Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sajtó osztály Belváros

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elképesztő módon a ciklus utolsó, rendkívüli ülésén minden tisztségétől megfosztják az V. kerület egyik alpolgármesterét – ez a belvárosi önkormányzat csütörtöki testületi ülésére tervezett napirendekből derül ki. A jegyző és a kerületi rendőrkapitány után Puskás…..
Még a két évvel ezelőttinél is kevesebb a bérlő és a vevő a Hold utcai csarnokban. Az éttermeknek, büféknek szánt galéria kong az ürességtől. Érzékelhető eredmény nélkül verték el a tanyafejlesztési pénzt a belvárosban. Nagy megrökönyödést váltott ki a tavaly…..
Sajtó osztály Belváros 2014.04.28 14:27:40
Tisztelt Város szíve blog!

Szeretnénk tájékoztatni, hogy a piac műszaki átadása még nem fejeződött be, ahogy azt valószínűleg Ön is látta, a galérián még dolgoznak, néhány napon belül fejezik be a munkát. Ez a tény az oka annak, hogy most még nem töltik meg tömegek a vásárcsarnok épületét, hiszen a termelők, étterem tulajdonosok is a már kész terekbe szeretnének eljönni. Ahogy Önök is írják, felújítottuk a piac árusító helyeit, az alsó szinten teljesen kicseréltük a padlózatot, valamint vakvezető sávokat is kialakítottunk. A műemlékvédelem alatt álló csarnokban a felújítás során újrafestették a teljes fémszerkezetet, a pavilonokat, amelyeket az eredeti, XIX. századi állapotukban őriztünk meg. A Vadász utca felőli részen egy új akadálymentes mosdó és babapelenkázó is épült a mozgássérültek és a kisgyermekes anyukák számára.
A földszintről minden étterem és kiszolgáló egység a galériára költözik, ahol további új üzleteket alakítottak ki, amelyek elsősorban étterem funkcióra készültek. Vállalásunkhoz híven a csarnok közepén két, egyenként 100 négyzetméteres termelői piacot alakítottunk ki, ahol összesen 50 termelő tudja egyszerre bemutatni termékeit. A korszerűsítéssel, felújítással megteremtettük tehát a lehetőségét annak, hogy a Belvárosi Piac vonzóvá váljon mind a termelők, mind a potenciális, belvárosi vevők számára. Az alsó szinten kialakított klasszikus piactéren rendezvényeket is szerveztünk az utóbbi időben, volt húsvétváró esemény, kóstoltatás, kézműves foglalkozás, zenei program, ahol szép számmal jelentek meg a környékbeliek és turisták egyaránt. A kerület északi részében élő lakosok régi kérésének tettünk eleget azzal is, hogy megnyitottunk egy szociális boltot az épületben. Azon dolgozunk tehát, hogy élettel töltsük meg a Belvárosi Piacot, ami a műszaki munkák lezárultával reményeink szerint sikerülni is fog.
Van, akit megbüntetnek, van, akit nem, ha motorral foglalja el portája előtt a parkolóhelyet. A használtmotor-bemutató és a kamumotorozás között egyetlen különbség van: az előbbiért százezer forintig terjedő bírságot szab ki a belvárosi önkormányzat. Van egy kismotorokat…..
A karácsonyi szezon végével három belvárosi épületről is lekerült az építési reklámháló, de nagy csalódás, ami alatta van. Háromból egy rendes homlokzatfelújítás sem készült el. A Petőfi Sándor utca 1. saroképület két homlokzatán, a Ferenciek tere legfeltűnőbb…..