Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Holle anyó

0 bejegyzést írt és 977 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mielőtt belevágnánk a mai történetbe, egy mondatban hadd emlékezzek meg arról, hogy a mai a 2000. poszt a blog történetében, ami öt és fél év alatt azt hiszem, nem kevés. Már sokszor elmondtam, de most is leírom, mert mindannyian tudjuk, hogy igaz: nélkületek nem létezne a blog,…..
A babánk 6 hetes lett. Juhú! Olyannyira 6 hetes, hogy ma egy 50-es nő az Aldric mellkasába beépült gyerekünkről pontosan megmondta, hogy 6 hetes. Persze, senki se kérdezte, de azért legalább pontosan tudta. Gyerekorvosi státuszvizsgálat. A gyereket megnézte a dokija. Az a nő olyan végtelenül kúl és…..
Holle anyó 2017.02.25 14:05:00
Már terhességem előtt jóval elhatároztam, hogy nem fogok szoptatni soha. 12 évesen is már nekem volt a legnagyobb mellem az osztályban, ami miatt a fiúk és az építőmunkások olyan figyelemben részesítettek, amit sosem akartam. Az a kismellű nőknek is egyértelmű, hogy nem mennek el építkezés előtt,…..
Holle anyó 2017.02.25 14:02:45
Nekem ikreim vannak, 23 évesek, szép, okos, sportos egyetemista lányok.
Én is szeretek magam dönteni a saját ügyeimben és a Mount Everest magasságából teszek mások véleményére.
Én sem szoptattam. Illetve egyszer 2 percig próbáltam, de egyrészt fájt, másrészt idegesített, hogy a másik gyerek közben ordít. Ezért a véres tejet és véres könnyeket mellőzve a kórházi fejőmasina szolgálatait vettem igénybe. Nem mertem elapasztani a tejet, mert féltem, hogy begyullad a mellem.
Apa gyorsan bérelt otthonra is egy fejőgépet, azzal fejtem a tejet kényelmesen, olvasás, zenehallgatás közben, amíg aludtak a gyerkőcök. A tejem nem volt elég, ezért kaptam hozzá még anyatejet, meg tápszereztünk is. 3 hónapig volt tejem, addig járt az anyatej is, tehát utána tápszereztünk. (Az jó volt, mert nem fájt tőle a gyerek hasa.)
Nálunk az etetés úgy nézett ki, hogy a babák egyszerre, pontos időben ébredtek és ordítottak, de addigra előkészítettem a cumisüvegeket. Két nagy párnára feltámasztottam őket, cumisüvegből pár perc alatt benyomták az adagot, büfizés, rotyogtatás, pelenkázás, 25 perc alatt megvoltam a két gyerekkel. (A barátnőm egy gyereke 40 percig csak szopott.) Jól is néztem volna ki, ha három óránként kétszer fél óráig óráig csak szoptatok. :)
Így viszont a babusgatásra, szeretgetésre is sokkal több időm maradt, magamra is sokkal több időm maradt, a mellem sem ment szét, mert 3 hónapig csak zuhanyozáskor vettem le a jó minőségű, méregdrága szoptató melltartómat.

Pozitívum továbbá, hogy így nem kellett sem étterem közepén, sem a Hősök terén szoptatást reklámozó transzparens alatt nyilvánosan szoptatnom.

De csak felnőttek valahogy.....

:D

Ja! Majd elfelejtettem, hogy én is elkövettem azt a megbocsájthatatlan bűnt, hogy röhögve, fájdalom nélkül, bikinivágásos császárral szültem ahelyett, hogy rendes anya módjára szanaszéjjel tágíttattam, repeszttettem volna magam "odalent" és így nem tudtam vörös, szopottgombóc-fejű újszülött-fotókat bemutatni. Mea culpa!
;)
truegirl Megbízhatatlan fiatalok 2017.02.24 17:42:28
Holle anyó 2017.02.25 10:32:52
@Johny Firpo: Pedig ez a jövő, így lehet majd Toyota-fiúkat faragni a munkavállalókból.
Volt a The Walking Dead hatodik évadának zárórészéban, annak is a legvégén egy jelenet, amiben Negan, a sorozat új főgonosza egy mondókával döntötte el, hogy a főhősök közül kinek a fejéát veri szét egy szögesdróttal betekert fejű baseballütővel. A mondóka angolul az Eeny, Meeny, Miny, Moe, amit mi…..
Holle anyó 2017.02.24 22:36:01
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Miért lenne baj, hogy meghátrált a cég? Első a profit. A józan ész, a gerinc, meg ilyen marhaságok csak az után következhet.
Holle anyó 2017.02.24 22:52:44
@Giggsy: Na! Azért most már megy a néger-kvóta nyávogás az Oscar díj körül, a divatvilágban is akadnak botrányok, tehát fontos azért, hogy a fehér ember segge mindig összeszoruljon, vajon nem cseszett-e el valamit a polkorrektség dzsungelében bolyongva.
Holle anyó 2017.02.25 08:56:26
@_Neville: Trump előtt a mainstream mediában fel sem lehetett vetni, hogy a PC-t egyáltalán lehetséges túltolni. Tehát valami pozitív dolog már elindult. Kár, hogy éppen egy ilyen ősbarom kellett a fal áttöréséhez.
  Senki ne éljen egykori ódon kastélyokba zárva, ahol még azt sem döntheti el, hogy mikor húz pizsamát. Ezeknek az intézeteknek a teljes felszámolását tűzte ki célul egy 22 milliárdos pályázat. Végre. Fogyatékossággal élő emberek és támogatóik kitartó küzdelme kellett hozzá...
Vendégszerzőnk, Zárug Péter Farkas írása   Tisztázzuk most a legelején: a vasárnapi boltzár feloldásához sem a népnek, sem a kereskedelemben dolgozóknak, sem a boltosoknak, sem a multiknak, sem a kiskereskedelemben dolgozóknak semmi köze nincs. Egyetlen oka van: az, hogy ne…..
Holle anyó 2016.04.21 18:57:13
@Doubledeceker: Én is rohantam, bár eddig sosem vásároltam vasárnap, csak tartós fogyasztási cikket.
Most vettem egy liter olivaolajat.
Közösségi finanszírozással szeretnék lehetővé tenni pedofil hajlamú férfiak kémiai kasztrálásának tesztelését a Karolinska Intézet szakemberei. Az ókorban általánosan elfogadott volt, ma Magyarországon nem büntetőjogi kategória – a pedofíliáról röviden...
Átszámítva 11 millió forintos kártérítést szavazott meg a norvég bíróság Anders Breivik náci tömeggyilkosnak emberi jogai megsértése miatt. Az ítéletnél csak az indoklás elképesztőbb: Breivik többek között azért jogosult állami kártérítésre, mert testápoló nélkül kell börtönbüntetését töltenie, így…..
Holle anyó 2016.04.21 17:19:35
@Rébusz: Én biztosan perelnék, ha a itten összeeresztenének Breivikkel. Nem vagyok köteles karlendítős nácival egy levegőt szívni, sérti emberi méltóságomat, hogy olyannal eresztenek össze, akiről az jut eszembe, hány ártatlan embert küldtek eszméi miatt a gázkamrába
Tartós fogyást nem érhetünk el rendszeres testmozgás nélkül. Azonban ha túlsúllyal küzdünk, jóval nehezebb rávennünk magunkat az edzésre, mivel a mozgás stresszesebb, kimerítőbb és olykor fájdalmasabb is, mint egy átlagos testalkatú ember számára. Összegyűjtöttünk 10+1 inspiráló tanácsot, hogy a…..
Holle anyó 2016.04.11 09:13:50
@elemes: Én pl. kifejezetten utálom az édességet (különösen a szájpadlásomat maró csokoládét), imádom a dresszing nélküli salátát és a halat, mégis duci vagyok. :)
Az ülő életmód a probléma (pláne a változó kor után), amit nem lehet helyettesíteni egy nap egy órás edzéssel. Különösen akkor nem, ha naponta 9-10 órát kell ülni a munkahelyen és kétszer 40 percet kell ülni, vagy állni a közlekedési eszközön és aludni is kell 7-8 órát., mert az 19-20 óra tespedés egy munkanapon. Ebben még nincs benne semmiféle családi kötelezettség (sorban állás boltban, orvosnál, gyógyszertárban, konyhában, múzeumban álldogálás, tv-nézés, olvasás, varrás, vasalás, színházban, moziban üldögélés.
John Wayne-ről legtöbbünknek általában egy sármos férfiember jut eszébe, egy igaz nagybetűs színész, aki annyira amerikai, amennyire csak lehet. Persze karrierjének kezdetén ő is csak egy szemtelenül jóképű fiatal srác volt, aki statisztaként tengette napjait. 1930-ban kapta meg első főszerepét,…..
Nem kaptam még választ Tóbiás Józseftől arra a nyílt levelemre, amit a „betegmalac-botrány” és a „fogyatékos korcsok” likvidálásáról szóló posztot támogató szigetvári MSZP-elnök kapcsán írtam neki. A minap viszont összefutottam az MSZP elnökével, és érdekes választ kaptam, plusz a Magyar Narancs is…..
Holle anyó 2016.04.10 19:30:54
@Buchhalter: Ja! És az új kormány mennyivel jobb!!!! Ugye? Ők dagonyáznak leginkább - mai információk szerint - az offshore fekáliában: miniszterelnök, pénzügyminiszter, belügyminiszter.
Az elmúlt 5 évben mintegy 19%-kal nőttek a lakásbérleti díjak a brit fővárosban, ez pedig sok háztartásban okoz napi gondokat. A bérlők mintegy harmadának kellett kölcsönt kérnie tavaly, hogy kifizethesse a lakbért...
Holle anyó 2016.04.10 16:34:21
A 444.hu találta meg azt a részletet a Sport1 Heti Helyzet című műsorában, amikor Csapó Gábor vízilabdázó úgy próbálja meg demonstrálni, hogy egy poharat huzigál Gyenesei Leila öttusázó előtt, és arra kéri, hogy dugja bele az ujját. Amikor beledugná, mindig elhúzza. Gyenesei azt mondja, hogy ez nem…..
Holle anyó 2016.04.10 12:34:20
@gchg: Nekem is van tanmesém. Fiatal elvált anyuka tizenéves kislányával él, élettársi kapcsolatot létesít egy fiatalabb pasival, aki odaköltözik hozzájuk. Pár év múlva megromlik a kapcsolat, de a fiatal élettárs nem hajlandó elköltözni, mert nincs hova. Anyukának viszont új (lakással nem rendelkező) pasija van, ezért felcseperedett kislányával együtt a mamához költöznek, de az éppen szükséges holmikért visszajárnak a lakásukba, ahol az élettárs él.
Egyik ilyen alkalommal, a nyár közepén (az időpont egy gyakori női névnap a naptárban) amikor a kislány hazamegy egy felfújható gumimatracért, mert strandra készült, az élettárs megerőszakolja a lányt. Ezen a napon a lány azért ment haza délelőtt, mert szabadságot vett ki, ezt a munkáltató igazolja is.
A feljelentés csúszik egy pár hónapot, mert a lány nem meri elmondani az anyjának a történteket, csak pár hónappal később.
A büntetőeljárásban a pszichológus szakértő úgy nyilatkozik, hogy a lány többször, teljesen azonos módon, életszerűen mondja el a történteket. Az ügyvéd ugrál, új szakértőt kér, aki szintén úgy nyilatkozik, hogy életszerű, az erőszak megtörténhetett az elmondottak szerint.
A nyomozás során senki nem kérdezett rá, ezért a tárgyaláson tesz a lány vallomást először arról, hogy milyen ruhában volt, milyen idő volt aznap, hogy ment oda, mi volt nála, stb. A lány először bizonytalan, majd elmondja, hogy nagyon meleg és szikrázó napsütés volt, strandpapucs, farmershort (bugy nem volt alatta) és spagettipántos top volt rajta, a vádlott úgy hatolt be, hogy a farmershortot a nemi szervénél félretolta.
Megkerestem a meteorológiai szolgálatot, amely közölte, hogy a helyszínen aznap egy rendkívül erős hidegfront miatt 16 fok, erős szél és egész napos esőzés volt.
Ti hogy döntöttetek volna?
Mert szerintem erőszak valóban volt (hittem a szakértőnek), de azt nem lehetett megállapítani, hogy akkor és ott követték el, ahol és amikor a sértett állította. Kérdés, hogy az követte-e el egyáltalán, akit megvádoltak.
Holle anyó 2016.04.10 12:47:34
@élhetetlen: Pontosan erről van szó. Egy bűncselekménynek KÖRÜLMÉNYEI vannak, éppen ezek megítélése nagyon nehéz.nemi erőszak esetén.(Hely, idő, motiváció, tudattartalom, elkövető és sértett viszonya, bizonyítékok, stb.)
Eperbombázó A mi Laci bácsink 2016.04.08 09:00:00
A Spotlight című filmben van egy nagyszerű jelenet, amelyben a papok által elkövetett szexuális erőszak áldozatait képviselő ügyvéd azt mondja, hogy nemcsak ahhoz kell egy falu, hogy felneveljenek egy gyereket, hanem ahhoz is, hogy bántalmazzanak. Rengeteg ember közönyössége, félrenézése,…..
BEKIÁLTÁS Barbárok az uszodában 2016.04.08 02:21:36
Egy normális országban azonnal minimálisra kellene csökkenteni az élsport állami támogatását. A napokban a nagy nyilvánosság is tudomást szerezhetett arról, hogy Kiss Lászlót, az úszóválogatott szövetségi kapitányát 1961-ben csoportos nemi erőszak miatt börtönbüntetésre ítélték. Az ügy méltán…..
Holle anyó 2016.04.09 11:29:26
@Kabai Domokos Lajos: Nem is véletlen, hogy a valóban demokratikusan gondolkodó jóléti államok nem az élsportba, hanem a tömegsportba rakják az állami pénzt.
Holle anyó 2016.04.09 11:33:59
@misimisi: Ez az ember kijött a sittről és hónapokon belül, azonnal megkínálták egy vezetőedzői poszttal. Miért is? Semmiféle különösebb úszóteljesítményt nem nyújtott, ilyen képzettsége sem volt. A sikerhez vezető módszereket pedig ugye nem ismerjük.
Holle anyó 2016.04.09 11:47:59
@Máté Nóra: Szerintem ilyen magasságokban nem érdemes kommentelni, mert úgysem értik meg.
Mondandódat kiegészíteném azzal is, hogy amennyiben engem '61-ben politikai hátszéllel, koncepciós ügyben elítéltek volna, a rendszerváltás után azonnal elkezdtem volna megmozgatni minden követ, bejárni minden fórumot, hogy az erkölcsi sérelmemet orvosolják, ne kelljen úgy meghalnom, hogy erőszakos bűnözőnek tartanak. Kissnek a rendszerváltás után - a számláján 30 éve hízó közpénzből - igazán lehetősége lett volna képzett jogászok segítségével küzdeni az erkölcsi tisztaságáért.
Nem tette.
Na, de majd most......
Lassan összeáll a kép Kiss Lászlóról és arról is, hogy miért most derült ki, hogy az úszómester fiatal korában egészen aljas módon erőszakolt meg egy fiatal lányt. Innen már csak egy lépés, hogy megtudjuk, milyen sorsa lett az áldozatnak, épp elég szomorú az is, hogy már nem él, tehát elég fiatalon…..
Holle anyó 2016.04.07 21:50:47
@Lilli_Csiribiri: Ne csak emiatt ne engedd. Egy ismerősöm fia nagyon tehetséges volt, de amikor egy nyáron 17 centit nőtt, akkor azt mondta a mama (8 általánossal), hogy szerinte ez nem normális dolog és nem megy többet a gyerek. :))))
Holle anyó 2016.04.07 21:55:14
@Macskond: De neked jogod van felmentést adni a magad részéről. A többség viszont nem ad neki felmentést. Ennyi.
Igencsak megkopott a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) jó hírneve az utóbbi hónapokban, azonban a mostani krízis teljesen romba döntheti a szervezet reputációját. Közben Gyárfás Tamás elnök úgy viselkedik, mint aki még egyáltalán nem hallott válságkommunikációról, lépései nehezen magyarázhatók azzal,…..
Holle anyó 2016.04.07 14:49:54
@paragrafus: Nekem is volt olyan szabálysértési ügyem, amit jogszerűtlennek tartottam (5000.- Ft szimbolikus összegű bírság volt, mert úgy gondolták, ezt még benyelem), ügyész óvás kezdeményezésén át Alkotmánybíróságig mentem vele. Mert meg voltam győződve az igazamról,. Ha csak a saját munkadíjamat nézem, több, mint másfélmillió Ft-nyi időt áldoztam rá. :)
Végül azon buktam el, hogy idő közben hatályon kívül helyezték az alapul szolgált hülye jogszabályt és az Alkotmánybíróság már nem dönthetett, de ha bármikor előkerülne az ügy, doboznyi bizonyítékom van arra, hogy harcoltam érte, egy kétsoros minősíthetetlen szakmai színvonalú VIII. kerületi önkormányzati "határozat"-tal szemben szakmai tanulmányokat írtam.
Ha Kiss-t érdekelte volna a saját erkölcsi hitele (pénze pedig volt rá bőven) jó ügyvédekkel nemzetközi bírói szerv elé vihette volna az ügyét.... ha úgy érzi, hogy jogszerűtlen volt a döntés.
Senki nem tudta volna meg.
Holle anyó 2016.04.07 14:53:08
@paragrafus: A rendszerváltás 25 éve volt. Tehát akkor minden ítélet megkérdőjelezhető 50 év elteltével.
Nagy Imrét ne keverjük ide, mert az politikai ügy volt, Kiss ügye pedig köztörvényes.
Holle anyó 2016.04.07 15:04:54
@antisystem: A a drogpolitika egy egészen speciális büntetőpolitikai kérdés, részemről legalizálnám és állami monopóliummá tenném, de ez mellékes.
A nemzetbiztonság átvilágítás pedig hasznos és védelmet jelent a zsarolhatóság szempontjából, tehát én támogatom. Ennek köszönhető, hogy sok meleg közszereplő coming out-ol, innentől kezdve a zsaroló fújhatja.
A divatipar szerint csak a húszéveseké a világ, pedig ugye mi tudjuk, hogy nem csak…, ennek ellenére már az is komoly felzúdulást kelt, ha egy olyasvalaki, mint Helen Mirren bikiniben mutatkozik. Mit mondjunk akkor a 90 éves Irene Carney-ra?..
1962. február 17-én a bíróság öt év szabadságvesztésre ítélte Kiss Lászlót, a Ferencváros akkori úszóját, jelenlegi úszókapitányt.Másik két társával együtt csoportosan elkövetett nemi erőszak bűntettében találták bűnösnek. Az elsőfokú ítélet után másodfokon három évet kapott, le is töltötte Nagyfán.…..
Az ember hibázik, merthogy nagyon kevesen vannak, akik bűntelenül, szeplőtelenül élnek le egy életet. Mindenki beleszaladhat egy kisebb csínytevésbe, apróbb szabálytalanságba, amiért gyakran csak a saját lelkiismeretével kell elszámolnia, hiszen ezek a gyarlóságok még nem érik el a törvényi…..
Holle anyó 2016.04.06 21:26:24
@antisystem: Persze. A "másik" oldal semmivel sem különb.
Holle anyó 2016.04.06 21:30:28
@antisystem: Az erkölcs közmegegyezésen alapuló általános érvényű norma. Nem attól függ, hogy Tusup-félékkel szemben kell-e meghatároznunk, vagy másvalakikkel szemben. Ami erkölcstelen, az erkölcstelen, még akkor s, ha Tusup hivatkozik rá.
Holle anyó 2016.04.06 21:31:02
Én tudok főzni, legalábbis azt hiszem, illetve fejben kurvára tudok, azt mondod tkp, azt felelem, édes vagy savanyú káposzta, és már veszem is elő a fazekat. Aztán lenne nagy meglepetés. Főzni persze mindenki tud, legalábbis azon a minimál szinten, ami az éhenhalás elkerüléséhez kell, Spál…..
Holle anyó 2016.04.06 06:51:43
@Magentax: Nem sebész lesz, hanem pszichiáter és már nem is gond a kézremegés.

Én betiltanám a főző/zabáló műsorokat és csatornákat, hátha lefogynánk...
Holle anyó 2016.04.06 06:54:03
@tantum verde 3: Borbás minden műsora emberközeli és jó. A legjobb benne, hogy nem követ semmiféle nyugati trendet, ezért üdítően hat a mássága.
Holle anyó 2016.04.06 06:55:12
@barnadé: Beja asszonyt nagyon bírom. Lehet köpködni.
Migráció és mi címmel körkérdést és cikksorozatot indít a Mandiner. Az eddig megjelent írások ezen a linken keresztül olvashatók. * Lehetetlen lesz az integráció Szilvay Gergely (Mandiner) írása   Azon azért ne csodálkozzunk, hogy az egyszeri európai tart a illegális…..
Egy szintén aktuális téma a menekültkérdésben, egy nagyon aktuális napon. Régóta lehet olyan írásokat olvasni, miszerint ezek az emberek mind terroristák, átveszik a hatalmat és megölnek minket. Az Iszlám Állam olyat nyilatkozik, hogy már 4000 emberüket bejuttatták a…..
Mi a közös Albert Einstein, John F. Kennedy és Texas állam elmegyógyintézetének elhunyt betegeinek agyában? Agyak az út szélén New York állam egyik falujának lakói igencsak megrémültek, mikor az út mellett 9 agyat találtak. Az állatorvosi vizsgálat megállapította, hogy nagy…..
Holle anyó 2015.09.12 00:46:41