Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gerle Éva

0 bejegyzést írt és 207 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Három év próbaidőre felfüggesztés bántalmazásért – két év múlva megölte a korábban megvert M. hasonmását, a következő barátnőjét, Beátát.  A cikk a bűntett valószínűsíthető előzményeit, a felhetetően hidegvérrel, előre eltervezett elkövetési módot és a kapcsolaton belüli erőszak esetek kezelését…..
Deansdale Snyder Cut 2021.03.18 08:50:21
A Snyder-féle Justice League egyértelműen jobb, mint az előző verzió, de pár hibát ez sem javított ki. Superman ugyanúgy túl erős, amivel fölöslegessé tesz mindenki mást és nevetségessé az addig félelmetes ellenfeleket. A szokásos fehér- és férfiellenes propaganda is megvan, bár nem folyamatos, de…..
Gerle Éva 2021.04.30 16:29:40
@Frederick2: január 1-től zárt, tagsági alapon működik a blog, ismerem minden olvasóm élettörténetét, ők valós, intellektuális, jóindulatú emberek, hogy a blog címe teljesüljön végre. a rengeteg mocskolódás és aljas megfigyelgetés, rágalmak, feljelentgetés miatt döntöttem így (érdekes, hogy egykori nagy rajongók, pletykás libává züllött nők és velük vegyülve a 2014-es szerelem nyomja, nem az antifeministák, őket lekoptattam előbb, aki másból nem értett, azt erősen nevelő módszerekkel)

@Wildhunt: köszönöm az elismerést!
Gerle Éva 2021.04.30 19:00:49
@Deansdale: tévedsz, te is elhitted a mocskot. nekem egyetlen felejelentésem volt 2014-ben Kozma ellen, az viszont életveszélyes fenyegetés volt, úgy, hogy a csávó már tört orrot: odament, megtámadta, megverte, egy férfit egyébként. a többit a mocskolódók terjesztik, akik nem bírják elviselni a blogomat, a szuverenitást, az edzést, meg amikkel szembesítem őket. de nem bírnak nem olvasni. ja, és főleg nem tolongtam senkinél, nem mentem oda rajongani, kifigyelni, hízelegni, bulikba járni, írásaikat falni, bizalmukba férkőzni, hogy aztán éles váltással falkában mocskolódjak a célpont ellen. akikről szó van, azok mind tolongtak meg de tetszett nekik, rengeteget kértek és kaptak, aztán falkában rámszálltak. ez nagy különbség.
Lobsterizmus Kitagadott szülők 2017.03.22 22:24:59
Lobster belépett a kitagadott szülők fórumába. Nem volt szép látvány.....
Gerle Éva 2017.07.05 18:36:15
@Quadrille Lobster: Nem is gondoltam, hogy te erről írsz, csak a "szakirodalom" bevetten erre az egymás ellen uszítós műsorra használja a Parental Alienation terminust (de amúgy cáfolták már, nem komoly szakember a Gardner).

en.wikipedia.org/wiki/Parental_alienation_syndrome
Gerle Éva 2017.07.05 18:37:12
@Quadrille Lobster: "A másikat hibáztatják, a gyerektől nem várnak el gondolkodást." Olyan sincs, hogy felnőtt gyereket győzködnek, hogy de ők nem is szemetek? Mert velem ezt történt.
Gerle Éva 2021.03.24 09:49:10
@Gerle Éva: 2021 lett. Olbvastam ezt közben, egy másik fórumalapító-könyvszerző, egy gyerek kitagadtam, néggyel jóban van (?), azokat lobogtatja:

www.yahoo.com/lifestyle/dedicated-whole-life-kids-then-170004609.html

Én ezt írtam 2019-ben:
csakazolvassa.hu/2019/11/15/meddig-maradunk-a-szuleink-gyerekei

A nagy közben 19 lett, felnőtt életet él, megoldja. Néha felhív, sokszor ilyen praktikus, anyagi vagy ügyintézési dolgok miatt. Néha, mondjuk havonta vagy ünnepekkor jókat beszélgetünk. Igazán, őszintén, hosszan, múltidézve, és ő kezdeményezi. Nem abajgatom. Nincsenek vádak. Jó érzés rá gondolni. Sokkal jobb lett az egész, mint hittem volna. Meséli, bartátoknál mik vannak: rátelepedés, elszámoltatás, vádak, kicsinyesség, az anya szinte mindenhol toxikus. A kicsik kamaszodnak (11, 13). Nem vagyok magányos. Nem félek. Felnőtt elfoglaltságaim vannak, amellett igyekszem helytállni a köcsög e-oktatásban. Nem a gyerekeimet használom érzelmi ingerszerzésre, időtöltésnek, mutogatni, bizonyítéknak az értelmes életre.

És mindez sokkal egyértelműbb bennem, mint 2017-ben.

Nagyon fontos ez a poszt.
Rejtőzködők Hasadt önreflexió 2016.11.30 09:01:21
Az önreflexió során az ember önmaga megfigyelőjévé válik. Ez végső esetben még odáig is elmehet, hogy miközben cselekszik valaki, aközben figyel is, tehát nem utólag reflektál önmagára, hanem jelen időben. Részese is az eseménynek, de ugyanakkor külső megfigyelője is. Lehet sokat elmélkedni arról,…..
Gerle Éva 2020.10.27 18:21:03
@Márki Liza: tán azért nem megy neked az önazonosság, mert egy piócára hasonlító, unatkozó, pletykás, rosszakaratú liba vagy?
Deansdale Korona 2020.03.16 15:41:01
Táviratszerűen amit gondolok: A fő probléma az, hogy a média mindent mond és az ellenkezőjét is, ráadásul nem úgy, hogy a mainstream balra megy az alternatívok meg jobbra, hanem mindenki össze-vissza. 5 percenként változik, hogy mind meghalunk, ill. hogy ez csak egy kicsit marconább influenza és…..
Gerle Éva 2020.03.20 13:00:21
@-JzK-: Miért, mit nem látok jól?
(És ki veszi a bátorságot, hogy nagy fölülről jóváhagyja, hogy én miket írok és mi a jó?)
Szabadnem „Szerencsés fiúk” 2017.08.23 07:20:24
Egy kutatónő online kérdőív segítségével vizsgálta a férfiak ellen nők által elkövetett szexuális bántalmazás egyes formáit, amikor az elkövető (vaginális, orális vagy anális) behatolásra kényszeríti az áldozatot. A férfiakkal szemben nők által elkövetett nemi erőszak valós jelenség...
Gerle Éva 2019.03.29 22:23:39
@P. L.: A Pannon töredék Sólyom András filmje, utolsó, megrázó része egy ávós nő és egy fiatal fogoly jelenete, pont ezt a kikényszerített merevedést ábrázolja. Csak erős idegzetűeknek.
Évtizede lobbizom azért, hogy az ATLÉTATRIKÓ (ez a szóösszetétel pont annyira redundáns mint a CD-lemez) visszakerüljön a megérdemelt helyére a futás panteonjának, és belekerüljön a rajtcsomagba. Jogot mindenkinek, hogy szabadon teregethesse hónaljszőr-pamacsait. Hogy formás rotátorköpenyét…..
Mit tehetne az állam és mit nem azért, hogy több gyerek szülessen. Két lista. Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban azt monda: „Átfogó megállapodást akarok kötni a magyar nőkkel. Mondják el, mi pedig értsük meg, mit akarnak. A gyerekvállalás a legszemélyesebb, de a…..
Gerle Éva 2019.02.23 13:14:03
@Szelid sunmalac: Hatalmas tévedésben vagy. Jogilag és technikailag a blogger, aki a felületet létrehozta, biztosítja, azt enged be, akit akar. Nem köteles agresszív, kártékony nyomoroncoknak terepet biztosítani, akik lerontják a munkáját, sárba tiporják az üzenetét. Senkinek nem köteles sem saját figyelmet, sem pódiumot biztosítani. Azoknak biztos nem, akik vele személyeskednek, őt magát minősítgetik. Hogy őt mi zavarja, mit tekint normális kommunikációnak, az pedig az ő döntése, korábbi tapasztalatai alapján, ne akarj beleszólni. Nem létezik önkény, a blog pedig nem közintézmény. Ha szeretnél te irányítani, indíts saját blogot.

Ha tudnátok viselkedni, érvelni, ha nem akarnátok megalázni a netes női szereplőket, ha nem lenne ez a hörgő düh a nők véleményeivel kapcsolatban mindenhol, akkor ritkán kellene előszűrni, tiltani, moderálni.
Hannibal Lecter, Patrick Bateman, a Joker és számos további filmes karakteren túl nem vitás, a pszichopaták köztünk élnek. Mögöttünk állnak a közeli boltban, mellettünk ülnek a metrón, velünk szemben az irodában, rutinszerűen köszönnek, ha reggel összefutunk a lépcsőházban. De mit is jelent az, hogy…..
Gerle Éva 2019.02.04 11:06:50
@erkölcsi hulla: "nagyon korlátozott a lelkiismeretük" Mert az át lagember aztán egy római jellem úgy általában... stiklik, filléres ügyeskedés, számlanemadás, bárkit átverni, és mindez reflektálatlanul, mintakövetésként. Aki tudatosan csinálja, és nagyobb méretekben, az legalább intelligens és nem sodródik. Tudja, mit akar. Tudja, hogy elkaphatják. Van tudatossága, képes szembemenni a nyomással.

Hirtelen mindenki, aki nem boldogult az életben, milyen jó embernek érzi magát... a kommentelők sem a saját kis piszkos húzásaikat vizsgálják meg itt, csak kiabálnak, hogy valakik valahol milyen ártalmasak, közösítsük ki őket. Mi nem vagyunk olyanok ám...! Szerintem a butaság, a rángathatóság, a hiszékenység, a frusztráció és az önátverés keseríti meg a társadalmat, nem "a pszichopaták".
Sőt, meg fogtok lepődni, még a politikus is volt aranyos, kedves kisbaba. Lásd az egyik kedvenc Petri-versemet a poszt alján. Emlékeztek még, hogy fényévekkel ezelőtt Gyurcsány Ferenc futni invitált mindenkit a Szigetre reggelente, hogy aszongya kérdezzen tőle, aki akar, beszélgessenek futás közben…..
Gerle Éva 2018.12.21 06:04:58
@őze bálint: Nincs neki vádlija, meghökkentő mértékben. Személyi edzővel végez részben funkcionális, részben izmot építő gyakorlatokat, egyébként becsületesen, gondolom, stressz ellen meg mert fő az egészség (meg aztán Cili asszony ki van kupálódva, és igen jól fut mondjuk Sarka Katához vagy hozzám képest). Én pedig testépítettem (éppen izolációs, gépes gyakorlatokat végeztem).
(A 2. rész itt.) Amikor a puszták népe mulatozásba fogott a kurta kocsmákban, amikor bőszen fogyott a fröccs és a karcos pálinka, akkor minden valamire való fogadós, csárdás vészüzemmódba kapcsolt. Sebtiben összekapkodták a duhajkodás közben még éppen nem összetört értékes edényeket, üvegeket,…..
A gyerekek 20 százaléka havonta többször átéli a bántalmazást az iskolában. Ez megdöbbentően sok és dacára a rengeteg szakirodalomnak, előadásoknak, amiket a szülők és pedagógusok ebben a témában elérhetnek, azt tapasztaljuk, hogy ez az arány folyamatosan növekedik. Adler…..
Gerle Éva 2018.10.07 11:19:35
@szepipiktor: Semmilyen véleménnyel, semmilyen ürüggyel nem kéne használnod mások felületét ellenük, kommentboxát, olvasóit, nincs jogod ehhez. Nem közös tér. Valaki üzelmelteti, beletesz melót. Ez is erőszak. Van szabályzata, vannak szempontjai, érdekei, azt töröl, szerkeszt, amit akar, nincsenek "az olvasói", mert sok a görény, ráadásul névtelenek. Ha nem tetszik, menj máshova.
A napokban elindult egy ketogén étrenddel kapcsolatos kis beszélgetés az egyik cikk komment szekciójában. Aztán kedves vitapartnerünk november 7-én egy nagyon hangulatos blogbejegyzést írt - rólam, a blogról és az itt folyó vitákról. Olvasható itt. És mivel ez a reakció blogbejegyzésként született,…..
Gerle Éva 2018.10.01 16:27:56
LEHET-E EGY LAIKUSNAK IGAZA?
Nehéz ügy. A történelemben szinte mindenre tudunk példát mondani - és az ellenkezőjére is. Ismerünk született zseniket, akik saját útjukat járva, sokszor megkerülve a kor tudományos trendjeit értek el jelentős eredményeket. De tisztában kell lenni azzal, hogy ez a kor gyakorlatilag véget ért - a mezítlábas empíriával megismerhető világ bezárult, megfelelő tudományos előképzettség, eszköztár nélkül ma már lényeges felfedezések nem tehetőek."

A laikusnak igaza van. Egy-egy ember újít mindig, így halad a tudomány, néha véletlenül is, lásd Pasteur, sokszor ellenzékben, lásd Galilei vagy Semmelweiss, akár laikusként és mindig a fősodorral szemben, akik hiába tudósok, nem érvényesek, mert zárt az elméjük és ellenérdekeltek abban, hogy meghaladják, revideálják azt, amit addig hirdettek, és amiben tévedtek.
"A ketózis az akkor is ketózis, ha éhezés, szénhidrátmentes étrend vagy más okozza - az anyagcsere ugyanarra a jelenségre épül..."
A ketózis nem egyenlő a ketoacidózissal, előbbi nem veszélyes. Nem mindegy: az éhezés jár(hat) hipózással, vagyis kritikusan alacsony vércukorral, az adoptált ketogénező vércukra viszont böjtben is, 0 szénhidrát mellett is stabil (stabilan alacsony).

Három év telt el. Az egyik itteni törzskommentelő igen ellenségesen írta: "majd meglátjuk, Gerle Éva hol lesz három év múlva, mire megy vele." Nos, Gerle Éva szakkönyvet ír a témában, magyar szakos bölcsészként, mert a mainstream lapít, és nem olvas progresszív szakirodalmat, az orvosok is titokban paleóznak. A ketogénnek nincsenek hátrányai. Ragyogó egészséget, életkedvet, sportteljesítményt, remek testösszetételt lehet vele, mellette elérni, fenntartani. Csak hát oda kell szánni magunkat.
Deansdale Az év legfontosabb híre 2018.05.27 20:13:14
Korea atomtalanítása lópikula, a terrortámadások lényegtelenek - ami most fontos, és mégis elsiklik a tömegek ingerküszöbe alatt: Tommy Robinsont letartóztatták és bebörtönözték, mert a politikai véleménye nem tetszett az angol kormánynak. Az utcáról vitték el a rendőrök, holott semmi illegálisat…..
Gerle Éva 2018.06.07 15:29:43
@Frederick: :DDDD Jól megy a szövegértelmezés!
Kíváncsi vagyok, mit gondoltok. Tavasz van, jópár újévi fogadalmi futó már kiszállt, de sokan még gyűrik az aszfaltot. Készülnek például az első maratonra vagy tegnap szétszaggatták magukat a Vivicittán (lásd a fenti idézet fájdalma.)..
Gerle Éva 2018.04.17 16:19:27
Ó, B.!
Vannak azok a futók, nem lebecsülendők persze, akiknek nem motiváló az Ultra. Ők a fancyre kíváncsiak, a kütyüre, az okosságra, a fogyásra. Sípra, dobra. Szétunják a hétköznapjaikat. Nekik kell a zene, a tömeg, a szalagcím, a szenzáció, a facebookposzt, a visszajelzés. (Nekem is kell, nem azért.) (De még neked is.)
A BSI tömegeseményeket szervez. És le a kalappal, mert ebben profik. Felhasználóbarátak, nyereségesek, szimpatikusak. A Vivicittá és a Spar Maraton eléri és behúzza azokat, akik csak a felszínt értik – még, vagy örökké. Vagy azokat, akik egy-két versenyen indulnak, aztán leállnak, makramézni kezdenek.
A tűrésre, a melóra, az ethoszra, a kudracra, az önismeretre kevesen kíváncsiak. Ők továbbmennek az úton. Nem félnek maguktól, sem a fájdalomtól.
Én egyébként félek a fájdalomtól a futás terén. A szülésben, a donorkodásban (vér, velő, plazma), a súlyemelésben nem.
Itt én kitartóan kocogok. Nem jó több. Icipicit fejlődtem másfél év alatt.
Nem lehet előre megmondani, ki lesz "komoly", ki megy tovább.
Az átlagembernek biztosan ijesztő az Ultra. Azzal szembesíti, hogy ő erre nem képes. Talán egy tízesre sem. Lehülyézési reflexet vált ki belőle: "én nem csinálom, mert...", "szerintem ez túlzás..."
Az átlagember fiolyton méricskél, viszonyít, frusztrált. Ez kiirthatatlan.
Nem a kitartóak, az erre születettek teljesítményét akarja csodálni, hanem önmagát pusholja. Idegenkedni akar. és fél.
Neked átlagembernek tűnik Béla vagy Gilles vagy Eiolf: Nekik elképzelhetetlen csodabogár.

Láttam utána a tízes rajtot. Staicu Simona ott állt Péter Attila mellett, és sírt. Aztán tartotta a célszalagot, amelyet az istennő Bragmayer Zsanett szakított át. Döbbenetes jelenet volt.
Gerle Éva 2018.04.24 19:48:10
@praisethesun: Igen. A feladás ebben a kontextusban nem emberi dráma, nincs neki ethosza, hanem kudarc. Nem néz ki jól a facebookon... Nekem az tetszett a filmben, hogy valódi a sztori, nem motivációs vagy imidzsfilm, ahogy B. mpondja.
Gerle Éva 2018.05.21 10:43:51
@őze bálint: Csak azt gyűlöli, ami az ő életében is felmerül valós lehetőségként, de amihez lusta. Az oroszlánok párzása nem ilyen.
Aranylábú gyerekek, mi a fasz van veletek, hogy így egymásnak estetek? Menjetek ki futni inkább, hogy leeresszétek a gőzt, mint a Szaffiban a vörös parókás Feuerstein lovag. Összeugrasztani, bizonygatni szakágak, módszerek, "iskolák" alsóbb- vagy felsőbbrendűségét hova vezet? A napokban jelent meg…..
Így lett a Spartathlon 1982-ben. Exkluzív kétrészes mozgóképes interjú az azóta már elhunyt John Fodennal, a Spartathlon első teljesítőjével (lepróbálójával) és későbbi alapítójával. 49 évesen állt neki, úttalan utakon, csillagokat követve, és nini: a mai Spartathlon-futók átlagéletkora 47…..
Gerle Éva 2017.12.26 21:21:11
Gerle Éva 2017.12.28 12:58:48
@őze bálint: Én értem, pontosan ezt tettem volna én is abban a helyzetben, ha így hívnának. Viszont nagyon pontos, árnyalt, végiggondolt mondatai vannak, tényleg különös kiejtéssel, viszont demencia nélkül.
nem azé, aki fut 10 év futás 2017.12.24 23:29:19
Csak for the record: napra-órára pontosan 10 éve futok. 2007 karácsony estéjén mentem le először egy szakadt, fekete tréningben, nyúzott adidasban. A legjobb, ami történhetett. Ma futottam egy emlékezős 'tízest". Aztán beraktam az Alive-ot a TEN albumról...
         Follinus Anna költő írt egy verset a litera.hu-ra november elején. Az erőszak természetrajza volt a vers címe, és valamilyen egészen borzalmas szexuális zaklatást írt le:        " Két felnőtt állt egy nagykamasszal szemben,ki magáért sohasem lázadhatott.E túlerőtől talán visszaretten,ha…..
Gerle Éva 2017.12.07 13:27:16
@Ron Vibbentrop: "a szexuális forradalom vesztes oldalán áll" Ez hülyeség. Mármint a következtetésed. Ugyanazt csinálják, csa sűrű titokban, elfojtásokkal. A nyilvánosságban erkölcsről és családról szónokolnak.
Gerle Éva 2017.12.07 13:52:20
@aritus: Sipost pedig elküldték a gimiből, diszkréten. Onnan ment a tévébe.
Gerle Éva 2017.12.07 14:13:20
@Counter: "L. esetében mi, hogy K. felesége? " – ketten tulajdonosai a kiadónak, L. inkább menedzser.
  Mindegy, mit mond a nő. Tökéletesen mindegy. Lehetne az is a poszt címe: "Ha egy nő nemet mond, az nemet is jelent." Ez ugyanúgy téveszme. A csábítás olyan interakció, mely jellemzően nem a szavak szintjén dől el.   Még mielőtt belecsapnánk, érdemes tisztázni pár alapvető dolgot. Kevés olyan…..
Gerle Éva 2017.11.01 19:26:32
@Brix: "A férfi - női nexus alapvetően rendben volt eddig, most nem kellene ékeket verni ebbe mesterségesen" – mint a két hete zajló botrány is mutatja, minden rendben volt mindig is, és eztán is rendben lesz.
Gerle Éva 2017.11.01 19:42:55
@sas70: Megkapó a helyzetösszegzésed. Sokan vagyunk, akik olvastunk, filmeken láttunk ilyet, el tudjuk képzelni, de magánemberként, már nem naiv korban is, még mindig mélyen meg vagyunk döbbenve, hogy bárki üzleti meg cserealapon képzeli és tárgyiasítja a szexet. Mert abban a nőnek semmi jó nincs, ellenben megalázó. Nickek mögül könnyebb ilyen tónusban beszélni róla, de nagyon sok nőre ez nem úgy hat, hogy elfogadja a realitást, hanem gyanakvó lesz, viszolyog, inkább nem kér az egészből. Csak ha tényleg kérdés, hogy miért olyan elutasítóak a nők: sok más mellett a degradáló, megalázó beszédmódtól, a vadász–vad jellegtől, a később nem is emlékező férfiaktól tartanak, ez is traumatizál ám.