Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Agysejt

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Agykatlan Én legalább örülök 2014.03.14 14:27:57
Kétségtelenül bearanyozta a napomat a hír, hogy az agykutatás 12 milliárd forintnyi támogatást kapott az államtól. Minden politizálástól, és jobbhelyreisrakhattákvolnaapénzünkettől eltekintve ezt mindenképp egy pozitív dolognak tartok. Arról már ne is beszéljünk, hogy mi van,…..
Az alcím, ami már nem fért ki, illetve nem lett volna elegáns odabiggyeszteni, valami olyasmi lenne, hogy: Hogyan viszonyulunk a mentálisan betegekhez, és ez miért bántja a kis lelkemet? "Ez nem normális", "Ne foglalkozz vele, betegagyú", "Megőrültél?" - Azt hiszem, mindenki…..
A Broca- és Werincke-területről szóló cikkben már említés esett a homloklebenyről, de akkor menjünk bele részletesen is az egy lebenyeinek taglalásába. A lebenyek latin neve "lobus", memorizálására ezt az ártatlan képet szerkesztettem: Első, és egyik kiemelt helyen szereplő…..
Itt az ideje, hogy egy kicsit szórakoztatóbb legyen a blog, éppen ezért megindult a pszicho-rovat, ami önsegítés helyett jó kis mentális zavarokról, vagy éppen aprócska, érdekes pszichológiai jelenségekről fog szólni. Mostani esetünk leginkább az utóbbi kategóriába…..
Az agy természetéből adódóan érzékeny szerv, ezért szüksége van a külső behatásoktól való fokozott védelemre. Lényegében ezt biztosítják az agyhártyák. Három agyhártyáról beszélhetünk, haladjunk kívülről befelé! Legkívül található a keményhártya, szép latin…..
Agykatlan Az agy részei: gyrus 2014.01.27 09:51:17
Az interneten mindent meg lehet találni. Vagy nem. A legtöbb agyról szóló cikk eredendő természetességgel használja a gyrus szót, amiről az egyszerű földi halandó a népszerű görög gyorsételre asszociál. A gyrus definiálására csak egy magyar nyelvű forrást találtam a…..
A homloklebeny egy igen hasznos része az emberi agynak. Funkcióihoz tartozik a gondolkozás, beszéd, érzelmek,  a problémamegoldás készsége és a személyiség kontrollálása is. Éppen ezért nem kifejezetten kellemes, ha megsérül. Ilyen esetekkel foglalkozott Paul Broca, egészen…..
Az idegrendszert neurológiai értelemben két rész alkotja: a környéki (perifériás) és a központi (centrális) idegrendszer. A központi idegrendszer részei az agy és a gerincvelő. A külső behatásoktól az agyhártyák védik. Környéki idegrendszernek nevezzük a testet behálózó…..