb jogtiprást követelni, a fasisztától…..
febr. 14. Ma beírtak az osztálykönyvbe, mert a Jákó rámfogta, hogy a manzsettámra írtam a puskát, pedig nem is természetrajzból írtam, hanem németből. Annyi baj legyen, majd megkérem az osztályfőnököt, hogy húzzon ki. Ma Shakespeare-től olvastam Hamletet, igen jó tragédia a nagy brit költő…..
    Fudbalski šampion Srbije je 17. avgusta protiv mađarskog vice-šampiona igrao kvalifikaciju za Ligu Evrope. Kvalitetan fudbalski događaj nisu očekivali čak ni najentuzijastični grobari, tim pre što se na stadionu JNA utakmica Partizan-Videoton igrala bez navijača. U Srbiji se na stadion ide…..
  On the question of racial discrimination, the Addis Ababa Conference taught, to those who will learn, this further lesson: that until the philosophy which holds one race superior and another inferior is finally and permanently discredited and abandoned; that until there are no longer first…..
Vratio sam se sa meseca. Da, medenog, nego šta? Čovek na medenom mesecu ne prati vesti – kapiram da ih ne prati ni na pravom. Kada si tako daleko od (obe) tvoje zemlje, ne interesuju te teroristički napadi, diplomatske oluje govana (šitstorm), ne čuješ buku trampovanja od koje se trese svetska…..
Az ember a nászútján nem követi a híreket, nem  foglalkozik terrortámadásokkal, diplomáciai szarviharokkal, igyekszik nem is gondolni a trampolás világpolitikát megrengető zajára, ha lehet saját környezetét közvetlenebbül érintő diktátorcsicskáknak s csicska  diktátoroknak igyekszik még  a nevét…..
Előzmények, következmények, ötletek bloghoz, mozgalomhoz, kiáltványhoz. Írás, na.   Az alábbi, dátumozott írások beszüntetett, „személyes” Facebook profilom „naplójából” származnak. Ha törlitek a profilotokat, lehet kérni egy leiratot mindabból, amit valaha a Facebookra feltöltöttetek – angolul…..
   Ja és persze, nesze hesstegnek való: fénykép vs. énkép/photography vs. selfie; profile to page; mozgókép vs. macskásgif; bubble-trouble.  FIGYELEM: a cikket végigolvasó, ill. az összes hiperlink tartalmáról összefoglalót író olvasók között éves bérletet sorsolok ki a felcsúti kisvasútra és a…..
Uniszónóban Puklizik a 444 és a mandiner a március 15-i pedagógus-tüntetés kapcsán. Kritizálni persze lehet, na de mi értelme van egy pár hete-hónapja alakult, nem politikusokból, hanem felháborodott, elkeseredett emberekből álló mozgalmon álságosan számon kérni, hogy miért nincs távlati politikai…..
énnemvagyok? 2016.04.12 16:57:25
@népoldali: Nem vagyok biztos benne, mi az oka, hogy válaszolok neked. De egy esély mindenkinek jár. Valószínűleg majd megbánom ezt, de sebaj, nem kerül semmibe. Tudom sok a betű, de remélem elolvasod.
Na akkor vegyük szép sorjában:
A cikkíró két ká. A vessző után szóközt kell tenni. Nem szép dolog valakinek a véleményét a helyesírása alapján megítélni, de te úgy írsz, hogy az már szinte érthetetlen. Ezt a felindultságodnak és nem a műveletlenségednek tudom be. Azt nem teljesen értem, hogy miért vagy felindult.
Álmunkban? Kikében? Kik vagyunk mi? És álmunkban mit? A cikk arról szólt, hogy véleményem szerint a baloldal és a jobboldal is tévesen ítélte meg (el) a tanármozgalmat. Pont arról van szó, hogy ez nem egy pártpolitikai, vagy kampánykérdés - ez egy szakpolitikai kérdés. Személy szerint ismerek rengeteg jobboldali tanárt,igazgatót is akik a Fideszre szavaznának, ha holnap választások lennének (legyen ez az ő bajuk) de nem értenek egyet azzal, ami az oktatásban zajlik. Te arról beszélsz, hogy van egy folyamat (reform, ha úgy tetszik) amit hőn szeretett árnyékod rendelt meg. Ő az, aki változtat. Aztán arról, hogy nem kell változás, mert Orbán úgy muzsikál, a nép táncolni szeret. Ez teljesen logikátlan még a te különös párhuzamos univerzumodon belül is. A nép veszélyes fogalom. Beletartozol ugyanis te is meg én is. Mindketten egy kisebbséghez tartozunk, én azt gondolom, hogy a többség nem úgy gondolkodik mint én, te azt, hogy a nép te vagy. Hiába vitatkozunk, nem fogunk egyetérteni, és én nem is akarlak meggyőzni. Csak annyit szeretnék elérni, amikor írok, hogy az olvasók végiggondolják a szempontjaimat. Te ezt nyilvánvalóan nem tetted meg, mert Orbán eltávolításáról meg népcseréről beszélsz, pedig ezekről nem volt szó. Nem tudom miért gondolom, hogy majd ezt a választ elolvasod és megérted, de megelőlegezem a bizalmat. Az benne van a cikkben, hogy nekem Orbán rendszere nem tetszik. Ha neked tetszik, én ezt elfogadom (bár nem értem, mi tetszik azon, hogy még annál is többet lopnak, mint a szocik, vagy azon, hogy még kevesebb a pénz oktatásra és eü.-re bezzeg stadionra annál több). Azon viszont jó lenne ha elgondolkoznál, hogy vajon tényleg semmi de semmi nem létezik e, ami neked is meg egy "libsinek" is fontos. (Az, hogy én még aszerint a fogalom szerint sem vagyok libsi, ami a te fejedben létezik külön történet. Nem beszélve arról, hogy Orbánt utálni nem egyenlő bármelyik másik párt szeretetével. Ez kétbites gondolkodás.) Az én anyám, meg a te anyád kórházi ellátása, ha majd neadjisten arra kerül a sor? Hogy ne szart kapjanak reggelire? Hogy legyen kréta az iskolában, ahol (majd) a gyerekeid tanulnak? Azt kellene megértened, hogy nem egymás ellenségei vagyunk, hanem magyar állampolgárok, akiknek rengeteg közös érdeke van, mert Magyarországon élünk. A politikai és egyéb nézetkülönbségeink ehhez képes másodrendűek. Nekem az a bajom az Orbánizmussal, hogy autokrata rendszer, kizárja az ellenvéleményeket. Amit te írsz az is ékes példája ennek. TE szertsz úgy táncolni. ÉN nem szeretek úgy táncolni. TE is meg ÉN is azt akarjuk, hogy időben kiérjen a mentő, ha összevertük egymást a vita nagy hevében.
"Megbűnhődte már e nép a' múltat 's jövendőt!" - nem akarok úgy tenni, mintha egyáltalán nem érteném, hogy mit jelent ez a sor a himnuszunkban, de néha komoly kételyeim vannak. Egyrészt mert az is kérdéses, hogy valóban megbűnhődtük-e a múltat. Jó, lehet, hogy azt igen, mert…..