Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kmonitor

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Összesen több mint 2,8 milliárd forint állami kampánytámogatást kaptak a valódi népszerűséggel nem rendelkező úgynevezett bizniszpártok az új kampányfinanszírozási törvénynek köszönhetően. A Transparency International, a K-Monitor és az Átlátszó.hu által indított…..
A jövőben szankcionálhatják az elrontott, vagy hibásan leadott képviselői vagyonnyilatkozatokat, akár anyagi felelősségük is lehet ebben az érintetteknek - nyilatkozta Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteken a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.…..
A forgóajtó-jelenség (revolving door) azt a világszerte elterjedt folyamatot írja le, amikor a többnyire vezető beosztásban dolgozó munkatársak az állami és az ahhoz kapcsolódó magánszektor között váltanak munkahelyet. A jelenség korrupciós kockázatai régóta ismertek,…..
Nem csak magyarországon forró téma a párt- és kampányfinanszírozás.  Az amerikai Legfelsőbb Bíróság április elején megsemmisítette a korlátozást, amely megszabta, hogy egy magánszemély egy kétéves szövetségi választási ciklus alatt mennyi pénzt adhat politikai célokra. A bírói testületet is 5:4…..
Rogán Antal V. kerületi polgármester, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője tíz napon belül kétszer módosította a vagyonnyilatkozatát: pasaréti luxuslakásának nemcsak területe nőtt meg érthetetlen módon, de a frakcióvezető által tulajdonolt hányad is. A történet…..
A coimbra-i egyetem egy doktorandusz hallgatója kiváló honlapot hozott létre a portugál politikusok kapcsolati hálójáról. A projekt célja, hogy bemutassa, milyen cégekben érdekeltek parlamenti képviselők és kormánytagok üzleti életben játszott szerepét. A honlap alapja egy korábban elkészült…..
A K-Monitor megvizsgálta a parlamenti képviselettel rendelkező pártok választási programjait abból a szempontból, hogy mit ígérnek hatalomra jutásuk esetén a korrupció ellen. Mivel a Fidesz-KNDP szövetség nem rendelkezik ilyen dokumentummal – a kormány négy éves teljesítményét…..
A párt- és kampányfinanszírozás hiányosságai jelentik Magyarországon évtizedek óta az egyik legsúlyosabb korrupciós kockázatot. Ha a pártok nem kapnak „tisztán” elegendő pénzt a kampányra és működésükre, kénytelenek azt más, illegális forrásokból beszerezni. Ez pedig…..
Az előzmények 2010-ben a kormány elhatározta, hogy 4,8 milliárd forintot szán térképészeti légifelvételek készítésére. A projekt célja az lett volna, hogy végre nyilvántartás készüljön az állami tulajdonban lévő földekről és ingatlanokról – egy ilyen állami…..
Legalább hét-nyolc erősen túlárazott 4-es metrót lehetne építeni a Paksi Atomerőmű II-es blokkjának bővítési árából, amit pályáztatás nélkül kapott meg az orosz állami tulajdonban lévő Roszatom. A tender kiírásának az átláthatóság mellett éppen az lett volna a…..