Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ácsenikő

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kismese Milyen hideg ez a február 2016.02.01 19:34:29
Dráni írta. (Bornai Tibor) 1980 táján kaptam lehetőséget a nagyhatalmú Erdős Pétertől,(Hanglemezgyár) hogy egy nagylemeznyi anyagot felvegyek. Az akkor még nem KFT tagok, akikkel baráti viszonyban voltam, (Dráni, Náti) nagyon jó kis dalokat adtak nekem. El is készült a demo, a kb. 8 négyzetméteres…..
'72-ben kerültem el otthonról, jó messzire, a debreceni (akkor még) Kossuth egyetemre. Egészen addig az, hogy villamos van a városban, a világ legtermészetesebb dolgának tűnt... Debrecenben is volt villamos, modernebb, hosszabb, gyorsabb. De hát, az egész Debrecen mindenestől nagyobb volt... Az…..
Kismese Angyali hangok: Libera 2016.01.26 10:51:11
Ami mindig meghat: a gyerekhangok...
Történt egyszer, hogy a házigazda jó áron mangalica kolbászt vett a piacon. Nem is akármennyit, egy kilót vett, mert így volt becsomagolva egy lyukacsos nejlonzacskóba. Elégedetten hazavitte, és a feleségére bízta, hogy tegye valahová. A háziasszony, aki boldogan szemlélte az…..
Kismese Újévi üzenet 2015.01.01 20:43:29
Keresgélek az újévre valami egyszerűt, szívhez szólót, találok szép verseket. Majdnem tetszenek, némelyik ismerős is egy kicsit, talán régről. És akkor a fészbukon, hol is másutt, találkozom Ildi versecskéjével. Hogy ő a szerző, szerényen nem írja ki. És a vers éppen olyan, amilyet szerettem…..
Kismese Karácsonyi jókívánság 2014.12.22 23:01:57
Áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánok barátnak, ismerősnek ezzel a Karácsonyi dallal. ..
Kismese Reggeli merengés 2014.11.01 09:27:28
Azon gondolkodom, hogy mi is a kavicsfestés. A semmihez képest valami. A Valamihez képest semmi. Tehát ha azt kérdezed, mit csinálok mostanában, nyugodtan mondhatom: semmit. Jó lenne egész nap semmit tenni, de hát tartanom kell a házat... :)..
Kismese Dagi világgá megy 2014.05.17 08:31:39
A múlt hetekben olvastam egy nagyon kedves riportot egy meseíróval. Akkor tudatosodott bennem: nagyon sok egeres mese lehet... Mentségemre szolgáljon, nagy gyerekeim vannak, az utóbbi időkben nemigen olvastam mások egeres meséit... De egy jó ideje írni kezdtem a magaméit. Nem tudom,…..
Kismese Fehér orgona Mamickónak 2014.05.04 19:26:29
Kiteszem a pici üvegvázát az asztalra, benne a kertből vágott kis sárga rózsa. Mellette Mamickó fényképe. Tizenhét éve nincs velem. Keresek a neten, mindenféle anyák napi verset, szöveget… Nem jó egyik sem. Nem általában; nekem nem jó, nem az én érzéseim, nem az én…..
Kismese Bicikli 2014.03.13 10:17:12
Hurrá, kiszabadítottam a biciklit a fűnyíró, a kerti locsolók, a virágcserepek, a gereblyék, az ásók, kapák (és nagyharangok) valamint a kerti grillező társaságából. Kicsit dulakodtunk, de én győztem. Most megyek és felfújom. Azután Isten óvja a lőrinci…..
Kismese Tavasz: homokanimáció 2014.03.06 11:19:12
"Üdvözöllek, Március! Idõbe telik, amíg az ember megtanulja, hogy lehet örülni egy naptári adatnak is. Március külön évszak, semmi köze a télhez, tavaszhoz. Külön világítása van. Még nincs növénye, csak a hóvirág, ez a minta érték nélkül." (Márai Sándor:Négy évszak /…..
Kismese Fészbúk helyett 2014.02.05 20:35:59
Így jár az, aki folyton a fészbúkot nézi. Csak telik az idő, csak még ezt, jaj de érdekes, lájkolom, mik ezek, ezt még elolvasom, de jó, ki ez, tetszik, de nem lájkolom, nem lehet mindent lájkolni ami tetszik, kell egy határt húzni, kicsit tetszik, tetszik, nagyon tetszik... Na. És…..
Kismese Kafkaz: Földlakó 2014.01.29 20:46:16
Egy júliusi délelőtt siettem haza egy kis bevásárló körútról. A hőség már fente a fogát, alig vártam az otthoni hűvös szobát és jeges limonádét. A rádiót szórakozottan kapcsoltam be az autóban, ez a dal ment. MI EZ??? Emlékszem, csak úgy borzongtam, annyira tetszett. De jó…..
Kismese King's Singers 2014.01.25 14:33:27
Hallottam, hogy az országban több helyen is koncertezett a King's Singers. Eszembe jutott, hogy te jó ég, milyen régóta szeretem őket! (Ez olyan, mint egy búvópatak, most éppen megint előbújt.) Már nincsen meg az első kis kazetta, a kopott, összekarcolt, vacak kis kazetta, amin…..
Kismese Pilinszky János: Fabula 2014.01.24 18:07:26
Ezt a verset talán sokan ismeritek. Én három-négy éve ismertem meg, akkor nagyon mélyen érintett, és azóta is, ha újraolvasom, ugyanazt érzem mindig: rettenetesen sajnálom a farkast, magunkat, mindenkit, amiért ugyanazt, ugyanúgy, újra és újra megteszik velünk, megtesszük…..
Ez a vers már kislány koromban tetszett. A kicsi lány és Gryllus Vilmos hangja olyan megkapó, hogy időtlenül szép lesz tőle a dal.(Mint a jó dalok és jó versek általában :)..
Rettentő hideg volt. Cinn mama kiment a tetőre, épp hogy csak kiporolja Cinn papa kedvenc takaróját, és majdnem deres lett a bajusza. „Méghogy globális felmelegedés”! - morfondírozott.Elégedetten gondolt a kamra tartalmára, ami talán még egy hosszú és kellemetlen télre is elegendő…..