Regisztráció Blogot indítok
Adatok
digipenna

90 bejegyzést írt és 421 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hivatalos történelemtudomány szerint Attila galliai hadjáratára és a katalaunumi csatára 451-ben került sor. Ehhez az eseménysorozathoz kötik a magyar krónikák a Miramammona szultán ellen küldött hun sereg hispániai letelepedésének történetét is. Ha feltételezzük, hogy ez a…..
digipenna 2022.08.17 18:21:04
www.youtube.com/watch?v=SA6E9Y-ZDMA
2:16- tól kb. 8: 00 ig
nagyon érdekes animációs térkép
3:39-től
digipenna Halványuló emlék 2019.12.15 11:45:51
Ilyen időtájt már hallgattuk a híreket a tv, a rádió előtt. Karácsony előtt meg az a hír járta, gyűjtenek és majd viszik a rászorulóknak. Mire összejött egy IFA-ra való, sofőr is akadt, aki vállalta a fuvart, de egyedül nem mehetett, kellett egy kísérő mellé. Szóljatok, ha nincs senki, elmegyek…..
A legjobb, ami érheti az embert, amikor váratlanul és ebből adódóan fölkészületlenül belecsöppen egy helyzetbe. Nagyon-nagyon távol-keletiek a cégnél, saját tolmáccsal. Kettővel. Szondázzák a céget, mire alkalmas, tudnánk-e nekik valamit gyártani. Szóval megy a mindent tudunk, mindent nagyon jól,…..
digipenna Mondjam? 2019.05.23 19:00:36
Mondjam? Ne mondjam? Hú, de nehéz hétvége jön! Az osztrákok már túl vannak rajta. Elnyelte a jól álcázott verem egyik politikusukat. Két évig őrizgették, majd robbant a botrányt. Szóval, elkezdődött az - -Európai Egyesült Államok- - és - -Nemzetállamok- - meccs. Szombatig jöhet még meglepetés,…..
Valami elképesztő világban élünk. Egyrészt, megjelent az érdem, és érdem nélküli hihetetlen gazdagság, másrészt százezrek hagyják el az országot, mert valahogy meg kell élni, meg egyre több jön vissza, mert nem minden a pénz, meg ráébred, hogy „mégsem leszek szolga ...”. Meg vannak, kiknek itthon…..
digipenna Migráns voltam 2019.03.05 14:34:30
Aki „migránsként” lehúzott évtizednél is többet különböző helyeken, tudja a migráció nem igazán megoldás. Se a migránsnak, se a „befogadóknak”. A migráns arra kell, hogy betöltse azt a munkapiaci űrt, amit helyi nem akar elfoglalni, bér, alacsony presztízs, stb. miatt. Ebből adódik is a válasz, két…..
Választások éve lévén tudatom veletek, szavazataimmal semmiféleképpen nem fogom befolyásolni adófizetői jogaitokat. „Egy nyugger ne döntse már el mire költsék az adóforintjainkat” olvastam több helyen. Nem akarok „megvett” nyugger lenni, több, mint negyven ledolgozott munkaév után. Ebből több mint…..
Volner János szélsőjobbos (korábban Moszkvában képzett) politikus a Betyársereggel oszlatná fel a neki nem tetsző Kossuth téri tüntetést, ami körülbelül megmutatja a konzervatív és a szélsőjobbos hozzáállás közötti különbséget. A tüntetés nekem sem tetszik - se általában a parlament előtti tüntetés…..
Három poszttal korábban írtam, amit a tudomány és a kiválóság hazai üldözésének gyakorlatával illusztrálnék most, nem egészen függetlenül Magyarország legfontosabb erőforrásának és exportcikkének, az emberi elmének a megfojtásáról egy prosztó rezsimben. "Igazságos egy személlyel úgy bánni, hogy…..
digipenna 2018.12.08 15:12:16
@Érvsebész: WorldSkills 2015 „. . .bútorasztalosként bemutatkozó László Attila a magyar csapat legeredményesebb versenyzőjeként első helyezést ért el, így nemcsak az aranyérmet, de a Best of Nation díjat (Nemzet Legjobbja) is megszerezte Brazíliában. . . . Sao Paulo-i szakmai olimpián 63 országból több, mint 1200-an érkeztek a városba, ahol az öt nap alatt ötven versenyszámban mérték össze a tudásukat. „

www.bkmkik.hu/hu/aktualis-hirek/szakkepzesi-hirek/1530-magyar-asztalos-lett-a-vilag-legjobbja
Orbán bejelentette, hogy a magyar állam ezentúl csak jüanban bocsát ki államkötvényt, azaz a tervek szerint a magyar állam finanszírozását fokozatosan átveszi Kína. Eközben a magyar honvédség csak jelképes egységet küld egy jelentős NATO-gyakorlatra, Helsinkiben a Néppárt kiegyezik Orbánnal, és…..
Lassan többet foglalkozunk a gyártó szektorban a jövővel, mint a jelennel. Ebben sok a hype és a kiforratlan gondolatok adásvétele, de elég világosan lehet látni, ahogy az üzleti érdekek hajtják az innovációt a mesterséges intelligencia, a dolgok internete és az alkalmazott digitalizáció egyéb…..
Ha magyar vagy, "olyan nyelven beszélsz, olyan rugóra jár az agyad, olyan észjárás igazságai és törvényei szerint rendezed be az életed immár ezer éve ugyanazon a helyen, amely csak ránk jellemző" - mondta nemrég a Fősámán maga. Ha meg francia, wales-i (Cymry), portugál, szász.... -- tehetjük hozzá…..
1000 leütés Ökoblabla a Mércén 2018.08.31 17:05:50
„A szocializmus nem feltételen környezettudatos, de tény, hogy megjelent a demokratikus ökoszocializmus egy új formája, ami talán az emberiség legjobb esélye lehet a kollektív túlélésre.” – írja Naomi Klein, Mérce-kompatibilis aktivista és szerző. Azért én mellékelek egy táblázatot, mielőtt a…..
Iszonyatos indulatok szabadulnak el a menni - maradni - hazamenni témában. Egy anyuka írja: ". . . 4 évet Németországban töltött a gyermekem. A tanító néni mesélte, hogy első nap az iskolában mindenkihez odafutott. Te magyarul beszélsz? Majd mindenkit megölelt. Aki ezt érti, az tudja, hogy miért…..
digipenna Klímaváltozás 2018.07.15 15:49:53
Van egy ország, melynek lakossága hatvan évvel ezelőtt úgy hétmillió körül volt, mára meghaladja a 35 milliót, és évtizedek óta háborúban áll. Amikor a ma nagymama, nagypapa korú (magyarok) születtek, tízmillióan voltunk. Ha azonos sebességgel nőtt volna az ország lakossága, ma 50 millióan lennénk.…..
1000 leütés Kóda 2018.07.06 14:32:50
Létrehozta az új szélsőjobbot, felszámolja a középre navigált Jobbikot. (Miközben a "baloldalt" is irányítja, natürlich. Érdemes megtanulnia a Jobbiktól irtózó balos értelmiségnek legkésőbb ezen a példán, kit és és mit számol fel Orbán: akik a valódi ellenzék. Nem a parírozó balos alakulatokat.) A…..
Minden történeti tanulság dacára tartja magát a sajátos pozitív előítélet önmagunkkal szemben, miszerint képesek vagyunk többre, mint amit egy Horthy-, egy Kádár- vagy egy Orbán-rendszer (nem nagyon különböző) egyensúlyi pontjai jelentenek. A progresszívok és a nacionalisták között csak a rezsimek…..
digipenna 2018.06.20 18:09:01
Kimondom "keresztény" (=nem zsidó, nem muszlim, nem "Soros-bérenc", ráadásul néha templomban is megforduló) jobboldali, konzervatív (felvilágosodás-kritikus) magyarként: a magyar asszimiláns, kevert nemzet. (A kevert nemzet folyamatosan asszimilál, tehát eredeti önmaga kisebbségbe kerül, illetve…..
digipenna 2018.05.30 22:44:58
@444: Tetszik a „nyelvészkedésed”! Van egy sokszor mesélt példám arra, hogy miért „egyszerű” kiforgatni a magyar nyelvet, mégpedig úgy, hogy igaznak tűnik az okfejtés, hiszen az egykori jelentés már elveszett.

Fokról-fokra. Ehhez nem kell magyarázat, érti mindenki miről van szó. De !

A - -fok- - folyóvíz melletti települések jellemzője volt. Az emberek magaslatokra építkeztek. A mélyebben fekvő részek - -fokok- - áradáskor szép lassan megteltek, majd miután megtelt egy fok, a legközelebbi az áradó folyóhoz, egy másik fokba folyt át egy természetes csatornán és így tovább, azaz fokról-fokra megteltek vízzel a mélyebben fekvő területek. Járulékos haszna volt, hogy könnyen lehetett a fokokban halászni. Miután az ár levonult a víz visszahúzódott, de a fokokban maradt valamennyi, meg elegendő hal, amitől a táplálkozás „színesedett”.
A legoptimistább forgatókönyv szerint uralomra jutnak Európában a nacionalista-xenofób pártok és.... és akkor mi lesz? A legoptimistább forgatókönyv szerint minden nemzetet a saját "lényege" szerint fognak kormányozni, a globális gazdaság társaságokat helyben megadóztatják, amit azok kényszerűen…..
2015-ben pár hónap leforgása alatt, jóval egymillió fölötti embertömeg árasztotta el Európát, akik több országon és több ezer kilométeren áthaladtak, mind utólag kiderült sok ezer eurónyi pénzt fektetve a „vállalkozásba”. Aki tőlünk 7 évvel ezelőtt a németeknél munkát akart vállalni csak úgy…..
B.R.-nak Az ország hetven százaléka a nemzeti szocialista jelenre szavazott -- nem egyszerűen a szocialistára, tehát nem volt döntő szerepe a választásban csupán az állami gondoskodásnak (a propagandának -- hogy melyik fajta állami gondoskodás jut el a fülekig -- persze volt). Aminek döntő szerepe…..
digipenna 2018.05.08 06:11:16
@444: Áltudomány-ellenes oldalt indít az Akadémia
ehhez kell legelőször ez, meg néhány apróság :

"- az MTA székházának felújítása;
- egy kongresszusi központ építése;"

index.hu/tudomany/2018/05/07/altudomany-ellenes_oldalt_indit_az_akademia/
Többen látszanak egyetérteni abban -- immár Heller Ágnestől Kunhalmi Ágnesen és Márki-Zay Péteren át Fekete-Győr Andrásig --, hogy most már aztán igazán eljött az ideje az MSZP-től a Momentumon át a Jobbikig tartó szövetkezésnek, hogy elsöpörje a Fideszt. Én csak sok szerencsét és persze hatékony…..
digipenna 2018.05.06 18:09:56
@lecsós: Húúú, jó megkeverted az állóvizet :) !