Regisztráció Blogot indítok
Adatok
agapornisz

0 bejegyzést írt és 181 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kárász Róbert, az ATV műsorvezetője meghívást kapott a kormányközeli Megafon rendezvényére, amire el is ment. A liberális média nem tétlenkedett valóságos gyűlöletkampányt indított újságíró kollégájuk ellen.  ..
agapornisz 2022.02.21 16:31:57
@Etniez: Egy médium oldaliságát nem a tulaj alapján, hanem tevékenysége alapján ítélem meg. Az ATV-n 90%-ban ellenzéki politikusok, médiaszemélyiségek, politológusok szólalnak meg. Ebből adódóan, akár Orbán is lehet a tulaja, de ellenzéki a jellege,irányultsága. Amúgy ennek lehet akár üzleti is az oka. Ti. az ellenzéki médiumoknak beleértve az elektronikus részt is- lényegesen nagyobb a nézettségük, mint a kormányoldaliaknak, ami pedig pénzt hoz a koynhára. Ennyi.
A politikában döntő szerepe van annak, hogy milyen környezetben kerül sor fontos tárgyalásokra, megbeszélésekre, netán békekötésekre. A díszletek ugyanis meghatározzák a felek közti viszonyokat, befolyásolják a kommunikáció légkörét, ugyanakkor felerősíthetnek fontos folyamatokat. A nagyhatalmak…..
Egy komoly tekintéllyel és befolyással bíró nyugati politikusnak kellett Magyarországra látogatnia ahhoz, hogy Orbán Viktor szembesüljön a nemzetközi realitásokkal. Emmanuel Macron főleg gesztusokkal demonstrálta, hogy nem tartja helyesnek azt az utat, melyen Orbán halad évek óta. A magyar kormányfő…..
agapornisz 2021.12.16 14:48:52
@gigabursch: Kedves @gigabursch! Ez a zászlóügy nem logikátlan. Először is az ellenzékkel nem a követség fogadó és tárgyaló termében találkozott. Ezzel is jelezve, hogy ez nem hivatalos tárgyalás. A zászlót akkor teszik ki, ha a tárgyalás hivatalos. Ekkor éppen az ellenzékieket emelte volna fel. Ez gyakorlatilag egy el nem kötelezettségi jelzés volt. Néha nem ártana az oldalunk politológusainak, média szerplőinek a szokásos reflexek helyett kicsit gonolkodni, mielőtt megszólalnak, leírnak valamit.
agapornisz 2021.12.16 14:56:42
@Lesz még Magyar Köztársaság: Hú, ba'meg, hogy stílt vegyek fel. Én ugyan masszív birka vagyok, de ez igen értő hozzászólás volt. Az "Orbán egyre szigetelődik mantra" lassan a magyar szólások-mondások gyűjteményébe kerülhet. Ezzel együtt, azt hiszem, hogy '22 áprilisának behúzása esetén némileg taktikusabb kommunikációt felvehetnénk.
Üdv!
A politikai thrashceleb újra a színen...
agapornisz 2018.06.02 18:58:09
@Flúgatlan: Végignézve, olvasva a pártokban történéseket, őszintén kezdek vágyódni egy normális, tökös, koncepciózus ellenzékre, amelyik valós kritikáival, és nem ostoba jelzőzésekkel, panelekkel akár megmogyorózza kis kedvenceimet. Amúgy néha én is sejhajon rúgnán őket, még Vikimet is, bizony. Ez az ellenzéknek titulált szivárványos kakirakás már kínos, legalább is nekem. Ahogy egy gyárban a jó minőség-ellenőrzés a termelés színvonalának emelését is szolgálja, úgy egy jó ellenzék is lényeges. Üdv.
agapornisz 2018.06.02 20:43:48
@taga20: Kedves taga! íSemmi kifogásom a durva kifejezések ellen, de érvelések helyett ezeknek dömpingje egy ideig szórakoztat, de van egy darabszám, ami után ez már unalmas lesz, mert tartalmatlan. Mivel ,remélhetőleg tanult , intelligens polgártárs vagy kivárom amíg nem reagálsz normális érveléssel. Lévén, hogy már régebben is csak ilyen megközelítést láttam tőled, nem látom értelmét a veled való diskurzusnak. Felőlem ilyen stílusban továbbra is szólíthatsz, mert nem tagadom ezt a jogodat, de az értelem mutatott hiánya lelomboz. Továbbiakban nem reagálok rád. Remélem megváltozol! Addig is kivánok neked és kedves családodnak egészséget, boldogságot,de igniorállak.Üdv!.
agapornisz 2018.06.02 20:45:20
@agapornisz:Bocs: ECOSTAT...
Miután összedugta fejét Schmidt Máriával, Milo interjút is adott. Az "Amerikában élő, vállaltan meleg és vállaltan katolikus jobboldali botrányhős ( ...), aki az utoljára leegyeztetett időpont után háromnegyed órával aranyozott glamnapszemüveges, öltönyős, pomádés extravaganciával megjelent…..
agapornisz 2018.05.27 19:46:53
@wolves84lb: Mi a problem,kedves tanult kommtársam? Hálás lennék ha megvilágítanád futási ajánlatod fenntartása mellett is. BNem vagyok semmiféle kritika ellen, ha pontosan megfogalmazott. Gondolom, ez nem okoz számodra lehetetlen feladatot, pláne, hogy szegény Agapornisznak segítesz ezzel. Üdv.
agapornisz 2018.05.27 19:55:46
@abdul hackeem: Nem állítom,hogy jó módszer Viktoré, de pl. az Info rádiónak, amit én korrektnek tartok, adott többször interjút. Ugyanakkor a sajtó végzetesen megosztott volta miatt, pl. Gyurcsány sem adott interjút az akkori Magyar Nemzetnek. Hasonlóképpen ellenzékiek nem állnak szóba a jobber médiumokkal. Ez nem üdítő, de sajnos úzus nálunk. Ugyanakkor, az is elvárható lenne, hogy bizonyos önmérsékletet gyakoroljanak a médiumok is. Így pl elkerülhető lett volna az 1300 mrd-os csengeri nénivel kapcsolatos nettó abszurd hírözön és hasonlók pertraktálása. Szóval elkelne egy normálisabb sajtó légkör. Ebben sáros a kormány, de az előzőek is, azon kívül a média is túltengő vehemenciájú, ami a korrekt tájékoztatást is veszélyezteti. Ennyi. Üdv.
agapornisz 2018.05.27 22:45:59
@neoteny: Csak most válaszolok, mert felvételről néztem a Virtuózok-at, Kell egy kis felüdülés, na!
Caplan gyerekre több idő kell. Amit írtam volt, az igazándiból két állítás.
1. A tömeg véleménye egy vélemény átlag, akárhogy is nézzük. Ez, pedig tartalmazza a politikusok sokszor populista ígérgetéseit, ami elvisz esetleg rossz irányba, de tartalmazza a környezeti tapasztalatokat is, ami adott esetben független a politikusok választás előtti "országjárásának" tapasztalataitól.Ez a komponens pedig jó irányban vezethet az átlag képződés során.
2. A szakértő elit, politikusok, média véleménye, bár szakszerűbb alapokon nyugodhat, de érvényes, amit a közgazdasági, szociális tervek, jóslások ideológiák megvalósíthatóságának esélyéről mondtam. A tervezés itt bizony rejt sok buktatót, még a legkiválóbb szakemberek alkalmazásával is. Ahogy az egykori csodarabbi interpretálta Mojsénak a liba pusztulás elleni tanácsainak vége felé, mikorra is már minden libus elpusztult: "pedig még lett volna, kedves Mojse , jó pár ötletem".
Magyarán, nem értékelném túl a sogenannt "kiválasztottak" -nem arra gondolok - államvezetési, tervezési képességét. Ez már jól látszott pl. az amcsi válság előtti szakértői működéseknél. A józan mértékletesség javasolt mindegyik fél részéről. Persze a papír mindent kibír, ahogy az árcédula is. Az'tán a piac teszi a dolgát. Üdv.
Az áldozathibáztatásnak nagy hagyományai vannak Magyarországon, de Orbán most elérte a nagy elődök, Szálasi és pribékjeinek magaslatát: az európai antiszemitizmusért a zsidók a felelősek...
agapornisz 2018.05.19 09:27:57
Az, hogy ez a nyolcvanas ember, továbbra is a világ általa képzelt megváltására szánja szinte minden idejét és pénzét, nem fedi el a tényt, hogy megalomán. Valami új Marxként, Jézusként , vagy mi képzeli magát. Kihasználva részint a ténylegesen pozitív hajdani tevékenysége iránti ájult tiszteletet egy generálisan megváltozott ideológiát akar a gyakorlatba ültetni. Szervezete, mint hajdanában a -Szovjet Unió által gründolt - kommunista pártok az országokban céljai elérését szolgálják. Amikor kezdte, a boldogult 80-as években, nem volt szó ezekről az új eszmékről, csak a lehetőségekről, hogy fiatal egyetemisták, kinti oktatási intézményekben kapjanak képet egy "más világról" ,, mint a Fulbright ösztöndíjnál ,bár az hosszabb és magasabb képzési lehetőségeket adott -. Most az általa gründolt szervezet, oktatás egy egészen más célt szolgál. Azzal semmi baj, ha egy itteni civil szervezet, itteni fenntartással -pl- 1%-ok, stb.- a tagjai és fenntartói céljait próbálja felmutatni, propagálni. De ez a mostani szerveződés -mint hajdan a szovjetek - ideológiai, politikai importot testesít meg. Ez az új propagált világ éppen olyan totális mint a hajdani kommunista ideológia. Ezért gondolom, hogy az egész emlékeztet az ún felszabadítási ideológiára, és az említett kommunista példára. Soros, bármennyire is tagadja szavakban a világ befolyásolására törekszik egy szuper szervezet segítségével, mely eszköz erre. Ezért vagyok én is ellene, 24 karátosként, és nem tartom a legkevésbé sem antiszemitizmusnak az ellene, szervezetei tevékenysége elleni védekezést. Mint ahogyan Netanjahú sem antiszemita, vagy más "rokonom", aki éppen olyan károsnak tartja ezt a nyomulást. Azt felhozni , hogy antiszemita reakciókat is szülhet ez az ellen folytatott tevékenység nem releváns, noha lehet rá jó pár példa. nehogy már ne lehessen egy zsidó embert , aki elveszti a mértéket és akaratát rá akarja erőszakolni másokra, támadni. Tegyük fel, hogy Soros nem lenne zsidó. Akkor lehet-e kampány az ő kampánya ellen, vagy nem? Szerintem lehetne. Mármost, kikérem magamnak, hogy ne lehessen valakit támadni, tevékenységének kiterjedtsége arányában azért mert zsidó. Ez maga a diszkrimináció lenne. Soha nem szégyelltem zsidó származásomat és ha valaki világhírű tudós, művész, válalkozó, akkor lehessen akár "dicsekedve" mondani, hogy zsidó származású, de ha egy rohadt Lenin fiú .-volt egy ilyen szemét a családunkban anno - , vagy ávos tetű, akkor miért érdekes, hogy zsidó, nem érdekes, de tény, mint ahogy az is , hogy pl. Sváb is lehet.
Lehet még olyan forradalom is, mint Örményországban. Az örmények egyszerűen nekimentek mindenkinek, aki az útjukba állt és elzavarták a korrupt, hataloméhes és oroszbarát kormányukat. ..
agapornisz 2018.05.09 22:14:17
@zokogjatok: Kedves kommtársam! Nem azt mondtam, hogy ez tragédia, de szerintem probléma. Ezért akarja Vikim a jövőben visszacsalogatni a kint dekkolókat. Azt nem tudom, hogy a bejövők honnan jönnek, de sicher ami biztos, szeretném a mieinket viszontlátni. Másrészt, valóban tagadhatatlan, hogy nem olyan arányú a kimenetel, mint horvátoknál, pláne lengyeleknél, stb. Pl. a fiam is visszajött ángliuséktól, pedig ott masterezett egy jópofi ösztöndíj segélyével -12 ezer pounds -. A lányom pedig -aki igen jó építész, semmiképpen nem menne ki, noha perfekt angol. Szóval, úgy szép a család, ha -skype ide vagy oda- együtt van, na. Üdv.
A zászlóshajó (akitől a Lokál és a 888 is átvette) 4 címlapos cikkben is foglalkozik az ATV-s műsorvezetővel (és korábban még háromban). Ennyit csak a Fidesz aktuális riválisai elleni karaktergyilkosságok értek (Simicska, Vona, Hadházy, Juhász, Spéder). Az nagy kérdés, hogy valójában mint követett…..
agapornisz 2018.05.06 20:10:50
@taga20: Elemi szövegértelmezési problémáid vannak, kedves. Ha felindulás nélkül olvasod, írtam volt, hogy nem Kósa milyenségéről van szó. mert lehet, hogy ő a történelem legkorruptabb faszija. A probléma magával az 1300 x1o exp 9 Huf-fal van. Egyszerűen ez nem létezik, mert tele lett volna vele az európai sajtó. 4 mrd euró-s örökség olyan ritka mint a fehér holló. Egy magyar kedvezményezet pedig orbitális hír lett volna arrafelé. Az, hogy Kósa állítólag ennek bedőlt, bár némi bizonyíték elkelne, azt valóban jelezné, hogy egy kozmikus fütyikalap, de a dolog, hogy a sajtó ezt faktumként pertraktálta, az a média pofátlanságának ékes bizonyítéka. Azt fel sem merem tételezni, hogy tapasztalt média munkások elhitték ezt az ökörséget pl.az Indexnél, mert az kollektív hülyeség tényét verifikálná. Viszont tömeg butitás a javából, kihasználva az emberek matek nagyságrendek iránti totális immunitását. Ettől független az Origó nettó baromsága, stb., hiszen egy állítólagos hiteles média világról van szó ellenzéki oldalon. Azzal semmi bajom nem lett volna, ha azon rugóztak volna, hogy Kósa beugrik egy ilyen ökörségnek, mert ha így volt gáz a köbön. Csak és kizárólag az idióta örökségi ügy valóságként való kezelése a takomyság. Ennyi.
agapornisz 2018.05.06 21:50:12
@taga20: Hja, mellesleg, ez a néni, aki évekig baszik át embereket, köztük Kósa fütyit is, előadja az 10300 mrd mellett a közjegyzői Kósa 800 mó-t. Egy ember, aki minden szomszédját átbaszarintja(?!) mint hírforrás. Drága papámnak voltak ilyen eseteknél, személyekre vonatkozó kedvenc megjegyzései. pl. 1. "Ha kérdez, akkor is hazudik." 2. "Amit mond annak az ellenkezője sem igaz." Ismétlem, mert kicsinél több kétségem van szövegértelmezési képességedet illetően, Kósa lehet egy korrupt fasz. Nem esnék hanyat a meglepitől. De egy ilyen hírforrást idézni mint ez az Erzsók néne, vagy hogy hívják, Csengerről. Egy ilyen bazi ökörséget pertraktálni .... még választás esetén, még egy "Fideszmaffia" ellenében is, kozmikus idiótaság. Pont. Szép estét! Üdv
agapornisz 2018.05.06 21:51:26
@agapornisz: 1300 mrd... bocs
Ha Majtényi László a médiáról beszél, akkor szakmai, sőt erkölcsi alapon is megérdemli, hogy odafigyeljünk a véleményére. Az ORTT (Országos Rádió és Televízió Testület) vezetője volt a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány idején, majd egy MSZP-Fidesz mutyi után, amidőn a 2010-es választásra való…..
NemGogol Tüntike 2018.04.24 12:57:48
"Gyalázkodásba és nevetségességbe torkollott Sorosék tüntikéje." (Origo) Na, so. Olyan tündi-bündi tüntike. Marhaság. Most, hogy a disznófejű Nagyurat gyakorlatilag kiebrudalták Budapestről, még inkább nevetségessé vált az egész Origo szerkesztőségi – vagy diszpécserközponti – gárdája. Egy rövidke…..
agapornisz 2018.04.24 22:35:29
@Aquincum:Azért cizellálás kedvéért megjegyezném:
1. Ha alapítványt teszek, akkor ezzel nem íratok alá hűségnyilatkozatot, mert akkor ez üzlet.
2. Abban az időben a Soros féle világszemlélet még nem bontakozott ki a maga teljességében, enyhén szólva Egyetlen szó sem volt genderizmusról, nyílt társadalomról, migrációs viselkedési módról, stb. Egyedül a demokratikus berendezkedések kinti tanulmányozása, pár hónapig, mint kb. ma az Erazmus.
agapornisz 2018.04.24 22:38:17
@agapornisz: Erasmus, párdőz.
A Fideszt lehetetlen választásokon leváltani Végül is nem meglepő, hogy az általuk kitalált, saját magukra szabott rendszerben ők a nyerők. A stabil szavazóbázisukkal szemben, kétpártrendszerre szabott lebonyolításban a széttagolt ellenzéknek nulla esélye van. Arra se látok esélyt, hogy ez a…..
agapornisz 2018.04.22 15:42:34
Kezicsók! Mi a baj ezzel a választási rendszerrel? A régiben is volt lejtős körzet, csak ipeg balra. most pedig a belvárosban lehetett jobbra lejtőn elkalapálni a kormánypárti jelöltet. Még ez az ellenzéki eredmény is csoda egy ilyen szivárványos összetételű, ideológiájú, egymással folyamatosan perlekedő katyvasszal. Az előzetesen, jóval a választás előtti kimutatásokból is világos volt, hogy csak normális összefogással, világos, egyértelmű stratégiával, taktikával lehet győzni egy egységes csapat ellen. Lehet mániákusan hibáztatni a választási rendszert, a média fölényt , ez utóbbit különösen annak fényében, hogy minden felmérés azt, mutatta, hogy a tízmilliárdokért fenntartott közmédiát kevesen nézik, az RTL, ATV, Hír TV, Lánchíd, Index, MN és a többi onleány médium bőven veri a Királyi, TV2, Origó formációt. de azért megy a süketelés a sajtószabiról, miközben orbaszájba lehet naponta pelcsába küldeni az összes liberális csatornán Orbit et al., amúgy ez O.K. Nem a rendszer hibája, hogy osztódással szaporodik az ellenzék. különösen tetszik a kidobott milliárdok hangoztatása az aránílag könnyű párt indulásnál. Tessék mondani, ha nincs olimpiai szavazás, hogyan indulhatott volna el egy Momentum? Ez a rendszer tenné ekkor is lehetővé ilyen fiatal formáció elindulását. Talán, ha rossz az előadás nem a színház konstrukcióját, hanem a szereplőket rendezőiket kellene megvizsgálni. Megértem a dühöt az újabb Orbi 4 év miatt, de tetszik, nem tetszik, ilyen ellenzéki konglomerátummal, választási rendszertől függetlenül '22-ben is bukovári lesz. Üdv.
agapornisz 2018.04.22 20:43:06
@Klein Norbo: Kedves Norbo von Klein! Mégis, milyen módon változtatnád meg a nyögdíj rendszert egy olyan országban, ahol az átlag nettó bér valahol 200.000 HUF körüli, azaz 700 ajró? Azon kívül a fekete gazdaság még mindig valahol 15-20% körüli. A szomorú az, hogy magán rendszerből sec -pec lehet szolidaritásiba váltani, akár részlegesen is. Egy eccerű törvény és a következő jan. 1-től a fizuk x%-a masíroz az államhoz, és máris osztható. De a dolog nem reverzibilis. Egy ilyen, akkor még ráadásul deficites rendszerből csak úgy lehetett volna, hogy aki akar, bizonyos adó jóváírással az SZJA alá tartozóból utal magán pénztárba.. Amennyiben emelkedik a bérszínvonal olyan színt fölé, hogy a szolidaritási járulék tömeg szufficites kasszát produkál jelentős mértékben -és ez sajnos még ölég messze van -akkor lehet kialakítani a vegyes rendszert. Hasonló lehet egy szolidaritási-magán egészségbizti átalakulás folyamata. Ugyanez igaz a sávos adózásra. Nem matekozom végig, de nagyjából nettó 2500-3000 euróig nem javallott újabb sáv, ha akarjuk hogy ne masírozzon el még több embör. Márpedig 2500 ajró az közel 800 ezer friccs. Ez azt jelenti, hogy valahol 1 milla brutyi feletti jövedelmekre hatna a dolog. Azoknak össztömege pedig, momentán nem sokat lendítene a dolgokon még jelentős sáv adózás esetén sem. Szóval, szeretném ha megérném a sávos adózás értelmének eljövetelét. Üdv.
agapornisz 2018.04.22 21:53:21
@Klein Norbo: Valamilyen értelemben most is van egy "fiktív egyéni számla". Ti. a nyugdíj számításnál a régebbi keresetek nagyobb kvócienssel szerepelnek mint az újabbak. Az egyéni számlát nem is nagyon értem a szolidaritási szisztémában, ahol a befizetések rögvest kifizetésre kerülnek, azaz nincs mód a kamatozásra. Az valami más káposzta lehet. Nem akarom túlragozni fixa ideámat, de a váltást , ami egy normál megtakarítást hoz csak a fenti módon tudom elképzelni. Van egy másik dolog is. Kis hazánkban, amelyik nem egy vasbeton stabilitású gazdaság, azaz, ahol a GNP -bruttó (versenyképes) nemzeti termék- csak egy igen kis része a GDP-nek -azaz bruttó hazai terméknek -, egy nem túl nagymérvű gazdasági lecsengés is okozhatna jelentős magánnyugdíj krach-ot, ami a jogosultaknál kulminálna. A szolidaritási rendszerben a kormány tud valamit tenni, magán rendszerben nincs ilyen felelőssége. Persze, a kérdés ennél sokrétűbb, de a politikusi szövegelések igen zanzásított modellekről szólnak. Üdv.
Győztünk! Győztünk? Győztünk, hiszen az alapkövetelésünk teljesült: nem épülhet vizistadion hatalmas lelátóval és ideiglenes konténervárossal a Duna-parton. ” Az Önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő Bp. XX. Zodony u. 1. szám alatti (170187/91. hrsz) ingatlanon létesítendő uszoda kültéri…..
  Olvasom az egykor Soros-ösztöndíjból kitanított Schmitt Mária Figyelőjében a listát: ők, vagyis mi vagyunk azok, akik ma hivatalosan is a RENDSZER (Fidesz-magyarul: Magyarország) ellenségeiként vagyunk listázva. Rajta vagyok én is, és nem tudom, sírjak-e, vagy nevessek ezen az egészen... Egy…..
agapornisz 2018.04.19 21:53:42
@Tomanovics Gergely: Nagyon ajjas vagyol te Gergő! Kilövöd a poénjaimat. basszus..., persze mit várjon az ember egy ellenes zékitől???!?!? Most Armatúró bácsi tv-zni akar pindurit a napi baromság adag beszedésére, oszt hajcsicsa. Holnap, ha megélem és itt leszöl megörvendeztetlek némi ellenérvvel, ill. inkább módosítással, kiegészítéssel, mert, amúgy rohadtul közelít ez ügyi mániákus véleményemhez. Jó éjt !
agapornisz 2018.04.19 22:54:29
@agapornisz: Anmúgy, ha felszállasz a 3. metróra, eccer csak eljutsz egy szép helyre, egy nagy épülethez, mármint , ha felmész a felszínre. Kérdés: hol jársz és mi az épület funkciója? Pá:
Eljött ez is, jó ideig biztosan ez lesz az utolsó poszt a blogon - legalábbis tőlem. A választási eredményt látva egyszerűen nincs értelme a továbbiakban ennek a munkásságnak. Nemcsak azért, mert akihez fontos lenne, ahhoz nem jut el, mert nem olvas csak Ripostot, hanem mert már úgyis mindegy. Talán…..
agapornisz 2018.04.11 10:07:08
@Szárnyathy Géza: Vegyük úgy, hogy legyen migráció. A gazdasági, mivel népesedési, munkaerő hiátust orvosol, csak belügy lehet, rossz, vagy jó kormányzati döntéssel. A másik a szolidaritás alapú. Ez egy államcsoport esetében kvótát implikál, ami képességek, adottságok függvényeként előálló % jellegű. Ez könnyen kiszámítható, de csak külön felszólításra vezetem le. A kérdés, hogy mi számít életveszélynek adott népesség esetén. Ez lehet polgárháború, éghajlat változás következtében kialakult katasztrófa, stb.. Kérdés, hogy van-e különbség ilyen helyzetben lévő, ilyenbe kerülő népességek között? Természetesen nem lehet. Ha bajba került szíreket befogad az Unió, nem utasíthat el irakit, vagy szomáliait, vagy szudánit,...stb, ha ott van, lesz tragédia. Kérdés, hogy lehet-e időbeli korlát? Természetesen nem. Nem mondhatja az Unió pl. 2028-ban, vagy 2037-ben, hogy ennyi volt, gyerekek. Mostantól ki-ki oldja meg a problémáit. Tehát, ha a szolidaritás befogadást jelent, akkor nem lehet sem a tragikus helyzet neme, az érintettek etnikai hovatartozása, országa szerint, sem pedig időbeli korlátozottság alapján behatárolni. Pl. Afrika 1200 milliós, és pl. most a dél afrikai szárazság egy "apró" jel. Nem azt állítom, hogy elindulna 1 mrd ember, de sok-sok tíz millióval lehet számolni innen, és akkor a közel keleti előfordulás(oka)t nem is említem, vagy a többit. Ez a totálissá, kontinensnyi kiterjedtségűvé tett szolidaritási elv nyomokban sem hasonlít pl. az 56-os helyzethez. Ennek a leginkább érintett országra, azaz Németországra gyakorolt hatása - 30% - hosszú távon különös hatása lehet. Kérdés, hogy mi lehet az alternatíva? A nemzeti szuverenitású bevándoroltatástól eltekintve, természetesen a szolidaritás és a kvóta. Nevezetesen a fejlett és a majdnem fejlett országoknak képességük lehetőségük szerint -egy rendszerben működve- segíteni kell ezeknek a régióknak a gazdasági, oktatási, egészségügyi fejlesztését. Nem segély csomagokkal, hanem az ottani iskolák, szakképzők, egyetemek fejlesztésével, azaz szakember gárdák kiképzésével, értve szakmunkásokat, mérnököket, tanárokat, kutatókat, stb. Azaz, képessé tenni őket a problémáik megoldásában, megelőzésben -pl. öntöző rendszerek tervezésével, VELÜK együtt. Így, ugyan nem lesz annyi olcsó munkaerő, de kialakul a képességük, hogy maguk alakítsák ki a gyönyörű Afrika, vagy Közel Kelet boldogabb életét. Az a megoldás, hogy jöjjenek a nyomorból, mivel százmilliókról van szó, totálisan abszurd. Az általam vázolt viszont jövőt alakító, on the spot. Ismétlem, ennek az a"kára", hogy a képzettség emelkedésével, az oktatási infrastruktúra fejlesztésével nem lesz olyan profit bánya az ottani világ, de talán nem akkora tragédia. Amerikától az Uniót beleértve Kínáig érvényes a szolidarítás. Ez a fajtája életet, jövőt és a megszokott otthont nyujtó, jobb "felszereltséggel". Üdv.
Hadházy Ákos, az LMP vasárnap éjjel lemondott társelnöke kellően kiborúlt ahhoz, hogy őszinte legyen. Elárulta: Schiffer András és Sallai Róbert Benedek sokmilliós perrel fenyegette azokat a képviselő-jelölteket, akik vissza akartak volna lépni az ellenzék javára. Szél Bernadettől pedig lemondást…..
agapornisz 2018.04.10 12:34:33
@cselaxi: Az a szomorkás helyzet, hogy ez a 90-es megoldás egy variánsa. Nevezetesen, van egy listás és egy körzetes képviselet- Az előbbi pro form az ideológiákat képviseli aránya szerint, a másik az eltérő tájegységek, vidékek különbözőségeit artikulálni hívatott. A demokrácia, ti. nem csak ideológiákról szól, hanem a különbözőségek megjelenítéséről is. Ezért is van sok országban körzetes rendszer. Az más kérdés, hogy ez miképpen működik. A listás rendszer pontosan képezi le a politikai irányok elfogadottságát, de nem foglalkozik a térbeli, környezeti változatosságokkal. Ez az előny és ez a hátrány. A körzetek tükrözik a különbözőségeket, de a "győztes mindent visz" érvényesülése miatt szül aránytalanságokat. Ezek az előnyök és hátrányok. Ez eddig mindig csak jobboldali győzelem esetén volt intellektuális probléma. Példul, most az Államokban is problémát jelentett, hogy az elnök választás is lényegében körzetes, ahol egy-egy állam alkot egy körzetet. Így Kalifornia nagy demokrata többsége elenyészett a végső eredményben. Persze, ha gazdasági változások során, mondjuk pár évtized alatt valamelyik "rozsda övezeti állam fejlődik és népesül be, akkor ők szívhatnak. Gondolom, ha repubik maradnának, nem lesz probléma a haladó értelmiség szemében.
A piszkos, és egyre több mindenkivel szemben (menekülők, civilek, az Európai Unió,  és most már az ENSZ is) az adófizetők pénzéből megvalósított gyűlöletkeltő kormánypropaganda (a plakátkampánnyal együtt) sok mindenkit zavar, bosszant, kerget az őrületbe és szomorít el. Most a Bozótharc úgy döntött:…..
agapornisz 2018.03.10 12:47:46
@Bravehearth: Sajna, itt is kiviláglik, hogy két nemszeretem tantárgy/"tudomány" -ti. töri, matek - ismeretének hiánya logikai, következtetési abszurdumokhoz vezethet kiváló polgártársaknál.
agapornisz 2018.03.10 15:19:10
@chrisred: Amikor befektették, akkor a 8-9 %-on kapott az állam kölcsönt. Ez pedig 5-vagy 6%- os volt. Lehet, hogy ki lehetett volna sajtolni még kedvezőbb kamatot, ez igaz. De, elszedni pénzt nem lehet, mert nemzetközi jogot sértene, ti. zsarolás lenne. A 60 ezres összeg nem járt vissza. Persze, itt volt a turpi lehetőség, elismerem. Ugyanakkor, aki le tud tenni ennyi suskát,. az nem segélyre, támogatásra váró egyed, finoman szólva.Meg kell jegyeznem, hogy pl. az USA-ba is könnyen bejut, aki lerak egy valag pénzt, azzal, hogy beruházást hajt végre. Az államok gondosan megkülönböztetik a potens és "impotens" egyedeket egymástól. Így, pl. a magasan kvalifikáltak is könnyen átjutnak a tű fokán. Igaz József Attila mondása: aki szegény az a legszegényebb, aminek egyik oldalhajtása, aki gazdag az a leggazdagabb. Más kérés, hogy az omonózus 60 ezres sáp hova vándorolt. Ez más tészta. Ami egyébként a migrációval kapcsolatos álláspontomat illeti, kifejtettem feljebb. Egészen más okokból ellenzem ezt mint a fiúk, de szerintem súlyosabb ok amit én látok. Ennek semmi köze a terrorizmushoz, nők megerőszakolásához, stb. Üdv.
agapornisz 2018.03.10 15:23:08
@chrisred: Kedves kommtársam! Sarkalatos álláspontod szerint mindenki menekült, aki migráns és viszont.Tehát egy nagyobb halmazt, ti. a migránsokat-"vándorlókat"- azonosítod egy részhalmazával, ti. az életveszélyből menekülőkével. Az utóbbi valódi részhalmaz, azaz nem azonos számosságú az előbbivel. Üdv.
A legsötétebb náci időket idéző propagandafilmmel nem az a legnagyobb baj, hogy a nyitókép egy indiai (szikh) turbános bácsit próbál nekünk eladni közel-keleti veszélyes elemként. Frei Tamás röhög a markába. Sokat kellett várni rá, de végre elkészült a magyar médiatörténet azon alkotása, amely…..
Lopott iratokból hamisított a Bors. Két millióan adják áldásukat a hatalmi gépezet bármilyen becstelenségére. Ellopták Hadházy Ákos, a korábban Fidesz-tag, ám a párttól megcsömörlött, ma LMP-politikus pilótatáskáját. Egy hónappal később a Bors nevű bulvárlap szemlézte a tartalmát. Ahogyan a…..