Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sculpt_u

30 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Semmihez sem értenek jobban az emberek, mint a gyermeknevelés és persze a várandósság. Ha már voltál kismama, bizonyára tapasztaltad, hogy végtelen mennyiségű, igen gyakran egymásnak teljesen ellentmondó információ zúdul rád, fűszerezve kéretlen tanácsokkal, rosszalló pillantásokkal. Az egyik ilyen…..
Terhes vagy állapotos?! Teljesen változó ki hogyan éli meg ezt a kilenc hónapot, de az biztos, hogy van néhány kellemetlen kísérő jelenség a terhesség ideje alatt, ami szinte elkerülhetetlen. A vízesedés az egyik ilyen  "mellékhatása" az őrült hormonváltozásnak. Ha a nyirokkeringésed eleve nincs a…..
Ismerős az érzés, mikor a csizmád alig tudod levenni este annyira beledagadt a lábad? Vagy amikor 4 kilóval nehezebben szállsz le a repülőről egy hosszú út után (és nem azért mert megettél egy bálnát a fedélzeten)? Esetleg a nyári hőségben délutánra összeér a combod, elnehezedik a lábad, feszül a…..
Ahogy meghirdették a szardíniai jógatábort, nyomban döntésre jutottam, Én ott leszek, az 100. A férjem most nem tudott/nem akart eljönni, így hát egyedül vágtam neki a sokadik jógatáboromnak az Amasole-val. Ha már szóba került, ha valaki úgy gondolja, hogy a családot nem lehet otthagyni és egyedül…..
Ezt a kellemes, kifejezetten női teakeveréket a természetgyógyászom állította össze nekem, mikor azon lamentáltam, hogy röpke 15 év után "talán" itt lenne az ideje megszabadulni a fogamzásgátlótól. Izgultam az esetleges mellékhatások, ciszták, hajhullás, pattanások, hangulatingadozás stb. miatt, de…..
Két napja elmentem életem legfurcsább jóga órájára, egy ZOE Animal órára, ami ha szabadjára engedem a fantáziám, akkor egy állatkerti túra, egy szivatós, gimis tornaóra és a jóga szürreális keveréke volt, de ennek a furcsa mixnek az ellenére fantasztikus mozgásforma. Mindenem fáj azóta is... Az…..
A legutóbbi, fotókkal teletűzdelt bejegyzésem után több üzenetet kaptam, hogy inkább videós formában szeretnétek látni a gyakorolatokat. Szeretnétek "benézni" egy órára. Arra sajnos nem volt kapacitásunk, hogy egy videós stábot rendeljünk a teremhez, de az okostelefon kapacitását kimerítve…..
Ne tévesszen meg senkit a cím, ugyanis a "felülésmentes" eredmények nem jelentik azt, hogy a munkát, időt és energiát is megspórolhatjuk. Jó hír viszont, hogy derékfájdalmak és erőlködés nélkül, tudatos mozgással és koncentrációval gyorsan formálhatjuk a deréktáji szakaszt, illetve a teljes…..
sculpt_u 2017.08.23 10:49:35
@felső határ nincs: Ez egy választási lehetőség, mindenkinek a saját testének/lelkének megfelelő mozgásforma mellett kell letennie a voksát.
sculpt_u 2017.08.24 09:25:42
@Borogy: Persze, próbálok a blogon saját anyagokat használni. Az hitelesebb.
sculpt_u 2017.08.24 09:28:05
@parazita666: Ízlések és pofonok. :) Jakabos Zsuzsi elég szexi pedig kockás a hasa és még sorolhatjuk...
Horváth Adrienne az Operaház balerinájaként ismerkedett meg a Pilatessel és jelenleg is a fiatal növendékeket edzi a Táncművészeti Egyetemen, így talán az egyik legautentikusabb Pilates oktató, akit ismerek. Idén nyáron is rábíztam magam a bikini szezon előtti "szálkásító"…..
sculpt_u 2017.07.15 08:23:18
@liveindreams: Szia! Ez nem edzőterem, hanem egy Pilates terem:). Vagyis nem otthon végzem a gyakorlatokat, hanem eljárok kvázi "edzeni".
sculpt_u 2017.07.15 08:24:09
@Dorinda41: Szia! Ez egy PIlates terem, olyan mint egy edzőterem csak mások a gépek. A bevezetőben pedig benne van, hogy egy nagyon gyakorlott oktatóval- HOrváth Adriennel. Természetesen kezdők nem ezekkel indítanak:)
sculpt_u 2017.07.17 17:03:54
@liveindreams: Szia! Őszintén nem nagyon értem a problémát:). A saját blogomon olyan helyekről és olyan oktatókról írok ahova/akikhez valóban járok. Nem fizetnek érte, sőt én fizetek azért, hogy oda járjak... ha a bemutatkozót olvastad itt vagy a facebookon, ez teljesen egyértelmű.
A képeken látszik, hogy vannak talajgyakorlatokhoz használt eszközök is, amiket kezdők is használhatnak (illetve mindenki eldöntheti, hogy talaj vagy gépi gyakorlatokat akar végezni). Én nem vagyok kezdő... kb. 2002 óta járok rendszeresen ugyanahhoz az oktatóhoz. Ezek a kedvenc gyakorlataim (többek között), amelyek valóban hatékonyak és jómagam preferálom a gépet. De mindenki olyan oktatót és termet választ, amilyet akar. Minden szinthez és edzettséghez tartoznak talaj és gépi gyakorlatok is. Üdv: Zsuzsi
A Yin jógáról és csodás hatásairól már többször is írtam, mert valóban nagyon intenzív stresszoldó, nyugtató, nyújtó stb. módszer. Ha érdekel az alapokat bemutató, ismerkedős cikk akkor itt megtalálod.   A mai Beach Yin epizódunk arról fog szólni, hogy mennyire könnyen végezhetjük a…..
Jó szokásomhoz híven, amerre járok a világban mindig meglátogatom a helyi jógastúdiókat és kipróbálom az ottani jógás újdonságokat is.  Bali - The Yoga Barn - Vinyasa Madeiraval Az India felől érkező hinduk letelepedése i. e. 100 körül jelentette Balin a prehisztorikus idők végét. Ennek a…..
A 30 napos kihívás (vagyis 30 napig hot jóga ezerrel) tizedik napján tartok és immár egy kicsit megújult sorozatot gyakorlok a 40 fokban. A változás Jakab Adrinak köszönhető, és bár elég megosztó a kezdeményezés, jómagam 100%-ban egyetértek az újítással, vagy mondjuk inkább…..
Megérkezett a tavasz és vele együtt az olyan hangzatos kifejezések, mint méregtelenítés, lébőjt kúra, tisztitókúra na és persze lugosítás. Mindenből létezik "tavaszi" és könnyedén találunk magunknak egy napos vagy éppen 3, 5, 7, esetleg 10 napos verziókat az elhivatottságunktól és lelkesedésünktől…..
SculptU Feel the flow - kapcsolj ki 2017.01.25 21:06:16
10 órája ülök a gépem képernyője előtt, éppen egy prezentációt készítek, miközben 5 percenként érkezik egy e-mail, vagy éppen pittyen a telefonom... Hívások, Viber, WhatsApp, messenger, egy esemény emlékeztető a naptárból stb. A munka is több szálon fut, amibe belefolynak a magánélet éteri üzenetei.…..
A nagyteremben felnőttek küzdenek a nyakatekert ászanákkal, míg a kisteremben apró srácok és cuki kislányok, a legnagyobb természetességgel ugranak bele a pózokba. Szerencsére sok helyen jógázhatnak már együtt szülők és gyerekek, így a párhuzamosan tartott órákon mindenki kikapcsolódhat és…..
SculptU Szálkásíts jógával! 2017.01.03 17:16:33
  Újra itt a január és persze a szokásos fogadalmak ideje. Elsején tele volt a terem lelkes kezdőkkel és újrakezdőkkel, illetve a tegnapi órákon is telt házzal dübörgött a terem. Az oktatók azt mondják nagyjából 3-4 hétig tart a láz, utána újra normális lesz az egy négyzetméterre eső matracok…..
A boltok polcait elárasztották a különböző selymes és illatos, bőrtápláló olajok, amelyek folyamatosan vásárlásra csábítanak, mégis kicsit meg vagyok zavarodva, mert a különböző natúr kozmetikai márkák képviselőitől mást és mást hallok az olajokkal kapcsolatban. Egyesek szerint valójában szárít,…..
A bőrgyógyászom azt mondja 18 felett mindenki öreg. Csípem a nőt, de kicsit túl őszinte. :) Szóval 18 már elmúltam, érzékeny, száraz bőrrel, "barnaságról ne is álmodj" színnel és eldöntöttem, hogy megveszem az első komolyabb hidratáló, esetleg anti-aging rezsimem. Elmentem az Ilcsi…..
Pár hét kihagyás után végre újra odaértem egy hot power órára, ami az egyik legdurvább jóga, amit valaha próbáltam (néha talán egy hot ashtanga felülmúlja, talán...:)). Csütörtökönként 18:30-kor indul az a forró kiképzés, amit Zoli tart (legalábbis ott, ahova én járok, mert ezt több helyen…..
Miközben a jóga egyre nagyobb teret hódít, sokan még most is azt hiszik, hogy kizárólag valamiféle meditációról van szó, ahol "törökülésben" lebegnek a furcsa arcok a föld felett, de legalábbis lightos stretching... Nos nem az, sőt, szuper könnyen le is sérülhetünk, főleg ha melegben végezzük a…..
Lassan már nem lehet számon tartani azt a sok-sok jógázó instalányt, akik inspirálóbbnál inspirálóbb képekkel bombázzák az üzenőfalakat (persze csak ha követed őket:)). Viszont van egy nagy kedvencem, Gizem Çerçioğlu Özdem (igen elég nehézkes kimondani a lányzó nevét), aki nemcsak szuper…..
Kedvenc low carb vacsim, a gyorsan elkészíthető répa pizza. Mitől répa? Hogy a "tésztája" répából van... Nézzük a receptet! 4 közepes répa 10 dkg mozzarella 1 nagy/ 2 kisebb tojás só, bors + feltét, amit csak akarsz A répát megpucoljuk és lereszeljük a sajttal együtt. Miután összekevertük…..
Több, mint hat évig jártam Adrihoz, gépeken végzett, privát pilates órákra (természetesen gép nélküli órákat is találsz a stúdiók kínálatában, de én a gépesre esküszöm). Mondhatom, hogy neki, illetve a végtelenül szigorú óráinak, köszönhetem azt a szuper erős "core" izomzatomat, amit most már "csak…..
Csináld a gyakorlatsort folyamatosan, nagyjából 10 percig. Erősíti a "core" izmokat, a vállakat és a tricepszet, mobilizálja a derekat. Hajrá! Tíz perc jóga a szálkás vállakért from Zsuzsi Csillag on Vimeo.        ..
Gondolom sokaknak ismerős az "esti edzés után mit együnk" kérdéskör... Számomra például komoly kihívást jelent, hogy az késői hot jógák után ne fosszam ki a hűtőszekrényt, így keresem azt a szénhidrátdús vacsit, ami nem banános nutellás palacsinta, hanem valamilyen egészséges, de tápláló finomság…..