Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Árki Noémi

51 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A közösségi médiás jelenlét ma már alapvető elvárás az újságíróktól. Sokan két, vagy akár még több felhasználói profillal szerepelnek az egyes felületeken. Ez itt az ön – meg persze a hírügynökség 2 reklámjának a helye. Egy friss kutatás azonban kimutatta, hogy ez a fajta önpromó zavarokat okozhat a…..
Itt van az év azon része, amikor az emberek elhatározzák: idén minden másképp lesz. Fogadalmak a cigi lerakásáról, meg hogy 2016-ban rendszeresen fogunk edzeni és nem hagyjuk, hogy a mosogatóban hegyekben álljon a szennyes. Az újságírók talán egy cikkek terén termékenyebb évet tűznek ki célként. Itt…..
Újra itt a karácsony, és újra megindult a verseny a különböző vállalatok és áruházláncok között a legmeghatóbb, legbájosabb vagy legviccesebb karácsonyi reklám címéért. Idén nagy sláger volt a magányos nagypapa, pozitív viszont, hogy a szokásos klisés lefutással…..
A nonverbális kommunikáció jelentőségét már senkinek nem kell magyarázni, a szakmában mindenki tisztában van azzal a bizonyos 70 és 30 százalékkal: utóbbi jelenti csak a verbális kommunikációval átadott üzenetek arányát. Pont emiatt az online kommunikáció egyik nagy…..
A népszerű képmegosztó szolgáltatás kezdi kinőni magát a cicás és kajafotók birodalmából. Új trend hódít: egyre többen élnek a 2200 karakteres szövegdoboz használatával és indítanak naplószerű miniblogot Instagram-oldalukon. Úgy tűnik, hogy ez a funkció a Tumblrnél is…..
Korszakalkotó, áttörő, világmegváltó felfedezés! Megtalálták a rák ellenszerét! Minden hétre jut egy ilyen, legalábbis a médiában. Aztán többnyire az a varázslatos ellenszer rejtélyesen el is veszik a süllyesztőben, mondjuk mert azt valójában még csak állatokon tesztelték…..
A 8 és 18 év közötti korosztállyal készítettek felmérést Amerikában a médiahasználati szokásaikról. Így néz ki a Z-generáció Amerikában: napi 6-9 órát töltenek szórakoztató médiával, a hagyományos formák még mindig vezetnek, a tévét és a zenehallgatást egyelőre nem…..
Az emberi agyak közötti közvetlen kommunikáció régóta foglalkoztatja a tudományt. Sci-fik épülnek a kérdésre és próbálkoztak is már olyan gépezet létrehozásával, ami lehetővé tenné ezt. Minden kísérlet eddig valamiképpen a beszédből kiindulva közelített a problémához,…..
Gyakran merül fel a kérdés, hogy pontosan mit is tanítanak egy újságíróképzésen vagy akár egy kommunikációszakon. Vagy hogy mit kellene tanítani, és mi az a tudás, mik azok a képességek, melyekkel a képzésről, egyetemről kilépő újdonsült újságírónak feltétlenül…..
Nemcsak a Facebook ismerte fel, hogy a hírolvasás új eszközei – mint az okostelefonok és a tabletek – új típusú hírmegjelenítést is igényelnek. Különös tekintettel annak gyorsaságára. A Google AMP (Accelerated Mobile Pages), amely magyarul felgyorsított mobilos böngészést…..
A közösségi média a kutatók paradicsomának tűnhet. Népszerűségével és óriási felhasználói bázisával olyan mennyiségű adatot szolgáltat a társadalomtudósoknak, melynek összegyűjtése nélküle elképzelhetetlen lenne és korábban elképzelhetetlen is volt. Legyen szó…..
Ahogy a menekültkérdés egyre súlyosbodik, úgy találnak az újságírók is újabbnál újabb csatornákat a tudósításaiknak. Számos riporter külön profilt hozott létre különböző közösségi médiás oldalakon, ahol a posztokon keresztül követhetők a legfrissebb események. Egy…..
A közös nyelv hiánya a rendőrök első kérdéseitől az adatfelvételen át a további tájékoztatásokig probléma. A menekülteket nem informálják, ez pedig csak fokozza a feszültséget az egyébként sem nyugodt szituációban. Egy amerikai kommunikációs vállalat, a Tobii Dynavox…..
Azon túl, hogy tönkretette a kapcsolatainkat, az összes időnket erre pazaroljuk, ezért valójában nincs is igazi életünk, kicsit összetettebb változásokat hozott a Facebook. Nemcsak egyéni életeinkben és a társadalomban, hanem a gazdaságban, a politikában, sőt, még a modern…..
Az Engaging News Projekt kísérleti eredményei szerint az internetes hírportálok ma már semmire sem mennek a hagyományos, nyomtatott újságokból megszokott felépítéssel. Képek kellenek,…..
Ma 97 éve halt meg Vay Sándor, az első magyar női újságíró, aki férfiként élte az életét. A Vay Sarolta néven született grófnő különös élete regényt is ihletett, sőt, különféle – köztük külföldi – oldalak próbálják felfedni történetét. A rejtélyes…..
Mivel lehet viccelődni? Ha bántó, az már rossz? Meddig terjed a humorista szabadsága? Egyáltalán mi a határ? A jog? A közerkölcs? Esetleg a lelkiismeret? Ezeket a kérdéseket járta körbe Kovács András Péter humorista, a KommON BME Kommunikációs Szakkollégium IV. Szakmai Estjének…..
Az internet már elég régóta elérhető Magyarországon is, a Facebook pedig teljesen átformálta az egyetemi programszervezést, mégis: nem volt egyetlen felület ahol összegyűjtve, rendszerezve, válogatva lehetett elérni az egyetemistáknak szóló szakmai programokat és bulikat. Ezen…..
Talán már nem kell sokat várni, és a legnagyobb lapokat úgy fogjuk olvasni, hogy közben egyszer sem találkozunk a weboldalukkal. A Facebook ugyanis több jelentős médiummal is tárgyalásba kezdett az elmúlt hónapokban. A tervek szerint a szerződő lapok hírei közvetlenül a Facebookon…..
Humbákfalva részeges papja, a fröccs védőszentje, Tibi atya tegnap a BME kampuszra látogatott. Vagy legalábbis a Humbák Művek marketingese, Tóth Bence, aki a BME KommON Kommunikációs Szakkollégium által szervezett I. Karrier Estnek volt a vendége. Hogyan lesz egy fiktív karakterből…..
A magyar média és televíziós újságírás legendás alakja az RTL II-n indított műsort Magyarul Balóval címen. Érdekes párosítás tekintve, hogy Baló korábban perben is állt a csatornával. Baló György az MTV kulturális igazgatója volt, többször pályázott elnöki pozícióra…..
Szomorúan indult 2015: két, egymástól távoli helyen majdnem egyszerre zajlott két brutális terrorcselekmény. Franciaországban két dzsihádista fegyveres intézett terrortámadást a Charlie Hebdo szatirikus lap szerkesztősége ellen január második hetében, míg Nigériában a Boko…..
Mindenki kapta már magát hadonászáson miközben a telefonba beszélt, de ha hadonászáson nem is, mosolygáson vagy fejrázáson biztosan. Senki nem lát minket, mégis automatikusan bekapcsol minden beszédet kísérő mozzanatunk. A kulcs a prozódia. Verselő kezek Az olasz SISSA…..
„Miért nem ütöd meg a lányt?” „Mert férfi vagyok!” − hangzik el a nők bántalmazása ellen készített olasz kampányvideóban, amely a napokban lepte el az internetet. A videó készítői a magyar rendőrségnél ügyesebben nyúltak a témához, mégis mintha valami…..
A nyomtatott könyvek világában az eladások száma volt az egyetlen mutató, amivel mérni lehetett egy könyv népszerűségét.  Az e-könyv viszont megmondja, melyik az a könyv, amin végigrágtuk magunkat, és melyiket tettük le a huszadik oldal után. Innentől jogosan merül fel a…..