Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vili/c64user

1 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sasvári "TCFS" Tamás, a Plus/4 legendás hazai portoló mestere  már volt pár éve vendég a Checkpointban, amikor a - nahát - Plus/4 volt a téma. Akkor elmesélte, hogy 1993-ban félbemaradt egy Lemmings-porttal, de 1994 óta nem is portolgat, és ma már nem is tudná befejezni a Lemmings-portot, mert nem…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
  Tehernapló: Kezdetben vala az FBI Crew. Tényleg így volt? Vagy tudtok ősibb formációkról? Mr. Wax: Tudok. Az FBI Crew előtt volt a P.E.D., ezt jómagam és egy barátom alapítottuk, ezzel indult minden. Akkor még csak neki volt C64-e, nála „gépeztünk”. Vele kezdtem el az…..
vili/c64user 2014.02.13 20:23:54
Az Uproxx találta, mi meg indásítottuk, hogy meglegyen. Öt videó, vicces mind, azt a 15 percet pont megéri.  ..
vili/c64user 2013.09.07 16:15:03
Könyvajánló sem volt még a blogon. Sajnos az utóbbi időben kevés regényhez volt szerencsém, nem is csoda hát, hogy ilyesmire nem vetemedtem. A szabadságom alatt azonban sikerült egy vérbeli cyberpunk írással egymásba gabalyodnunk. Ernest Cline Ready Player One című…..
Tehernapló Új magyar C64 játék 2013.08.13 20:10:02
Egész kis dömping van már a C64 játékprojectekből, ami természetesen nagyon kellemes hír a magunkfajta begyöpösödött retro számítógép fanoknak. Pár hónapja beszélgettem Soci barátommal, hogy nincs-e kedve indulni az Rgcd játékkészítő versenyen valami kis aprósággal, és…..
A Blikk infói szerint még mindig vannak olyan ebben az országban, akinek mond valamit a VV Alekosz név, sőt, arra is kíváncsiak, hogy mi történt valójában a szerződésszegése mögött és ezért képesek lennének egy nagy zsák pénzt is hozzávágni a VV4 nyerteséhez. A cikk…..
Tehernapló Meglepetések Árokon 2013.07.07 21:58:24
Az első meglepi a sorban mindjárt az volt ugye, hogy az indító poszt-csonk után gyakorlatilag nem volt időm a blogra. Elnézést az olvasótábortól. Kísérletnek nem volt az utolsó, hogy live riportot írjak, nem jött össze. :D Bár folyamatosan számíthattunk a vendégekre, mindenki…..
vili/c64user 2013.07.08 06:33:54
Tehernapló Árok party live riport 2013.07.05 16:29:52
Elrajtol hát az idei Árok party. \o/ Aki szorgalmasan nézegeti majd az oldalt, az sok meglepetésre számíthat. Mivel ez a szervezés mellett zajlik majd jómagam is kíváncsi vagyok, ez mennyire lesz kivitelezhető, de maradjunk annyiban, hogy ez a terv. :) Első körben álljon itt egy…..
vili/c64user 2013.07.05 20:49:25
Instant közleményünk, ami igazából már szakállas hír, de kénytelenek vagyunk lehozni több okból: 1. Az Árok party megiscsak fontos. 2. A blogmotor szétesik, ha most azon nyomban még egy Graffity hosszúságú posztot feltöltünk. 3. Ráfér a promóció a lemeztartó rajzoló…..
Tehernapló Boldog Új Évet 2013.01.01 12:48:58
A tavalyi év nagyon mozgalmasra sikeredett, lehetne-e jobbat-szebbet kérni-kívánni, mint hogy legyen sikeresebb a 2013, mint az óév? Azt hiszem, nem. Hát úgy legyen! \o/ A szilveszteri hangulatot Hermit barátunk egy kis zenekollekcióval ékesítette, melyben magyar népzenei…..
Létezik vajon a tökéletes demo? Jómagam még nem találkoztam olyan C64-es demoval, amibe ne lehetett volna - legalább egy apróságba - "belekötni". Jelenleg - vitathatatlanul - az 'Edge of Disgrace' a legjobb demo C64-re. Ez azt is jelenti, hogy a legtökéletesebb? Nézzük hol található…..
Tehernapló Hardware ajánló 2012.09.09 23:50:01
A Commodore 64-et ugyanúgy, mint akármelyik másik számítógépet igencsak alap dolgokra lehet használni perifériák nélkül. A C64 pedig majdnem a piacra dobásától szimbiózisban van a meghajtójával, az úgy nevezett 1541-es drive-val. Persze létezik több típus, és különböző…..
Tehernapló Manic Miner Reloaded 2012.08.16 20:55:24
  A portolások korát éljük C64-en, erre az apróbb felismerésre már kitértem legutóbbi Commie Inside cikkemben is, és a folyamatok megerősíteni látszanak ebbéli hitemben. A legújabb őrület a Genesis Project crack-műhelyéből tört elő: a híres-neves Manic Miner javított…..
Saját gyártású, animációs minisorozatba kezdett a Comedy Central - tudta meg a mediainfo.hu. A csatorna programigazgatója, Litkai Gergely szerint az És Ubul című sorozatnak fontos szerepe lesz a Comedy Centralon. A sorozat executive producere, Csornay Péter elmondta, "Ubul, egy…..
Már csak néhány nap, és azokkal a kollégáiddal, osztálytársaiddal, szomszédjaiddal is a futballról fogsz beszélgetni, akik korábban olyan kijelentésekkel mértek súlyos csapást a nyúltagyadra, hogy „én mondjuk annyira nem követem a focit, de Del Piero miatt az olaszoknak…..
Ismét mutatok egy jól sikerült photoshop-nak köszönhető képrejtvényt. Hol a hiba? ..
Mivel újra tombol a Backstreet Boys láz és a kortalan tinibálványok megint hódítanak, mi is megemlékezünk egy poszt erejéig róluk. Ez a rajongói kulcstartó még a régi időkből származik, de mi lehet a gond a vele?..
Csak magyarul beszél a többség - Ezzel a címmel jelent meg az egyik napilapban egy cikk a magyarok nyelvtanulásának eredményéről - pontosabban eredménytelenségéről-, illetve a felnőtt lakosság idegennyelv-tudásáról, összehasonlítva a világ más népeinek  hasonló…..
Már egy posztban foglalkoztam a katona karakterrel, amelyet nemsokára követett egy upgrade. Itt az ideje folytatni két tipikus katona karakterrel: 1. Római katonaJellemzők: az ókor legjobb katonái, szép ruhákkal és felszerelésekkel. Azonban mindenféle rongyokba bugyolált…..
Na kérem, az Apple végre beengedte az első emulátort az AppStore-ba, ami bizakodást adhat a kézikonzolok és játéktermi gépek szerelmeseinek a későbbiekre nézve. Sokáig húzódott a program elfogadtatása, először úgy tűnt, egyáltalán nem jelenhet meg, később szerzői jogi…..
vili/c64user 2009.09.07 21:05:51
Pilu Plágium, vagy kartell 2009.09.05 15:38:00
  Az alábbi döbbenetes felvételek láttán a következő gondolatok merültek fel bennem:     a. Kovács Ákos már két évtizede nyúlta Uhrin Benedek szövegeit, zenéjét és mozgását. b. Uhrin Benedek nyúlta a korai Ákost. c. A „b” állítás nem lehet…..
Régi nagy álom megvalósulása ez... Jó sok évvel ezelőtt arra vágytam, hogy én is netezhessek. Persze a kedvenc vasammal. :) Igaz, ez csak amolyan félmegoldás, de azért mégis szívet melengető ez a "Deep Blue" netbook, rajta a Commodore emblémával. Már szinte látom magam…..