Regisztráció Blogot indítok
Adatok
thisisbs

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt években örvendetesen javult a közlekedésbiztonság a magyar utakon, és ezzel párhuzamosan radikálisan csökkentek is az országúti halálozások, de a legutóbbi elérhető statisztikák szerint még mindig van felzárkózási lehetőségünk Nyugat-Európához e tekintetben. A…..
thisisbs 2014.01.18 10:11:05
Tok jo otlet a blog! Gratulalok.

Viszont egy kicsit azert melyebbre kell asni! Azert, hogy hiteles legyen a blog jobban el kell gondolkodni, hogy a jo otletek mennyire alkalmazahtoak itthon.

Bar nem irod le expliciten, a bejegyzesbol ugy tunik, hogy a halalos balesetek visszaszoritasa lenne a cel. Bar nagyon tetszik a ket javasolt megoldasok, a magyar kontextusban megsem idealisak szerintem. Azert nem, mert ezek leginkabb csak autopalyan alkalmazhatok. A szakaszos meres eseteben az olcso implementacio csak ott oldhato meg, a drokon eseteben meg nem hiheto fenyegetes, hogy haramadrendu utakat fognak dronokkal monitorozni.

A problema az, hogy a halalos balesetek nagyon kis szazaleka tortenik az autopalyakon. 2011-ben, a Magyaro-on tortent 563 halalos kimenetulu baleset kozul 29 tortent autopalyan. Ez 5%! Forras a bejegyzes utan.

Szerintem nem erdemes az adofizetok penzet olyan megoldasokra kolteni ami a problema 5%-ara lehet csak hatassal.

A magyar komment kulturaval ellentetben van megoldasi javaslatom is: - a birsagokat kell emelni. Drasztikusan. Ez egy olyan megoldas, amelyik eseteben a szabalykoveto allampolgar nem kell finanszirozza gyorshajtok elleni harcot. Ez mukodott sok helyen. A birsagok bevezetese/emelese meg Oroszorszaban is kepes volt befolyasolni a kozlekedesi moralt, ami azert durva. Persze ott a korrupcira csabitas, stb. de ez egy kovetkezo blogbejegyzes temaja.

Dronokrol meg: a magyar ember nem annyira paranoid mint az amerikai es ugyis megirja a Blikk (ha engedik neki:)) hogy marpedig dronok nem is leteznek.

Forras: 6. oldal, 8. palyazat
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/ser/ser21112.pdf