Regisztráció Blogot indítok
Adatok
suzye

2 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan 3 éve lakunk itt, vidéken a Nagyváros tövében. Mikor ide költöztünk, minden eszünkben volt, csak a gazdálkodás nem. Az első tavasz és nyár feladata a hatalmas gaz eltüntetése volt. Egy ismerősünk le is kaszálta, no nem ingyen. Később már magunk is megoldottuk a fű…..
suzye 2014.05.13 23:37:58
@babbaba:

1, Nincs idealizálva. Én gyerekként ebben nőttem fel (és több generáción keresztül a felmenőim is), most Bp-en élek, de alig várom, hogy visszamehessek. És vissza is fogok.
2, Ha egy kicsit jobban tájékozódnál a világ dolgaiban, akkor tudnád, mert már a napnál is világosabb, hogy a mai gazdasági rendszer úgy alles zusammen fenntarthatatlan és előbb utóbb valami nagy gebasz lesz, mert lesz és úgy fog az egész ránk borulni, hogy fel sem lesz időd eszmélni. Akkor majd bezzeg jó lesz ha a vidéken lesz egy "újparaszti" réteg, aki ételt adhat majd a városinak.
3; A vidékre való kiköltözés egy egészen más életmódot kíván, nagyon téved az, aki úgy megy ki, hogy vidéken egy kvázi (nagy)városi életet akar élni.
4; Egészen más életmód abból a szempontból is, hogy az emberi élet legfontosabb értékeit adhatja vissza, az egészséget és a természetközeli, nyugodt életet. Nincs az a szórakozási lehetőség, és oktatási intézmény, ami felér ezzel.
5; Én speciel 14 éve élek Pesten, de eszem ágában sincs Pesten, nagyvároson majd gyereket nevelni.
6; Vidéken van munka!!!! Dögivel! Csak nem hagyományos értelemben vett munkahelyben kell gondolkodni, mert az nincs és nem is lesz, lassan városon sem. Ezt el kell felejteni és újra kell gondolni a munka fogalmát is.

Összegezve, minden amit felsoroltál, (amivel már egyúttal minősítetted is az egész kommentedet).... csak kifogások, kifogások és kifogások garmada.

Nagyon sok ember számára a legkönnyebb megoldás a kifogások gyártása ahelyett, hogy tenné a dolgát és már csak azért is felépítené az életét vidéken. Akár egy tanyán is.
Egy ideje, néhány, általam kedvelt és a netről megismert "gondolkodó" emberrel, azon diskurálunk, hogy hogyan lehet összeegyeztetni a virtuális életünket az IRL életünkkel, személyiségünkkel. Hol vannak -ha vannak- a határok, hol lehetnek átfedések, hogyan fér meg a kettő…..
Az ember az élete dereka felé járva, közeledve, sokat elmélázik mindenfélén. Mi végre vagyunk, honnan jöttünk és hová tartunk, és mi dolgunk itt? Biztos, hogy csupán azok vagyunk, amit az öt földi érzékszerveinkkel képesek vagyunk befogadni? Hiszem és akarom hinni, hogy…..