Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ColorSnail

8 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miért pont ázsiai mozi? Ez itt a kérdés. Illetve nem nekem, mert kínai-, koreai-, japánfilm-rajongó vagyok, és pont. De hogy mindez hogyan is kezdődik?..
Az akció, és a kifordított helyzek kedvelőinek egy Feng Xiaogang rendezte kínai film. Wang Bo (Andy Lou) és Wang Li (Rene Liu) a tökéletes tolvajpáros. Együtt zsarolnak, lopnak, élnek. Amikor azonban eléjük kerül egy rivális banda, és egy naiv áldozat, (Baqiang Wang), az asszonyka mindenféle érzelmi…..
Hatalmas sikerrel indult Zack Danger Brown Kickstarter kampánya, melyben egy krumplisaláta elkészítését tűzte ki céljául. A kezdeti kiírás szerint ugyan még nem tudja milyen típusú gasztronómiai csodát fog összerakni (csak a krumplisaláta biztos), de mindenképp számít a…..
Otaki A lázadó újító 2014.02.21 22:48:10
Egy Név, akiről mindenki hallott. Akit vagy szeret, vagy gyűlöl, de ismeri.Ő is szeretett, gyűlölt, lázadt. Sokat. És írt. Maradandót. Újágcikkeket és verseket. Sok baj volt akkortájt. Aztán közel száz évvel ezelőtt utolérte a végzete. És most a novelláiból megpróbálom…..
 Hogy kit próbáltam összerakni a lázadó újítóban? Mondottam: mindenki ismeri. Ő meg így ír magáról:  Ady Endre Arra gondoltam először, hogy úgynevezett életrajzomat szigorú logikával kezdem ennek az írásnak a napján, s végzem megszületésemnek, ez igazán nem fontos…..
Otaki Megfejtéses vegyes savanyú 2014.01.27 01:30:00
Hogy ki is volt az elkövető? Ő így írt magáról: "Bächer Iván vagyok.1957. március 25-én születtem Budapesten.Apám zongoraművész volt, anyám építész. Mindketten halálig tanítottak is. Gyermekkorom a kispesti Wekerle-telepen telt el, itt indultak iskolás éveim, hogy aztán a…..
ColorSnail 2014.01.31 20:57:49
@Öszel: Oké. Olyat is kapsz.
(( Murakamitól -szégyen ide vagy oda - még csak az 1Q84 trilógiával találkoztam. - De akkor most rágyúrok.))
Otaki A pesszimista humanista 2014.01.30 14:35:13
Most egy amerikai írónak egy korai regényét kutyultam össze.Sokat írt. És jól. És haláláig füstölgött hozzá.Én meg egy egyből való sok jó darabkát jól megkavartam. Ezt a regényét sem a köz- de még a saját véleménye sem soroljaa legjobbak közé. De számomra…..
ColorSnail 2014.01.31 20:54:43
@Öszel: Nem értik, de tisztelik a másikat. Azaz élnek, eléldegélnek egymás mellett.
"Eddig a férjének a rangja volt az egyedüli alap, amelyről szembe nézett a világgal. Ha elveszti a rangot, az a veszély fenyeget, hogy Anita teljesen elveszti a kapcsolatát a világgal, vagy ami még rosszabb Paulnak-elhagyja őt.
..Egyiket sem akarta."
Mami és Kroner:
"Mami Kroner felesége volt, Kroner mindenhova magával vitte a társadalmi eseményekre, lerakta a többi asszony közé, és megfeledkezett róla, amíg el nem érkezett a pillanat, hogy szeretettel újra felfedezze és hazaszállítsa a kilencvenkilós asszonyt."
Na, melyik a jobb kapcsolat?
Otaki Az amerikai humanista 2014.01.30 14:35:05
Hogy kitől próbáltam idézni?     Kurt Vonnegut Jr. Az Utopia 14 (első kiadásokban mág Player Piano címen szereplő) könyve 1952-ben jelent meg.Hozzánk Utópiaként jutott el. Itt sem róla írok, hanem inkább általa: "To practice any art, no matter how well or…..
Otaki Vagdalt vegyes savanyúval 2014.01.27 01:31:00
Nem tudok semmit. Sem az életéről, sem a lehetőségeiről, sem a kilátásáról.De olvastam. És szerettem. Szerettem általa látni és hallani. Így a végén elképzeltem. Mindent. A karaktereit, a személyét, a látásmódját. A sokféleségét. Innentől már csak ő beszél, főz,…..