Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oscar Schmidt

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megtudtam: antiszemita vagyok. Bár ez nem újdonság, hiszen már FSP bérblogger világosan megmondta nekem tavaly, hogy antiszemita vagyok, mert aki nem nem tapsol lelkesen a budapesti amerikai követség ügyvívőjének, az antiszemita, mégis kicsit meglepett ez a második megerősítés.…..
Oscar Schmidt 2016.03.04 14:18:10
@BircaHang Média: Mit balettozol egy ilyen félnótás előtt? Az ő szemében akkor is antiszemita maradsz, ha betérsz zsidónak. Ha egy ilyen sótlan Drágabolgárúr-rajongó elkezd antiszemitázni, húzd ki magad, és ismerd be, hogy az vagy. Ezzel annyira nem tudnak mit kezdeni, hogy hirtelen még gágogni is elfelejtenek.
Anno 2002-ben nem kicsit hördült fel a jobboldali közönség azon, hogy kiderült. Medgyessy Péter akkori miniszterelnök III/II ügynök volt. Balról persze magyarázták, hogy ez nem az, nem olyan, nem úgy, nem azért ésatöbbi. Persze sokan fújjoltak, meg cümmögtek, hogy basszátok…..
Oscar Schmidt 2014.06.21 00:45:27
@ccactus: Hát, elég mélyen...
Néhány hete Moszkvában beszélgettünk olyan fiatalokkal, akik nem a helyi közvélemény-kutatások mainstream orosz polgárát testesítik meg. Fiatalok, moszkvaiak, beszélnek nyelveket és nem a tévéből vagy a napilapokból tájékozódnak. És az országuk jövőjét is másképp…..
Oscar Schmidt 2014.04.18 17:59:55
Hogy került Margaret Thatcher a hidegháborús Budapestre? Milyen világpolitikai játszmák előzték meg a Kádár Jánossal való találkozást? Hogyan vélekedett a brit Vaslady az '56-os forradalomról és a szabad világ erkölcsi fölényéről a szovjet kommunizmussal szemben? „Thatcher,…..
Oscar Schmidt 2014.03.21 13:46:39
Orosz katonák szállták meg a szevasztopoli kikötőben az ukrán Ternopil hadihajót, csütörtökön. A hajóval szemben lévő rakpartot is ellenőrzés alá vonták és lezárták a tenger felé vezető kijáratot. Csütörtökön másik két ukrán hajó is az oroszok kezére került,…..
Oscar Schmidt 2014.03.21 13:35:28
@Rob67: Szedjél valamit a bajaidra, haver!
Egyre többen próbálkoznak az alternatív intimszépészettel, egyre kevesebb sikerrel. A herevasalási mánia sajnos megállíthatatlannak tűnik, és ez egyre több áldozatot szed. Egy zalakesztényi férfi a barátaival a diszkóból hazajövet próbálta a heréit egyenesre egyengetni…..
Cinikus, amikor azt mondja, nem tudja, miből kampányolt a pártja 2006-ban és 2010-ben – de akkor legyen kimondva, hogy Orbán Viktor is cinikus. Interjút készítettünk Gyurcsány Ferenccel, akit az MSZP-SZDSZ reneszánszáról, a progresszív adóról, a Laborc-Portik találkozókról és…..
Oscar Schmidt 2014.02.28 21:29:17
Fegyvernyugvás óráiban írt frontnaplók és szerelmes levelek. Az arcvonalakban készült fotográfiák és ceruzarajzok. Mocskos lövészárkokban lőszerekből készített frontékszerek, kegytárgyak és a legváltozatosabb egyéb tárgyi emlékek. Napi parancsok, tábori postai…..
Oscar Schmidt 2014.02.27 00:49:57
@sántán sándor: Ilyen vén lenne?
Az Egyesült Arab Emírségek, Irán, Omán, Oroszország, Ukrajna és még Magyarország is felmerült azoknak a helyeknek a listáján, ahol Viktor Janukovics gépe átrepült vagy leszállhatott, miután állítólag tegnap este elhagyta Kijevet. A netezők az eget kémlelik a…..
Oscar Schmidt 2014.02.24 01:53:01
A topmenedzserek és technokraták gazdag, de mégis kiüresedett világáról szól Kötter Tamás (álnéven írt) novelláskötete. A Rablóhalak már a második kiadást érte meg néhány hónap alatt. Az ügyvédből lett író ugyan iróniával tekint szereplőire, de védelmébe is veszi…..
Szerkesztőségünk időtlen idők óta rajong a szöveggenerátorokért, a diáklistázóstól az ákososon és az aggódóballiberálisoson át a klasszikus Coelho-generátorig.   Az EU megítélésében már valószínűleg nem egyeznek álláspontjaink: amennyi szerzőnk, annyi vélemény,…..
Oscar Schmidt 2014.02.21 12:25:20
@cukkerrépa: Anélkül is látszik, hogy elismernék.
Hát eljött ez is. Néhány órája Kijevben Klicsko a Majdan színpadán állva megkérte a nőket és a gyerekeket, hogy hagyják el a teret. Az utolsó nagy csata következik. A térről közvetítők szerint a rendőrség gépfegyverekkel és páncélozott járművekkel érkezik a térre,…..
Oscar Schmidt 2014.02.19 08:54:10
@Alfőmérnök: Trutykó is Villányból tudósított a balkáni háborúról...
  Nemrég olvastam egy alig vezetett blogot az alábbi címen. Itt valószínűleg arra utalnak, hogy Jávor Benedek az LMP politikusa lefizetett egy orvost, hogy igazolást adjon ki a nem létező szívbetegségéről, hogy ne kelljen katonának mennie. Ezt a blog szerint egy esküvőn…..
Pangea Verseny a Déli-sarkért I. 2014.02.16 14:59:39
A legdélibb kontinens manapság a kutatókon kívül a kalandvágyó (és pénzes) turistákat, sportembereket vonzza – legutóbb éppen Harry herceg és katonatársai expedíciós viszontagságairól olvashattunk, a jégbe fagyott orosz jégtörőn tartózkodók kalandjai mellett. Ide utat tervezni ma sem egyszerű és nem…..
Oscar Schmidt 2014.02.17 16:24:33
Antonija Mišura, 25 éves horvát válogatott kosárlabadázónőt választották a londoni olimpia egyik legszebb sportolójának. A sportolónőt egyben szülővárosában, Šibenikben önkormányzati képviselőnek is megválasztották az országos szinten ellenzéki, jobboldali…..
Oscar Schmidt 2014.02.16 17:51:22
A jelenleg is zajló 2014-es szocsi ötkarikás játékok minden idők legdrágább olimpiája, így adja magát a kérdés: mi fog történni a méregdrágán felépített infrastruktúrával, ha véget érnek a játékok. A versenyszámoknak otthont adó városok számára mindig hatalmas…..
A TAG Heuer napszemüvegek igazi önellentmondás: nagyon drága ÉS nem felvágós. Most például megérkezett Magyarországra egy a szokásosnál is feljebb árazott modell az Ayrton Senna-kollekcióból. Tippelnek az árra? Hogy ne rontsam el a játékot, csak a következő kép után mondom…..
Oscar Schmidt 2014.02.11 00:46:34
Y-GEN Állam férfi nélkül 2014.02.10 13:41:55
Áder János első, már köztársasági elnökként adott interjújában riporteri kérdésre azt mondta, hogy neve felmerülése után egy hetet gondolkozott, hogy lehet-e igent mondani egyáltalán a felkérésre. Mondandóját azzal folytatta, hogy "végig kellett gondolni, az alkotmányos…..
1. Reinhard Heydrich SS-Oberngruppenführer 1941-ben hozta létre az Einsatzgruppékat, a megszállt Szovjetunióban a Harmadik Birodalom ellenségeinek likvidálására életre hívott bevetési csoportokat. 2. Az SS-vezetés négy bevetési csoportot állított fel, melyeknek 500-1000 főből…..
Nemcsak Magyarországon, Európa más országaiban is szenvednek attól, hogy nem beszélnek nyelveket. Nehezen találnak munkát, vagy nehezen boldogulnak a ma már egyre nyitottabbá váló világban. Az álláshirdetések között böngészve azt látni, hogy leggyakrabban kínai (mandarin)…..
"Amikor beléptem a műterembe, Nataša tanárnő szájon csókolt. Majd elkezdett vetkőztetni és mindenfelé simogatni...Minden alkalommal, amit vele töltöttem, egyre többet kért tőlem. Négy évig tartott ez a pokol..." A jelenleg 21 éves, T.P. monogramú, molesztált diáklány…..
Oscar Schmidt 2014.02.01 19:43:02
@igenember: Azok még a Hóman-korszakból ottfelejtett reakciósok voltak...
Tarján András, a Liberálisok képviselője jellemezte irodalmi nagyjaink segítségével az előző és a mostani Orbán-kormány közötti különbséget az ellenzéki összefogás pártjainak csepeli oktatási fórumán a Csepeli Munkásotthonban. Mondhatnánk úgy is, hogy ég és föld, bár…..
Oscar Schmidt 2014.02.01 19:34:09
Elképesztő még belegondolni is, hogy egyes bűnelkövetők a luxusbörtönök falai közt szinte nagyobb kényelemben élnek, mint egy átlagember. Vannak országok, ahol így próbálják rehabilitálni a rabokat és vannak, ahol fizetni kell, hogy bekerülhessenek egy ilyen intézménybe. Íme…..
Oscar Schmidt 2014.02.01 06:53:30
@geegee: Képzeld el, az a kettő milyen körülmények között élt, aki meg akart szökni!
A kijevi rendőrség megpróbálta elhurcolni a sebesült Dmitri Bulatovot, egyelőre sikertelenül.Az elnök aláírásával hivatalosan is érvényüket vesztették a január 16.-i törvények, és és életbe lépett a feltételes amnesztia.Bulatov fülének levágását egy Oplot nevű, a…..