Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pocok77

1 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pocok77 2016.10.20 07:41:01
Én az államigazgatásban dolgozom. napi 9-10 órát melózunk, ha valaki tudja, akkor lecsúsztatja. Ebédelni is alig van időnk kimenni. Jó, nyilván vannak olyan helyek, meg minden kollektívában van olyan 1-2 ember, aki ennél lazábbra fogja. A többiek meg megszakadnak körülötte. A kollégáim java része piacképes diplomával rendelkezik (pl. közgazdász, pénzügyes). Több száz milliókról döntenek nap mint nap, bruttó 250 ezer forintért, úgy, hogy minden lépést alaposan meg kell gondolni, hogy jogszerű-e, indokolt-e. Auditról auditra élünk, és folyamatosan úgy kell dolgozni, hogy minden lépés, minden döntés, minden leírt szó jogilag védhető legyen. Ez óriási felelősség. Januárban jogutóddal megszűnünk. Elvileg. Mert hogy még semmi hír, hogy ki lesz a jogutód, hány embert vesznek át, milyen feltételekkel, milyen fizetéssel. A kollégák csak néznek, hogy vajon lesz-e munka januártól, tudják-e az albérletüket/hitelüket fizetni, lesz-e miből kifizetni a rezsit, enni adni a családjuknak. Jah, és akkor mondjuk ki, hogy azok az emberek, akiket a mostani januári átalakítások miatt építenek le, nem fognak sem végkielégítést kapni, és nem lesz semmilyen jogorvoslati joguk. Mert hogy a parlament megszavazott egy törvényjavaslatot, amely arról szól, hogy ezeket a leépítéseket kiveszik a Kttv. és a Mtv. megfelelő paragrafusai alól. Szép, nem?
Kb. 1,5 hónap van hátra, ha azt vesszük, hogy dec. 19-től azért sokan lennének szabin. De még azt sem tudjuk, hogy elengednek-e karácsony körül, két ünnep között szabira, vagy dolgozni kell, így tervezni sem tudunk, nem tudjuk megmondani a családnak, hogy kb. mire számítsanak. Az én részlegemen semmi baj a kollégák 90%-ának a képességeivel, hozzáállásával. Teljesítményorientált, magasan képzett, digitálisan képzett emberekről van szó. Akik egyszer valamiért az államigazgatás mellett döntöttek. Talán azért, mert rossz tapasztalatuk volt a versenyszférával. Engem pl. nem egyszer akartak etikátlan, korrupt ügyekbe belerángatni a versenyszférában az előző munkahelyemen, emellett gyereket akartunk vállalni, és mindenki paráztatott, hogy versenyszférában nem várnak a kismamára 2 évet. Ezért döntöttem az államigazgatás mellett. Aki ügyfél hozzám, vagy a kollégáimhoz jött, az rosszat nem kapott. Mindig kedvesek, segítőkészek, együttműködők, rugalmasak voltunk. Lehet, hogy nem mindig alakult minden aszerint, ahogy az ügyfél akarta, de az azért volt, mert a jogszabályi környezet a legrugalmasabb értelmezés mellett sem tette azt lehetővé. A gyorsaság kérdésköre: minden ügyfél azt hiszi, hogy egyedül az ő ügye forog az ügyintéző előtt. Hát nem... másik tucat, vagy száz ügy is forog (az ügy bonyolultságától függ sokszor a szám, a bonyolult ügyből kevesebb van). Így nem tudjuk mindig az adott ügyfél ügyét előre venni, mert akkor mit mondok a másik előtt várakozó 10-50-500 ügyfélnek?
Én nem hiszem, hogy ezt érdemelnénk, ami most megy a társadalomban, és a politikában. És még mindig reménykedek benne, hogy történik valami csoda... valami racionális és emberi ebben az országban.
Csacskaságok Később 2016.08.28 12:03:40
  Megjött! Hallom, amint a kulcs fordul a rácsajtó zárjában. A kutya körmei kopognak a linóleumon... A blog aktiválása elvette az időt... be kell fejeznem, vagy rájön!..
Kedves Munkahelyi Terror Blog!    Nagyon szeretem olvasni ezt a blogot már évek óta, jó együtt elmélkedni egymás problémáin, hasznos, mert sokat lehet tanulni más történeteiből és a hozzászólásokból is. Jómagam írtam is már ide, és kommenteltem is sokat. Most megint…..
Pocok77 2014.01.19 13:53:46
@Kolb Ace 2: én azért vigyáznék az ilyen önbeteljesítő viselkedési formákkal. Pláne közigazgatásban, ahol pl. fegyelmi elé is állíthatják, ha nem megfelelően viselkedik, vagy olyan hibát vét/mulaszt, ami egy kicsit is problémát okozott.
Pocok77 2014.01.19 13:54:19
@gályarab: Oké, és neked mi a végzettséged?
Pocok77 2014.01.19 14:24:13
@gályarab: te amúgy nem szoktál ilyesmit csinálni munkaidőben? :)