Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tokár.géza

6 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A választásoknak nekifut a Fidesz, a Jobbik, az MSZP, az Együtt-PM és az LMP mellett az egyenruhás, leváló IgaziJobbik és Berki Krisztián Igazságpártja is. A legtöbb párt a „nem akarunk több Fideszt!” jelszóval erőlködik. Nem nagyon figyelnek rájuk, viszont ismételten sztrájkba lépnek a tanárok,…..
Március 5-én, szombaton parlamentet választ Szlovákia. Nagyon vegyes és nagyon színes az összkép − ez pedig egy körkép a felvidéki politikai pártokról és jelenlegi állapotukról, Ficótól a SaS-ig, a Család vagyunktól az Egyszerű Emberekig, no meg a Hídtól az MKP-ig. * Smer Az elvben…..
Szlovákia szombaton választott, méghozzá polgármestereket és önkormányzati képviselőket. Szimbolikus győzelmeket arattak a függetlenek, megtartották pozícióikat a szlovákiai magyar pártok. Az ország nem gyakran szerepel a magyarországi híradásokban de a társadalom közérzete…..
Tíz éve ebben a percben jelent meg A hírlapíró és a halál blog első bejegyzése, ami egy összefoglaló volt az azokban a napokban általam írt hírekből. A blog eredetileg egy webes tárhelynek indult. 2004-et írtak, és tájainkon nem nagyon tudták még, mi az a blog. Első verziónk a mára kimúlt…..
Szlovákia nemet mondott Ficónak. Néhány tanulság következik. Robert Ficót most nem (csak) a magyarok buktatták meg, hanem sokkal inkább az általános szlovákiai politikusi elitellenesség. Két hete, az első körben megbukott a szlovák jobboldal gyenge jelöltje, most meg a baloldal…..
Nemzetpolitikai gyakorlatok kezdőknek és haladóknak: I. Kezdő szint Első feladat: Ön egy túlnyomórészt magyar lakosságú település lakója a Kárpát-medencében. Jön a menetrendszerű influenzajárvány, belázasodik, ezért elmegy a körzeti orvoshoz. Az érintett a gyerekkori…..
Közép-európai szemmel eléggé furcsa olvasmányt nyújt a politológiai szakirodalom, főleg ha a klasszikus elemzések kerülnek elénk. A politológusok a demokratikus rendszereket jobbára a nyugati demokráciák viszonyában elemzik; miközben a posztkommunista államok előtt álló…..
tokár.géza 2014.01.21 13:02:42
@vizipipa:

"Valóban újdonság és meglepő dolog, hogy a hatalom - lehetőségei szerint - igyekszik magához igazítani a jogi - és minden egyéb - környezetet?"

A kis bejegyzés kiindulópontja pont az, hogy a régióban minden bizonnyal mások a játékszabályok és a hatalom igazítja magához a jogi és kapcsolódó környezetet. Miközben Nyugat-Európában ez pont fordítva van, a jogi környezet igazítja magához a hatalmat és annak megnyilvánulásait. Ebben a környezetben egy valós politikai fékek nélküli párt (jelen esetben a Smerről beszélek, de kézenfekvő ugye a címben feltett kérdés) csak és kizárólag a saját nagylelkűsége által van korlátozva.

A Gorilla-ügy kivizsgálása jelen állás szerint valóban teljesen befulladt, miközben az elégedetlenkedők az új szélsőjobbot erősítik,