Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bubee82

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok év után hazatérve megdöbbentő látni a kétségbeesett országot, ahol az emberek magukba zárkóztak, és ahol a reménytelenség riasztó mértékben taszítja az alkoholhoz az embereket. A mai történet főszereplője közel nyolc év után látogatott haza és sokkolta, amit…..
Bubee82 2014.02.01 20:39:13
@jhn:

Szigorú irónia ON:

MIért nem volt neked elég a mostani fizetésed tizede? Nem igaz, hogy nem tudtál belőle megélni. Azonnal menj vissza, mert neked ott sokkal-sokkal jobb volt.

Szigorú irónia OFF
Aligha véletlen, hogy Angliában a közép-európai határátkelőket előszeretettel lengyelezik le, függetlenül attól, hogy éppen melyik országból is érkezett az illető. Erre is példa Tibor mai története, ami persze nem csak emiatt érdekes, hanem azért is, mert másodszori…..
Bubee82 2014.01.28 19:48:44
@házelőtthinta:

Eddig meg tudtam állni, hogy ne szóljak hozzá, de...

Én kutatóként nettó 171e forintot kerestem. Menyasszonyom durván kerekítve 110e-t, recepciósként.

Egyre lejjebb kerültünk, sehova sem mentünk, semmit nem csináltunk. Nem szórakoztunk, nem éltünk semmilyen hobbinak. Mindenért kölcsön kellett kérni. Ez megélés? Ne haragudj, de szerintem nem. Maximum túlélés. Diplomával, nyelvtudással és 3 év külföldi gyakorlattal. Okosabb vagyok ennél? Többet érek én ennél. Határozottan igen. Anno a külföldi munkát csak azért szakítottam meg, hogy elkezdjem az egyetemet. Mert diplomával majd sokra viszem. Én is úgy vettem észre.

Magyarország? Szó szerint állatként kezelték a menyasszonyom, amikor elveszítettük az 5 hónapos még meg sem született babánkat. De szerintem még az állatokkal is barátságosabban bánnak a vágóhídon. Azt sem voltak hajlandóak megmondani, hogy mi történt. El lett tusolva. Valaki hibázott. Mi meg menjünk a francba, mert ez nem nagy cucc.

Szóval köszönök mindent, de tovább nem kérek belőle. Sok évet elpazaroltam ott, többet nem fogok. És egy új generációt sem adok az országnak a részemről. Egy ilyen helyre? Minek?

Most közel nettó 500e-t keresek és még nem tartok ott, amit kitűztem magam elé. Mert lesz ez több is.

Teszkóban 55p a tartós TELJES tej, helyi, kiváló minőség. Import? Azmiaz?

Két hónap munka után vettem autót. Kemény 200e-ért. Nem szart.

Maradjunk annyiban, hogy nekem itt jó.
Nem sírni kell, hanem belevágni – összegzi saját történetét mai szerzőnk, swGuru, aki szerint nem igaz, hogy 40 fölött nem lehet újrakezdeni külföldön, csak kitartás, tervezés kell hozzá (és persze némi háttér sem árt, teszem hozzá én). (A képekért köszönet a…..
Bubee82 2014.01.24 09:09:46
@Babette_:

Jelentem én egy ilyen lennék, illetve részben (van ami jobb, van ami rosszabb). Gondolkodom a történetem megírásán. Rendszeres olvasó vagyok és sokszor megdöbbenek :)

Egyelőre még nincs 'heppiend' és nem igazán látom, hogy mikor lesz vagy lesz -e egyáltalán. Én sajnos nem tudtam megoldani, hogy 1 hónap múlva utánam jöjjenek. És még most sincsenek itt (1 év).