Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nloser

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Állandó olvasóink biztosan tudják már hogy blogunk az MTI Fotóarchívumával kötött együttműködése révén mutat be képeket ebből az egyedülálló magyar gyűjteményből. Budapest, 1958. január 21. A Fővárosi Szekérfuvarozási Vállalat (FŐSZEFU) lovaskocsija halad a Tanács kőrúton. MTI Fotó: Seidner…..
nloser 2018.08.10 00:48:59
@Tehetetlen Dodó:
"És a vén szaros még csak nem is értette, hogy elismerő csodálat helyett miért küldöm el a tolvaj proli anyjába."
Így is kell, csak keményen! Az ilyen tökös, és fölöttébb hozzáértő hozzáállás tükröződik vissza a sikeres gazdasági rendszerváltásban is. Még jó, hogy a privatizációnál tiszta lappal indultunk, és nem lopott senki. Mert csak a proli lop, a fehérgallérosok nem. Ezért aztán boldogok vagyunk ebben a szép új világban, amelyben nincs fusi. Sajnos hazai ipari termék se nagyon, de fel a fejjel, robogunk, mint a gőzmozdony. Az alvállalkozó alvállalkozójának az alvállalkozója elvégzi a munkát, és ha igazán nagy szerencséje van, akkor megkapja érte a fizetséget. Így csak kétszer annyiba kerül egy km autópálya, mint a nálunk szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban. Igaz, hogy amit a prolik loptak, az itthon maradt, hazai értéket teremtett, ami most véletlenül eltűnne, annak meg bottal üthetnénk a nyomát. De sebaj,az a lényeg, hogy megragadtuk a lényeget: legyőztük a prolikat, és azóta a gazdaság olyan, akár a patyolat..
Ja, és például az orvosoknál is megszűnt a fusi. Nincs már olyan, hogy fizetsz a magánrendelőben, aztán a doki előrevesz a kórházban és az intézmény műszereivel operál és diagnosztizál tb-re. Amiért természetesen újra fizetsz az orvosnak. Á, megszűnt ez a rossz, régi világ. Ezt onnan is tudni, hogy sok szerencsétlennek fogalma sincs arról, mi a különbség a fusi és a konkrét lopás között...
nloser 2018.08.10 01:14:24
@Tehetetlen Dodó:
És még valami. Bizonyosan nem mozogsz proli körökben, ami a nyilvánvaló előítéletedből kikövetkeztethető. Én azonban igen. Kapaszkodj meg, de jó erősen: egyre-másra hallom az ismerőseimtől, hogy fusiznak a gyárakban. Kb. ugyanazért, mint régen. Sem annyi munkájuk, sem pénzük nincs, hogy otthonra felszerelkezzenek komplett műhellyel. És ugyanazért engedi a tulaj ma, mint régen a főnök: kell a normális szakmunkás. A szocializmusban azért, mert rengeteg vállalat közül választhatott a melós, és így tudták megtartani. Ma ugyan sok lehetőség nincs, így aztán az életképesebbje kiment külföldre, ahol még emberi bérek vannak, vagy vállalkozik, ha teheti. Ám ennek az az árnyoldala, hogy alig találni prolit... akarom mondani szakmunkást. Már csak az hiányzik ennek a nyomorult, külföldi befektetőktől függő gazdaságnak, amely tán húsz év múlva sem lesz képes legyártani egy piacképes magyar biciklit, hogy betiltsák a fusit mint komcsi hagyományt...
Nem mindegyik NATO-ország lelkesedett az amerikai indítványért. Oroszországra küldte rá a NATO-t Pompeo. Ezzel a címmel ad hírt a moszkvai Cárgrád tévé internetes változata az Amerikai Egyesült Államok külügyminiszterének április 27-ei, pénteki, brüsszeli szerepléséről. Mike Pompeo kinevezését…..
nloser 2018.04.30 00:12:53
@Világít a torony:
"Szovjetunió nem más, mint egy véres erőszakkal összerakott kommunista állam, melyet aztán gyilkos terrorral tartottak egyben"
Az USA nem más, mint egy, az újkorban egyedülállóan véres erőszakkal összerakott vadkapitalista, nacionalista és rasszista állam (t.i. területükön gyakorlatilag az egész őslakosságot kiirtották) melyet aztán gyilkos terrorral juttattak el a világuralmi imperializmusig. Létezése óta rabszolgatartásból és háborúkból él és gazdagszik. Pont olyan, amilyen a "kultúrája". Nézzél még sok amerikai filmet, amelyben ők mentik meg a világot...
Balfasz Magyarok Fillérbaszás 2014.10.10 09:09:41
Nincs a kedves olvasónak valami ismerőse, aki megcsinálná helyettem ezt a blogbejegyzést a szaré’hugyé’? Mai témánk, hogy miért nem áldozunk a minőségre, avagy a balfasz magyarok fillérbaszása. A múltkor azon gondolkoztam, hogy összeállok pár haverral, és indítunk egy…..
Tegyük fel, egy gyerektáborban pedagógusként vagy gyerekvigyázóként dolgozol. Egyik nap sírva odajön hozzád három gyerek, mert nem tudják eldönteni, kié legyen a náluk lévő furulya. Alda, Borka és Cili a következő indokokkal hozakodnak elő: Alda: Nekem jár a furulya, mert én…..
nloser 2014.12.14 03:21:07
@midnight coder:
"Cilinek semmi jogalapja nincs semmihez. Önmagában az, hogy valaki csóró és buta vagy lusta (azaz nincs semmije, nem is tud furulyázni és furulyát csinálni sem tud, vagy csak lusta rá) nem jogosít fel semmire."
Bravó! Társadalmi szinten, ahol mindenki hasznos lehet valamiben, pont ezzel a rövidlátó, primitív felfogással lehet eljutni oda, ahol ma tartunk...
nloser 2014.12.14 03:29:49
@FMR:
Örülök, hogy olvashattam a gondolatmenetedet! Teljesen egyetértek.
„Menekülj, tanulj nyelveket, költözz külföldre minél hamarabb!”  - ha annyi forintom lenne, ahányszor ezt hallottam már, akkor valószínűleg multimilliomos lennék, és nem lenne kérdés, hogy tudok-e maradni. A helyzet az, hogy jelenleg a közeli baráti körömből is…..
nloser 2014.01.19 02:56:59
@1001nappal:
Nagyon is értem, mit próbálsz magyarázni: gazdasági alapon kéne önszerveződni, ettől majd eltűnik az egymás iránt érzett bizalmatlanságunk, és következésképpen a politika is jó irányba fordul. Ha még lenne is némi tőke a kisembereknél, az elit akkor se nézné karba tett kézzel, hogy éppen össze akarunk fogni. Ezért említettem Ángyánt, nem cikizésből. A mostani elitnek, azzal együtt, hogy fillérekért privatizált, fejte és eladósította az államot, végül eladósította az embereket is húsz évre volt szüksége, hogy teljhatalmat gyakoroljon. Nekünk mennyi kéne puszta kukaccal, politikai, gazdasági támogatás nélkül, hogy megforduljon a folyamat?
Nem, barátom, így lehetetlen. Csak a politikán keresztül, választói jogainkkal élve, kijózanító pofonokkal lehet elérni, hogy az elit sarokba szoruljon. Ki kell lengetni az ingát erre-arra, ha másképp nem megy. Ehhez pedig egymás iránti szeretet, tisztelet kell. Annak elfogadása, hogy egymásra vagyunk utalva, és értelmesebb dolog küzdeni, mint menekülni. Szerencsére a külföldi magyarok is szavazhatnak, tehát meg tudják üzenni a véleményüket.
nloser 2014.01.19 03:06:05
@1001nappal:
A politikai szerepvállalást illetően kicsit elbeszéltünk egymás mellett, nem ugyanarra gondoltunk. De azért jót beszélgettünk :)
Jó éjt!
nloser 2014.01.19 12:40:27
@01234567:
Köszi, ez jólesett! :)