Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egonymus+

61 bejegyzést írt és 507 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap beszélgettem a nagyanyámmal. Jehova Tanújaként szinte egész életében erre a pillanatra várt. Armageddon itt a küszöbön... már megint?? Ki tudja hányadjára? Szóval elmondta, hogy április 7-én korlátozott keretek között lesz megtartva az Emlékünnep. Még talán résnyire nyitva lesz a bárka…..
Egonymus+ 2020.03.18 22:50:17
@Vénvarangy: Te Ronda Öreg Béka! :)))
Ha ismernéd a "nagyit", akkor nem kérdeznéd meg. Persze nem ismered (gondolom). Harcedzett Ő. Soha nem adja (adta) fel. Akármilyen 'bigott' is (persze jó értelemben) nagyon szereti az egy szem fiát, akiért mindent megtesz és megtett volna, ha hagyja az akkori hatalom és nem veszi el tőle. Két unokájáért és három dédunokájáért is mindent megtenne, hogy Jehovát imádják. Próbálj meg egy kis empátiát gyakorolni, és ha a "nagyi" szemüvegén át nézed a dolgot, akkor megérted, hogy Johnny miért ígérte meg, hogy elmegy az Emlékünnepre.
JT BLOGGER EGONYMUS Záróra 2018.08.08 08:08:00
Kedves Olvasóim!Több, mint 30 évet töltöttem Jehova Tanúi közelében. Kétkönyves (Paradicsom, Imádat) tanulmányozók voltunk a feleségemmel együtt. A hírnökségtől a gyülekezeti felvigyázói tisztségen át, egyéb társulati kiváltságokat láttam el. Kétgyermekes családomban igyekeztem példamutató 'igaz…..
Egonymus+ 2018.09.20 22:12:14
@a századik juh: Miről írhatnék még egy posztot Báránykám? Mi jöhetne még a 'Záróra' után?
Megyek az utamra. Meggyászoltam a JT-s múltamat. Megpróbáltam a az őszinte szívűekhez szólni itt az oldalamon. Csak remélhetem, hogy akihez kellett, eljutottak a gondolataim.
Egonymus+ 2018.09.20 22:30:42
@magnolia21: Valós dolgokat fogalmatál meg. Nem akartam beszállni az egymást meg nem értők közé, mert lehúzott volna érzelmileg. Törléssel nem akartam befolyásolni a párbeszédeket. Olvastam és elemeztem a kommenteket. Tanulságos volt.

Láthattad, hogy volt, aki arccal és névvel vállalta a nem éppen kedves hozzászólásait. Pedig ezt a stílust sokszor az "arctalan" kommentelők alkalmazzák.

Én ismeretlenként sem voltam gátlástalanul durva senkihez sem. És mégis potenciális veszélyforrásként tekintett rám néhány admin a közös blogban. Voltak persze, akik nem foglaltak állást. A két éves közös munka sem győzte meg a bizalmatlanokat arról, hogy ártalmatlan vagyok. Biztos így kellett történnie.
Mit várunk egy exJT blogtól? Legyen kompetenciája, vagyis az írója olyan személy kell hogy legyen, akinek van rálátása a Tanús tanításokra, és életvitelre. Ugyanakkor legyen szavahihető, a cikkeik megbízhatóak legyenek. Kétségkívül minőségi változásokra van szükség az élet megannyi területén, ha…..
Egonymus+ 2018.07.12 20:44:00
@sefatias: "És mikor Egon is bekerült a szerkesztők közé, már tudtam, hogy baj lesz vele."
Kifejtenéd, hogy mi volt a "baj" velem kb. két év alatt?
Egonymus+ 2018.07.13 00:01:14
@sefatias: Az nem sok és semmi konkrét.
„Az igazi alázat érzése egy nő és egy férfi  tiszta, odaadó, önzetlen szerelmében található meg, de láthatatlan mivolta miatt, csak ezen két ember tapasztalhatja meg, világmegváltó erejét."  - Ismeretlen szerző – Az előző posztban lejegyzett gondolataim az alázatról, valóban vallásos jelleggel…..
Egonymus+ 2018.06.19 21:16:31
@Inquisitive Man: Ha a viselkedésével mindenki hozzátesz egy kicsit, elérhető a kritikus tömeg és akkor egyre többen ébrednek rá, hogy mit is jelent a szeretet.
Kedves Gabi! Sajnálom, hogy íly módon ért véget a közös munkánk. Kérésednek eleget téve adminságod ezen a blogon és az itt megjelent cikkeid törölve lettek.  „4. A megtisztulás érdekében töröltem az összes írásom. Szeretném kérni, hogy máshonnan is kerüljenek törlésre az írásaim, ahova nem férek…..
Egonymus+ 2018.03.14 22:31:23
Utószó: Végül is Sefa és aki(k) mögötte áll(nak) elérték a céljukat. Két blogot eltüntet(nek)tek. Örülhet(nek)! Annak ellenére, hogy Sefa már nem foglalkozik exJT-s dolgokkal, eléggé aktív lett hirtelen. Egy biztos, hogy nem az Ő kútfejéből pattant ki hirtelen ez az agymenéses poszt. Egy eszköz csupán. Ezzel a tettével JT Egyházát támogatja.
Hogy Gabi az-e akinek beállítja magát, nem releváns a blogok világában. Én sem fedtem fel kilétemet, mégsem kételkednek az olvasók az írásaim igaz mivoltában.
Mivel 'Csakegyember' volt e közös blog "atyja", úgy gondolom, hogy az Ő kilépése követendő számomra is, pedig jó lett volna tovább vinni ezt a platformot. Okulni kell ebből az esetből!
JJ passzivitása érthetetlen, de biztos oka van, hogy Nyugat-európai fotelból szemléli az eseményeket, de amint írtam a blogán, nemcsak az éremnek, hanem neki is két oldala van. Most az árnyékos oldalát mutat(ja)ta. Pedig már Sefa 'sikerposztja' sem fogja visszahozni a "fényét" JJ blogának.
Közel két évig dolgoztunk ezen a blogon. Ennyi volt. Ha tovább marad ez az ex-közös blog, az írásaim maradhatnak. Természetesen a "maradék" szerkesztő(k) törölhetik is, az adminhozzáférésemmel együtt.
Köszönöm szépen az együtt töltött időt itt. Sok hasznos tapasztalatra tettem szert, amit a társaim visszajelzéséből és az együttműködés során végzett munkából kaptam. Nem élem meg kudarcként a történteket. Minden okkal történik és a tapasztalás, még ha negatív is, előre viszi a dolgokat és fejlődéshez vezet. Nem haragból írtam le ezeket a gondolataimat és nincs neheztelés bennem senki iránt. Elengedem ezt a történést és tovább haladok.
Üdvözlettel, Egonymus
Egonymus+ 2018.03.15 14:46:26
Mivel Sefát már nem foglalkoztatja semmilyen exJT-s téma, nem érdekelte és nem gondolta át, hogy a bent lévők, akik még olvassák az ilyen irányú blogokat, milyen hatással lehet rájuk ez a nyílt, durva akció. Persze aztán, mint aki jól végezte dolgát elégedetten visszatér a saját oldalára.
Ne szépítsük, ez egy durva karaktergyilkosság volt! Tetézi a súlyát, hogy nem próbálta "házon belül", tisztázni a kételyeit az érintettel. Felelősség terheli Johnny-t és minden adminját, hogy ezt kontroll nélkül Sefa kiposztolhatta. No meg azt a titokzatos személyt, aki 9-én felébredt és "mikor_ebredjetek" új néven oly nagyszerűen támogatta az írót a 'századik juh'-hal együtt, aki mellől hiányoltam 'leslie07'-et. (És még azt kérdezi Sefa, hogy mitől biztos, hogy nem az ő kútfejéből pattant ki ez az egész!) Miért nem az addig ismert nick-néven támogatta meg Sefát?
A végkifejlet még várat magára. Több minden ki fog még derülni a valódi indítékot illetően. A következmények még tragikusak is lehetnek, ahogy ezt 'Csakegyember" kifejtette.
Egy bizonyos, hogy az időzítés is mesteri volt. Ezért írtam, hogy két blog is elveszik. Gabié és a közös blog. Sajnos a két éves szülinap feketére sikeredett. Már nem lesz a régi, mivel olyan megosztottság ütötte fel a fejét, ami valószínűleg ellehetetleníti a közös munkát.
Szomorúság tölt el, ha arra gondolok, hogy a szeretet és az empátia hiánya nyilvánult meg többeknél. Az emberi méltóság mindenkit megillet. Van, aki ezt sárba tiporja, mert nem tud civilizált, kulturált módon kezelni egy ügyet. A kiegyenlítődés elve működni fog és mindenki rádöbben majd, hogy mit tett szeretetből, vagy gonoszságból!
Sziasztok! Régóta nem szólaltam már meg extanús témában. Már évek óta nem foglalkozok semmilyen Jehova Tanúit érintő témával.  Szerencsére kigyógyultam már belőle és nincs semmi, ami odakötne. Most mégis úgy döntöttem, hogy írok egyet. Azért kell ezen a blogon kiraknom, mert a saját blogomat már…..
Egonymus+ 2018.03.10 21:44:39
@Johnny Joker: Azért te ennél sokkal többel tudnál hozzájárulni az ennek a fikciónak a tisztázásához!
Nem teszed, vagy nem akarsz belemászni, vagy tényleg érdektelen neked ez a téma. Minden esetre jól belecsapott Sefa a lecsóba!
Egonymus+ 2018.03.13 21:52:38
@Johnny Joker: Csak ennyit tudsz hozzáfűzni? Szomorú!
Egonymus+ 2018.03.13 22:22:27
@Johnny Joker: Nem ilyennek ismerlek, de hát az éremnek is két oldala van.
„És mivelhogy a gonoszság megsokasodik, a szeretet sokakban meghidegül.” Máté 24:12Másfél évtizede hangzott el egy nyilvános előadás, ahol az előadó ezt a jövendölést Jehova népére vonatkoztatta. Lehet, hogy az evangélista elsősorban Krisztus I. századi követőire gondolt, hogy óvja őket a ’a gonosz…..
Aktív Tanú koromban egy házigazda feltette a kérdést: Mi tesz a maguk Jehova Istene a meg nem született magzatokkal? Maguk szerint már embereknek kell őket tekinteni? Ha igen, akkor feltámadnak, de hova? Három egyszerűnek tűnő kérdés, mégsem tudtam rá választ adni. Ma sem tudok. Ugyan JT-tól távol…..
„Az igazi alázat érzése egy nő és egy férfi  tiszta, odaadó, önzetlen szerelmében található meg, de láthatatlan mivolta miatt, csak ezen két ember tapasztalhatja meg, világmegváltó erejét."  - Ismeretlen szerző – Az előző posztban lejegyzett gondolataim az alázatról, valóban vallásos jelleggel…..
Egonymus+ 2018.02.10 22:02:54
@t.csilla: A cikk nem a homofóbiáról szól.
Egonymus+ 2018.02.11 23:08:59
@t.csilla: Az alázattal karöltve jár az elfogadás, ami nem jelenti a helyeslését egy adott történésnek, helyzetnek, személynek, vagy emberi cselekvésnek. A hívő és bárki elfogadhat valamit, de nem kell vele egyetértenie, de elítélnie sem.
És ha már egy hívőről van szó, talán elfogadható érv lenne a részéről, ha arra hivatkozna, hogy "férfiúvá és asszonnyá teremtette őket." Ezt a hivatozást semmiképpen nem nevezném homofóbnak. Ebben az esetben pontosan arról ír a Biblia, hogy Isten két ellenkező nemű embert teremtett meg, abból a célból a testi (nevezhetjük szerelminek?) kapcsolatából származó utódok benépesítsék a Földet.
Ez a kijelentésed is érdekes! "(na mert valahogy attól félnek, ha el kéne fogadniuk mások életmódját, akkor ők maguk is azok lennének)." Megbocsáss, de ez már egy beteges feltételezés. Én elfogadom ha valaki a saját neméhez vonzódik, de ettől még nem leszek homoszexuális. Az elfogadás viszont nem jelent helyeslést, és a helytelenítés pedig nem jogosít fel az ítélkezésre.
Próbáltam összevonni a szerinted homofób kijelentésemet az alázattal, amiről a cikk szól.
Egonymus+ 2018.02.11 23:11:41
@Egonymus+: Javítás: Ebben az esetben pontosan arról ír a Biblia, hogy Isten két ellenkező nemű embert teremtett meg, abból a célból , hogy a testi (nevezhetjük szerelminek?) kapcsolatukból származó utódok, benépesítsék a Földet.
„És mivelhogy a gonoszság megsokasodik, a szeretet sokakban meghidegül.” Máté 24:12Másfél évtizede hangzott el egy nyilvános előadás, ahol az előadó ezt a jövendölést Jehova népére vonatkoztatta. Lehet, hogy az evangélista elsősorban Krisztus I. századi követőire gondolt, hogy óvja őket a ’a gonosz…..
Egonymus+ 2018.02.06 23:48:41
@t.csilla: Egy kissé szélsőségesen értelmezed az alázatot, ami nem összetévesztendő az alázatoskodással, amire szerintem Te utalsz.

Pilinszky János szépen megfogalmazza az lázat mibenlétét:

"Az alázat, az igazi tudás és az igaz megismerés kapuja. Minden nagy tett, minden valódi erkölcsi és szellemi erőfeszítés előfeltétele. Már a dolgok természetéből fakad, hogy aki feladatán elmélyül - "megfeledkezik önmagáról". A hiúság, az önzés, az érdek, nem csak erkölcsi rossz, de szellemi akadály is, s nem egy kitűnő alkotást fosztott meg attól hiú tökélye, hogy valóban közkincs, halhatatlan alkotás legyen. Alázat nélkül, nincsen alkotó."

Én abszolút nem vallásos értelemben gondolok e tulajdonságra. A vallások általában ájtatos alázatosságra utalnak. Magam, csak egyszerű szellemi alázatra gondoltam, mentesen minden vallástól, izmustól, vagy elferdített pejoratív magyarázattól.

A további hozzászólásodból látszik, hogy azért érted Te a lényegét az alázatosságnak, csak reflexből mégis félreértelmezett, sztereotip szemüvegen át értelmezed a jelentését.
Egonymus+ 2018.02.06 23:50:11
@Egonymus+:
Javítás: Pilinszky János szépen megfogalmazza az alázat mibenlétét:
Egonymus+ 2018.02.07 17:23:26
@t.csilla: Igazad van. Elnézést, hogy félre minősítettem a hozzászólásodat. Talán azért lehetett, mert számomra csak egyféle emberi alázat létezik. Nem különböztetem meg vallási hovatartozás szerint.
Teljesen igazad van, hogy JT között, csak nagyítóval találni őszintén alázatos testvért.
Még egyszer bocsánat, hogy szélsőségesnek véltem a kommentedet (nem Téged!) és nagyon köszönöm, hogy írtál ehhez a cikkhez.
            Kedves olvasók,  ez egy különleges, soron kívüli  poszt  ! Különleges,  mivel egy levelet kaptunk a blogomon, melyben a segítségünket kérik egy igen komoly helyzet kapcsán ami a vérkérdéssel kapcsolatos.  Mivel lényegében nagyon komoly kérdésröl van szó, több sorstársammal már…..
Aktív Tanú koromban egy házigazda feltette a kérdést: Mi tesz a maguk Jehova Istene a meg nem született magzatokkal? Maguk szerint már embereknek kell őket tekinteni? Ha igen, akkor feltámadnak, de hova? Három egyszerűnek tűnő kérdés, mégsem tudtam rá választ adni. Ma sem tudok. Ugyan JT-tól távol…..
Egonymus+ 2018.01.09 21:26:42
@sefatias: Ne erőlködj tovább a bogarászással! Nem Neked szólnak ezek az írások. Ha nincsenek elvárásaid, akkor nem értem mit sejtet számodra a két cikk tartalma? Legtöbbször az én véleményemet, csak árnyaltan szoktam az olvasó elé tárni. A célom a gondolkodásra késztetés, hogy próbáljon meg a látogató a sorok között is olvasni. Mivel ez nem sokak készsége, ezért nem zavar, ha nem szólnak hozzá sokan. 'A kevesebb, több...' szokták mondani.
Ahogyan Csilla "feldúsította" az általam írottakat, látszik az elmélyülése e témában. Ha csak egy ember talál valami érdemlegeset, már elégedett vagyok, mert neki már biztos tudtam valamit adni.
Várlak majd a következő dupla témámmal, hátha értékelhetőbb lesz.
"Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet!"  /1Mózes 1:28/  Az isteni parancsolat egyértelmű. Persze a ’töltsétek be a földet’ ténye meghatározhatatlan, mind mennyiségben, mind térben és időben. Napjainkban ez a felszólítás, érvényes lehet még egyáltalán? Hogyan tekintik Jehova…..
2018-ban is Szeretettel Köszöntjük a Kedves Olvasóinkat! Célunk, hogy a blog látogatóinak segítsünk reális képet alkotni Jehova Tanúi életéről, hitéről és cselekedeteiről. A blog szerkesztőiként, jó olvasást kívánunk! "Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet!"  /1Mózes 1:28/  Az…..
„Kedves Egonymus! Nem tudom, hogy miért pont neked írtam le ezt, ami velünk történt. Talán a személytelen mivoltod, ami miatt terád esett a választásom. Csak az írásaidon alapján ismerlek de érződik az együttérző hozzáállásod az emberi lelkekhez. Bízom a tisztánlátásodban (meg Jehova Tanúja is…..
„Kedves Egonymus! Nem tudom, hogy miért pont neked írtam le ezt, ami velünk történt. Talán a személytelen mivoltod, ami miatt terád esett a választásom. Csak az írásaidon alapján ismerlek de érződik az együttérző hozzáállásod az emberi lelkekhez. Bízom a tisztánlátásodban (meg Jehova Tanúja is…..
Egonymus+ 2017.11.22 18:02:09
@t.csilla: Nincs ellenvetésem, nyugodtan tedd be!
Egonymus+ 2017.11.22 23:31:46
@Marci kérdez: "Miért is ne lehetne a Tanúknál házasságon belül orális, anális, akármilyen szexuális aktus, amiben mindkét fél benne van?"
Ezzel nem értek egyet. A posztban csak az orális testi kapcsolatról volt szó. A többi általad említett szexuális gyakorlat már természetellenesen perverznek mondható. Jó lenne ezt a határvonalat megtartva, nem összemosni a még normálisnak mondható testiséget az aberrált szexuális gyakorlatokkal, még akkor sem, ha 'mindkét fél benne van'.
Az előző, ollózott poszt alapján tovább boncolgatnám az ördögi témakört. Sátán léte vitatott kérdés. A Biblia több helyen említi, és nem tagadja létezésének tényét. A ’Teremtéstől’ a ’Jelenésekig’ sokszor felbukkanó mellék-, vagy háttérszereplője a Szent Írásnak...
A világhálón találtam ezt a cikket. Érdekes gondolatokat fejteget a Sötét oldal állítólagos Hatalmasságáról, Sátánról. Az író állításai néhol meghökkentőek. Mindenképpen elgondolkodtató írás végén megfogalmazott állítása...
Az előző, ollózott poszt alapján tovább boncolgatnám az ördögi témakört. Sátán léte vitatott kérdés. A Biblia több helyen említi, és nem tagadja létezésének tényét. A ’Teremtéstől’ a ’Jelenésekig’ sokszor felbukkanó mellék-, vagy háttérszereplője a Szent Írásnak. Ami viszont vitatható, az az…..
A világhálón találtam ezt a cikket. Érdekes gondolatokat fejteget a Sötét oldal állítólagos Hatalmasságáról, Sátánról. Az író állításai néhol meghökkentőek. Mindenképpen elgondolkodtató írás végén megfogalmazott állítása.Ez régi kérdés. A régi és új idők tanítói némiképp ellentmondásosan…..
"A báránybőrbe bújt farkas esete" „Szia Egonymus!Kérlek, hogy ezt a történetet tedd fel a blogodra! Ugyan nem ismerlek téged, de az írásaidban mindig találok valami rejtett értéket. A mondanivalód mögöttes tartalma az, ami rendszerint elgondolkodtat. Ezért téged választottalak az exjt-blogosok…..
Egonymus+ 2017.10.02 23:55:05
@Jónás_: Szia! 2016-ban történt.
"A báránybőrbe bújt farkas esete" „Szia Egonymus! Kérlek, hogy ezt a történetet tedd fel a blogodra! Ugyan nem ismerlek téged, de az írásaidban mindig találok valami rejtett értéket. A mondanivalód mögöttes tartalma az, ami rendszerint elgondolkodtat. Ezért téged választottalak az exjt-blogosok…..
Egonymus+ 2017.10.02 23:50:55
@Jónás_: Szia! 2016-ban történt ez az eset.
E témakörrel nem leszek népszerű. Jehova Tanúi most már nem csak hitehagyottnak, hanem istentagadónak is fognak tartani. Ugyanakkor az istenfélő emberek annyira nem félik az Istenüket, hogy simán egymás torkának ne essenek, ha mások nem osztják az ő igazi istenképüket. Legékesebb példa erre, Jehova…..
Egonymus+ 2017.09.03 15:00:55
@yucatan71: Szia!
Kit, vagy mit tekintenek Istennek az emberek? A tudomány mondhatni minden területén rend, rendszer, rendezettség a jellemző. Mondhatni, hogy ez egy isteni rend, egy tudományos Isten műve? Lehet, hogy nem is Istennek kellene nevezni?
Az vallások, egyházak, felekezetek Istene(i) már elkopott jelentéssel bír(nak). Ha egy Istenről beszélünk, hányféle név, útnutatás, reménység stb. létezhet? A kereszténység egyházi tömörülései alapjaiban kezdenek megrendülni.
Az utolsó mondatodban megfogalmazottak érdekesek. Hogyan lehetséges egy tökéletes, mindenható, szerető Isten nevében kárt okozni? Ha lehet, akkor e három isteni tulajdonság egyike sem helytálló.
Egonymus+ 2017.09.04 22:30:54
@yucatan71: Megpróbáltam egy kicsit elméleti síkra terelni az eszmecserénket, mivel általánosságokban beszélsz. Pl.: "Nem hinném, hogy ha egyszerre tekintünk a tudományos és vallásos világra, egyértelműen fehérre és/vagy feketére lehet különválasztani a dolgokat." Beszélhetünk morális különbségről, de úgy érzem nem lehet. A vallási vezetők, vagy a tudományos fejlődést előmozdító tudósok okoztak nagyobb kárt az emberiségnek... ki tudja eldönteni?
Ezt írtad: "...sokkal kevesebb kárt okoznának és okoztak volna Isten nevében." Isten nevében nem lehet kárt okozni. Isten tulajdonságait meghazudtoló cselekedeteikkel okoznak kárt a vallási vezetők az embereknek. Így nem tekinthetőek vallási vezetőknek, mivel a tökéletes, mindenható és szerető Istenhez semmi közük. Ezt a mondatomat feltételes módban írtam: "Ha lehet" (Isten nevében kárt okozni) ", akkor e három isteni tulajdonság egyike sem helytálló."
A törvényszerű rendezettséget a tudomány azon területeire értettem, mint pl. a csillagászat, a kémia, a fizika stb.
Na nem a blog szerkesztőinek vagy esetleg olvasóinak véleményét tükrözi ez a cím. Jehova Tanúi egyik felvigyázója kápráztatja el időről időre rajongóit ezekkel a kijelentésekkel. A szervezetben, bibliai vagy logikai okból szinte semmi ellen nem szokás és nem is szabad felszólalni. Ha azt tanítja a…..