Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balog Ildikó (Dina)

22 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bölcsészek figyelem! Márciustól indul az Irodalmi Szeglet, a magyar szakosok irodalmi estje! Várjuk olyan író, költő hallgatók jelentkezését, akik mint bemutatkozó szerzők kívánnak részt venni az esteken, s a felolvasásokat követő irodalmi beszélgetésekbe is szívesen…..
Február 19. csütörtökDélelőtt (helyszín: a Kari tanácsterem, földszint)9.30     Dezső Tamás dékán köszöntője    Juhász Dezső intézetigazgató megnyitója10.00    Előadások a tankönyvírás és folyóirat-szerkesztés…..
Az ELTE Bölcsészettudományi Karán a 2008/2009-es tanévben is megrendezzük az EGYETEMI ANYANYELVI NAPOKON a VERSMONDÓ VERSENYT.A verseny ideje: 2009. február 20. (péntek) 14:00 óraHelye: Múzeum krt. 4/A, Kari tanácsteremJelentkezni lehet: a havasju@freemail.hu címen a versenyző…..
Az ELTE Mai Magyar Nyelvi Tanszéke Kazinczy Ferenc születésének 250. évfordulója és a Magyar nyelv éve alkalmából pályázatot hirdetMŰVÉSZETI ALKOTÁS VAGY ESSZÉ A MAGYAR NYELVRŐL címmel.Pályázni lehet: Kazinczy Ferenc születésének 250. évfordulója alkalmából készített…..
Az ELTE Mai Magyar Nyelvi Tanszéke a 2008/2009-es tanévben az EGYETEMI ANYANYELVI NAPOK keretébenNYELVHASZNÁLATI VERSENYT rendez.A verseny 90 perces, egyfordulós írásbeli verseny.Ideje: 2009. február 20. (péntek) 11:00Helye: Múzeum krt. 4/A, Gombocz-terem (A épület, földszint…..
A Mai Magyar Nyelvi Tanszék anyanyelv-tanítási versenyt hirdet a magyar szakos hallgatók részére. A versenyre jelentkezhet minden olyan beiratkozott magyar szakos egyetemi hallgató, aki kedvet és tehetséget érez magában ahhoz, hogy a nyelvjárásokról egy 15 perces mikrotanítást…..
Mesternek lenni vagy nem lenni… most nem ez a kérdés, hanem hogy HOGYAN?Gyere el 2009. február 4-én kedden 14 órakor az ELTE BTK HÖK Tanulmányi Bizottság és a Magyar Szakos Hallgatói Érdekképviselet közös tájékoztatójára! Helyszín: A/047. Mindent megtudhatsz a…..
Itt a farsang, áll a bál/A folyosó újra vár!FOLYOSÓS FARSANG 2009. február 10. (kedd) 17 órától az A épület III. emeletén Lesz minden, ami szem-szájnak ingere:Forralt bor, sütemény, vízipipa, jelmezverseny, tombola és persze móka, kacagás! MINDENKIT SZERETETTEL…..
2009. január 31. (szombat)  ELTE BTK, 1088 Budapest, VIII. kerület, Múzeum körút 4.    Szervezi: az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara, a Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézet, a Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézet, a…..
Az ELTE Fonetikai Tanszéke a 2008/2009-es tanévben is megrendezi (1939 óta 68. alkalommal) a "szép magyar beszéd, helyes kiejtés" versenyt.A verseny ideje: 2009. február 20. 10:00.Helye: Múzeum krt. 4/A Kari Tanácsterem.Jelentkezni lehet: személyesen a Fonetikai Tanszéken…..
 Újraírás Konferencia Január 30.  9:00 A rendezvény megnyitója 9:30 Délelőtti előadások kezdete a Junior Szekcióban (elnök: Tóth Péter)9:30-9:50 Förköli Gábor: A természetteológia legitimációja Pázmány Péter Kalauzában9:50-10:10 Steinmacher…..
Az ELTE Bölcsészettudományi Kara a Hallgatói Önkormányzattal együttműködve 2009. január 17-én (szombaton) 10 órai kezdettel Nyílt Napot tart. (Helyszín: Múzeum körút 4.) A tájékozató célja az ELTE BTK-ra felvételizni szándékozó érdeklődők informálása a Karon 2009…..
Komolyan azt gondoltad, hogy idén elfelejtettük?! Pedig ebben az évben sem maradhat el a hagyományos MIKULÁS BULI -        forralt borral, -        zsíros kenyérrel,-       …..
Kedves Mindenki!December 10-én (szerdán) 16:00-tól  vizsgaidőszaki tájékoztatót tart a Magyar SzHÉK (nevesítve Jenkei Dani és Smid Robi):-Kell e félni a vizsgáktól?-Hogyan osszam el az időpontokat, hogyan készüljek?-Evett-e már hallgatót Laczkó Krisztina tanárnő?... és…..
http://irodalom.web.elte.hu/bologna/mester.html..
A Mai Magyar Nyelvi Tanszék helyesírási versenyt hirdet a magyar és a nem magyar szakos hallgatók számára.A verseny időpontja: 2008. december 8. (hétfő) 10 óraA verseny helye: Múzeum körút 4/A, földszint, 047-es teremA versenyen a hallgatók jeligés dolgozattal vesznek részt:…..
Sziasztok!Nagy örömünkre szolgál, hogy egy új kezdeményezésről számolhatunk be nektek!A Magyar SzHÉK irodában (A épület 319.) az ügyeleti rendszer mellett minden szerdán 9:30 és 12 óra között akciós színházjegyeket vehettek. Többek között a Madách, az Operett, a Nemzeti és…..
Az ELTE BTK Szakmódszertani Központja gyakornoki pályázatot hirdet a 2008/2009-es tanévre a tanárképzés ügye iránt elkötelezett, II., III. és IV. évfolyamos hallgatók számára. Amit kínálunk:-        részvételi lehetőség szakmódszertani…..
Kedves Hallgatók!Köszönetet szeretnénk mondani, amiért 2 év után újfent bizalmat szavaztatok a Magyar Szakos Hallgatói Érdekképviseletnek. Azzal, hogy ilyen sokan szavaztatok, megerősítettetek minket abban, hogy a kemény munka nem volt hiábavaló, és elégedettek vagytok velünk.A…..
  Sziasztok!Jenkei Dániel vagyok, elsőéves magyar szakos. Az elmúlt hónapokban volt szerencsém megismerni a magyar SzHÉK működését, úgy érzem, tudnék segíteni nekik és ezáltal nektek is...