Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bachelor9

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
JobAngel Május elsejére 2014.04.30 09:14:36
A munka ünnepe nem munkanap, ami elég ironikus szerintem. Erről jutott eszembe egy másik ironikus gondolat a munkatárs-kiválasztásról.  Bill Gates mondta egyszer: „Mindig egy lusta embert választok ki egy nehéz munkára. Mert ő talál egy könnyű utat az…..
Bachelor9 2014.05.05 12:39:04
@jobangel: mit javasolnal a kismamanak, ha 6 honapja munkat keres, es most behivtak. Munkaviszonya van passziv, de mashova menne. Hogyan lehetne talalni elonykent, mikkel lehetne ervelni a mellett, hogy sokkal megbizhatobb, mert bizonyitani akar? Nemzetkozi ceg, nemzetkozi hr-esrol van szo. Ha nem kerdik, felhozza a temat? Koszonettel,
Bachelor9 2014.05.05 14:46:20
@jobangel: koszonom. Ha nem kerdezik, szukseges emliteni? Ha mar a bemutatkozaskor felmerul, hogy miert szeretne ott dolgozni, akkor talan kesobb kellene emliteni. Vagy maskent gondolod? Egyelore nem latni a modot, hogyan lehetne ezt beleszoni, talan a bertargyalason, ahol felmerul, hogy jarulekkedvezmenyt kapnak utana.
Te mit gondolsz, a kihagyott evek hatranyosan erinthetik a folyamat kimenetelet?
Az álláshirdetések egy jórésze rákérdez a bérigényre, ami érthető is lehetne, de úgy tűnik, a többség mégsem érti. Az álláskeresők tanácstalansággal, kisebb-nagyobb mértékben rosszindulattal tekintenek e kérdésre. Általános feltételezés, hogy „biztos a legolcsóbbat…..
A mobbingról előző posztomban azt írtam, hogy a cégről is szól, nemcsak az áldozatról, és a vezetőkön múlik leginkább a léte, ők tudnak tenni ellene. Hanem a kis cégek vezetői, tulajdonosai tapasztalataim szerint többnyire azt gondolják, hogy egy munkavállaló ilyen panasza…..
Bachelor9 2014.04.24 14:50:50
@jobangel: mit gondolsz, illetve szerinted mire szamithat az az allaskereso, akit par eve nem vettek fel, majd 1-2 honapra ra megis felvettek, de kis gondolkodasi ido utan elutasitotta az ajanlatot? Nem rossz szajizzel valtak el..van esely, ha felkeresi az akkori kontaktot?
Többször kérték már, hogy írjak a munkahelyi folyamatos verbális és lelki agresszióról, az angolul mobbingnak nevezett jelenségről. Erről azért nem könnyű nekem írni, mert nincs előremutató megközelítése a munkavállaló -nekem álláskereső - számára, ha már kialakult a…..
Bachelor9 2014.04.17 11:59:55
@jobangel: erdekes ez a kerkasztal beszelgetes tema felvetes. Nekem sajnos a testveremmel tortentek hasonlo dolgok. A lenyeg, a tesom a mai napig nem tudja, mi volt a kivalto ok, miert szalltak ra eleinte. A munkajat tokeletesen elvegezte, a fonok elismerte. De megprobaltak belekotni a "Nok". Megprobaltak lejaratni mindenhol, es egy ido utan a fonok is eszrevette ezt. O ugy probalta orvosolni, hogy a vezerrel es a tesommal igy edes harmasban leult az irodaban, hogy akkor "beszeljetek meg" jott a fikazas, hogy ezt csinaltad es azt csinaltad, de az okra, hogy Miert teszi ezt, mi valtotta ki az ellenszenvet, soha nem kerult szoba. Azt kellett volna tisztazni, de ezt eroszakkal, hogy "uljetek le itt elottem, s beszeljetek ki, mig en hatradolok" nem lehet. Sot, nagy a gyanu ra a tobbiektol, hogy az illeto "holgy" feltekeny volt tobb teruleten is a tesveremre. Azt pedig, hogy valaki csinosabb, okosabb, stb. nem szivesen vallja be senki, nem csak masnak, hanem meg maganak sem.
Es ez, valoban eleg ovodas, iskolas mentalitas, amit egy munkahelyen sem lenne szabad tamogatni! Egy munkahely azert munkahely, mert ott az emberek dolgoznak, amiert penzt kapnak cserebe. Az nem egy olyan hely, ahol tarsadalmi eletet elnek az emberek. Ha megis, azt tegyek a szunetben, ebed idoben vagy munkan kivul, es ne a munka rovasara.

Es ami megszomorubb, hogy Mindig az huzza a rovidebbet, akit kipeceznek a mobbingra. Mindig nekik nem hisznek. Miert lehet ez? En ugy gondolom, akik mobbingolnak azok olyan tipusu emberek, akik sokmindenkivel kijonnek, jokedelyuek, baratsagosak, sok esetben a nyalisok. Eppen ezert szeretnek es akarnak nekik hinni az emberek.
Szomoru, hogy egy olyan vilagban elunk, ahol mindenki a masiknak hisz, nem pedig a sajat tapasztalatainak. Masok altal itelik meg embertarsukat, ahelyett, hogy vennek a faradtsagot es megismernek.

Az pedig meg szomorubb, hogy ha valaki eszleli ezeket a rendellenessegeket a vallalatnal, nem mer kiallni vagy megvedeni az aldozatot. Meg a fonok sem...
Bachelor9 2014.04.17 12:53:10
@jobangel: ertelek. Az utolso 2 mondatodra reagalva: Azonban ha az aldozat odafordul a fonokehez, hogy tanacsot, segitseget ker, mert ugy erzi, a tekintelyet assak ala, vagy a johirevel jatszanak ( mar akar zaklatas, ragalmazas es becsuletsertes kategoriait illeti, amivel pedig a jog is foglalkozik!) , akkor ott ugy gondolom egyertelmu, ki az aldozat
A " mobber" altalaban gyujti a kovetoit, " szolgait", bizalmukba ferkozik az altal, hogy szemelyes infokat oszt meg veluk masokrol, a legujabb pletykakrol, stb. A " nyalas" oda vissza tortenik.
Mindegy, a lenyeg, hogy a fonoknek csirajaban kellene elfojtania, hogy elszabaduljanak hasonlo indulatok. Elitelni az ilyesfajta viselkedest, ha igaz, ha nem.
Az állásinterjúk kívánatos menetéről mindenkinek van egy kialakult képe, de az valahogy sosem egyezik a valósággal. Az álláskeresők időnként nem értik, miért az történt, ami, és ez vajon jót jelent-e számukra. Mindez arról jutott eszembe, hogy zsenge koromban, átlagos…..
Bachelor9 2014.04.09 15:33:02
@Mj: es mi volt az a poen? ;)
Az egyik leggyakoribb csoport, aki megtalál kérdéseivel és segítségkéréssel, az 50 év feletti álláskereső korosztály. Ők reményvesztetten „nem vagyok már fiatal” mondásokkal érkeznek. Az előítéletek sokat ártanak nekik: a sztereotípiák szerint rugalmatlanok, nehezen…..
„Gondolkodj másként! Törj ki a saját korlátaid közül! Újulj meg! Villanyozódj fel!” – halljuk nap mint nap. Igen, de hogyan? Hogy tudnék kitörni a saját korlátaimból? Hogyan tudok az lenni, aki nem vagyok? Ezekre a kérdésekre keresem a választ, és néhány ötletet is…..
Bachelor9 2014.02.24 16:58:30
Örök vita tárgya, hogy legyen-e vagy sem fénykép a CV-n, jogosan kérik-e vagy sem, kérhetik-e egyáltalán. Kérhetik, nincs rá jogszabály, hogy nem, és ha kérik, nem feltétlenül azért, mert az alapján akarnak diszkriminálni. Véleményem szerint sokszor pont azért kérik, amiért…..
Bachelor9 2014.02.06 11:31:19
@doggfather: Szia! Ha diplomád van, a legmagasabb iskolai végzettséged kell feltüntetni csak. Ha érettségid, akkor azt. Ezen kívül, hogy mikor szerezted ezt meg, nem szükségszerű feltüntetni. A munkahelyeknél valóban célszerű megadni az időpontokat, viszont sokan már egyetem alatt is dolgoznak/dolgoztak, tehát ez más akár 5 év is lehet pluszba..így nem kellene a következtetni a jelentkező korára.
Álláshirdetések tucatjai kérik a kitűnő kommunikációs készséget, néha úgy érzem, hogy csak divatból, mert a hirdetők sem tudják pontosan megfogalmazni, mit is értenek ezalatt. Emellett a legtöbb álláspályázatban benne van hogy „kitűnő kommunikációs készséggel…..
Bachelor9 2014.01.20 11:30:19
@jobangel: Engem tenyleg nem erdekel az, hoyg mit javasolsz vagy mas az IT szektoron belul. Ott van az utazasi irodas vagy a hobbi munkaugyis.
"Hogy mit keressen magában? Valamiért vonzza őt az adott dolog, miért vonzza? Valamiért azt az álláshirdetést pályázná meg, miért? "
Leirtam, azert, mert szeret utazni, mas kulturakat megismerni. TE miert szeretsz utazni? Mert szereted a repulos kajat? Vagy azert mert szereted a nemzetkozi eteleket, az epiteszetet. De ezt nem lehet beleirni a motlevelbe/cv-be.
Itt egy hirdetes. Ott van Marcsi, imad utazni, utalja a munkajat vagy barmi oknal fogva ezt szeretne csinalni. Es tudja, hogy kepes lesz eladni az utat, mert ismer egy rakas orszagot -de akar nem is kell ismernie, megtanulja hol mi jo es miert. Vagy, mint utas, tudja, milyen a jo szolgaltatas. Tehat ilyen szempontbol van idegenforgalmi tapasztalata.
Es akkor ez all a hirdetesben, amit kimasoltam:
A xxx Kft. azonnali kezdéssel keres XYZ-i irodájába idegenforgalmi tapasztalattal rendelkező értékesítő munkatársat. Elvárások: helyfoglalási rendszerek, angol és-, vagy német nyelv középfokú ismerete. Előny: IATA vizsga, repülőjegy értékesítési gyakorlat. A szakmai önéletrajzokat kérjük blabla@bla.hu
Namost, a renszer kezeleset megtanulhatja, ahogy Marcsi megtanulta az SAP-t korabban, vagy a Word-ot, vagy barmit. Angol megy, repjegyet meg vett mar online 100 alkalommal, es irodaban is.
Bachelor9 2014.01.20 12:04:36
@jobangel: Mar maskor is megjegyeztem, ne nekem irj, hanem a tobbi olvasodnak. En csak szerettem voolna latni azt, hogy te hogyan gondolod azt, konkretan es profin, amit elmeletben leirsz. Mert gyakorlatban nem tudjuk elkepzelni, s latod, nem en vagyok az egyetlen, aki hasonlokat gondol, le is irja neked. Egyszeruen oszintek vagyunk. Ennyi. S tenyleg, de tenyleg szeretnenk megerteni azt, amit foglalmazol, mert ez igy nagyon kodos es nem egyertelmu.
Masreszrol, ne nekem irj, ne nekem valaszolj. Hanem a tobbi olvasodnak, azoknak, akiknek igazi problemajuk van, akik mondjuk nem irnak privatot, mert nem akarnak kitarulkozni, vagy azoknak, akik irnak, de nem jon valasz. Mar jeleztem, hogy allitasod szerint tele vagy munkaval es olyanokkal, akik neked irnak tanacsert. De, gyakolratilag exkuzalod magad, hogy nem valaszolsz, mert nincs idod, nincs kedved. Itt viszont eleg gyakran vagy jelen, azert, hogy vedekezhess. Tenyleg, annyi idot beleoltel mar a vedekezesbe es a hogyan mutassuk meg a NEM-et, hogy valojaban mar peldat is mutathattal volna.
Elnezest kerek toled, hogy oszinten es komolyan szerettelek volna tisztelni es magasztalni teged azert, amiert elkezdtem a blogodat olvasni anno. Bevallom, tetszett. De sajnos csak ismetlest latok, gyakorlati es erdemi segitseget nem. Miert olyan bun ez?
Bachelor9 2014.01.20 12:51:06
@TBit: @jobangel: Annyit azert meg elmondanek, hogy beutottem a keresobe a motivacios level peldakat. Olyan oldalakon emlitik, mint az BM recruitment, ELTE s mas egyetelemk. Tehat akkor ezeket az oldalakat Eva jol leszarvashibazta es el is kuldte Ide, az olvasoknak. Ezek szerint az egyetem oldala, a recruitment center ajanlata nem elfogadhato.
Bye.