Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szakállasbácsi

0 bejegyzést írt és 357 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lakáséttermek után itt az újabb közösségi konyha őrület, ahol a wannabee séfek kis mellékest keresve bizonyíthatják tehetségüket, az éhes kalandorok pedig akkor és ott vethetik bele magukat a házi koszt örömeibe, ahol és amikor kedvük tartja. A Yummber Budapestről indul és…..
Csodálatos az a cinizmus, ahogy a regnáló hatalom törvényes képviselői egyre-másra alakítják saját szájuk íze szerint a törvényeket. Az ilyen fajta nem közmegegyezéssel történő, szakmailag nem megalapozott törvénykezésnek az eredménye szükségszerűen felemás: bár a…..
A fogyatékos személyek kirekesztődésének a nagy létszámú intézmények a fő letéteményesei. Az elszigetelődés azonban családon belül is kialakulhat, és van olyan társadalompolitikai megoldás, amely éppen az ilyen típusú kirekesztődésnek kedvez. Ezért kell nagyon óvatosan bánni az olyan törekvésekkel,…..
A Normafa fejlesztésével kapcsolatos törvényjavaslat beterjesztése több helyen is megjelent a médiában. A fejlesztésről néhányan orbitális baromságokat, vagy csak egyszerű hazugságokat, csúsztatásokat írtak, mint például egy 800 négyzetméteres templomról, amit majd…..
Az RTL II-re jön a Homeland, a Showtime többszörös Emmy- és Aranyglóbusz-nyertes sorozata, amiben egy iraki hadifogságból hazatérő tengerészgyalogos és a történetét (elfogtak, börtönbe vetettek, vallattak, nem törtem meg) sanda szemekkel figyelő CIA-ügynök a főszereplő. Az…..
Gyakran kérdem magamtól: miért uralkodik negatív hangulat az országban? Különösen most, amikor Orbán Viktor kétéves munkájának első gyümölcsei beérni látszanak, és helyes propagandával egy új államalapítás örömünnepének mámorába lehetne ringatni az egész magyar népet.…..
A KARD Magyarország, menjország 2012.10.26 11:48:04
Az elmúlt hónapban egy érdekes fejlemény vezető politikusainkat is felkavarhatta (ami az Index október 11-i cikkének köszönhető). Orbán Viktor tőle szokatlan módon nem állta meg nyilatkozni arról, hogy (szerinte) „ha 2014-ben újra nyer a Fidesz, hazajönnek a fiatalok”; Bajnai…..
GFG Blog Gyurcsány a kapuk előtt? 2012.10.18 07:25:10
“A FORRADALMÁROK HAZAMENNEK KIVESZIK AZ / OLAJFÜRDŐBŐL A KARABÉLYOKAT MEGTÖRÖLGETIK / KIFÉNYEZIK ÉS ÖSSZESZERELIK ŐKET FŰVEL MOSDANAK / ÁTÖLTÖZNEK MEGVACSORÁZNAK KIBIZTOSÍTJÁK A / KÉZIGRÁNÁTOKAT ÉS ELINDULNAK.” (Szőcs Géza: A forradalmárok…..
szakállasbácsi 2012.10.18 11:13:23
@Hertelendi: Ezt nem egészen értem, hogy miért mondod.
Gyurcsány egyáltalán nem bontotta le a jogállamot, sőt semmi jelét nem adta annak, hogy ezt szeretné tenni. Minden intézkedése mögött azok a szándékok látszottak, hogy konszolidálja az országot: igen ehhez meg kellett nyerni a 2006-os választásookat és igen, ehhez be kellett állni a sorba. De a szándékai tisztességesek voltak. Például azt hangoztatta egy beszédben, hogy nem akar tovább hazudni, mert ez ellentétes az ország érdekeivel. Vagy rosszul emlékszem?
Demokrata, ami Orbánról nem mondható el. Orbán folyamatosan hazudik és ellentétes dolgokat cseelkszik az ország érdekeivel. Nemzetközileg teljesen elszigetelődtünk például.
Nem tudom, hogy milyen alapon teszel egyenlőségjelet egy demokrata és egy autokrata közé. Nem Gyurcsány tehet arról, hogy a megvezetett tömegek és az azóta ügyesen megszüntetett népszavazás segítségével gyakorlatilag minden szükséges reformját és szerkezeti átalakítási tervét megkontrázta egy hatalomra törő agresszív és gátlástalan bűnbanda.
MIért nem lehet másból érteni, csak abból, ha lőnek?
Feri tegnap óta éhségsztrájkol a Parlamentnél. Pénteken találkozzunk ott 18.30.kor, és kajáljunk egy óriásit -természetesen látótávolságban.Amilyen jó fej, a végén még egyéként az is lehet, hogy behív minket az ebédlőnek berendezett sátrába. A piknik ki-ki alapon megy,…..
szakállasbácsi 2012.09.10 18:04:20
@eManuel: Én is szeretlek.
A nagyikát és a unokanénémet (11 éves volt) egy ilyen kedves mélyen gondolkodó magyar ember lőtte tarkón egy túélő szerint. Olyan érzékeny, igazságkereső jó ember mint Te. Mint Ti.
Azt szeretném csak mondani, hogy az olyan náci érzelmű, hazaszertetükbe/idegengyűlöletükbe feledkezett embereket eddig minidg nagyon csúnyán helybenhagyták. Hol az amcsik, hol a komcsik, sőt még a kínaiak is. Az emberiség söpredéke vagytok. Meg fogjátok újra kapni a magatokét, de lehet, hogy előtte újra sikerül elbaltázni mindent, magatokkal rántani a hazámat a sárba, ahogy az ostoba gőgös első VH után semmit sem tanulva, semmit sem felejtve, elszúrtátok a másodikat is. Hibát hibára halmozó, nacionalista ostobaságból akartok megélni egy globalizált, millió szálon együttműködésre kényszerített világban. Egyetlen dolog lebeg a szemetek előtt: bűnbak kell, azért kell, mert elemezni, megérteni, anticipálni nem vagytok képesek. Ismételgettek egy butaságot, egy emberről, aki kijelentette, hogy nem hajlandó tovább hazudni, hogy azt mondjátok, ő lenne a hazug. ÉS nem látjátok, vagy magatok elől is eltagadjátok a hipokrita cinikus és végtelenül erkölcstelen miniszterelnökötök bűneit. A hibás csakis Gyucsány lehet, nincs magyarázat, dehogy is kell magyarázat, ez axióma. Mostanában születnek nyugaton azok a gyerekek, akik a majdani hágai perek bírái lesznek, azoké a pereké, ahol a hozzátok hasonlókkal leszámolnak a művelt világ demokratái. Ahogy eddig mindig megtették a történelem során.
Kívánhatod, hogy pusztuljunk, de a történelem - amiből persze annyit értetek, mint egy hangya egy halott atomfizikusból - titeket pusztít majd el. Sanos nem véglegesen, mert a gőg, az irigység és a butaság mindig újjászületik. Gonoszságnak hívják.
Piknik. Ennyire futja.
Édes Néném, mindig érdeklődéssel figyeltem azokat a szelíden óvatos elemzéseidet, amelyekben a legordasabb és -cinikusabb húzásokban is képes voltál meglátni a lágyító humánum lehetőségét, és az „egyrészt-másrészt” dekázással döntetlenre menteni a menthetetlent…..
Baloldalt Somogyi József Leányka csikóval című, 1965-ben felállított szobra látható Neszták Béla fotóján, melyet pár éve töltött föl a SzoborLapra. Jobbra és alant ugyanennek az alkotásnak jelenlegi állapota tekinthető meg az ittlakunk.hu, ma publikált képein. A szobor…..
Gyurcsány Ferenc ma az igazság bajnoka lett. Az igazság bajnoka, hiszen a gonosz Fideszes ügyészség nem emelt vádat ellene a sukorói beruházás kapcsán,  bizonyítékok hiányában. Talán pont ezért szar ez az ország, mert itt valami Fidesz-Gyurcsány játszma van, ahelyett, hogy…..
szakállasbácsi 2012.07.20 23:50:54
@sanyix: Lehet kettős mércének tekinteni. Én mégis azt láttam, hogy Gyurcsány Ferenc a tűz mellől elhozott lehetőséget nem politikai hatalom által aknázta ki. Kapott egy sanszot és jól élt vele. Sikeres vállalkozó volt előbb és utána lett miniszter. Mások nem így. Ha ezt nem vesszük tekintetbe, igazságtalanok vagyunk.
Majd, ha az Orbán Viktor nevű slemil csaló ki mer egyszer állni a Corvinuson a hallgatók elé magvédeni gazdaságpolitikáját, akkor összemérhetjük egyenlő mércével a két politikust.
Addig viszont egy világhírű populista zsebdiktátor retrográd törkvései állnak szemben a valamennyire modernista valósággal. Ami ma valszleg inkább Gyurcsányra hajaz. Sajnos, persze. Sajnos.
szakállasbácsi 2012.07.20 23:51:37
@sanyix: Lehet kettős mércének tekinteni. Én mégis azt láttam, hogy Gyurcsány Ferenc a tűz mellől elhozott lehetőséget nem politikai hatalom által aknázta ki. Kapott egy sanszot és jól élt vele. Sikeres vállalkozó volt előbb és utána lett miniszter. Mások nem így. Ha ezt nem vesszük tekintetbe, igazságtalanok vagyunk.
Majd, ha az Orbán Viktor nevű slemil csaló ki mer egyszer állni a Corvinuson a hallgatók elé magvédeni gazdaságpolitikáját, akkor összemérhetjük egyenlő mércével a két politikust.
Addig viszont egy világhírű populista zsebdiktátor retrográd törkvései állnak szemben a valamennyire modernista valósággal. Ami ma valszleg inkább Gyurcsányra hajaz. Sajnos, persze. Sajnos.
szakállasbácsi 2012.07.21 20:26:43
@ColT: Érdekes demokrácia felfogás: ha nem tetszik, amit a miniszterelnök csinál, vagyis, ahogy kormányoz, akkor börtönbe kell csukatni. Hát ez eléggé bolsevista irány. Én azt láttam, hogy Gyurcsány szinte semmit nem tudott megvalósítani célkitűzéseiből, mivel az ellenzék és részben a iszonyatos MSZP blokkolta.
Ha börtön jár azért, hogy az IMF-nél három hét alatt elintézte azt, amit a Kedves Vezetőnek hála a Fidesz még a mai napig sem tudott: nevezetesen, hogy hitelt kapjunk és ne szökjenek meg, a CDS felárak, akkor tényleg hitvány alak.
Érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy ki okoz több kárt, vagy okozott több kárt: aki lerombolta a demokráciát, saját ellenőrizhetetlen jogosítványokkal rendelkező terstőrséget hívott életre, sérthetetlenségének és túlélésének biztosítására, hitvány mamelukokká züllesztette az Alkotmánybíróságot, a csókosokat nevezi ki a médiát, a bíróságokat felügyelő szervezetek és az ügyszség élére, ezeket kétharmaddal bebetonozza, lehetetlenné téve bármely jószándékú korrekciót,vagy a démonizált Gyurcsány. És akkor még nem is beszéltem a cinikus és undorító frazeológiáról, a "pávatáncról", az ország teljes nemzetközi elszigeteléséről, a korrupció intezményesítéséről a kétharmad fedezékében, és ami legjobban fog hamarosan fájni: a fiatal tehetséges értelmiség elüldözéséről. Gyurcsány egyetlen jóvátehetetlen hibájának azt látom, hogy hagyta ezt a sébig, moral inasinity csapatot kétharmaddal gyózni. Bár az is inkább az MSZP-re fogható.

Nem kéne, csak picit néha tárgyilagosnak maradni ebben a vitában?
Kettős Mérce Összeláncolva? 2012.06.29 09:29:00
Pár hete az LMP-vel levelezett Molnár Csaba a DK "frakcióvezetője" és ebből azt a következtetést vonta le, hogy az LMP össze akar fogni velük. Pár nappal később hozta nyilvánosságra Jávor Benedek az LMP frakcióvezetője a levelezést, amelyben Molnár állításaival szemben az…..
szakállasbácsi 2012.06.29 23:30:57
@komplikato: Nem vagyok azonos a tisztelt kommentelő agyában tenyésző "Ferirajongó" fikcióval. Próbálok tárgyilagos lenni. Persze nem mindig sikerül, mivel értéknek tartom a modernitást a hagyománnyal szemben, a kompromisszumot a kekeckedéssel szemben és főleg a teljesítmenyt a cinikus populizmussal szemben.
Ez amolyan nemzetidegen mentalitás.
szakállasbácsi 2012.06.29 23:34:00
@vakapad: Riszpekt. Nomár: ez itten egy ejropéer hangütés? Külföldről gondolom... Merőben idegen ez itt az ugaron. Tecc.
Blohin mester agyfaszt kapott, Kassai kettőt hibázott, a végeredmény jó lett. Kassaié az Eb bíróhibája. Körbenéztünk, mit mondanak a drukkerek a twitteren, szerte Európában.  Kassai ténykedése nemcsak a laikusokat, de a játékvezetői szakmát is keményen felkavarta. Andy…..
A közszolgálati média Duplagondol Részlegének Ténymegsemmisítő Ügyosztályán újabb írányelvet adott ki az Elhallgatási Akciócsoport: csilingelt az írógép a sor végén, hatalmas robajjal csapódott a pont a mondat végére. A Klubrádió nem létezik. Legalábbis ha nem…..
szakállasbácsi 2012.06.11 19:36:43
@bucbuc: Én is szeretlek.
A befektetői bizalomnak (erreől szól ugyanis a hivatkozott cikk) szerinted milyen köze van a 13. havi nyugdíjhoz, vagy a közszolgák béremeléséhez? Légyszi légyszi, próbáld ezt levezetni, ne hagyj hülyén meghalni!
( ha a minimálbér emelésre gondolsz, az igaz lehet, de azt speciel a Fidesz kezdte 2000 körül)
szakállasbácsi 2012.06.11 19:41:29
@bucbuc: A befektetői környezet sokkal kedvezőbb volt. Nokia, IBM, Mercedes, Hankook,stb. Sokan, nagyon sokan sírják ám azt vissza. Nem azért, mert komcsik, vagy szerelmesek Gyurcsányba, hanem azért, mert volt munkájuk. Nem közmunka persze...:-)
szakállasbácsi 2012.06.11 22:12:34
@fran7: Én azt gondolom, hogy a média nem semlegességre kell, hogy törekedjen, hanem valamilyen, sok ember által osztott értékrendszer (demokrácia, szabadság, Európa, sokszínűség, tudás alapú társadalom, stb.) alapján a tények több szempontból történő bemutatására. Semlegesség szerintem nem létezik, mert nem vagyunk sem istenek, sem robotok. Érzelmeink vannak, melyeket értékeink felerősítenek.
Az a bajom, hogy a nosztalgikus, sohasemvolt "békebeli" Horthy világhoz kapcsolódó érzelmek erősek, hatékonyak és könnyen fegyveres konfliktushoz vezethetnek. Én nem szeretném, ha NATO gépek minket is visszabombáznának abba a középkorba, ahol rasszista és soviniszta honfitársaik lelkileg dagonyáznak.
Tanulni kell, fejlődni és alkalmazkodni a világhoz. Lehetőleg jobban, mint a versenytársaink. Na, erre nincs esély evvel a pocsék ideológiával, amit Orbán képvisel.

Tudod, van a sztori a két túrázóról a kanadai hegyekben. Egy tisztásra kilépve észreveszik, hogy az erdőből kilép egy grizzly medve és fenyegetően feléjük indul. Egyikük futásnak ered, míg a másik lerúgja a bakancsát és felveszi a futócipőjét. Mire a társa visszafordul és megkérdezi:
- hülye vagy? Te gyorsabban akarsz futni, mint egy grizzly? Az 60 km/órával tud rohanni...
- Neeem. Én csak gyorsabban akarok futni, mint Te!

Hát most mi bakancsot húztunk, míg szomszédaink futócipőt és még büszkék is vagyunk rá...
Úgy tűnik, a hír kacsa, azonban érdemes átgondolni, mit jelent egy ilyen megkötés pl. a Dropboxhoz hasonló cégeknek. A hír hoax gyanús, és mi is bedőltünk neki eszköz hiányában. A Dropbox nem volt eddig a Mac App Store-ban, valószínűleg azért, ami alább olvasható. Pár napja…..
szakállasbácsi 2012.06.11 19:56:34
@steindani: Elérhető gépre és jobb, mint a Cloud. Pl Dropboxból meg tudsz nyitni Adobe file-okat is. Ja: és itt is 5 G az ingyen tárhely.
Az online kvalitatív technikák – mint például az online fókuszcsoportok – eddig sehol a világon nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. A megrendelők óvatosak, bizalmatlanok, sok kutatási specialista szerint is joggal – bár a vélemények sokszor…..
szakállasbácsi 2012.05.22 12:05:31
Két problémát látok.
1. Az online csoportokon nyerhető információ.
Erről a legtöbben - főleg a külföldi véleményt alkotók - elmondták pro és kontra érveiket. Én azt hiszem kevés gyakorlott online moderátorunk van. Az információ kinyerése ugyanis olyan metakommunikatív jelzések észleléséről szól, melyeket évek alatt nagy odafigyeléssel és speciális érzékenységgel sajátít el a moderátor, interperszonális környezetben, ahl a sóhajtásnak, babrálásnak, és szagoknak is akár jelentőségük van. OK: kéne, hogy legyen.. A legtöbb metakommunikatív jel észlelése és adása is tudattalan. A számítógépes facial coding (HILL) miliszekundumok alatt lejátszódó mimikai izom rángásokból olvassa le az emberek érzelmeit, nagy sebességű giga pixeles kamerákkal. Még egy nagy sávszélessgű vonal és egy komplett, a teljes poszturáról képet adó kamera sem képes visszaadni a személyes jelenlét által nyerhető információ többletet. Többek között ezért sem lesz az online szex tartós kapcsolatok és mély ismeretségek alapja.

2. A kvali rákfenéje. a szervezés.
Látom villogtok vele, hogy a Forecastnál nincsenek (kevesebben vannak) a csoportlakók, de ez a teljes magyar kvali piac alapvető problémája. Még senkinek sem sikerült megoldani. Most nem is beszélek az incentívák adóztatásáról, ami nagyságrenddel növekedett az utóbbi időben és az adatvédelmi mega paráról - erről szól a PIXER ugye. Inkább a személy szűréséről kellene szót ejteni. Az elv ugye az lenne, hogy van egy bazi nagy panel (NRC-nél pl), ahonnan beemeljük a megfelelő embereket a megadott szűrési szempontoknak megfelelően. Elvileg tök jó móka, és működhetne is. De a kételyek megmaradnak:
- adatvédelmi kérdések? (mert azért minden projekt más szűrővel megy - elvileg egyre több adatot kellene egy személyről tárolni, és ami tovább bonyolíthatja a cuccot, már nem csak fogyassztási szokások, vagy szocio-demográfiai aadatok kellenek a szűréshez, hanem attitűdök, sőt személyiség profil. Ha meglát egy ilyen adatbázist az ombudsmanó, sóval fogja behinteni az online panel helyét!)
- a panel tag vesz rész a csoporton? anyja, húga, gyereke? Poén, vagy komoly?
- egy regisztrációja van csak, egy személyiség profillal? Hogyan chekkolod?
- incentíva? Adózás?
- ügyfél részvétel - és ennek jogi háttere?

A békebeli csoportokon még a moderátor maga szűrte a népet, elkerülendő a csoportlakók invázióját. Aztán annyi lett a csoportlakó, hogy a meghívott 16 főből 12 azonnal bukta volt és a maradék is necces lett, mert buta, agesszív, vagy mind pedagógus, esetleg "pénzügyi tanácsadó". Lehet kirugdosni a szervezőt, de az alapproblémát nem oldja meg: a kvali akkor lesz értékes és hasznos, ha módszertanilag - a szűrésen a hangsúly - rendben van. A szűrés a legkevésbé kontrollálható és a legkockázatosabb része a dolognak és ezt az online nem erősíti, hanem elfedi.
Az online azért lenne olcsóbb, mert van egy kis quick-and-dirty jellege, ami néha rendben is van. De, ha komoly kérdések vannak, például mostanában a válság hatására megingott bizalommal,, személyes ambíciókkal és biztonsággal kapcsolatban, akkor nagyon-nagyon oda kell(ene) figyelni a csoportok résztvevőire. És akkor ez piszok drága lenne...
Az online látszólag erre az óccsóságra adna megoldást, de olyan erősen kéne benne hinni, mint a természetgyógyász pelletekben, melyeknek állítólag annál nagyobb a hatása, minél kisebb a hatóanyag koncentráció.

Ha viszont kimondjuk, hogy itt pusztán parasztvakítás folyik, az ügyfél megtévesztése, akkor a szakmának mélyen magába kéne fordulnia, mert amikor kipukkad a lufi, akkor bukik a sok közgazdász vannabi pszichológus.
A december 23-i törvények, az oligarcha-vitában adott válasz, a pártok pénzének elvonása már kevés ember számára hagyhatott kétséget, hogy Orbán mind a demokráciát, mind a nemzetet érdekesen értelmezi, saját magára vonatkozólag. A kormányfő kijelentései egyértelműen azt…..
szakállasbácsi 2012.05.21 15:13:53
NeNem tudni pontosan, hol van a diktatúra határa. Ahol én üldögélek, onnan az Orbán féle fajankók politikája bizony diktatúra.
Mert megakadályozza a számonkérhetőségét
Mert uralni akarja az elménket és gondolkodásunkat
Mert felszámolta a fékek és ellensúlyok rendszerét
Mert nem tűri a kételyt és az ellentmondást
Mert autoriter
Mert összeesküvés elméletekkel helyettesíti a racionális elemzést
Mert a hozzáértést lojalitással helyettesíti
Mert olyan kérdésekben mer és akar dönteni, amik messze kompetencia határain kívül esnek (Operaház...)
Mert premodern feudális kapcsolatban áll vazallusaival
Mert monomániáit (labdázás) értékké vizionálja
Mert politikai ellenfeleit gyűlöli és megsemmisíteni akarja
Mert a cinizmusa ("megmentettük a nyugdíjasok pénzét") minden korábbi elképzelést felülmúl
Mert nem betartja, hanem slemil ügyleteihez igazítja a törvényeket
Mert félelemben és rettegésben tartja a köztisztviselőit
Mert tönkreteszi a fiatalok jövőjét és elüldözi Magyarországról a tehetségeket
Mert minden demokratikusan gondolkodó vezető Európában és a "szabad világban" undorodik tőle és rendszerétől
Mert hazáját nemzetközi elszigeteltségbe és megvetésbe taszította
Mert a gazdasági rendszer amit felépíteni szeretne paranoid rémálom minden közgazdadági szakember szerint széles e világon
Mert megváltoztatta olyan szavak jelentését, mint 'nemzet', 'család', 'haza', 'együttműködés', 'szolidaritás'
Mert gyáván eltűri a soviniszta nacionalista csőcselék rémuralmát kiszolgáltatott a csend spiráljában tartott kiszolgáltatott páriák és kisebbségek felett
Mert a legszegényebbeken tapos és irántuk aljas indulatokat kelt
Mert a kereskedelemi médiát elgyávította és a hírszolgáltatás helyett abúzusokkal és baleseti beszámolókkal helyettesíti a valóban fontos tények több oldalú bemutatását
Mert híveivel elhiteti, hogy létezik olyan független és "szuverén" út, amin Magyarország a világtendendenciáktól és a realitásoktól függetlenül járhat
Végül pedig azért, mert "Orbán rossz minőségű ember"
Mikor van vége a demokráciának? – az elmúlt két év (meg persze két évtized…) egyik slágertémája kétségtelenül ezen kérdés körül forgott. A vitában folyamatosan azt képviseltem, hogy érdemes elválasztani egymástól azt, ami nem tetszik, nem szép, nem jó, attól,…..
Bő száz évvel ezelőtt Adorján György, a jó kézügyességgel megáldott, kreatív fiatalember rendszeresen eltűnt szerény kis váltóőrbódéja mögött a Múzeum körúton, hogy megörökítse magát az utókor számára. Biztosan a tilosban járt akkor, amikor üres perceiben – és…..