Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Halibuli

0 bejegyzést írt és 199 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre frusztráltabbnak tűnik Orbán Viktor, amit alátámaszt legutóbbi reggeli rádiós monológja is. Ebben kvázi elismerte, hogy a vakcinaháborúban egyelőre elég rosszul állunk, de a felelősséget azonnal át is tolta az Európai Unió döntéshozóira. A kormányfő idegessége főként annak tudható be, hogy a…..
      Vajon akkor is a Sandhurst Akadémia növendéke lett volna Orbán Gáspár, ha a kedves papa nem az ország miniszterelnöke? Biztos, hogy játszott volna NB I-es meccsen? Biztos kapott volna X milliót a fura egyháza, Y milliót a diákszervezete?      Orbán Gáspárról még azt sem gondolom, hogy…..
          Orbán egyik vezető tanácsadója, Hegedűs Zsuzsanna, pár éve azt találta hazudni, hogy ő a világ egyik vezető konfliktuskutatója. Soha életében nem publikált semmit konfliktuskutatásról. Ő nem asszonyság. Karikó Katalin az asszonyság (akinek valószínűleg csak azért bocsátják meg női…..
  2020-ban a világon mindenhol a világjárvány határozta meg az egészségügyben dolgozók mindennapjait, kivéve Magyarországon, ahol a pandémia jelentette kihívásoknál sokkal nagyobb megrázkódtatásokat okoztak az év végére időzített kormányzati döntések. Amint korábbi írásainkban is jeleztük, a…..
Maga Orbán Viktor is azt jövendölte, hogy a járvány után semmi sem lesz olyan, mint amilyen azelőtt volt, ezért jogos a feltételezésünk, hogy ezt saját pártjára is értette. Más kérdés, hogy ha meg is változott volna a Fidesz politikája, kommunikációja, illetve átrendeződött volna a szavazóbázisa,…..
Szerencsétlen nyilatkozatával pont az ellenkezőjére buzdít, mint amire kellene...
Halibuli 2020.12.14 06:50:34
" Szlávik János úgy érzi, hiába hangsúlyozza a nyilvánosságban, hogy a sima influenza tízszer annyi embert megölt, mint a koronavírus - idén.
Szlávik János infektológus, a Dél-pesti Centrumkórház főorvosa interjút adott az Újpest Médiának, amiben ama véleményének adott hangot, hogy Európa akár meg is úszhatja a komolyabb koronavírus-járványt. A HVG-n olvasható összefoglaló szerint a szakember azt mondta, ahogy melegszik az idő, a hasonló megbetegedéseknek nyomuk vész.
"Olyan sokat beszélünk róla, hogy az emberek már a pániktól félnek" – összegezte a koronavírus körül kialakult helyzetet Szlávik János, aki szerint ha bizonytalan is, hogy lesz-e világjárvány, félni nem kell tőle.
Úgy érzi, "hiába magyarázza", hogy a koronavírus alig veszélyesebb, mint az influenza, az utóbbit az emberek már megszokták, ezért nem félnek tőle.

A számok nyelvén: a jelenlegi influenzaszezonban csak az Egyesült Államokban 20 ezren haltak meg, míg a koronavírus áldozatainak száma világszerte 2700.

Aláhúzta, a koronavírus is elsősorban az idős, beteg emberekre veszélyes, akiknek valamilyen kísérő betegségük van, például szívbetegek, daganatos betegek, vagy magas vérnyomással küzdenek.

Mivel Magyarországon nincs koronavírusos beteg, Szlávik szerint megoldja a kérdést, hogy nem megyünk olyan helyre, ahol már ölt a vírus. Egyébként a megbetegedések helyszínére menve is segít a szájmaszk és a gyakori kézmosás, a fertőtlenítők ugyanis elpusztítják a koronavírust."
Infostart 2020. február 27. 09:09
  Több hónapos előkészítés, tárgyalássorozat és huzavona után csütörtökön végre megszületett a megállapodás: Az Európai Unió úgy kezdi a 2021-es esztendőt, hogy lesz elfogadott költségvetése; továbbá a helyreállítási alap is startolhat. Fura, hogy ezt a viszonylag egyszerű hírt is százféle módon…..
Pénteken ismert járvány-szkeptikusoknál tartott házkutatást a rendőrség, számítógépeket foglaltak le és bevitték Gődény Györgyöt. A hírre megmondóemberek sora (Hont, Puzsér, Konok, TGM) reagált azzal, hogy bár vannak fenntartásai Gődénnyel szemben, itt most a szólásszabadság védelmében ki kell…..
Az Orbán-kormányról a 2010-es hatalomra jutása óta már nagyjából ugyanazokat lehetett elmondani mint most, a törekvései lényegében ugyanazok mint régebben, de sokak számára nem áll össze ez a kép. Pozitív és negatív vonásokat közel hasonló arányban tartalmaz, élethelyzet, felfogás, világnézet, sok…..
Halibuli 2020.12.12 18:15:57
Új paradigma Zsinórmérték 2020.12.06 01:24:38
Lehet gúnyolódni azon, hogy Szájer József meleg, vagy hogy szexpartin vett részt, aztán drogokkal teli hátizsákkal kimászott az ablakon és leesett az ereszcsatornáról. A közösségi oldalakat rendesen el is árasztották az ilyen tárgyú és hangvételű mémek. Nincs ezzel semmi baj, így működik a…..
    Miután Szájer „nem csak lepedőakrobata” József megcsinálta az ellenzék kaján hetét, ideje visszatérni a Demeter Szilárd és a Deutsch Tamás nevű bunkókhoz. Ugyanis nem Szájer tragikomikus szercipelő szertelensége az a titkos féreg, ami ma naponta rágja le a szürkeállományt a magyarokról, hanem…..
Véleményem szerint nem azzal van a baj, hogy Szájer József milyen bulikba jár vagy az, hogy milyen az identitása (annak ellenére is, hogy van felesége). A baj azzal van, hogy ezeket a cselekedeteket nem vállalja fel, nem áll ki a nyilvánosság elé azzal, hogy igen, én ilyen vagyok. Ez a baj a legtöbb…..
Halibuli 2020.12.04 12:48:51
The Milkman Kegyelem 2020.12.01 20:30:44
Egy ember sok hibát követ el élete során. Ez azt is jelenti, hogy olyan helyzetekbe került, ahol dönteni kellett két vagy akár több lehetőség közül , és ő - akkor - nem a legjobb döntést hozta. Okay. Van ilyen. Lehet ebből tanulni, okulni. Az is lehetséges, hogy egy rossz döntés után nem magában…..
Rokaffy Farkas Szájer, te böszme! 2020.12.01 15:54:38
  Egy ugyanazon a napon érkezett a két hír. A Varsóba látogató talpig református Orbán Viktor katolikus misén való részvétellel indította napját Lengyelországban, miközben Belgiumban drogos sex orgián kaptak rajta egy magyar Európa parlamenti képviselőt, aki az eseményt követően…..
Ebből a címből egészen biztosan kiderülhet, hogy melyik elnevezés pontosan kit takar. Először is van egy George Clooney-nk, híres színész és közéleti szereplő. Az új filmjéről beszélt és hát nem bírt lakatot tenni a szájára, elejtett egy félmondatot hazánkról is, illetve inkább a kormányunkról és…..
Halibuli 2020.11.29 16:31:46
@hasdrubal_barcas_123:
Amennyiben gyógyíihatatlan elmebeteg vagy, ismételd meg legutóbbi hozzászólásod!
Halibuli 2020.11.29 16:35:45
@hasdrubal_barcas_123:
'Köszönjük Emese'
Lassan minden napra tartogat számunkra meglepetést az ország miniszterelnöke. Orbán Viktor hétfőn azzal a váratlan bejelentésével „örvendeztette meg” híveit és ellenségeit egyaránt, hogy visszatér az idősek vásárlói sávja, ugyanakkor abban különbözik a tavaszi rendelkezéstől a mostani, hogy a…..
Nevezzük nevén a dolgot: az a konfliktus, amibe Magyarország és Lengyelország keveredett a többi európai uniós partnerrel, valóban politikai természetű. Azaz, nem túlzóak azok a kifakadások, amelyek felpanaszolják, hogy itt most voltaképpen egy politikai jellegű vita és elvárás fogalmazódik meg,…..
Rokaffy Farkas Vétó a vétónak 2020.11.16 19:32:05
  Olyan esemény történt ma, ami ebben a formában példa nélküli; két uniós tagállam is megvétózta az Európai Uniói 7 éves költségvetését. Magyarország és Lengyelország élt azon szuverén jogával, hogy ne fogadja el ezt az elkövetkezendő időszakot kontinentálisan meghatározó büdzsé tervezetet benne a…..
Drága feleim, mielőtt még nagyon belemelegednénk, tereljük az elvárásokat a helyes mederbe, ez a VV10 első hogyvoltja, és még az sem teljesen kizárt, hogy egyben az utolsó is, mert egyelőre nem állt össze a csapat,. Ennek ellenére nekem ma reggel 3.51-kor kipattant a szemem, az agyam pedig az…..
Orbán Viktor annak köszönheti több mint 10 éve fennálló hatalmát, hogy átlátszó trükkjein a magyarok többsége a mai napig se lát át. Pedig kezd nagyon kiismerhető lenni a kormányfő, főleg mióta lépéshátrányba került a koronavírus elleni küzdelemben. Úgy tűnik, a Fidesz kommunikációs csapata még…..
Halibuli 2020.11.14 19:50:43
Hihetetlen, egyszerűen döbbenetes történet bontakozik ki egy alig néhány napja a YouTube-ra feltöltött dokumentumfilmből, ami - ha igaz a sztori - egészen új magyarázatot ad arra, miért is volt hazánk a szocialista blokkon belüli "legvidámabb barakk"...
Az jellemző a populista politikusokra Amerikától Magyarországon át Oroszországig, hogy az egyéni, családi-rokonsági és a klientúra hatalmi ambícióit a Nemzetre és a Kereszténységre való hivatkozással leplezik. A populista politikusoknak a nacionalizmus arra szolgál ürügyül, hogy az általuk…..
Csak röviden: annyira megfordult a néphangulat, hogy még az izlandi meccset is elengedte Orbán Viktor. Erre azért nem számítottunk, az eddigi hozzáállása alapján azt vártuk, hogy pénteken jelenti be a normális szigorítást.  Az elmúlt hetekben már a narancshitű szektán túl a laikusoknak is tök…..
Szokásos péntek reggeli verdiktjei közül az egyik legvitatottabbat adta ki legutóbb a Magyar Rádióban Orbán Viktor. A járvány eldurvulását ugyanis a magyarok fegyelmezetlenségének számlájára írta, ezért szigorú ellenőrzéseket és büntetéseket ígért azoknak, akik szerinte lazán vették eddig az…..
A német szociáldemokrata Friedrich Ebert Alapítvány és a Policy Solutions felmérése szerint a magyarok több 73%-a támogatja a Feltétel Nélküli Alapjövedelmet — mondta Bíró-Nagy András, politológus a  "Zöld baloldali politika lehetőségei Magyarországon" kiadvány bemutatóján. ..