Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Xebu

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tizenkét kőmives összetanakodék, Magos Déva várát hogy fölépittenék. Hogy fölépittenék fél véka ezüstér, Fél véka ezüstér, fél véka aranyér. Magos Déva várhoz hozzá is kezdettek. Amit raktak délig, leomlott estére, Amit estig raktak, leomlott reggelre   2017.01.21-én, azaz három éve jelent meg a…..
  De ki törődik az EMBEREKKEL? Úgy tűnik, egyelőre senki. A sok bába (hivatal, illetékes, felelős településvezető) között egyelőre a portól prüszkölő, kialvatlan gyermekeken kívül a felnőttek is elvesznek. Most legalábbis úgy tűnik, a kavicsbánya biznisz győzedelmeskedhet a keményen dolgozó…..
Xebu 2019.05.13 22:25:39
Flinkenstein halott. Nincs új ötlet a kormánykommunikációban, pedig közeledik a vész. Hogy mi a baj? Egyszerűen szólva: majdnem feel annyi pénz lesz csak a stadion és kisvasútépítésekre, mint eddig volt. Ez tűrhetetlen! Az embereknek is kevesebb lesz a pénze, mert megkezdődik a munkáltatóknál a…..
A Sonoff okoskütyük azért (is) népszerűek, mert aránylag egyszerű megoldással lehet egy soros átalakítóval kicserélni rajtuk a működtető programot. Néhányan úgy gondolták lehet még ennél is egyszerűbb, kidolgoztak egy programot, ami a gyári firmware-frissítő szervert utánozva egyből a Tasmota…..
  Egészen megdöbbentő történetet osztott meg szerkesztőségünkkel egy olvasónk. Fideszes nénikből álló különítmény csöngetett be egy 65 éves vak művészhez a soros-konzultációt promózva neki, majd miután a művész tudatta velük, hogy nem vevő erre, akkor egyszerűen megtépték. A sztori hitelességéről…..
Első körben szükség lesz egy vezérlőre. Praktikus okból, mivel a vezérlő még elbírja, kapott pár szenzort is, olyanokat, amit a többi eszközömmel is tervezek használni. Az első projekt kódneve: CERBERUS. Hosszas tervezgetés és próbálkozás után, az alábbi alkatrészekből összeállítottam…..
Xebu 2017.08.04 09:14:28
@eNeS: Köszi.
Voltak, vannak híres orrok a világtörténelemben. A legnevezetesebb talán Kleopátra királynőé, akié, ha lehet hinni az ókori mondásnak, „ha rövidebb lett volna, más lett volna a világ folyása”, és Cyrano de Bergerac-é, aki „magát kigúnyolta, ha kellett”, de nem tűrte,…..
Xebu 2017.05.04 22:45:14
Meghalt Fidel Castro, és sokan úgy emlékeznek rá, mintha az emberiség egy nagy jótevője távozott volna közülünk. Mi azonban nem azon kesergünk, hogy a vén karibi diktátor nincs többé, hanem, hogy öröksége itthon is alaposan beásta magát a gondolkodásunkba. Eltelt harminc év, és a létező…..
Xebu 2016.11.28 10:16:53
@Sexual Harassment Panda: Oroszországgal nem lehet normális viszonyt alakítani, ahogy a politikában és az életben sincsenek normális viszonyok... Érdekek és motivációk vannak. Oroszországnak 1000 éves érdeke a terjeszkedés. Kelet felé megvolt - nincs hova, övéké egész Szibéria; délre az iszlám van - és kurva drága fegyverben és életben; észak felé nincs hova - marad nyugat. Ha Trump feladja kelet-európát, lényegében elad minket oroszoknak. El kell hitetnünk Putyinnal, hogy legalább olyan drága Magyarországra jönni, mint Afganisztánba vagy Szíriába... És nem önként odaadni Magyarországot.
1. Még maradt az oknyomozó újságírásból valami Kezdjük a kakukktojással, az egyetlen pozitívummal. Minden elnyomási, elhallgattatási kísérlet ellenére még van egy pici része a magyar sajtónak, ahol valós újságírói tevékenység folyik. Miközben a Habony-birodalom közpénzből finanszírozott hányadék…..
Átszámítva 11 millió forintos kártérítést szavazott meg a norvég bíróság Anders Breivik náci tömeggyilkosnak emberi jogai megsértése miatt. Az ítéletnél csak az indoklás elképesztőbb: Breivik többek között azért jogosult állami kártérítésre, mert testápoló nélkül kell börtönbüntetését töltenie, így…..
Az izraeli miniszterelnök beszéde közben közel egyperces szünetet tartott, miközben farkasszemet nézett hallgatóságával. Az alábbiakban Netanjahu teljes beszédét közöljük, magyar felirattal. A drámai jelenet a felvételen 14.45-től kezdődik, a miniszterelnök innen kezdve 45…..
Kábé két hete van még Vitézy Dávidnak, hogy letegye az asztalra a saját maga által készített koncepciót a közösségi közlekedés átalakításáról. Elvileg július 31-ig tart a féléves miniszteri biztosi megbízatása, így bizonyára gőzerővel dolgozik az anyagon, úgy, mint…..
Dávid füléből kifolyt valami feketés zselé és én már tudtam mi a baja, már megint fülgyulladása volt. Itt a fájdalmas sírás, a láz, a nyűgösség oka. Visszanézve egyszerű volt a diagnózis, és én piszok dühös lettem. Háromszor vették fel az összes adatunkat,…..
Érdemes megtekinteni a lenti, 1926-ban rögzített kisfilmet, amiben nem csak az első motoros ejtőernyős kísérletet tekinthetjük meg (spoiler: nem adta ki), de egyben a világ első stunt videóját is. A felvételen Fred Osborne próbált rá az azóta sem mindennapi mutatványra. A jelek…..
Emlékszem, annak idején, amikor a tavalyi Golf-napok egyik válogató zsűritagjaként egy éjszaka alatt kellett kiválasztanom kb. 1900 autó közül azt a - ha jól emlékszem - százat, amelyek bekerülhetnek a szűkebb, kiállított keretbe, na azon az éjjelen kaptam életem legtöményebb…..
Figyeljék meg jól: így néz ki egy ember, akinek bejött az élet   Tommy Passemante a Nitro Circus tagja, ám ő úgy került be a világhírű show-ba, hogy egyetlen extrém sportban sem tartozik az élvonalba. Sőt, testalkata miatt a világ sportjainak nagy részére kapásból…..
A különbség az eddigiekhez képest a bizonytalan, szavakat kereső, félreérthetetlenül komikusba hajló Orbán volt. A fénypontok: Nem biztos, hogy a matricákkal nő a költségvetés bevétele, és tulajdonképpen megvédjük a magyarokat az agglomerációs útdíjjal, hiszen a külföldi…..
Xebu 2014.12.12 21:42:51
@Gergely Molnar: Igazat mondott, Viktor, hogy az EU miatt kell útdíjat fizetni. Az EU nem adott elég támogatást autópálya építésre, így magunk nagyon arányban álltuk a számlát - ezért lehet bevezetni az útdíjat. Hát nincs igaza? Az EU miatt kell útdíjat fizetni!
A kérdés költőinek tűnhet, de a BME Nagyfesz-tanszék szakértői szerint korántsem annyira egyértelmű a válasz. Nekünk bajunk biztosan nem lesz, de - minden óvintézkedés és biztosítás ellenére - egyáltalán nem biztos, hogy egy mai, modern autónak sem. Vagy mégsem? Önökbe…..
Belsőség Misszionárius póz? 2014.10.04 14:00:06
Aki megfejtené, hogy mit akart az Allianz ezzel a kompozícióval kifejezni a szabadtéri kiállítási területen, az megérdemli, hogy egy bónuszkategóriát ugorjon felfelé a kötelezője. Nekem csak egy tippem van: a Daewook szeretik a fajtársaikat. ..
Megfigyelték, hogy az utóbbi időben sorra születnek az érdekes autós témák a szerkesztőség tövében? Nyáron felfedeztük a lekopott rokkantparkolót, egy héten belül felfestették. Évszaktól függetlenül, esős időben sorra törik össze magukat az épület előtt kanyarodó…..
Xebu 2014.09.18 10:14:46
@lbalazs: Biztosító ezt azért csinálja, mert a kár bejelentésekor átteszi a kárköltséget tartalékba. Onnantól neki már költség és levonhatja az eredményéből, és közben a tartalékba tett pénzedet befekteti - és többnyire többet fial neki a pénz, mint amit neked fog majd fizetni kamatköltségeket.
Általában ez első ügyvédi felszólításra szoktak már fizetni, nem árt, ha az ügyvédi költségek és az elmarad kamatok megfizetésére is felszólítod őket.
Ha rendőri intézkedést kérsz, akkor a biztosító megvárja a rendőrségi határozatot, illetve ennek jogerőre emelkedését (30+30 nap + 2xposta). De mivel ez automatikusan a vétkes fél büntetéskiszabása lesz - onnan a vétkes fél nyújt be egy kifogást. Behívják a tanúkat, aztán megismétlik a határozatban leírtakat - további 3-4 hónap várakozás. A vétkes fél ezután kérhet tárgyalást - innen 6-9 hónap az ítélet.... A vétkes félnek érdemes kifogást benyújtani, mert nem kell érte fizetni és 3-4 hónapig nem kell fizetni büntetést, ügyvéd sem kell hozzá.
Szóval a rendőrégi intézkedés sokkal lassabb lefolyású, mintha egy kicsit verekszel a biztosítóval, amit rögtön elkezdhet a káresemény másnapján. Rendőri intézkedésnél legalább 60 napig áll az autód, vagy hát nem fizetnek - és gyakorlatban a kifogás miatt inkább félévig.
Nem tudom, milyen szabályok és normák alapján olthat le egy bíró egy elítéltet. Fiam, szerintem te egy büdös bunkó vagy, látom a szemed sarkában a sunyiságot, csak játszod az eszed és megpróbálsz átverni. Gondolkodjál kis barátom az élet dolgairól, ha már anyád nem tanított…..
Xebu 2014.09.15 10:14:32
@BALTAZÁR: Ha a vérvétel megismétlik 10-30 percenként - 2-3 alkalommal, akkor pontosan megmondható, hogy mikor itták az alkoholt (a baleset idején vagy előtte egy órával), a lebontási görbe alapján. Szerintem ez a része elmaradt a bizonyítékgyűjtésnek, ezért volt támadható az italozási bizonyíték - enyhe alkoholos befolyásoltság volt a vérvétel idejében, de ez lehetett a baleset után néhány korty alkohol elfogyasztása után is. Egyszerűen nem értem, miért nem szúrták meg 2-3 alkalommal a spinét. Pontosan tudta volna a bíró, hogy mikor ivott és mennyire szándékos volt az alkoholos befolyásoltság alatti vezetés.
Xebu 2014.09.15 11:24:49
@Star Lord: "Tényleg, az elhunytak hozzátartozóinak kártérítést miért nem hirdettek ki? Az majd másik per lesz?"

Ez egy büntetőjogi per - vádlott kontra állam szerepben, és azt állapítja meg, hogy a vádlott bűnös-e és az elkövetett bűncselekményért mennyi büntetést kapjon.
Például ennek a tárgyalásnak az sem célja, hogy megállapítsa, hogy egy másik fél bűnös-e, azaz nem lehet átterhelni a bűnösséget.
Az okozott kár és ennek megtérítése, egy másik, polgári per lehet: alperes és felperes között, amiben az állam (ügyész) már nem vesz részt. Ennek a pernek bizonyítéka lesz, az ebben a perben hozott jogerős ítélet. Ott már nem kell újra bizonyítani Rezesova bűnösségét.
Xebu 2014.09.15 11:35:18
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Egyetértek a posztolóval, annyira undorító volt a védelem gerinctelen próbálkozása, hogy el kellene gondolkodni azon, tényleg meddig lehet elmennie a védelemnek a hazudozásban."

Két külön kategória:
- Eskü alatti tanúvallomásban ne lehessen hazudni. De szerintem ez itt nem állt fent. Rezesova nem tanúskodott, ügyvéd meg akármit mondhat a tárgyalás alatt.
- Szerintem nem probléma, hogy az ügyvéd mindent megpróbál felhozni a vádlott védelmében - az a dolga.

A bíró józan döntése, hogy mennyit és mennyire veszi figyelembe a védő érvelését. Az esetek többségében a védő hiába ferdít, nem hatja meg a jó bírót.
Maga a tárgyalás viszonylag egyszerű logikájú:
- ügyész elmesél egy sztorit, amit alátámaszt bizonyítékokkal.
- védő részint a bizonyítékokat cáfolhatja más bizonyítékokkal - ekkor adott bizonyítékot kizárják. Másrészt elmesél egy másik sztorit, ami még beleillik a meglévő bizonyítékok sorába. Ha ez sikerül neki, akkor a vád meséje nem hihető és nem bizonyítható.

Vérmérséklettől függően valaki vagy a védő meséjének vagy vád meséjének hisz, de mindkettő mese. Nem tudjuk mi történt valójában. A bizonyítékok viszont létezőek és el kell őket fogadni.

Másszóval mesélhet mindent a védő, ha nem illik a bizonyítékokba, akkor tényleg mese. Ha viszont beleillik, akkor vád bukta az álláspontját. A vád (ügyész) feladata, hogy olyan bizonyítékokat kaparjon össze, ami megdönthetetlen - vagy inkább ne vádoljon.

Az egész történetben nekem az nem tetszett, hogy mindenki a bírót és a védőt szidta, pedig leginkább az ügyész kúrta el, de nagyon...
Meglehetősen unalmas dolog egy szerkesztőségben ülni egész nap, hisz mindenki a billentyűzetet üti – ilyenkor a legjobb fejek sem beszédesek. De néha kicaplatunk a konyhába, csak egy kávéért, egy pohár vízért, beszélgetni öt percet. Ma összesen kétszer voltam kint, és mind a…..
Xebu 2014.09.11 21:43:25
@s7: Igazad van, de ezért kell a csúszás irányába kormányozni.

De ha adott helyzetben csak ez okozta volna a balesetet, akkor majd mindegyik autó keresztbeállt volna. Szóval kellett még egy vezetői hiba, és ez a szokásos "előbb betekerem a kormányt, mert az autó kezd lecsúszni az ívről". Utána már a gázelvétel, de még inkább a hirtelen fékezés csak fokozza a problémát.
Xebu 2014.09.11 22:30:55
@s7: Hasonló körülmények között fiatal koromban én is csúsztam meg 2-3-szor, mire azt tanultam meg - hogy alulkormányzott esetben rákormányozni és fékezni = nem jó kombináció. Később győzött a rutin, és meleg helyzetbe már nem megyek be, de ha már elkúrtam, akkor gázelvétel, esetleg kuplung kinyomva finom fékezés - és mikor a kerék újra tapadt, akkor kormányzok vissza az útra. Mikor megcsúszik a hátulja, akkor kormányzok ellen - ezt a rutint nem felejtettem el csak lassabban jön elő. Család meg nem érti, miért ökörködök télen az első hónál, hogy keresztbe csúszok a parkolóban, és alig győzöm meg őket, hogy most készülök fel a télre...
"Ha az orvosnak adott borítékra ráírod, hogy "Szeretettel, Anyukád", attól sem szeretni nem fogod az orvost, se az anyukája nem leszel. És a pénz, ami benne van, nem lesz ajándék, hanem bizony kenőpénz marad."   Fogságban született állatok gyakran nem tudnak visszaszokni a természetbe. Nem…..