Regisztráció Blogot indítok
Adatok
emmet

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1998-ban törvény rögzítette, hogy a fogyatékos személyeket elzáró tömegintézmények legnagyobb részét 2010 január 1-ig meg kell szüntetni, s ekkorra biztosítani kell, hogy az érintettek emberléptékű, kiscsoportos lakóközösségekben éljenek; vagyis azt, hogy az államszocializmus által a társadalom…..
emmet 2010.03.19 19:09:54
Nekem annak idején Írországban volt szerencsém megismerni a fogyatékos-gondozás nálunk legkevésbé ismert módját. Tekintve, hogy Nyugat-Európában jóval fejlettebb és motiváltabb a civil szféra, rengeteg családok körüli közösség épült ki, mint például a Camphill, amelyet egy, a németországi fasizmustól megcsömörlött, Skóciába emigrált gyermekorvos alapított a negyvenes években.
Rudolf Steiner tanításait követve kialakította a mozgalom célját, mely szerint a fogyatékkal és fogyaték nélkül élők képességeikhez mérten járulnak hozzá a közösség munkájához. Ez lehet kosárfonás, gyertyakészítés, gazdálkodás, de bármilyen tevékenység. Az antropozófia, mint pedagógia, vagy mint vallás szervesen kapcsolódik hozzá. Hatalmas irodalommal, és segítő szellemmel társulva kialakítottak egy társadalmon belüli társadalmat.

Én huszonkét évesen töltöttem a Camphill Callan-nel majd' egy évet Írországban. Mivel a német törvények kötelezik a fiatalokat egy év katonai, vagy civil szolgálatra, nagyon sok német választja az angol nyelvterületű Camphillt. Egy hasonló törvény nagyon jót tenne a szolidaritást nem ismerő, hőzöngő magyar fiataloknak.

Ahogyan az egyik ismerősöm mondta: "A fogyatékkal élő embernek olyan, mintha egy szakadt húrú gitáron játszana. Lehet, hogy ő lehetne a legjobb zenész, de a hangszer miatt mindig hamisan fog szólni."

Ismerjétek meg őket!
[Fukar Xbox-akció a Saturnban] Nincs rosszabb reklám, mint amikor szegény jóhiszemű vásárló csalódottan kényszerül távozni, mert a beígért ingyenajándék elfogy. Vagy hozzanak rohadt sokat, vagy fogják be a szájukat. Megnyitott a hipermarket. Akció. Ha letolja a gatyáját, és…..
Nyilvánvaló, hogy aki magyar "online boltban" vásárol, sikeres ember nem lehet. Nem elég, hogy gyakran nem az offline bolt árai/termékei vannak, még készletekkel is ritkán rendelkezik az "online bolt", amit Marcsi néni kisonokájával felrakott a zingyenes tárhelyre,…..