Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gaborjozsef

249 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Okoska GáborJóska SNK-896 2023.03.07 08:53:54
Tudom, hogy csináltam magamnak egy dühöngő közlekedési posztot már, és írhatnám oda, de ez oly mélységesen felbosszantott, hogy külön bejegyzést érdemel! Nevezett fenti rendszámú platós citroen jumper fasztarisznya sofőrje 2023.03.06-án, 16 óra után pár perccel az M7 autópálya kihajtóról a 74-es…..
Üdv mindenkinek! Úgy gondoltam, klaviatúrát ragadok, ha már ennyire szembetűnő dologgal találkoztam! Eddig is tudtam mi a szitu, de az azért ritka, hogy így kibukjon valami! Mindenki számára elérhető a JSZP, azaz a járműszolgáltatási platform, akinek van ügyfélkapus regisztrációja. Most már…..
Vásároltam egy haj - bár azt is írják szakáll - nyírót a neten. Már a vásárlástól elállni nem tudok hiszen több hét eltelt. De legalább ahol vásároltam, ott kaptam egy 5000 Ft-os vásárlási utalványt ami nagyon korrekt annak tükrében hogy 8 vagy 9 ezerért vettem a gépet, és ők nem tehetnek róla, hogy…..
Most már egy ideje nem lehet használni a régi smartbankot, pedig nagyon jó volt. Nem volt egyszerű kivezetni gondolom sokan ragaszkodtak hozzá, ahogy én is. Mindmáig nagyon lobbizik az OTP azért, hogy az új internetbankra regisztráljunk, de én azóta se tettem ezt meg, s nem is fogom. Számítógépen…..
Tudom, ritkán posztolok, de amikor írok, igyekszem hasznos tartalmakkal jönni. A következőkben kerékpáros tapasztalataimat osztom meg. Volt nekem kb. 10 éven át egy Schwinn Csepel Budapest típusú 3 sebességes agyváltós nagy férfi kerékpárom. Igazán sokat nem tekertem vele, pedig szerettem mert…..
  1999 óta mindig van valami kétkerekű motoros járgányom. Nem tartom magam nagy motorosnak. De ez csak a társadalmi szemlélet miatt van, merthogy a robogósok, azok nem motorosok. Pedig 0 fokban, vagy alatta is felülök, ha úgy van kedvem, vagy azt tartom ideálisnak a közlekedésre (lehetőleg száraz…..
Nem tudom miért, az utóbbi időben Fonyód a kedvenc helyemmé vált. Miközben leírtam ezt a mondatot, lehet mégis rájöttem az okára. Noha gyerekkoromban mindig Fenyvesen strandoltunk, voltunk azokban az időkben - lévén apu a Tungsramban dolgozott - a fonyódi Tungsram üdülőben, kétszer biztosan, de…..
Ez az én városban rohangálósnak ideális, szuper megbízható 50-es robogóm megfutotta a 25ezer km-t. Hibája eddig csak az üzemanyagszintjelző volt, de nem sikerült megfelelőt kapnom bele és sok értelme sincs, mert elég gyenge megoldás, ez kivételesen nem az örökkévalóságnak készült :) úgyhogy továbbra…..
Attól tartok sajnos elértem azt a kort, hogy a régi dolgokat egyre inkább visszasírom, még ha nem is feltétlenül volt jó... Normális esetben ilyenkor már az embernek családja van gyerekeket nevel stb. Hát...  Sajnos nálam nem normálisan alakult, a remény persze megvan, csak egyre kevesebb. De…..
Kicsit más témában írok. Most már egy ideje drónozok. 2018 év végén kezdtem egy dji telloval (boost combo) azután, hogy a bátyám által "megfertőződtem", mert neki egy sparkja volt. A tellom működése nem volt problémamentes, szerencsére nem törtem össze, de gariba visszaküldtem, és kb. 2 hónappal…..
Kicsit eltérően a járműves témától, ez más jellegű lesz. :) Eltelt már egy ideje, hogy kerestem egy új kávéfőzőt. Tettem ezt azért, mert a régi típusú kávéfőzőmmel nem voltam túlságosan elégedett. Nem akartam kapszulásat, mert a drága kávékapszula miatt többszörösébe kerül az így készült kávé.…..
 Pár éve bevezette a Vodafone a Tuti tarifát rendkívül kedvezményes percdíjakkal. Erre a Telekom lépése volt a Domino Most opció, ami nagyon szuper dolog. Nem gondoltam volna, hogy ilyen sokáig életképes lesz ez a kedvezmény, mert egyébként a Telekomra nem jellemző ez az önszántából kedvezmény…..
Időközben megbántam már, hogy eladtam a Majestyt, mert a piacon körülnézve nem találtam még egy hasonlóan jó állapotú motort abban az árkategóriában. Igaz, hogy +100e Ft-al drágábban adtam el, mint vettem, de ez köszönhető volt a gyönyörű esztétikai állapotának, valamint a kitűnő műszaki állapotnak…..
Az én kis gépem története. Volt már többféle robogóm, még ugyanilyen vitality, meg agility előzőleg, de a lényeg, hogy eladtam, ami volt és néztem másikat. Nem ragaszkodtam semmihez. Az OLX-en találtam ezt, elmentem megnézni, de elsőre nem hoztam el. Egyébként a motort 2014-ben vásároltam és a…..
Még mindig ritkán írok. A pozitív dolgokat megélem, nem feltétlen dicsekszem velük, aztán a negatívakról nem szívesen beszél az ember. Mégis úgy érzem kell, noha a blogom látogatottsága nyilván nem totalcar.hu vagy vezess.hu szintű, de éppen azért, mert nem írok nap mint nap, valószínűleg van egy…..
gaborjozsef 2020.01.12 08:16:31
Még annyit hozzátennék, az is nagyon bosszantó, mikor hirdetésben bevallottan is hibásan árulják az autót. A napokban találkoztam írja pl. féket légteleníteni kell. Régi Swiften... Ja, ez olyan nagy dolog? kérdeztem miért nem csinálja meg. Azt mondja nincs ideje.. Na, de őszintén, ilyen kamu dumákat ki hisz el? Ha fék légtelenítés kellene az autónak, már rég meg lett volna csinálva. Nyilvánvalóan komolyabb a baj.
De ugyanez igaz pl. mikor írják hogy a klíma működik, csak fel kell tölteni. Nagyon jellemző ez is. Akkor miért nem töltöd fel? Erre mondjuk tudjuk a választ hiába kamuzna bármit... mert minimum a rendszer tömítetlen és nehéz, költséges a javítása...de bármi komolyabb oka is lehet.. Ezek csak példák. Bármi másra is kitalálhatnak bármit pl amit most láttam Touareg.
"Jelenleg külföldi papiros, váltó szépen vált motor pöcre indul nem füstöl szépen jár, lábon érkezett, a turbók jók de a turbo elektronikával van baj! ". Már a hirdetés teljes szövege sem szimpatikus! Ez az az autó, amit nem szabad megvenni, mert nyilván nem tudni mi baja van, és mi lesz még. Minden nap felteszi a hirdető esetleg kicsit módosít a szövegen. Tegnap még bele volt írva az is, hogy az autó csak vészüzemmódba megy, tehát korlátozott fordulatszám/sebességgel. Nem is értem, hogy lehetnek ilyen felelőtlenek az emberek, hogy behoznak ilyen szarokat. Ezeknek dolgozniuk kéne, nem hulladék kocsikkal seftelni! Utálom őket! Rohadt szarrágó banda! Az a baj, mindig találnak balekot...
Okoska GáborJóska Újítások! 2019.07.09 05:55:01
Mint írtam Toyota eladva, sajnáltam de ésszerűnek tűnt ennyi idős autót eladni annyiért, amennyiért elment, jól tartotta az árát. Poloba átültem, tetszett, mert minőséginek ható autó, de a német autók nem az én világom. Főleg nem a VW konszern járművei, mert pofátlanul, tervezetten avultatott…..
Olyan ritkán írtam - el is vagyok csúszva, hiszen változások történtek. Bár nem hiszem, hogy sokan olvasnák a blogom.  Szóval; Toyotát elvitték, jó kis autó volt, sajnálom, de racionális döntés volt eladni a "csúcson" ameddig még ilyen jó ára volt és nem kezdi ki a rozsda. Mert ennél az autónál max…..
Vagy mégsem? - a végén részletezem! 20 év 50-es motorozások után eljött az idő, hogy nagyra váltottam. Kellett a jogsi, az okát most nem részletezném, de röviden: karriercélok miatt.. :D  Ha már megvolt a jogsim, gondoltam nem lehetek motor nélkül. Mivel tudom milyen veszélyes a közlekedés, még…..
Az autó vásárlásom is küszöbön, de újat veszek, mert nyugalommal akarok lenni és hosszú távra tervezek. Persze attól még vannak használt autók is, amiket nézegetek, mert 100%-osan nem zárom ki. Viszont kellene egy nagyobb motor is - de leginkább maxirobogó - amire nem akarok olyan sokat költeni,…..
Nem szeretem az okoskodó autós embereket, mert 99% az árat nézi, holott az sokadlagos szempont kellene legyen. Pl. egy évek óta egy tulajdonban lévő autót nem lehet összehasonlítani azokkal aminek tulajdonosai váltogatták egymást, másfajta vezetési stílussal és karbantartási preferenciákkal.…..
Eladtam az egyszerű okostelóm, így szükségem volt egy másikra. Megvoltak a preferált készülékek, láttam, hogy jó áron lett egyik a lehetséges jelöltjeim közül, így lecsaptam rá, 31e Ft helyett 25-ért, a telefonkirálynál. Másnap már láttam, hogy megdrágult a telefon a weboldalukon, de nem aggódtam…..
Lassan 3 éve buszos vagyok. Sokat dolgozom, állandó túlóra van sokat kell menni. Írtam erről néhány mondatot, de inkább töröltem, mert rájöttem mégsem itt kéne feszegetni a munkahelyi dolgokat. Volt már erről szó, több cikk is született, lehet róla olvasni más tollából. Maradjunk inkább a…..
Régen írtam. Sok minden változott. Leginkább az idő. Nagyon gyorsan pörög. Járműveim okésak. Ha el lehetne adni az autót normális áron, akkor vennék egy újat, de az új autó piac rettenetesen dübörög. Új autót vesz mindenki, így a használt árak a béka segge alatt. Esélytelennek tűnik eladni egy jó…..
Okoska GáborJóska Akkumulátor 2018.03.16 08:51:56
Sok értelme nincs írnom, de mivel sűrűn nem posztolok, ezért gondoltam mesélek egyet. Minap takarítottam az autót és hogy ne csipogjon, gyújtáson hallgattam nem kifejezetten halkan a zenét, kb. 40-60 percet. És utána meg se nyekkent az autó, nem indult. Előzőleg írtam már, hogy töltöttem az akksiba…..