Regisztráció Blogot indítok
Adatok
városjáró

443 bejegyzést írt és 3934 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Terézváros Diplomata-negyede a szlömösödés útjára lépett. Közterület takarítás címszóval ugyanis a kerületvezetés kvázi Cséry-telepet szabadított a városrészre. Napokon át hol itt-hol ott, rohadó és rozsdás konténerekkel foglalják el a parkolóhelyeket és a köztisztaság megteremtésével ellentétes…..
Helyzet: Találsz a parkban egy autóindító kártyát. A közeli parkolóban öt perc alatt megtalálod a hozzá tartozó, pár éves, középkategóriás, külföldi rendszámú gépkocsit is. Mit kell tenned, és miért épp azt? Többek logikus válasza szerint értesíteni kell a rendőrséget. Én is ekként cselekedetem.A…..
városjáró 2022.11.28 11:40:40
@Putyur: Külföldi autó volt és nem is akartam volna egyéni akciózásba folyni.
Eltelt bő egy évtized, és megszületett ...  A 2. kerületi AKADÉMIA-PARK pályázatának legfrissebb eredménye   (forrás: MEK.hu) Előzmények ITT: https://varosjaro.blog.hu/tags/akadémia..
A BKK megállóátnevezési mániája egyre több budapestinél üti ki a biztosítékot. Az utóbbi időben számos tradicionális megállónevet tüntettek el a rendszerből és ugyancsak számos furcsa - néhol politikai hangoltságú - elnevezést erőltettek rá az utasokra, miközben a…..
Nagyra becsült kollégám, Fleischer Tamás decemberben foglalta össze a Népszava hasábjain, hogy milyen városszerkezeti érvek szóltak amellett, hogy most pont ne a Galvani híd épüljön meg Budapest déli régiójában (először az alberfalvait kellene megépíteni, ami viszont így a beláthatatlan jövőbe…..
2019 őszén egy meglepően nagyvonalú állami támogatásnak köszönhetően, megkezdték a Völgy utcai Gyermekek Háza 3,5 Mrd-os kialakítását a volt SZOT Kutatóintézet területén. Elsőként "természetesen" likvidálták a telek majd' összes fáját (ennyit tehát a 2. kerület 2019 tavaszán - Láng Zsolt…..
Úgy hozta az élet, hogy 9 év után ismét meglátogattuk a Diósgyőri várat, és igencsak rácsodálkoztunk, mennyire átalakult a 2011-es állapotához képest.  Képek: bal felső - Fortepan / Gyöngyi (1933), a többi - Múltidéző Építészet   Nyilvánvaló, hogy hosszú történelme során nem ezen az egy…..
Két hasonló észrevétel is érkezett mostanában, hogy megbüntették tilosban várakozásért, holott nem volt egyértelmű tiltás. Ami azonos a két esetben, hogy osztott pályás úton parkoltak le a középső elválasztó "járdára". Sok helyen látni ilyeneket, de én sosem állok meg…..
városjáró 2011.10.21 00:17:57
@yoda-jedi: Ha jól olvasom ki, akkor az én felvetésemre reflektáltál. Én ennek nagyon örülök, Ugyanis én is járdaként értelmezem a Diós árok szélét. Az én gondom pont az, hogy az FKF és a 12. kerület pont hogy nem. Épp most állok levelezésben az FKF (BKK) közútaosokkal a háttérről. Beszélnek mindeféle hülyeséget ennek kapcsán. (Ja, én egyébként gyalogos szemszögből viszgálom a kérdést és nem autósból. Épp ez a lényeg!
üdv
városjáró 2011.10.21 17:38:12
@dzsaszper: Persze. Az alapbprobléma a ráparkolás. A festés/táblahiány csak hab a romlott tortán. Pontosabba "volt". Mára ugyanis - mitadisten - kirakták végre a táblát. Hiába okoskodott levélben napokon át az FKF. Most már csak a ráparkolást megakadályozó korlátsor hiányzik. De az már kerületi ügy. Rajtam nem fog múlni, továbra is rajta leszek a dolgon!
városjáró 2020.06.09 10:32:54
@Koszpek Ferenc: Jól felhoztad ezt a 10 éves poszot :)
Bár igazad van abban, hogy ez nem parkoló, az az (egyébként logikus) érved amit írsz megdől, ha pl. a Nuyugati téri felüljáró alatti parkolóra gondolunk... Ott is megakasztja ugyanis a belső sáv forgalmát a dolog, mégis legaláis. Mitőbb fizetős parkoló!
A parkolás pár héttel ezelőtti ingyenessé tételével újra fellángoltak a viták a parkolóhely nélkül maradt helyi lakosok, a parkolóhelyet nem találó ingázók, valamint a gyalogosok és a kerékpározók között, akik az előbbiek következtében a járdára vagy a kerékpársávra parkoló autók miatt csak…..
Bizonyára sokak számára ismerős a Streetfilms csapata, akik a Youtube csatornájukon keresztül mutatnak be a világ minden tájáról remek ötleteket, kezdeményezéseket, bátor lépéseket, amelyeket az élhető, egészséges és biztonságos városok kialakítása érdekében vittek véghez a városvezetők...
városjáró 2020.05.10 09:54:41
@törzsmókus: Álom-álom, édes álom! Itt még azt a minimális lépést se képes megtenni a helyhatóság, hogy a 40 éve járdára terelt (félkerékkel, orral oda álló) autókat visszategye párhuzamos parkolásra. Nem hogy körgyűrűket meg parkolóházakat/garázsokat hozzon létre kint és bent. Itt a csak addig ért mindig is az ész, hogy lezárjanak és kitiltsanak. És ez nem pálya.
városjáró blog HB2Y 2020.01.15 08:00:00
Benczúr utcai fuck Meglepő? Vagy inkább megszokott? Leginkább elszomorító...
Van egy egészen különleges város, ahol sikeresen nemet mondtak a multiknak, és a nagy közértláncok helyett inkább a helyi termelők szerveztek maguknak szupermarketet. És ráadásul milyen jót!..
városjáró 2019.07.29 15:18:11
2016 harmadik negyedévében nagy munka kezdődött az erzsébetvárosi Dob utca 37. mögötti hatalamas telken. A legutóbbi években parkolóként funkcionáló, de már jó ideje bezárt és pusztuló területen az Erzsébetvárosi Önkormányzat közpark kialakítását kezdte meg. Kitisztították és kármentesítették a…..
Bár a Szt. János kórházi villamos végállomás Városmajor utcai torkolatában három darab jól lefúrt parkolásgátló pollerrel véglegesen és hatékonyan meg lehetne akadályozni az üzletszerű zöldterületre parkolást, a 12. kerületi Városrendészet - sokszoros lakossági bejelentés után - inkább rozsda…..
Aszittem a MÁV nem tudja már fokozni az értelmetlen hülyeséget a Keleti pu. csarnokának rekonstrukciója kapcsán, de tévedtem. Tudja. És akarja is.  Volt egy viszonylag elégséges szélességel bíró peron. Erre mit lép a nagytudású MÁV? Betosz az üzletek elé egy-egy embermagasságú, méterszéles világító…..
A belváros főteréről a napokban érkezett panasz a Járókelő.hu egyik felhasználójától. Fontos, hogy jobbító szándékkal, de Dávid mégiscsak a tér arculatát kifogásolta. Teljes joggal. Persze elég volt épp csak átpörgetni a közelmúltban az oldalra feltöltött képeket, hogy…..
városjáró 2019.06.09 20:35:37
@Le a spammerekkel: azért kell nekik a kép, hogy azzaé alátámasztható legyen a bejentés és ne csak úgy pucéran legyen beküldve a téma. ha van mobiltelód, akkor 1-2 mp képet csinálni, majd újabb 5 mp letölteni azt és úgy elküldeni a bejelentést. nehogy már ez fogjon ki egy 21. századi júzeren! (egyébént miről lett volna szó?)
Cikksorozatunk második része az élelmiszerek kapcsán veti össze a nyugati- és hazai piacokat. Vajon mennyit késett az első dobozos tej, pet palack vagy éppen a Coca Cola a hazai boltokban?..
városjáró blog 11! 2019.01.15 09:00:00
Egy és egy az tizenegy!   11 éve a civil városjobbítás szolgálatában!   Írásainkat kövessetek nyomon a blog Facebook felületén!..
A budai oldal legforgalmasabb csomópontjának felújítását 2016 februárjára ígérték, de végül 3 hónapot csúszott az átadás. A késve megvalósult budapesti projektek közül viszont még így sem régi-új Moszkva tér a csúcstartó. Elég csak mondjuk a Várkert Bazárra gondolni. Az átalakítás mégis próbára…..
városjáró 2018.12.02 16:40:21
@yourmomtits: az ilyen te féle egynapos nickekkel mit lehet kezdeni, de tányleg? erre regeltél, te szegény? mennyit fizet egy ilyen móka?
városjáró 2018.12.02 21:18:26
@yourmomtits: nézd jóbarát, az, hogy tegnap beregelsz a blog.hu-re és egyedül itt kezdesz ámokfutásba, azért az nagy hitelességet nem árul el rólad. a többi meg már törénelem.

és most akkor vissza a lényegre (no csak a játék kedvéért.)

gondozási gagyi:
- soha nem működő, de drága és agyonreklámozott led-sor
- hosszú hónapaokon át és napjainkban újra csak nem működő, de agyonreklámozott óra
- csúszósra épített kenceficeburkolat,
- lerakásuk hatására kiszáradt és/vagy kirohadt (ráadásul eleve sűrűn és feleslegesen ültettet) fák
- kenceficeburkolatok gyors megsüllyedése
- a süllyedésekkel kkapcsolatos bejelentések éveken át történő anulálása
- a süllyedések legmegátalkodottabbikának javításával egy hónapja baszakodó kivitelező
- a baszakodást eltűrő és kussoló területgazda
- lefektetése óta idegtépő módón csikorgó sínkpár az alagúti kanyarban
- víz hatására szétvedemedett lapragasztott fa "utcabútorok"
- hónapok óta széttört burkolatú közműfedlapok
- járdákon parkoló "csókos" álrokik lepacsiztatott eltűrése

tervezési gagyi:
- vonaulási útvonalak közepébe szerkeszettt sarkos növénykazetták
- rossz helyre telepített (nem kellő darabszámú) busz utasvárók
- villamos utasvárók gyalogosáramlást gátló merevítőoszlopai
- rámpával induló de lépcsőben végződő gyalogosútvonal
Múlt vasárnap nem csak villamosok vonultak körbe a városban, a Rudas fürdőnél ugyanis egy sor veterán busz csatlakozott hozzájuk: Hihetetlen látványt nyújtottak, ahogy az indulásra vártak! Sajnos a forgalmat nem állították le, így nehéz volt fotózni őket: amikor épp nem jött autó, akkor mindig…..
városjáró 2018.11.29 17:04:00