Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csendes Szonáta

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Köszönjük, hogy ismét a Fideszre szavaztatok! Most már legalább tudjuk, hogy nincs miért hazamennünk, nincs hova hazamennünk."..
Csendes Szonáta 2018.04.11 04:19:16
@jwind83: gyf nem neked mondta, hogy el lehet menni. de nem baj, hogy magadra vetted. nem gyf adná el az anyját 12 ft-ért, hanem a csúti törpe vette meg 12 ezerért a szavazatokat. mintha a saját pénzét osztogatná. ő is ezt hiszi, meg a hívei is.
szégyellem magam miattad, szégyellem hogy magyar vagyok.
Terjedelmi okokból csak felsoroljuk azt az ötven témakört, melyekben leginkább tetten érhető a második és harmadik Orbán-kormány rombolása. Ha ugyanis részletesen írni szeretnénk ezekről az ügyekről, akkor napokig tartana átrágni magunkat ezen a problémahalmazon. Szerencsére a Szegedi Kattintós…..
Csendes Szonáta 2018.04.08 00:20:36
"közmédia támogatásának csökkentése;" most meg a közmédia kormánypropaganda sok milliárdért. nagyon megérte.
"lakástámogatások csökkentése" - akik nem kaptak, legalább a devizahitelt se vették fel, ennyivel kevesebb átvert ember.
"20%-ról 25%-ra emelt áfa", ja onnan meg tovább 27%-ra. az valahogy elmaradt az emlékeidből. többit el se olvastam, csak ezen a hármon görgetés közben megakadt a szemem. hihetetlenül szemellenzősek tudtok lenni.
a 4,5 milliárdos 1 km-es autópályaszakasz, az nem lopás, mi? nincs sikkasztási ügy, mert a feljelentéseket lesöpri polt (holnaptól volt) péter. nincsen vő, nincsen lölö, nincsenek elcsalt pályázatok, megafenetudja. felsorolni se lehet.
OKOSTOJÁS: neked mondom de a 18 év alatti cigivásárlást is a fidesz találta ki 2001 körül. mostanra tovább súlyosbította a trafikokkal. addig csak szeszes italt nem adhattak a kocsmában, de a boltból hazavihette a gyerek azt is. agyrém, hogy helyettem neveli ez a tetű a gyerekemet. ő mondja meg, hogy én mit bízhatok a gyerekemre. azért mert elküldöm egy doboz cigiért, még nem fog rágyújtani. hogy kötelezővé tette az óvodát, de a feltételeit nem tudja megteremteni, hogy belepofázott a menzai étkezésbe. hogy összevonta a tantárgyakat (fizika-kémia-biosz-földrajz) komplex tárgy néven, de NINCS hozzá könyv és tanár. felsorolhatatlan az a rengeteg kár illetve teljesen felesleges szabályozás, amit kormányzás címszó alatt népnevelésként folytattak. megérettek a börtönre és pusztulásra a közéletből.
Csendes Szonáta 2018.04.08 00:29:37
@takineni: ami nincs, azt nem lehet visszaadni. már nem aktuális, megnőttek a gyerekek, de az első ciklusuk utáni mszp-s családi pótlék emeléssel évi 50 ezerrel lett több a bevételük. pedig mi abban a szerencsés helyzetben voltuk, hogy teljesen igénybe tudtuk venni a fidesz-es kedvezményt. ami nem is volt kedvezmény, ugye így utólag. DE a családi adókedvezmény arról szólt volna eredetileg, hogy összevonja a család teljes bevételét, és majd az után adózik a család. ehhez képest az egykeresős családok - ugye sokan vannak, akik semmire nem jogosultak már munkanélküliek lévén-, semmilyen kedvezménybe nem részesülnek. pedig a nulla bevételből is ki kell fizetni az egészségügyi hozzájárulást.
rettenetes, hogy félinformációitok vannak, félre vagytok tájékoztatva, nem ismeritek a számokat, nyomjátok a propagandaszöveget, ami a valósággal köszönőviszonyba sincs, de osztjátok az észt. majd estére kiderül, hogy mennyi a vak a szavazók között.
Nem gondoltam volna, hogy erre is sor fog kerülni, vagyis hogy meg kell írnom ezt a szolgálati közleményt erről a tök érdektelen témáról, de miután másfél év elteltével is újra és újra felbukkan a "helyesírás" kérdése (bármit is jelentsen ez) a kommentek között, a…..
Csendes Szonáta 2018.02.10 00:11:33
@Leiter Jakab: két év után valahogy idekeveredtem újra.
nem voltam durva. leírtam a véleményemet. követelsz valamit, ami illogikátlan. s nem éreztem semmit, pusztán arra mutattam volna rá, hogy aki posztol, az tisztelje meg az olvasóit a helyes írásmóddal. pláne, ha nyelvi dogokat feszeget.
de, ha ezt a mondatodat megmagyaráznád, azt megköszönném. úgy sejtem azt hiszed, másik nickkel folytattam egy vitát. nem, ez a nickem van és az volt az első hsz-om a témához, amire válaszoltál is. szóval, mi ez?
"Aztán már te is érezted, hogy nem igazán volt jó fej dolog, amit csináltál, csak nem tudtál túllépni rajta."
Margit2 blogja Illatos lonc. 2007.10.11 12:06:20
.Tavasz óta egyfolytában virágzik az illatos lonc a kerítésen! Nagyon szeretem. Ezt a képet most fotóztam!  ....
Volt egyszer egy család: anyuka, apuka, három gyerek. A fiatalok nem azért vállalták a gyerekeket, hogy támogatásban részesüljenek, hanem azért, mert így tervezték az életet. Építettek hát egy kis házat, abban laktak. Egy napon az apuka váratlanul, tragikusan meghalt. Hátramaradt a szomorú…..
Csendes Szonáta 2018.01.24 11:08:29
@Rettegek mert ballib vagyok: nem. az örökség nem veszíthető el így. legfeljebb ha kifizeti a gyerekei részét az eladott lakásól. de ehhez van szava a gyámhatóságnak és nem egyszerű jogi procedúrát jelentene. már ha engedélyeznék.
Vannak gyerekkori kedvencek, amelyeket nem kellene újranézni, mert iszonyú csalódásban lesz részünk. Legmélyebb bánatomra a Fantasztikus labirintus ebbe a kategóriába tartozik, nagyítóval sem tudtam felfedezni benne azt a hangulatot, amiért egykoron rongyosra néztem. Lehet, hogy időközben felnőttem?…..
Csendes Szonáta 2017.05.14 16:24:43
ez egy döbbenetesen vacak kritika. mit akartál írni? hogy jó film volt, de te utálod Bowie-t?
"A fantázia hatja át minden jelenetét a filmnek, és ez az, ami máig nem kopott meg benne, habár a trükkök mára már fájdalmasan idejét múlttá lettek."
tehát a fantázia áthatja, ez egy fantasynál pozitív, hiszen nem sablonos. elavult trükkök... eltelt 30 év. akkor még mobilod se volt, ma már a telefonod kis számítógép.
"Ötletből nincs hiány (csak egy példa: segítő kezek), jó néhány felejthetetlen jelenetet is magunkkal viszünk a filmből (nálam abszolút kedvenc Sarah és a manókirály tánca, rengeteg mindenről szól, a vizuális kivitelezés is különösen erős)" ebben mi a rossz, hogy de-vel folytatod?
"überciki testre simuló nadrág"- akkor az volt. mellesleg ma újra.
Sarah kedves, bájos, a manóirály karizmatikus, ötletes a film, vannak benne jó poénok, tanít, van mondanivalója, mint a (klasszikus meséknek is általában. egyedi a díszlet, varázslatos a labirintuson át vezető út, stb. nekd mégia csalódás. de mi a csalódás? hogy eltelt 30 év? ez biztos mindenkinek fájó, nem szeretünk ráncosodni. :P
lényegében egy bájos mesefilmnek a szemére veted, hogy te kinőttél belőle. én 17 voltam, mikor láttam, s nekem ma is ugyanazt mondja. nem kell ahhoz másodpercenként 600 kocka, stroboszkóppal villogó fények, felpörgött világ, hogy élvezni lehessen egy mesét.
elavultak a bábok. hát mostanában a mai technikával szoktak készülni a remake-ek, éppen ezért. a régi nem ciki. felnőttél... oké, ettől a film nem lett rossz, a mondanivalója, a története ma is olyan meseszerű, csak te kerültél tőle távol, ami nem a film hibája.
Persze, miért is ne? Hiszen a füge egzotikus növény, finom a termése, és képes színt vinni a kertbe a megszokott, és valljuk be néha unalmas növények közé. A fügét legtöbbünk csak az áruházak polcairól ismeri, aszalt formában, ami ugye nem igazi, már a fügefát tekintve, mert…..
Ágnesnek 2 hónap alatt nem sikerült időpontot foglalnia a Diamond Masszázsszalonba munkaidőn kívül. Mondjuk az is merész, aki a kupont ajándékoz... Férjemmel, Dolce Vita páros masszázs és wellness kupont kaptunk karácsonyra a húgoméktól, a Diamond Masszázs szalonba…..
Csendes Szonáta 2014.02.26 18:53:03
@fancy27:
igazad van, ezt elnéztem.
amikor megkapták karácsonykor, akkor úgy tudták, hogy 3 hónap áll rendelkezésre. karácsonytól (oké inkább újév első munkanapjától) azért volt 3 hét januárban is 21-ig.
karácsonytól meg 3 hónap számolva az március 20. körül jár le.
ha közben változott februárra, akkor nem stimmel az időpontfoglalás az üzlet részéről. a kliens részéről meg az, hogy miért nem hivatkozott a 3 hónapra? miért engedte lerázni magát?
(bár az ilyen kierőszakolt szolgáltatás olyan is szokott lenni sajnos. :( )
Katell váratlanul találkozott a MetLife termékeivel: addig nem kapták meg a fogászati leleteiket, amíg végig nem hallgatták a kihagyhatatlan üzleti ajánlatot. Sok éve járok Székesfehérvárra fogászati panorámaröntgenre a kórház melletti egyik magáncéghez. Mindig gyors,…..
A szólistánk a szorgos gyűjtés eredményeként 300 sorról hirtelen 800 sor fölé gyarapodott, így kénytelen voltam kettéválasztani. Közkívánatra a teljes lista PDF-ben letölthető. A-tól J betűig itt találjátok, az alábbiakban pedig a K és Z betű közti szavak…..
Csendes Szonáta 2014.02.21 10:12:49
@zubimir:
mikor jutott oda a világ, hogy valakiről ilyeneket feltételezzünk csak azért, mert hajléktalan?
valszeg én se lennék boldog, ha koszos, részeg ember akarná a gyerekemet ölbe venni, de nem feltételezném róla, hogy éppen ki akarja tekerni a nyakát, vagy fejre ejtené.
(abszolút életidegen a történet. egy hajléktalan nem ül benn egy ilyen étteremben)
Folytatódik közösségi oknyomozásunk a Posta körüli jelenségek feltárására. Mai megfejtőnk egy volt alkalmazott, aki szerint számos oka lehet annak, ha valahova nem jut el a kézbesítő, de leginkább az, hogy túl vannak terhelve, a felhasználók pedig hülyék: Régi olvasója…..
Csendes Szonáta 2014.02.11 17:47:10
@atpijkamo:
erre így egyértelműen nem tudok válaszolni, mert nem fizet nekem előre senki, mint ahogy a postának.
tehát, a dolgozóm, amit megtesz, az után kap fizut. nyilván, ha egész nap nem volt forgalma, akkor valamit nem csinál jól. de egyszer-kétszer még ez is elmegy, látunk pangó üzleteket máshol is.
a posta viszont előre beszedi a pénzt, és utólag teljesít. de az ilyen dolgozói miatt csökkennek a bevételei, és ezt meg kéne előznie azzal, hogy igenis ellenőrzi a munkát és megköveteli a dolgozóktól a minőséget.

@Gyüjtőjegyes:
bocsánat, nem a postást "rohadtoztam" le, hanem a postát.
nem mellesleg pedig, vannak postaforgalmi szakközépiskolák, ahol nem keveset tanulnak/tak, akik oda jártak. de nem sok olyat foglalkoztatnak a postán. (olyan gimibe jártam, ahol postaforgalmi szakközép is volt, és bizony a postákon alig-alig találkozom azokkal, akik ott tanultak.)
ebből kiindulva azt gondolom, hogy a postának sokkal jobban megéri hozzá nem értőket alkalmazni.
Csendes Szonáta 2014.02.13 14:23:05
@Gyüjtőjegyes:
régen ezt az állandó helyettesítő munkakörben dolgozók végezték.
nem büntetés volt, hanem egy olyan univerzális dolgozó, aki bárhol megállta a helyét. meg ugye, akkoriban még nem volt munkanélküliség se, szabira is elmehetett az ember, megoldották, hogy a munka továbbfolyjék nélküle is.
áhhh, most meg nagy tisztelet annak a ritka kivételnek, aki érti is a dolgát a munkahelyén. és sajnos nem csak a postánál.
Kevin agresszív autobuszsofőrrel találkozott, aki megpróbálta megrágni a felszálló utasokat a busz ajtajával. A Kisalföld Volán szerint azonban technikai malőr történt: Kedves KVZRT! Remélem jó helyre küldöm ezt a levelet, ha nem, kérem továbbítani a megfelelő személyhez. A…..
Csendes Szonáta 2014.01.27 21:54:28
@uraaam:
békéscsaba
Csendes Szonáta 2014.01.27 22:12:24
@uraaam:
én is azzal. de a helyzetet "belülről" ismerem, a buszt meg néha "kívülről"
igénybe kell vennem.
Csendes Szonáta 2014.01.27 22:20:03
@Bernik:
ez ellen sajna- mint mondtam- volánokon belül semmit nem tudnak tenni.
a tulajdonos az apv rt, a béreket ő szabja meg. a szakszerevezetek egymással maraxanak, mindig van egy, amelyik behódol a munkavállalók kárára. a sofőrök alig minimálbér körül keresnek, nincs is velük szemben semmilyen elvárás. helyettük az a főnök tartja a hátát, aki éppen pont nem tehet ellenük semmit, mert megvan kötve a keze.

a kiszolgáló személyzet is kénytelen tűrni, hisz ha nincsenek sofőrök, nincs ki vezesse a buszt, nincs kinek "kiszolgálni".
élre meg persze sógor-koma-jóbarát van kinevezve, akinek az égvilágon semmi köze se a logisztikához, se a műszaki dolgokhoz, így neki hiába is mondod, hogy hogyan kéne működni egy tömegközlekedési cégnek.
de tudok olyan céget, ahonnan a történetesen hozzáértő jóhaver azért lett kirúgva, mert ellent mert mondani, rögtön volt a helyére egy új bólogató haver, aki természetesen sose mozgott ezen a szakmán belül. és a városhoz sincs semmi köze.
Naiv ügyfél kommunikációs nehézségekbe ütközött, amikor akciós Fagor főzőlapja hibásan érkezett. A márkaszervizt ugyanis átlagosan egy hét alatt lehet elérni: kizárólag az üzenetrögzítőn hagyott számon hívnak vissza egyszercsak. Az instant hibát végül 2 hónap alatt…..
Csendes Szonáta 2014.01.24 18:54:24
@Hartmy:
nem akarta elvinni a sárga taxi.
Henrietta csizmát lőtt a Fashion Daysnél, de a speciális árukészlettel (nem) rendelkező cég a vállalt 30 nap helyett néha 2,5, néha 4,5 hónap után, néha egyáltalán nem szállít: Történt velem, miszerint nagyon vágytam egy csizmára. Tudtam, hogy ennél az oldalnál le szokták…..
Bár idén szeptemberig fogják csak az összes taxit sárgára festeni/fóliázni, van aki más most sem bízik a többiben. Zsuzsanna ragaszkodott a sárgához, ami kisebb zavart okozott az előtte parkoló sofőröknél: A történet tegnapi. Színházlátogatás és egy kiadós séta után…..
Csendes Szonáta 2014.01.20 19:56:41
@Csendes Szonáta: jol helyett holt akartam írni.
Csendes Szonáta 2014.01.21 10:56:03
@Mityu "aljanép" MG:
igaz. :) mentségemre szóljon, hogy átvettem a stílust, csak felületesen olvasom a blődségeit.
Csendes Szonáta 2014.01.21 11:47:04
@Whave: dehogy fosik. a szende-naív-nő- vagyok-és-félek selyempapírjába csomagolt agresszív, konfrontatív, én-vagyok-a-vendég-és-mindig-igazam-van-és-ezzel-vissza-is-élek (ha hagyják) típusú embert láthatjuk. ha meg nem hagyják, akkor műfelháborodik.