Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Én, Claudius

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy kíváncsiság övezte, hogy mit fog lépni a kormány a Kúria devizahiteles jogegységi határozatára, amiben a testület en bloc csak az árfolyamrést nyilvánította tisztességtelennek; az árfolyamkockázat ügyfelekre terhelésével és az egyoldalú szerződésmódosítással…..
Én, Claudius 2014.06.30 12:37:57
Nos, az alapvető hiba az, ha én valakinek (mint kölcsönt adó) devizában számolt hitelt nyújtok, akkor az azt feltételezi, hogy én azzal a külföldi fizető eszközzel rendelkezik is. És ha az ügyfélnek úgy tetszik, azt kifizetheti a szerződött devizában is. De ugyanekkor lehetővé kell tenni azt is, hogy a pénzt devizában vegye fel, ha neki úgy tetszik. Nem eveztem ebben a hajóban, és tudom, hogy a szerződésekben ez szerepel-e? Mivel a szerződések valamilyen ügylet fedezésére szolgáltak, pl. építkezés, a bank a kivitelezőnek, vagy a bonyolítónak, eladónak vásárlónak költségeit fedezte, de forintban. Amit az MNB-től vett, a jegybanki alapkamattal terhelve. Tehát az egész folyamatban a deviza mint egy fiktív
fizetőeszköz szerepel, mert a kedvezményezettek a devizából egy fityinget sem láttak. Tehát a banknak csak a jegybanki alapkamat, plusz a haszonrés, nagyságú kamatot lenne ildomos felszámolni, mivel egyik fél sem - a kölcsönt kapó és az áru tulajdonosa -sem kapott devizát. Egy deviza alapú ügylet akkor lenne indokolt, ha külföldről vennék valamit, vagy ha az eladó ragaszkodik a devizához. A bankok jellemtelensége tetten érhető abban a viselkedésben, hogy az egyszerű embereket becsalták egy zsákutcába, amelynek buktatóit csak ők ismerték.
Hiszen jól felkészült elemzők csapatával vizsgálják állandóan a trendeket, és tudták mi várható. A pofátlanság netovábbja volt, hogy az árfolyamrés változást teljes egészében a tudatlan ügyfélre hárították, így a közgazdaságtan alaptörvényei szerint a szerződés nekik üzlet, az ügyfélnek meg kicseszés volt. Azzal sem védekezhetnek, hogy nekik menet közben kellet valutát venni, hogy finanszirozni tudják az ügyletet, tehát van árfolyam változás, mivel mindkét fél, a kölcsönvevő és az általuk finanszírozott
építő cég is forintban lett kielégítve, amit belföldről szerzett be. Ami még óriási trükk volt az egészben, hogy ha az MNB-tól forintot vettek, akkor azt az anyacégtől ingyen és bérmentve külföldről átutalt devizával fedezték, és ahogyan a forint árfolyama romlott, úgy nőtt a nyereségük, mert egyre több forintot kaptak az Euróért. Ennek ellenére az ügyfeleiktől egyre több pénzt követeltek, mert nem volt elég az egyszeres haszon. Szerintem meg kell őket nyúzni.
Először is, a meleg méltóság menete vitatott és vitatható ügy. Induljunk ki abból, hogy minél kevésbé magabiztos és gazdag egy modern társadalom, annál inkább. A melegség luxuscikk. Azok a közösségek engedhetik meg maguknak, amelyek nem a létért, a napi túlélésért és saját szimbolikus alapvetésükért…..
Én, Claudius 2014.06.30 01:02:53
@high up!: Te ostoba fajankó!!
Ha nem tetszik itt neked, ki takarodhatsz az országból, az intelligens, alattomos, más népeken élősködő nyugati ál demokratikus rendszerbe, amelyet értékesebbnek tartasz, mint
amit a magyarság hozott létre ezer év alatt.
Te is buzi vagy, vagy csak egy egyszerű kis sznob. Mindkettő természetellenes viselkedési forma. Primitív vagy, bár k...va okosnak tartod magad!! Az ilyenek nem kellenek nekünk!!
Már többször írtunk arról, hogy a magyar demokrácia jelentősen átalakult az elmúlt években. A kormány feketelistáján szereplő hazai és nemzetközi civil és államközi jogvédő szervezetek is felhívták arra a figyelmet, hogy a fékek és ellensúlyok rendszerének leépülése, a…..
Én, Claudius 2014.06.19 12:32:21
A cikk egyértelműen pártos, manipulativ, és nem tényszerű, egyszóval nem demokratikus.
1./ Amikor egy párt elhatározza a haladási irányt, az csak úgy tartható be, ha a károgók és vészmadarak
hagját nem veszik figyelembe. Pláne akkor, ha az az irányvonal olyan, amit már sok fejlett országban kipróbáltak.
2./ Itt nálunk egyetlen párt sincs, amelyik a haza előrehaladásának mikéntjéért aggódna, csak az a lényeg, hogy a jelenlegi vezetés takarodjon, akkor is ha gazdasági módszerei beváltak, és más nemzetek is átveszik. A választásnál az állítólagos baloldal egyetlen jelszava az volt: Orbán takarodj!! Miért? Csak!!
3./ Eddig a legbaloldalibb törvényeket az Orbán kormány hozta, tehát akkor ki is képviseli itt az emberek érdekeit?
4./ Korrupció? Aki egyetlen uralkodót, vagy egyetlen európai miniszterelnököt tud nekem mondani, aki az ellenzék képviselőit hozza anyagilag kiváló helyzetbe, annak átadom az egész vagyonomat. Ez már ezer éve így megy, a megbízható emberek csoportja lesz a kivételezett, a jó fiúk jutnak döntéshozó szerephez. A komcsikat már nem is említem, aki átélte tudja, aki meg nem, az fogja be....
5./ Demokrácia? Röhej. Sehol nincs, és nem is lesz
tiszta, utópisták által megálmodott demokrácia. Ha definícióba szeretnénk foglalni, akkor az így hangzana: "A demokrácia az a soha nem létezett utópista társadalmi berendezkedés, amely a nagyhatalmaknak ürügyet ad arra, hogy a védekezni képtelen kis államok belügyeibe belepofázzanak, és fegyverrel kényszerítse arra, hogy ezentúl az ő emberei kormányozzanak, valamint az ő ipari termékeit fogyasszák, és a kóláját igyák."
6./ A demokrácia megvalósulását a fejlett kapitalizmusban a bankrendszerek uzsora civilizációja, és a monopóliumok gazdasági erőfölénye teszi lehetetlenné. Mert erőfölényük azt eredményezi, hogy minden döntéshozó pozícióban
az ő embereik ülnek előbb utúbb.
Azt se nagyon gondoltuk volna még pár hónapja, hogy egyszer Tarlós főpolgi tűnik majd egy vitában kultúrembernek. De most ott tartunk, hogy szombati közleményében szinte sírva könyörög, hogy vegyék már komolyan a hármas metró bajait, ne vonják már el az uniós forrásokat a…..
Én, Claudius 2014.06.15 12:23:04
@Kádár István: egyetértek!!! Miki egy szarházi !!!
Én, Claudius 2014.06.15 12:37:22
@1ghost:
Kedves Ighost!
Ön egy kicsit primitív, önmagát értelmiségnek tartó, de attól távol álló, baloldali agymosott, Gyurcsány szellemi színvonalán vegetáló véglény.
Az értelmiség ismertető jele ugyanis az, hogy tisztában van dolgok lényegével, tudja az ismeretanyagának határait, és csak ahhoz szól hozzá, amihez ért. De ahhoz is csak úgy, hogy meghallgat ellenérveket is, és feltételezi, hogy nem mindenki hülye, aki más véleményen van mint Ő.
Nos az a baj, a baloldaliakkal, meg ezzel a Mikivel is, hogy ezzel nincsenek tisztában. Ezért halmoznak hibát hibára, és úgy tűnik, hogy a baloldali elnevezés a balfasz szinonimája.
Egy olyan országban, ahol a miniszterelnök legnagyobb, állami pénzekkel gátlástalanul finanszírozott - ám e bőkezű finanszírozást ésszerű társadalom-politikai érvekkel, és a sportág sikerességével aligha alátámasztható -  szenvedélyének számít a labdarúgás, legalábbis…..
Levelet kaptam a Viktortól.  Ez még önmagában nem késztetne írásra, hisz kampány van, amikor minden párt szükségét érzi, hogy a levelesládám teleszemetelésének útján próbáljon meggyőzni a maga vélt vagy valós igazáról. Ez egy ilyen műfaj.  Viszont elkövettem azt a…..
Az Emberi Jogok Európai Bírósága áprilisban meghozta ítéletét a magyar kisegyházak ügyében: a törvény sérti a vallásszabadságot, ráadásul a kisebb egyházaknak jóval kevesebb jogot ad, mint a nagyoknak. A magyar kormány pedig nem tudta bizonyítani, hogy nem tudta volna…..
Megvan az iregszemcsei cégtemető ügyében az ítélet. Lehet örülni, mert ebben a kretén országban azért csak felfüggesztett börtön jár, ha csalárd módon cégeket veszel annak biztos tudatában, hogy ezzel a tettel az államot és számos céget is komoly anyagi kár ér. Összesen 23…..
Én, Claudius 2014.05.08 13:19:04
@nick066: Ha nem szóltál volna, bölcs maradtál volna!! Szerinted még arról is Orbán tehet, ha rossz az idő, vagy lopnak a cigányok?? Logikus következtetés szerint akkor Orbán maga az Isten. Akkor meg húzd meg magad, ne beszélj hülyeségeket, különösen olyasmiről, amihez nem értesz. Ezek a cégek főleg egymásnak tartoztak, nem Államnak, a veszteség után meg nem kell adót fizetni, tehát adótartozás sincs. Vesztesek csupán azok a cégek, akiket nem fizettek ki a partnereik.
A legendás Obersovszky - Schmitt Pál interjú ... na jó, ez nem jó szó .... felnyalintás óta nem láttam ilyen minőségi interjút a TV-ben.Kálmán Olgának amúgy nem volt egy jó műsora, sorban érkeztek hozzá a bukott szellemi sasmadarak: Fodor Gábor, aki közös baloldali…..
Én, Claudius 2014.04.09 19:57:12
@Ad Dio: Nos kedves barátom, az, hogy a magyarok nem tettek semmit a náci megszállás és az
utána következő német diktátori hatalom ellen, az nem teljesen igaz . Amennyire lehetett lassították
és szabotálták a német megszállók utasításait. Meghalhatott volna sokkal több zsidó, ha vállvetve
hajtják végre az utasításokat. Nyíltan szembe szegülni pedig badarság, rengeteg állampolgár életébe került volna. Lásd, Lengyelország. Esélyünk annyi lett volna, mint egy pehelysúlyú bokszolónak egy nehézsúlyú ellen
A választás előtti utolsó héten a Mandiner különböző irányultságú, meghatározó magyar véleményformálókhoz fordult; rövid, tömör válaszokat kérve tőlük egy kérdésre: hogyan értékelik a 2010-2014 közötti ciklust? Válaszaikat a napokban közöljük. * Béndek Péter:…..
A választás előtti utolsó héten a Mandiner különböző irányultságú, meghatározó magyar véleményformálókhoz fordult; rövid, tömör válaszokat kérve tőlük egy kérdésre: hogyan értékelik a 2010-2014 közötti ciklust? Válaszaikat a napokban közöljük. * Kardos…..
Édeskedvesaranyosdrága Népem! Véreim! Ti mind, akik újra fogtok választani engemet!  Szóval Édeseim! Aszondom hagyjuk a picsába az alakoskodást, bujkálást és hazudozást reggel, éjjel meg este! Helyette legyünk büszkék rá közösen, hogy egy a tábor, egy a zászló, egy a kassza…..
Én, Claudius 2014.03.27 11:31:07
@elmeherceg: Abból a meggondolásból, te kis faszfej, hogy a magyar nép 2/3 -része felhatalmazta őket, hogy legjobb belátásuk szerint költsék el a megszavazott költségvetést. Nyugodj meg, neked azért még jut hely a diliházban, arra félretesszük a pénzt!
Én, Claudius 2014.03.27 11:36:00
@Evezős: Elolvastalak, véleményem: FASZFEJ.
A kép egy "öregítő" szoftverrel készült. No igen - vetheti fel az olvasó - ha egyáltalán Orbán Magyarországon akar megöregedni. Mert mondjuk az általa tönkretett országból elmenekülhet az annyira rühelt nyugatra, mint azok, akik ekézik a nyugati, modern világot, éljenzik a…..
E hét vasárnapján népszavazást tartanak a budapesti Népszigeten. A referendumot a jelenleg Budapest közigazgatási területéhez tartozó földnyelven az oda tartózkodási címre bejelentett csaknem kettőszáz hajléktalan állampolgár kezdeményezte annak érdekében, hogy e hányattatott…..
A vasárnapi rántott hús emlékének ízével a számban, olvasom, hogy Orbán nem vitázik, mert Simon Gábor. Belátom, a hír nem kicsit tendenciózus címe ellenére, a Fidesz vasárnapi ebéd idejére időzített közleménye a nevetségesség és szánalmasság felső határát egyidejűleg…..
Én, Claudius 2014.03.16 17:28:58
A cikkez író egy szánalmas kis bajkeverő lenne, ha egyáltalán valamilyen ész érvet fel tudna sorakoztatni a mellet, hogy egy ilyen vita kötelező-e, vagy sem? Ha akarom megyek, ha nem nem.
Az ilyen vitákat általában a vesztésre állók szeretnék kiprovokálni, mint utolsó szalmaszálat az elbaltázott kampány, és
azt megelőző tömeges botrány kompenzálására. Van itt még egy dolog, ami evidenssé teszi a kihívás visszautasítását: csak erkölcsileg azonos szinten álló, feddhetetlen szervezet jöhet szóba, mint egyenlő ellenfél. Gyengékkel, erkölcsileg megkérdőjelezhető szervezetekkel, és emberekkel minek? Ha már itt tartunk, meg tudná magyarázni Scheißehauser Attila, hogy a
Simon botrány kirobbanása után egy nappal minek tűnt el Amerikába? Két magyarázat van: 1./ Utasításokat kért a külföldi
sponzoraitól, akik anyagilag támogatják a baloldalt, hogy most azután mi legyen, mert megtalálták a dugi pénzt.
2./ A saját külföldi bankszámláját helyezte biztonságba, hogy nehogy már azt is megtalálják.
Vagy egyszerre intézte mindkettőt. Hiszen a zsoldját ott, Amerikában utalják a számlájára.
Nos a harmadik legfőbb indok, hogy egy ilyen emberrel nem szabad még csak köszönő viszonyba sem lenni, hiszen a mit művel az sima hazárulás, mert csak egyetlen célja van: a hatalomba visszakerülés, amelynek ára az ország visszavezetése az adócsapdába, a megbukott gazdaságpolitika aktiválása, ezzel a
Brüsszeli bürokraták seggének tisztára nyalása.
Egyszóval: szánalmas kis figura vagy Te kis rántott hús zabáló
firkászom, egy csomó hülyeséget hordtál össze, a melynek célja
egy olyan ember lejáratása volt, aki nagyságrendekkel felette áll, a Te megbízóidnak. Látom, pénzért mindenre hajlandó vagy.
Orbán Viktor mai hosszú, unalmas ünnepi prédikációja végén (ezúttal még egy valamirevaló székelyviccre sem futotta) eljutott egy olyan okosságig, miszerint: „tartsuk észbe, rajtunk, magyarokon kívül senki sem akarja, hogy nekünk erős és sikeres országunk legyen.” A…..
Polgárda A mi hazánk? De kié? 2014.03.09 15:41:12
Szomorúan látjuk, hogy az SZDSZ szellemi örökösei ismét ki szeretnék maguknak sajátítani Magyarországot. Némi álnemzetieskedés, félelem, rettegés: Az én hivatásom! Ez itt az én hazám! Az én földem! Az én hazám!  Érdekes, az övé? Meg az övé? Milyen jogon? Kik…..
Én, Claudius 2014.03.15 18:40:03
@_most_: Kedves mély érzésű úriember! Elviekben igazat adok, a durvaság nem helyénvaló még a kommentekben sem.
Csak az a baj, hogy nem látta még a balliber és bibsi kommenteket, amelyek jócskán túltesznek a kritizáltan, és még akasztásra, lincselésre is uszítanak. Azok az igazán szellemi toprongyok. Minden szellemességtől menetesek.
Sokan szeretik és erőltetik ezt a műfajt, de túl kritikusan állnak a Fideszhez, úgyhogy mi sem maradhatunk csöndben. Mint minden jeles, ünnepi alkalommal, most is kényelmes, itthoni felszerelésben, a pokróc alól követem figyelemmel a közvetítést igényes, budai lakásomban egy-két…..
Én, Claudius 2014.03.15 18:15:39
@maxval a gondolkodó birca: Hát....találó nevet választottál magadnak. BIRKA. Egyetértek!
Én, Claudius 2014.03.15 18:21:19
@ccactus: Valóban briliáns volt a történet. Ennél csak az lenne jobb, ha mindezt Mesterházi (németül: Scheißehauser)
mondaná Bajnaival, vagy Gyurcsánnyal kapcsolatban.
Most, hogy élesedik a hazai és nemzetközi helyzet, minek következtében, továbbá a 2014-es országgyűlési választás megnyugtató, sőt, kétharmados eredményű lebonyolításának érdekében hadat üzenünk a reakciós, ellenforradalmi Ukrajnának, ideje, hogy tisztázzunk pár dolgot.…..
Én, Claudius 2014.03.10 23:49:18
Gratulálok! Ez egy szépen megfogalmazott, eszmei mondanivalót nem tartalmazó iskolai fogalmazás. Ebből azért kiderül egy s' más, például az, hogy fogalmad sincs a liberalizmus mibenlétéről. Azon kívül még megismerhetjük egy öntörvényű, kis pökhendi, fejlődésben visszamaradt fiúgyermek zavaros lelkivilágát, aki csak egy dologban konzekvens: mindenki hülye, csak az a helyes és humánus állásfoglalás ami az Ő sajátja. Ez csak annak lehet az eredménye, hogy sem közgazdasági sem pszichológiai ismeretekkel nem rendelkezel, és fogalmad sincs mi zajlik körülötted ebben az országban. Mert ha tudnád, hogy mi miért történik, akkor befognád a szádat, és beállnál a sorba, bármennyire szeretsz is kilógni belőle. A társadalomban zajló folyamatok semmiben nem különböznek attól, ami évszázadok óta zajlik a társadalmat irányító réteg, és az irányítottak között. Az irányítók szeretnék megszerezni az alsó réteg szavazatait, ezért olyan intézkedéseket tesznek, amelyik a nép nagy részének tetszésével találkozik, és amelyet Ti
baloldali liberálisok egyszerűen popolizmusnak neveztek.
És ha a középiskolában megtanultad volna a történelmet, nem csak az ablakon bámultál volna kifelé, akkor tudnád, hogy minden uralkodó már a korai középkorban is csak azoknak adott kiváltságokat, és anyagi javakat, akik megbízható hívei voltak, és ez nem változott az évszázadok alatt semmit. Ezt csinálták a komcsik, az MSZP-SZDSZ koalíció, és ezt csinálják a mostani helytartók is. És ez így lesz amíg világ a világ. Demokráciáról beszélni abszolút felesleges, demokrácia utoljára a görög városállamokban volt, de az őket követő Római Birodalomban már rájöttek, hogy az irányítatlan demokrácia az anarchiához vezet, és ezután jöttek a császárok. Demokrácia az USA-ban sincs, mert ott is ugyanaz zajlik mint mindenhol a világon, a pénztőke tulajdonosai szerzik meg mindenhol a vezető pozíciókat, és úgy osztják utána a lapokat, ahogy akarják. Te abban a "demokráciában" sem éreznéd jól magad, mert ott is vannak
szabályok, amit be kell tartani.
A Tárki legfrissebb mérése szerint ugyan magasan vezet, de személyzeti frontos foszlásnak indult a kormánypárt. Előbb Papcsák esett át 160 valahogy lett millión, aminek eredetéről Simon módra nem kívánta tájékoztatni a közt, majd Rogán ordított teli szájjal, hogy MI FOLYIK ITT…..
Én, Claudius 2014.02.27 22:33:47
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
És én még azt gondoltam, hogy itt a kommenteket értelmes tárgyilagos emberek írják. Tévedtem. Amiket eddig olvastam, azt műveletlen, erőszakos tahó parasztok követték el, ami talán az általuk képviselt
baloldali összefogás szellemi színvonalát is tükrözi. Mind közül ez a "Fahéjas stb....." fedőnevű bunkó trágyazabáló szarházi irománya volt a legocsmányabb, de mondjuk meg őszintén, így legalább azonos színvonalon volt az őt megichlető bloggal. Hát az sem volt semmi, néha úgy belegabalyodott a zavaros körmondataiba, hogy azokból csak valami ocsmányság beszövésével tudott kiszabadulni. Sajnos kezd kialakulni bennem egy végérvényes vélemény: a baloldali (ez a szó a balfasz szinonimája) drukkerek
szellemi színvonala a béka segge alatt van. Az a tény, hogy a vesztes négyesre szavaznak, ezt még jobban alátámasztja.
Míg nyáron még csak a dinnye minimum árát határozta meg a kormány, 2013 év elejétől egy nagyságrenddel komolyabb területen avatkozott be a piaci folyamatokba. A lakosság széles körében támogatott rezsicsökkentés jól jelzi, hogy a Fidesz sikerrel aknázza ki a társadalomban…..
Én, Claudius 2014.02.09 19:11:39
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: A blogot elkövető egyet felejtett el, azt, hogy nálunk a privatizáció a mamut vállalatok, multi cégek javára ment végbe.
Piacgazdaságról szó sem lehetett, hiszen
a szolgáltató multiknak sehol sem volt konkurense, aki olcsóbban kínálhatta volna az energiát. Na ezt a hiányosságot pótolja az állami beavatkozás, ami egyetlen lehetőség a hazai viszonyok között arra, hogy a lakosság ne fulladjon bele a sárga csekkekbe. Aki ezt belátja, és ha van egy pici sütnivalója, akkor erre magától is rájönne. És nem írkálna ilyen cikkeket meg diagrammokat, hanem azon tökölne (mint a kormány) hogy miként lehetne megóvni a lakosságot a kilátástalanságtól. Ahol monopóliumok osztják fel a piacot, ott nincs piacgazdaság!!!