Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Norbáj

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minap meglehetős vihart kavart Norbáj bécsi posztja (aki nem tette volna, ide kattintva tudja elolvasni), kapott hideget-meleget is néhány kommentelőktől, ezért úgy döntött, posztban válaszol, amiben összefoglalja a felmerülő kérdésekre adandó válaszokat. Jöjjön tehát a…..
Norbáj 2014.01.23 20:15:14
@talján sógor:
Pill, lemaradtam az egyedfejlődésben, hogy jön ide Max? Az ő véleménye, rövid, tömör, okés, evvel nincs is gond. ;-)
Vagy lehet megint kiakadtam valamin, amiről nem is tudtam?! Mostmár megbüntetem magam, hol a korbácsom?!
Norbáj 2014.01.24 09:06:38
@Rotoxis:
Nézd a nyelvtudásom a legutolsó szintfelmérő szerint, mert gondoltam rádobok egy kicsit, hamár van pénz C1/1-2 közötti, viszont a hölgy is mondta, hogy igazából a szókincsemet kéne fejleszteni.
A nyelv 3részből áll, és mindenkinek vannak gyengéi, nekem a hallás utáni dolgok, ezért is álltam rá a fejlesztésére. Szerintem kicsit nehéz az, hogy fordítva mondják a németek a számokat, meg az utcaneveket sem egy leányálom hallás után leírni, na mindegy.
Az étterem egy golf, sport, hotelkomplexumnak a része, szóval rengeteg törzsvendég van, aki odajön akár a bárhoz, akár helyel kínál, mert dumálós kedvükben vannak, főleg, ha kedves vagy velük.

Az otthoni nyelvtanfolyamot sem lehetett elvégezni 2hónap alatt, mégis 1-re levittem, nem lehetetlen. Csak az embernek vasakaratának kell lennie, mert az akarat képes legyőzni az észt, és segíthet feszegetni a határaidat. Nem nagy rejtély amit írok, ennyiről van szó.
A telefontémának tegyünk a végére pontot, ha szeretnéd, akkor jövő héte bescannelem neked a szerződést, hogy nem fizettem érte semmit akkor, sőt a munkaszerződésem is megmutatom, hogy későbbi dátumos. Ok?
Csak egy vicces adat, az első három hónapban 8kg-ot vesztettem, de persze jól éltem, csak inkább diétáztam...
Na mindegy, annyi, hogy mindent leírtam, mit miért teszek, mert nincsen takargatnivalóm, és nem szeretem, ha elég komolyan személyeskednek velem szemben, nem pedig az egóról szól, mert akkor azt is leszarnám, hogy másoknak segítsek, de lehet én érzem ezt is rosszul...
Sehol sem írtam, hogy több ezer eurot keresek, nem minimálbért, ennyi, csak feleslegesnek tartom ezt ennél inkább firtatni.
Norbáj 2014.01.24 20:17:30
@Rotoxis:
Ahogy gondolod, a szintfelmérőmön ott van a c1/1, vizsgáról szó sem volt.
Ezek után szerintem felesleges magyaráznom, tudom min mentem keresztül, hogy itt lehessek, amit, ha kéne alá is tudnék támasztani, még inkább, de ennél jobban értelmetlen lenne, hisz mindíg valamibe bele lehetne kötni.
A célom az volt, hogy a saját példámat bemutatva erőt, illetve reményt tudjak adni másoknak, akik külföldi kimenetelben gondolkodnak.
Jó érzés az, ha ilyen jellegű kommenteket olvasok, igaz kritika is akad, ami nem gond, én ennyit tudtam megtenni az ügy érdekében, többett viszont felesleges, úgysem jutnánk dűlőre.
Az utolsó kommentemben lezárnék egy fejtörőt, amit nem egyszer már leírtam:
Negatív/pozitív kritika az jó
Személyeskedő kritika-troll
Auf Wiedersehen!
Mindig jó ausztriai történetet kapni, hiszen ahhoz képest, hogy milyen közel van és milyen sok magyar dolgozik ott (akár csak ingázóként is), viszonylag kevés az osztrák poszt. Norbáj mai története ráadásul azt is megmutatja, hogy érdemes az utolsó (az ő esetében talán az…..
Norbáj 2014.01.21 19:07:18
@Shanarey(SCO):
Akkor a linkek:t-mobile.at/aktuelles/alle-smartphones-um-0-euro/index.php
www.a1.net/handys-telefonie/smartphone-neuheiten-bestseller
Bocs, kicsit sok volt a troll, aztán úgy éreztem ez is abba az irányba tendál. Nem fogom itt magamat védeni, megírtam egy hosszabb levelet, abban minden részlet benne van.
Norbáj 2014.01.21 19:13:05
@Babette_:
Hát igen, nem egyszerű dolog, amikor az ember a semmiből meglépi ezeket, de látom hasonlóan toltad te is, mindent az autóba, visszapillantók leszakítva :-D, és EL!
Kíváncsi lennék a történetedre, nem tudom, hogy fennt van-e itt, mert nem emlékszem mindegyikre, de érdekelne.
Norbáj 2014.01.22 08:03:13
@cougarcat:
Köszönöm, a dícsérő szavaidat!