Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sombre

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Főbb újdonságok A kísérleti kezdőlap megszűnt. A fejlesztésből csak az új navigációs sáv került át a régi kezdőlapra. Ezzel együtt egy újabb kísérlet indult, amit engedélyezni lehet. További újdonságok A könyvjelző hozzáadó buborék új dizájnt és apróbb…..
Sombre 2014.12.29 21:49:23
@- Cseresznye -:Háát 4 lap van beállítva kezdőlapként , hideg indításnál is betölti őket 4 mp alatt.

Tudom , hogy nem jön ide ,de nálam a firefox gyorsabb -pedig tele van pakolva kiegészítőkkel- , about:config beállításoknál jól lehet tuningolni a gép képességeinek megfelelően.
A béta csatornára átkerült fejlesztések Új navigációs sáv az új kezdőlapon (Jelenleg nem lehet oldalra vagy felülre rakni.) Fül menü (Csak akkor jelenik meg a gombja, ha legalább 5 fül meg van nyitva.) Újabb Chrome API-k. A fejlesztői csatornán maradt…..
Csütörtökön szépen csendben megjelent a 26-os verzió stabil kiadása is. Még a Desktop blogon sem volt róla hír. A bétába bekerült fejlesztések közül gyakorlatilag csak kettő van engedélyezve a stabilban. A felhasználói visszajelzésekre reagálva a pár hónapja bevezetett…..
Sombre 2014.12.03 16:44:43
@Nekomajin: Például nekem:)

Deb csomagkezelős disztrókon (Ubuntu és társai,Debian) jól megy minden , rpm csomagkezelős disztrókkal mi a helyzet ? Azokon még nem próbáltam , de csak kérdem mert 1-2 ismerősöm használná az Operát (OpenSuse-on) amint megjelenik.
A béta csatornára átkerült fejlesztések Nyomtatási előnézet Manuális importálás más böngészőkből Könyvjelző megosztás A Mac-es kiadás valamival natívabb felületet kapott A fejlesztői csatornán maradt fejlesztések Könyvjelző szinkronizálás (A kísérleti…..
Ezen az oldalon az új, Chromium alapú Operával (15-ös verziótól felfelé) kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel, ha technikai problémád van. Arra kérünk, hogy tartsd be az alábbi pontokat: Ezen az oldalon csak az új Operával kapcsolatban kérdezz! Ha a régi Operával kapcsolatos…..
Sombre 2014.09.25 21:00:06
@ZeGa: Az a problémám , hogy nekem ez csak az alapértelmezett keresőmotoroknál működik , biztos valamit én állítottam be rosszul. Például a facebook kulcsszava f , és megadtam az oldalt url címét. Azt viszont , hogy a lekérdezési karakterlánc pontosan mi , azt nem tudom , szerintem ez lehet a baj.
Sombre 2014.09.25 21:57:43
@Nekomajin: Köszi , így sokkal egyszerűbb is.
Főbb újdonságok A könyvjelzők megosztása mostantól alapértelmezetten engedélyezve van. A megosztás gombját megtaláljátok minden könyvjelző mappában. További újdonságok Mostantól Windows alatt is működik a fül menü. (Először engedélyezni kell.) Jelenleg még…..
Sombre 2014.09.25 11:50:36
@royal fröccs: Nekem átvette egyszerre miután telepítettem... szerintem a szinkronizálást meglehet próbálni (engedélyezni kell) , nálam a gyorshívót már tudta szinkronizálni hónapokkal ezelőtt is.
Főbb újdonságok Az Opera mostantól rendelkezik egy beépített PDF olvasóval. Ha nincs más PDF olvasó plugin telepítve, az Opera a PDFium olvasóval fogja megnyit a fájlokat. A Windowsos online telepítő új felületet kapott, ami egyesíti a letöltés és a telepítés folyamtát,…..
Magyar Opera Opera cikkek 2007.12.08 13:57:00
Itt gyűjtjük az Operáról szóló, magyar nyelvű cikkeket, blogbejegyzéseket. Ha kíváncsi vagy, hogy mások mit írnak az Operáról (akár pozitív, akár negatív vélemenyéket), iratkozz fel az Opera cikkek feedre! Láttál valahol egy cikket az Operáról? Írd meg itt, és…..
A mai naptól kezdve a fejlesztői kiadásokról szóló bejegyzések új szerkezetet kapnak. Főbb újdonságok Asztali értesítések (A notification API segítségével a weboldalak és a bővítmények értesítéseket tudnak megjeleníteni akkor is, ha nem az Opera az aktív ablak.…..
Sombre 2014.08.12 23:38:32
Nos , én speciel azért örülök neki , hogy van valaki aki veszi a fáradtságot arra , hogy leírja a fejleményeket. Tudok angolul én is, de nem olyan szinten hogy mindent jól megértsek , szóval nekem (is) jól jön ez a blog.
Az operát 2 és fél éve használom ,azt hiszem a 11.6 volt az aktuális verzió amikor telepítettem. Rövid idő alatt megtetszett az egész böngésző (testreszabhatóság , beállítások, turbo , link , mail stb) bár korántsem használtam minden funkcióját. Néhány oldal nem igazán volt kompatibilis vele , néha a maszkolás se segített , de ennél több gond nem volt. Egészen 2013 végéig , amikor is egyre több oldal kezdett belassulni , lefagyni , már szinte minden bonyolultabb felépítésű weboldallal szenvedett, december végére már többet kerregett mint működött. Gondolkodtam a váltáson , tudtam , hogy a régi már csak rosszabb lesz , az új pedig talán egyre jobb. Január végén váltottam az újra , szinkronizálást engedélyeztem , a gyorshívó már szinkronizálható volt , a jelszavak szinkronizálásához meg lastpasst használok. Számomra elfogadható az új opera: a gyorshívót betudom nekem tetszően állítani , van könyvjelzősáv (nemsokára talán könyvjelzőkezelő is) , helyesírás ellenőrző, turbo és elérhetők a chrome kiegészítői is (bár nekem legfontosabb kiegészítő az adblock). Hozzátenném , hogy az új operánál még nem találkoztam fagyással , összeomlással , ráadásul nálam extrém gyorsan fut vele minden oldal , az összetettebbek is. Kompromisszumuk árán (mivel a sok beállításról le kellett mondanom), nekem megfelel az új opera.
Újat nem nagyon írtam tudom:)
Egy kicsit sokáig kellett várni az újabb stabil kiadásra, de végre megérkezett. A 23-mas verzió ugyan még nem tartogat annyi újdonságot, mint a 24-es, viszont az előző két verzióhoz képest látványos a fejlődés. Lássuk! Az első szembetűnő változás a címmező jobb szélét…..
Mi történt? Miért változott meg teljesen az Opera? Akkor ez most tulajdonképpen a Google Chrome? Béta? Developer? Beállítások Hová tűnt az opera:config? Hol tárolja az Opera a beállításaimat? A jelszavaimat miért nem tudom másolni? Funkciók Mikor csinálják meg…..
A 24-es verzió lassan átkerül a Next csatornára. A mai kiadás már csak hibajavításokat tartalmaz. A HiDPI, a H.264 és a fül előnézeti képek mellett a könyvjelzőkezelő is számos javítást kapott. (A könyvjelzőkezelőt tesztelés előtt engedélyezni kell!) Az összes javítást…..
Az elmúlt napokban a Java-s és az iOS-es kiadás is frissítést kapott. Az iPhone-okon és iPad-eket futó összeállítás egy hibrid böngésző lett. A 8-as verzió a többi kiadásból már ismert gyorshívóval, privát fülekkel és a felfedezés funkcióval is fel van szerelve, a…..
Rovatunk legújabb bejegyzésében egy sokak által hiányolt funkciót pótló addont mutatunk be. Az eredetileg még a Chrome-hoz készült SimpleUndoClose nevű addon a népszerű "kuka gombot" varázsolja vissza az eszköztárunkra, és még egy kicsit többet is tud a régi Operás…..
A 21-es verzió sokak számára csalódás lesz, ugyanis a két hónapos fejlesztési ciklus végén mindössze egyetlen kézzel fogható újdonságot hozott, ez pedig a teljes URL mutatása a címsorban. (Be kell kapcsolni a haladó beállítások között.) A kép azonban ennél árnyaltabb,…..