Regisztráció Blogot indítok
Adatok
trócsányi péter

17 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Garázs dofi.hu BETA 2015.04.04 10:41:41
Sziasztok! Már nem sokat kell várni arra, hogy a Garázs a DÖFI vadonatúj honlapjára költözzön, mert úgy látszik, a nyár közepe felé elő tudunk állni ennek a honlapnak egy vállalható béta verziójával. Folynak a munkálatok, a Garázs anyagát épp most másolom át.....
Garázs Egy felesnyi acélgolyó 2015.03.06 19:50:00
Sziasztok! Nem sok mozgás volt errefelé újabban, igaz? Jövő héten pedig végre komolyra fordul a munka a dofi.hu-n, és elkezdődik a szakkör is, melynek keretében az új videók készülnek! Addig itt van némi előzetes.    ..
Garázs Itt a vége? 2015.01.18 19:39:00
Sziasztok! Eljött egy pillanat, amit nem sejtettünk volna 4 évvel ezelőtt. Úgy tűnik, hogy készen állunk befejezni a blog szerkesztését. Mostantól egy igazi honlapon fogunk megjelenni, mint a nagyok! Itt olvashattok róla infókat az átállásig, továbbá kerül majd szöveg a…..
Sziasztok! Nektek van otthon részecskeütköztetőtök? Nagyon menő kísérleteket lehet ám végezni vele! A videóban néhány példa. (Ne feledjétek, versenyzők! Hétfőn lesz a bemutatótok, lássátok az előző bejegyzést ezzel kapcsolatban.)   A következő kísérlet pedig, amit…..
Sziasztok, versenyzők! Hogy megy az ötletelés? Várjátok már, hogy bemutathassátok, mit találtatok ki eddig? Már nem sokáig kell! Hétfőn, 8-án megtehetitek! Írjatok nekem a tpet.temail@gmail.com címre, hogy hányra jönnétek előkészülni. A bemutatóra 10 percetek lesz. Sok…..
Garázs Kísérletezős verseny 2014.11.15 23:55:50
Sziasztok! A kísérletezős versenyre sajnos már nem lehet jelentkezni, de azok is kísérjék figyelemmel az eseményeket, akik szerettek volna, csak lemaradtak, hátha lesz majd nekik szóló bejegyzés is. Akik jelentkeztek, azoknak kezdődhet az ötletelés! A cél egy rövidebb-hosszabb…..
Garázs Mire elég ez a pénz...? 2014.11.03 20:43:50
Sziasztok! A cím alapján várt jelenséggel szemben az videóban látott pénz nem elég, hanem...   Nos, lássuk a jelenség magyarázatát. Korábban láthattatok tőlünk példát a hajszálcsövesség jelenségére, ahhoz hasonló ennek a trükknek a lényege is. A víz, mikor a pénzt…..
Annyi jó blog van, hogy az összeset szinte lehetetlen követni! Ezt gondoltad eddig, de mostantól kedvenc vagy gyűlölt blogjaidat egyszerűen követheted anélkül, hogy naponta többször odakattintanál, hátha van már friss poszt. Ezentúl ha a Blog.hu-n vagy az Indexen be vagy lépve…..
Sziasztok! Figyelem! A következő videó és bejegyzés tele van termékmegjelenítéssel! Tessék nem komolyan venni, csak a kísérletre figyelni, és az alapján válaszolni a kérdésre!   FRISSÍTÉS! LÁSSUK AZ EREDMÉNYEKET!   Először egy kis meditáció: életünkben nagyon…..
Garázs Mi pattan? (frissítve) 2014.10.05 21:33:38
Sziasztok! Ismétlés az unalom atyja, ha jól értesültem, ettől teljesen függetlenül készítettem a mai videót (Máté segítségével). Ja, és előre mondom, hogy itt is hiányozni fog a szöveg a videó alól egy darabig, mert a kísérletezésen kívül sajnos szörnyű sok…..
Garázs Szeptember 26. (frissítve) 2014.09.24 22:05:33
Sziasztok! A címben emlegetett nap, a pénteki ezen a héten ígéretesnek hangzik, nem csak a Kutatók Éjszakája miatt. Kezdjük azzal, hogy addig is várhattok frissülést a Garázson, hiszen a gőzgépes videónk alól hiányzó szöveg a napokban kikerül, illetve az előző bejegyzéshez…..
Sziasztok! Így hogy mostanában előjöttek a lencsék a Garázson, ideje egy kicsit mélyebbre ásnunk magunkat a témában. Első lépés: a mai videó.  Lehet, hogy ha nem is tudjátok elkészíteni ezt az eszközt, esetleg megtaláljátok részeit ilyen-olyan boltokban. Szóval lássuk,…..
Garázs Jobban látsz a víztől? 2014.08.30 21:06:47
Sziasztok! A Garázs most annak jár utána, milyen hatással vannak a folyadékok a látásra. Nektek milyen tapasztalataitok vannak? Osszátok meg kommentben, ha esetleg a miénktől eltérő lenne.   Figyelem! A bemutatott ábrán szaggatott vonallal van jelölve az a hely, ahol a…..
Garázs Meddig mennek a rakéták? 2014.08.02 23:58:48
Sziasztok! A beharangozásomhoz híven megnézzük, milyen magasra is mehetett a rakéta, amely a videóban látható. Két okból szerepel a magasság szó helyett a height a videóban, egyrészt mert az előbbi szó túl hosszú, másrészt mert ezzel akartunk kedveskedni külföldi…..
Garázs Vakáció 2014 (frissítve) 2014.06.30 01:39:19
Sziasztok! Az aggódalomra okot adó mennyiségű vágatlan videóanyagból, ami a merevlemezemet nyomja, lenyisszantok egy darabot: ezt a Múzeumok Éjszakáján tartott kísérletbemutatónk után készült felvételt, mely olyan jól sikerült, hogy tán még az égésszag is érezhető…..
Sziasztok! Miközben egyre több a felvett kísérlet, és az anyagnak egyre kisebb része jut el a megvágásig, élő bemutatóinkra számíthattok, azokra továbbra is úgy készülünk, mintha ott mutathatnánk meg magunkat igazán. És valóban sikerül ezt tennünk nagyobb és nagyobb…..
Garázs Melyik a jó metronóm? 2014.05.30 22:48:27
Sziasztok! Az elektromos metronóm jó, mert sokoldalúan programozható, van benne hangológép is, és lehet, hogy az egész csak egy alkalmazás okostelóra. Csak - az utóbbi esetet kivéve - elemmel megy, ami akkor, amikor igazán szükség lenne a metronómra, lemerül. És mi a helyzet a…..
Garázs Mi hajtja a gőzgépet? 2014.04.04 23:17:35
Sziasztok! Nemrég (na jó, de) Máté egyszer csak jött, hogy itt van ez az érdekes kis gép, vegyük fel. Biztos ideír még valamit róla a videó alá, ha lesz ideje, addig is itt a videó.   "Értem én, hogy gőzgép, de mi hajcsa?" Viccet félretéve, gőzzel működő 'játékok' már…..