Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Labenido Sweet Lo

1 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Nem tudok nem írni a most fennálló helyzetről, hiszen mindenkit ez foglalkoztat most. Van, akit őrületbe kerget a hiszti, és olyanok is, akik az aggodalomba és félelembe mennek tönkre. Én nem tudom, melyik csoportba tartozom, mert ez folyamatosan változik. Amikor elkezdődött a koronavírus…..
Labenido Sweet Lo 2020.03.22 07:47:48
@Örömhernyó: Teljesen igazad van. Sok mindenen átment - átmegy - és a jövőben is várhatóan át fog menni az emberiség. Igaz az is, hogy rövid ideig változik a helyzet, és hosszabb-rövidebb ideig áll fenn az önvizsgálat/önfejlesztés lehetősége. Vagy az aktuális krízis helyzetben, vagy az azt követő, következő jólétig tartó "szünetben" szoktak többen egy sötét sarokba leülni, és elgondolkozni. Én egy alapvetően optimista ember vagyok... Tudom, ez sokszor jó nagy pofonokat eredményez (tapasztalat)... De a nagy számok törvénye alapján bízom benne, hogy minél több a krízishelyzet, és a világméretű arconcsapás, annál több emberben indít meg egy érték-átrendezést. Akik feltételezhetően már úgy is maradnak... Sosincs vége, ezzel tisztában vagyok. Világot sem váltott meg eddig semmi, ahogy levezetted... De ha már néhánynak helyrebillen a viszonyítása, akkor már jó. Én legalábbis így látom, így gondolom. Aztán majd meglátjuk. Mindenesetre ilyen esetekben jó látni, hogy azért vannak összefogások, összetartások, önzetlen segítségnyújtások. Ami feltételezhetően eddig is voltak - hiszen sok jó ember él azért itt a bolygón. Viszont most egyértelműen sokak számára látható egy egészségügyi dolgozók felé kinyilatkoztatott közös tapsban, vagy a térítés nélkül varrt és osztogatott maszkokban, az időseknek felajánlott bevásárlásokban. Ezek jó érzést keltenek, és talán másokat is ösztönöznek a jó irányra.
Labenido Sweet Lo 2020.03.22 07:53:01
@javier mendez: Igen, reméljük, hogy minél kevesebb veszteséggel zárjuk a sztorit.. Változások is bizonyára lesznek - és mint fentebb írtam, optimista szemléletem végett bízom benne, hogy a változások mindenki javát fogják szolgálni. Ezt nem csak az önértékelésre, fejlődésre értem. Például a távoktatás példáját megragadva: ezután lehet, hogy érdemes lesz elgondolkozni, hogy megéri-e a diákoknak többszázezres fővárosi albérlet/kollégium/útiköltség egy-egy tanulmány mellé, vagy lehet ezt másképp is. Persze, mint látjuk, ez még azért bőven finomításra szorul. Véleményem szerint magát az oktatást tekintve jobban tud figyelni egy diák otthon egyedül egy szobában a tananyagra, mint úgy, hogy a padtársa éppen a haját húzgálja, vagy a bokáját rugdossa, esetleg bármi figyelemelterelő hadműveletbe kezd. Oké-oké... tudom, a társas kapcsolatok. Én könnyen beszélek introvertáltként... De azokat meg lehet oldani máshogy, máshol. Tegnap hallottam, hogy miket köszönhetünk bizonyos járványoknak.. Lehet, hogy ennek is köszönhetünk majd valamit.. Addig is, vigyázzon mindenki magára, és tartsunk ki! Írjunk blogokat, hogy a mások tudjanak mit olvasgatni. :)
  Visszatértem a szokásos szorongásba, most, hogy újra itthon vagyok. Előjöttek a problémák, legalábbis azok, amiken stresszelhetek. A lakás tulajdonosa külföldön él, most itthon van, már tavaly tervezte, hogy hazaköltöznek. Akkor nem találkoztunk, de idén szólt a lakás ügyintézője, hogy majd fel…..
HIV, ahogy én él(t)em meg. kor 2019.02.28 16:23:28
  Teljesen kész vagyok ettől az időtől. Mindkét értelemben. Nagyon örülök neki, de nem tudom, hogy a betegségem miatt, vagy ez már a korral jár, teljesen kicsinál. Olyan fáradékony vagyok, hogy nem is tudom, hogyan tudnék napi nyolc órát teljesíteni. Szerencsére én osztom be az időm, így belefér…..
HIV, ahogy én él(t)em meg. hiány 2018.12.22 11:51:00
  Ma van három éve, hogy Anya meghalt. Nagyon fura, mert olyan, mintha ezer éve lett volna, annyira elhalványodott bennem sok minden, hogy szinte lelkiismeretfurdalásom van miatta.  Nem mondom, hogy minden nap konrétan gondolok Rá, de bennem van. Azt hiszem, nem is merek belegondolni,…..
Labenido Sweet Lo 2018.12.25 00:27:55
@javier mendez: ohh.. Köszönöm. Tényleg nem erre gondoltam :) (Hair - sírós a vége)
Amióta elmentek a Kori-babák az új otthonaikba, azóta csomó minden történt, csak az anyám mindig kitalált magának valamit, és alig akar blogot írni. Bojkottál. Mindegy, most már muszáj pótolni, mert eléggé el vagyunk maradva az időben (szeptemberi eseményt novemberben írni az az ő szégyene!), és…..
Jó pár héttel ezelőtt elhatároztam, hogy lefuttatok egy kis tanulmányt. Körbe szerettem volna nézni, hogy mi a helyzet a különféle „állatos” Facebook csoportokban. Nem, nem az egyre növekvő számú, olcsó kutyákat eladásra kínáló csoportokba néztem be, hanem pár olyan népesebb virtuális közösségbe,…..
Labenido Sweet Lo 2018.02.08 15:40:11
Labenido Sweet Lo 2017.11.11 19:23:05
@greg_garcia: minden szó igaz! Köszönöm minden felelős tenyésztő és állattartó nevében a mindenre kiterjedő leírást.
Reméljük, hogy előbb-utóbb valóban eljön az az idő, amikor az általános iskolában bizonyos órakeretben szó esik majd ezekről is! Azok a példák, amiket felsoroltál: "megvonjuk a szexualitástól, az anyaságtól...stb." ... siralmas az emberek felvilágosulatlansága a témában. Sajnos ezeket minden tenyésztőnek el kell mondania az érdeklődőknek, akiknek csak kevés százaléka a befogadó az információra.
Tény, hogy maga a tenyésztés - és ezt csak az tudja, aki felelősségteljesen teszi - mondhatni, hogy drága hobbi, a fajta iránti szerelem, elfogultság, fanatizmus. Csak ilyennek szabadna foglalkozni az úgynevezett nemesítéssel - hiszen ez az! Törekedni a tökéletességre! Csodálattal, és alázattal, folyamatos tanulással, fejlődéssel, odafigyeléssel. Van, aki képes erre, és áldoz rá, áldozatot hoz, van, aki nem. De nincs ezzel baj, hiszen van aki hivatásként vállalja az orvoslást, és van, aki elájul a vér láttán. Nem vagyunk egyformák, de jó lenne mindenesetre, ha a magyarokat is valahol - szép, vicces, informatív formában tájékoztatná ilyen-olyan fórum, hogy:
- ha megveszek egy kutyát külföldön 1000 (ezer) euroért = 300.000,- háromszázezer forintért, és ugyanennyiért befedeztetem, az még mindig csak hatszázezer forint. Ha már hozzászámol az ember ezt-azt, akkor hipp-hopp egy milliónál nyit egy alomnyi kutya. Feltenném a kérdést, hogy mégis, mennyiért kellene adni ezeket a kicsinyeket, hogy mindenkinek jó legyen? Egyébként pedig, időnként nem is baj, hogy mondjuk, az "egekben" vannak a kölykök árai, mert az illető minimum háromszor meggondolja, hogy akarja-e vagy sem, képes-e a tartásra vagy sem...
Labenido Sweet Lo 2017.11.13 07:03:12
@hullajelölt88: sajnos, zömmel igaz is. Megveszi "ugyanazt" a fajtát 30ezerért innen-onnan, és boldog, mert azt hiszi, hogy baromi sokat spórolt. De ugyebár itt pont arról van szó, hogy azt kell megértetni az emberekkel, hogy nem minden olcsó, ami kevés/kevesebb pénzbe kerül - elsőre. Legyen az bármi - cipő, ruha, kutya, használati tárgy. Ár-érték arányt kell(ene) nézni, számolni. Az én első kutyám 4 és fél éves. A kötelező oltásokon túl mondhatni, hogy nem voltunk állatorvosnál.
Igaz, hallottam már olyanról is, amikor neves tenyésztőtől vásárolt kiskutya bőrbetegségben szenvedett, milliós tételre rúgott a kezelése, mert csórikám elélt 11 évig. Bár abban nem vagyok biztos, hogy nem a gazdik ész nélküli kajáltatása hozta elő nála (csoki-cukor-akármi). Illetve láttam már fenetudjahonnanvan kutyát, akinek semmi baja sem volt...
A genetika kiszámíthatatlan, minden esetben, de a tenyésztő legalább nagyon igyekszik!
Sosem volt még ennyire könnyű a cukiság faktort csúcsra pörgetni, mióta az állatos videók ellepték az egész világot. A kutyák a szórakoztatóipar szereplőivé váltak. A reggeli kávét szürcsölve tucatszám pörgethetjük végig a cuki, vicces videókat. A kutyák ezen új szerepköre mennyire szórakoztat csak…..
"Csókolom ki tetszik engedni Pistikét játszani?" - Hányszor hangzott el ehhez hasonló mondat a szánkból gyermekkorunkban? Ebben az időszakban a felnőttek mondták meg nekünk, mit, mikor és hogyan csináljunk. Ezzel nem is volt baj. Mindaddig, amíg Pistikéből István nem lett. István viszont továbbra is…..
Labenido Sweet Lo 2017.04.10 10:15:13
@Almandin: Egyetértek. Azzal is, hogy jó a poszt, és azzal is, hogy sokan valami/valaki mögé bújva várják, hogy döntsenek helyettük. A vallási közösségek szerintem zömmel erről szólnak, és egyértelműen látható, hogy mennyi "magatehetetlen", felelősséget vállalni nem tudó/nem akaró ember van. A szomorú az egészben, hogy ezek a csoportok pont ezt használják ki... Úgy gondolom, hogy arra, hogy valaki felelősségteljesen képes legyen dönteni, nagyban hozzájárul a genetikai adottság, amit kapott, a környezet, amiben élt, és a hatások, amik élete során érték... Mai világunk pont arról szól, hogy manipulációk sorozatának vagyunk kitéve, illetve lépten-nyomon csak elbizonytalanítanak bennünket.
Vannak emberek, akik saját maguk még azt sem képesek eldönteni, hogy számukra mi lenne a legmegfelelőbb opció bizonyos lehetőségek közül... Ezek a "Mindenmindegy-emberek", csak túlélik az életet, aztán kész... Sajnos... Hogy lehet-e nekik segíteni egy-egy ilyen írással? Reméljük, hogy felébrednek... És amíg nem, sebaj, mi legalább jót beszélgetünk... :)
Világéletemben odavoltam a kutyákért, gyerekkoromban el is hozhattuk nagypapától Ludmillát, majd Fricit, akiket kb. fél év múlva vissza is vittünk hozzá, mert kisiskolásként kibírhatatlan volt a hajnali 5 órás ébresztő. Természetesen fogalmunk sem volt a modernkori kutyatartás mikéntjeiről. De…..
A mai világunkban a különféle bódító szubsztanciák igencsak stigmatizálva vannak a média által. A szeszes italok, és a különféle illegálisnak titulált kábítószerek ellen kereszteshadjáratot indított a modern orvostudomány, prevenciós programjaikkal beférkőznek az iskolákba, és a munkahelyekre,…..
Labenido Sweet Lo 2016.10.15 07:12:08
Próbálom magam képezni folyamatosan a különböző témakörökben és bizony most egy nagyon és sokakat érintő témakör boncolgatásába kezdek bele. Azt már előre leszögezem, hogy a szülői mintáknak több fejezete lesz, mert egy cikkben nagyon nehezen emészthető amúgy is a kérdéskör! A lényeg, hogy ne  csak…..
Labenido Sweet Lo 2016.09.21 06:45:03
@Dr.Man: Valóban illene egy kor után (mondjuk úgy a nagykorúság után) érzékelnie a "gyereknek" a zavart a rendszerben... De nekem úgy tűnik, hogy a legtöbbje ezt az állapotot valamilyen módon természetesnek veszi. Én inkább a miérteket feszegetném... Hogyan lehet az, hogy édestestvérek közül az egyik már kisiskolás korában önálló döntéseket hoz, vállalkozóbb, míg a másik még a középiskolás korszakában is szülőfüggő? Lehetséges, hogy mindebben nagy szerepe van a genetikának és az örökölt alapjellemnek.
Ismeretségi körömben vannak olyan huszonéves fiatalemberek (közel a harminchoz), akik még bőven anyafüggők, és eszük ágában sincs ezen változtatni. Minek? Ez így pont jó és kényelmes számára. Hogy hogyan jellemzi őt a társadalom? Pont nagy ívben lesajnálja, az legyen a társadalom problémája, sőt! Sértődötten veszik tudomásul azt. Alkalmatlanok alkalmazkodásra, és mindenki hibás, csak ők nem! Olyankor hazamegy anyuhoz panaszkodni, anyu megerősíti, hogy: Igen Fiam, azok hülyék! És mivel anyun kívül nincs ésszerű és normális kapcsolat, ebben a körben ragad a srác. Hiszen kizárólag olyan emberekkel hajlandó kapcsolatot tartani, akik támogatják őt ebben a viselkedésben.. Nagyon nehéz téma ez...
Labenido Sweet Lo 2016.09.21 17:33:25
@Almandin: Nos, igen... Sajnos, így van ez. Ha rajtam múlna, akkor gyermekvállalás előtt tesztelném a leendő szülőket, hogy megfelelnek-e a vállalni kívánt "poszt"-ra. Egyébként ennek az egésznek a nagyon egyszerű alapja a borzasztó butaság... ami mellé a lustaság is párosul. Hiszen fejlődni lehet(ne)..
Labenido Sweet Lo 2016.09.21 20:31:23
@Almandin: Ohhh, igen-igen, persze, tudom én ezeket a következményeket... Csak valamit jó lenne tenni. Akár az iskolákban is oktatni bizonyos dolgokat ami ezzel kapcsolatos. Vagy ha már az oktatás is arra épülne, hogy ne kizárólag specifikus tudást szerezzenek a gyerekek, hanem lélekben is fejlődjenek... Talán kevesebb ilyen szülő lenne a későbbiekben... Köszönöm az ajánlást.
Nemrégiben olvastam egy érdekes és elgondolkodtató cikket egy nem társadalomtudományi megközelítéséről a kérdéskörnek. Inkább nevezzük spirituálisnak, mint kutatók által leírtnak, tudományosan alátámasztottnak. Ahogyan a pszichológia tudomány sok mindent vázolt már nekünk ezekről a dolgokról, úgy…..
Nálatok laknak állatok? Jómagam bolondulásig szeretem az állatokat, de mindig állatként kezeltem őket. Sose jutott eszembe, hogy emberi igényeket tulajdonítsak nekik – szerintem a kutya, macska úgy boldog, ha állatként kezelik, és az ő fajtájára jellemző szükségleteket veszik figyelembe. Ennek…..
Labenido Sweet Lo 2016.09.12 22:50:32
Még szerencse, hogy nekünk nincs kutyánk... :)))))
Viccet félretéve (egyébként nem vicc, mert nem bánunk kutyául velük)... nehéz megfogalmazni azt, hogy mindenkinek van egy kis igazsága.
Érdekes az írás, és érdekesek a kommentek is. Nekünk két bichonunk van. Kiegyensúlyozott párkapcsolatban élünk, vannak emberi kapcsolataink (mondjuk minimál, mert valóban a legtöbb emberben csalódunk), meg gyerekeink is. Mindegyiket felelősségteljesen kezeljük. Egyetértek azzal, hogy a kutya eredetileg falkákba verődve, fajtájának megfelelő tevékenységet végzett. Most ezt nem sorolnám fel, de nyilvánvalóan a szőrzetnek, méretnek megfelelően. Csakhogy mint sok minden mással az ember velük is - csúnya szóval - kísérletezett. A megszelídítéstől kezdve a tanításon át a fajták keresztezéséig. Ez amíg megfelelő mederben folyik, addig nincs is semmi gond. (a tenyésztési keresztezésekből már adódnak problémák manapság, sajnos).
Ez számomra azt jelenti, hogy fejlődünk.
Egyébként több száz évvel ezelőtt is - festményeken is látható - nemesi körökben is tartottak ölebeket. Akiknek az volt a dolguk, hogy hagyják, hogy simogassák őket. Jah, és zömmel bent éltek.
Én úgy vélem, hogy amiről a cikk szól, az inkább a kutya elődje, a farkas.
Szakértők fajtájuk, jellemük, jellegük szerint csoportosították nemzetközileg a kutyákat, így létező csoport a Társasági kutyák. Nah, ők elsősorban nem valók semmire.
Nem akarok önreklámozni, de én is egyes szám első személyben írom a blogot, mintha a kutya írná. Hogy ez miért? Mert igen, ahogy egyik Hozzászóló is írta, én ezt látom bele. Ez pedig semmi másról nem szól, mint vicces kreatívság.
Nem mellékesen megjegyzem, hogy valóban minden kutyának kell (elengedhetetlen) a nevelés! A szabályok felállításával, és következetes betartásával egy olyan harmonikus kapcsolat alakítható ki, amely mindkét fél (és a közösség) számára is csak élményt nyújt. Ehhez viszont tudatosság kell.
Én személy szerint se állatot, se gyereket nem engednék egy bizonyos IQ szint alatt - és szerintem valahol erről szólna ez az írás is..
Mert mi is adunk ruhát a kutyákra, nem fejtem ki bővebben hogy miért. Sőt, a végére hagyom a legmegbotránkoztatóbb kijelentést, időnként kutyababakocsiban utaznak. :)
Ha valakit érdekel, hogy miért, és hogy élünk, pillantson be a blogba.
Labenido Sweet Lo 2016.09.13 23:09:04
@Dunai Amina: Ohhh, köszönöm szépen. :) Bizony, egy kutyatartónak a kutyájával kapcsolatosan manapság nagyon sok mindent figyelembe kell vennie... Ahogy "civilizálódunk", sajnos (vagy nem), ők is kénytelenek alkalmazkodni az "igényekhez", "környezethez". A lényeg szerintem, hogy legyen egy keret! ;)
Sokszor elgondolkodom azon, hogy vajon ki és miért olvas el egy blogot? Vajon mi az ami összecseng az emberek mentalitásában? Hogyan kötnek össze érzelmek embereket, úgy hogy amikor találkoznak számukra olyan, mintha ezer éve ismernék egymást? Még a rögtön összekapcsolódott és együttműködő emberek…..
Labenido Sweet Lo 2016.09.13 16:22:27
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Ha nem osztod meg a problémádat (ami valamilyen szinten érinti a környezetedet, családodat), attól még kihat rájuk. (elnézést, inkább általánosítok, nem konkrétan Rólad/neked, hiszen azzal is egyetértek, hogy egyénenként változnak a gondok, félelmek, kinyilatkoztatások, terhek, stb..) Viszont ha a konkrét példánál maradok, akkor én csak annyit látok a családtagomból, hogy más mint általában. Nem felhőtlen az öröme, nem tud annyira koncentrálni, és mindennek nem tudom az okát. Csak feltételezgetek, (mert mi nők ilyeneket is tudunk...:) ) Ha elmondja nekem a gondját, amiről tudjuk, hogy az ő feladata lesz megoldani, attól az még nekem nem probléma, nem kattogok a gondján. De akkor már tudom, hogy addig amíg el nem intézi, talán .... türelmesebbnek kell lennem vele.
Labenido Sweet Lo 2016.09.13 16:24:42
@calen: Pareto a barátunk :) Igen, sajnos tapasztalom én is ezeket a viszonyulásokat, és elég elkeserítő ez - mindkét nemre nézve.
... és szerencsés az a nő is, aki értékes férfit talál.
Labenido Sweet Lo 2016.09.13 18:49:13
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: ...így van. De vannak helyzetek, amikor türelmesebbnek ;)
Gilbert Grape What's Eating Gilbert Grape? 1993 Most, hogy DiCaprio megkapta ötödik jelölése alkalmával a hőn áhított Oscarját, nézzük meg azt, mi volt az a film , amiért elsőnek jelölték. Noha, itt is is óriásit alakít, ez most még nem az ő "one man show"-ja volt. Mit (t)ettél Gilbert? Egy…..
Nem annyira álláskeresős téma, de mindenképpen fontos, mert rászorultak, elesettek segítéséről van szó. Márpedig erre manapság mindennél nagyobb szükség van. Közeleg a karácsony, egyre többen gyűjtenek adományokat, nehéz sorsú gyerekeknek, hajléktalanoknak, időseknek, és…..
Labenido Sweet Lo 2015.11.13 11:11:35
@encir: Valószínűleg félreérthetően írtam, pontosítok:
Segítek annak, akinek én akarok! Én szeretném eldönteni, hogy amennyi pénzt erre szánok (erre tudok szánni), azt kinek adom oda, hol és mikor. Ez miért probléma?
Labenido Sweet Lo 2015.11.13 11:51:56
@Ann1294: egyetértek. A diplomatikus válaszra maximum (sajnos) jönnek azok a reakciók amelyeket fentebb soroltál... Akik valamilyen módon rászorulnak mások adományaira, nekik (is) meg kell(ene) érteniük, hogy nincs annyi "felesleg", hogy mindannyiukat képesek legyünk kiszolgálni.
A cikkben nem az utcán kéregetőkről van szó, de ez esetben úgy vélem majdnem mindegy... Bízom benne, hogy előbb-utóbb lesz egy arany középút. Legalábbis a kommunikációt illetően... Merthogy én optimista vagyok :)
Egy skót farmer nem elég, hogy 55.000 fontot fizetett egy birkanyájért, de megóvásukra további 5.000 fontot is ráköltött. Az ok nem más, mint, hogy túlságosan cukik az állatok. A birkák ugyanis annyira édesek és jópofák, hogy félt, hamar ellopják őket az istállókból,…..