Regisztráció Blogot indítok
Adatok
iszákos

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan hat éve már, hogy a Borbarát 2005 őszi számát olvasgatva jó néhány kékfrankost felvettem a meg kell kóstolni listámra. Első helyen persze Ráspi 2003-as Selectionjét, amiről Losonci Bálint azt írta, hogy: „mérföldkő a hazai vörösborok világában, eléri az öt…..
A Bortársaság majdnem teljes cabernet franc választékát felbontották tegnap a Lánchíd utcai boltban. Ott voltam, szorgalmasan nem jegyzeteltem, viszont amíg friss az emlék villámtudósítok felületesen. Zárójelben a most érvényes klub vagy akciós árat adom meg tájékozódásul. A…..
A zweigeltek után néhány nappal kékfrankosokat kóstoltunk: osztrák-magyar örökrangadót játszottunk ezzel a fajtával is. A mérkőzés a Drop Shop borbár pályáján zajlott, ahol a most zajló októberi párbaj résztvevőit teszteltük, megerősítve a magyar csapatot néhány rutinos,…..
Heimann Zoltán a magyar borászat egyik legkarakteresebb és karakánabb figurája (ha nekem kellene húzóarcokat keresni külföldi bormarketinghez, Szepsy és Malatinszky mellett biztos befutó volna). A Heimann Családi Birtok az utóbbi két-három évben a legmegbízhatóbb dél-pannon…..
A Szekszárdi Borászok Céhe 2006-ban alakult, ha lehet hinni a pletykáknak, pont az Őszödi Beszéd nyilvánosságra kerülésének napján. Nem meglepő módon szekszárdi borászok alkotják a tagságot, nekik köszönhetjük például a Petőfi Irodalmi Múzeum nevezetes…..
Folytatódik a számadás a szilveszteri és újévi dőzsölésről. A pinot-k után teljes volt a vakság, a második körben semmilyen támpontot nem kaptunk. Némi világosság így is gyúlt: az első és a harmadik palackról ordított, hogy Ráspi. A fajtát/fajtákat azonban aligha tudtuk…..
Let’s csap into the lecsó. A botladozó történelmi fejlődés úgy hozta, hogy évente egyszer külföldön nyaralok, ott, ahol a kis Orcia az Ombronéba fut. Napsütötte, dombos vidék, ahol főként sangiovese terem, és nekem földi paradicsom. Visszatérő vendégként közelebbről…..
Bizony borkóstolásnál is előfordul, hogy egészen másként alakulnak a dolgok, mint ahogy azt várjuk. Ennek a posztnak az ötlete még tavaly ősszel fogant meg a fejemben, mikor a Várban a Borfesztiválon kora délután poharamban forgattam a 2006-os Villa Tolnay Bandériumot, és nagyon meg…..
2007-hez képest nagyot léptünk előre Brüsszelben: éppen kétszer annyi magyar bor kapott érmet, mint tavaly. Bock József duplázott, sőt triplázott és a BB is megismételte a tavalyi sikert, igaz, most chardonnay-val. A Vylyan pedig aranyat talált a nem is túl drága Montenuovóval.…..