Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rozmaring Étterem

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Éjjel - nappal azon dolgozunk, hogy mindennel kész legyünk a  nyitásra, és jelentjük: nagyon jól haladunk!Néhány részletet már most megmutatunk, hamarosan jövünk az újabb képekkel. :) ..
A főtt tojás, a sonka és a kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. A boltokban kapható nagyipari sonka nyomába se érhet a piacon kapható, házi füstölésű termékeknek. Ha még nem tetted igyekezz a piacra, mi pedig tippeket adunk a sonka megfőzéséhez és az igazi házi kalács…..
Közeleg a húsvét. Ez alkalomból két könnyű, de laktató salátát hoztunk nektek. Mindkettőt a tavasz ihlette, különlegességük pedig, hogy kétféle házi öntettel készítettük. 1. Tavaszi saláta eperrel, és házi balzsamecetes öntettel Tipikus böjti, húsmentes étel: könnyű,…..
Még mindig tart a lázas munka: néhány falat kibontottunk, másutt pedig újakat emeltünk. Lecseréltük a tetőcserepet, a nyílászárókat, a csöveket, és a lépcsőt, s persze épületgépészetileg is korszerűsítjük az egész házat. :) Az igazán látványos, változások még csak…..
Éttermünk koncepciójának fontos eleme a régi, hagyományos magyar ízek, receptek felkutatása, felidézése, amely egyúttal egy történelmi ízutazás is. Megannyi rég elfedett receptre bukkantunk már így, s ültettük át valamelyik ételünkbe. Számos esetben azonban meglátva és…..
A mai nappal véget ér a Farsangi időszak. Holnap, azaz hamvazószerdán megkezdődik a nagyböjt, így  ma lehet utoljára bőségesen étkezni. Hazánkban és szerte a világban különféle ünnepségek és népszokások kapcsolódnak ehhez a naphoz. Angolszász szokás szerint "Pancake…..
Örömmel jelentjük, hogy a Mária utca 1. szám előtti fát virágok borítják, ami minden kétséget kizáróan a tavasz közeledtét jelzi. :)Ezt a tavaszi idillt csak az épületen dolgozó mesterek kopácsolása és sürgés - forgása töri meg, azonban ez zene a mi füleinknek, ugyanis nem…..
Pénteken Valentin nap, a szerelmesek napja. Sokan sokféleképp vélekednek arról, hogy van-e létjogosultsága ennek az ünnepnek. Szerintünk a szeretetből sosem elég, miért ne szentelhetnénk egy napot arra, hogy ezen alkalomból egy kis extra figyelmet biztosan a szerelmünknek adjuk? :)…..
A fánk is akkor a legfinomabb ha házilag, saját kezűleg készül, bár elismerjük, hogy ez nem könnyű feladat. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani, és lépésről lépésre megmutatni, hogy készül a tökéletes fánk. Egy kis odafigyeléssel neked is sikerülni fog! :) Csorba Péter…..
  A mai napon ünnepeljük fennállásunk két éves évfordulóját. Tartalmas, ambíciókkal, élményekkel, olykor buktatókkal, de sok mosollyal, és megelégedettséggel teli évek vannak mögöttünk. Emlékszem a tervezés izgalmára, ahogy éjt nappallá téve ötleteltünk a…..
Amikor elhatároztuk, hogy költözünk és elkezdtük keresni a megfelelő helyszínt, több épület is szóba jött. Némi mérlegelés után döntöttünk az épp eladósorba került Ámor drinkbár épülete mellett. Bár először csak a hely adottságaira, az étterem…..
Mint ahogy azt már tudjátok, éttermünk elköltözött régi helyéről a főtérről: néhány hónap múlva már a Mária u. 1. szám alatt találtok meg minket. A január a pakolásról szólt: mindent összecsomagoltunk, kitakarítottunk, amit kellett, elbontottunk, és visszaadtuk az…..